tisdag 3 mars 2020

En bild säger mer än tusen mord

Bilden på moderatledaren som människojägare
Den kommer sjunka in i folks bakhuvuden, som en Benitofiering.



18 kommentarer:

maja lundgren sa...

Det är en "kneel before Zod!"-bild. Om man vill försöka se det från den humoristiska sidan.

maja lundgren sa...

Det ska man givetvis inte. Det är faktiskt omöjligt.
Benitofieringen av ekonomiskt övergödda män har bara börjat. Stendöda själar.
S får inte under några omständigheter lobba för att man skickar svenska gränsvakter till Turkiet. Då tvärdör demokratin och - ok, anständighet må vara en kliché men det är faktiskt anständighetens gräns som passerats, moderaterna har trampat ner sig i nazismen och det kommer troligen att ha väckt upp mer ondska (för det där är faktiskt ondska) bland bortskämt slödder till män.

maja lundgren sa...

Den typen av ondska sitter i det stöddiga köttet, jag tror det kommer till en så kallad slutstrid så småningom och vad som kommer efter vet ingen, men idag är det i alla fall övertydligt vilken typ av extremt jävla bortskämt slödder som ägnar sig åt självgod Benitofiering.

maja lundgren sa...

För att begripa den så kallade polariseringen - och den går djupt, vissa går verkligen igång på bilder som den här, de blir kåta, känner sig som riktiga män och kvinnor, det väcker upp något slags blodtörst, medan andra tar mycket illa upp, på allvar, inte som hyckleri, man anklagas ju omedelbart för hyckleri eller naiv känslosamhet - räcker det inte till med politiska kategorier. I så måtto enas hela fältet från goda liberaler och konservativa till socialister, mot fascismen.
Men. I det ögonblick S hävdar att Sverige ska skicka styrkor till gränsen mot Turkiet för att skjuta på flyktingar. Då blir protesterna mot en sån här Ku Klux Klanbild bara till en maning till god ton. Hyfs. Eller helt enkelt till ett hyckleri. Då blir det bara en storm i ett vattenglas om en bild.
Som så många gånger förr i Internets historia.
Snabbskrivet - på återhörande.

maja lundgren sa...

Tvärtom, Kristersson. Tvärtom.
Han säger: "– Det var uppenbart att det var en dåligt vald bild eftersom det flyttade fokus från det otroligt viktiga budskapet om Sveriges och EU:s ansvar att hålla den europeiska gränsen, säger Kristersson."
Tvärtom, bilden fokuserade på exakt det. Den visade vad det handlar om.

Nu sållas agnarnas från vetet. Nu finns det ingen återvändo.

maja lundgren sa...

Jag är i grund och botten mer pragmatisk än revolutionär när det gäller politik, inte när det gäller en del annat hinsides politiken. Men om S sluter upp bakom den här skjutglada halvkriminella moderatjäveln, med ett litet snett beklagande flin kanske, så är S oåterkalleligen ett fascistparti även det.
Det finns ingenting utöver ja och nej på den punkten. Hur Kristersson än krusar sin ormtunga.
Han förtydligade vad det handlade om, dvs det handlar inte om god ton, utan om glädjen i att skjuta flyktingar.

maja lundgren sa...

Glömde att vrede väcker naziförakt. Ska uttrycka mig kyligare.
Resten är handling.

maja lundgren sa...

Slemmot Åkesson har tydligen uttalat sig för mig också ("svenska folket").
De kan njuta hur mycket som helst av vänsterns vrede, tycka att den är patetisk, vinna ännu fler övergödda medelklassgubbar, och det bjuder jag på. Förr eller senare kommer någon att sätta en kula i skallen på en av de lätt inlindande nazisterna. Det kan bli startsignalen för ett inbördeskrig, jag kommer att jubla ändå. Slemmot tror sig kunna uttala sig för mig.

Mariannesson sa...

Då får väl jag vara tråkig kulturtant igen då, och påpeka att många kan ta anstöt av den här kommentaren.... och att den kanske rentav är åtalbar?

maja lundgren sa...

Kanske det, skulle inte tro det. Du kan alltid testa, Mariannesson.
sd är ett mycket beräknande parti och de räknar med att vänstern ska "trilla i fällan igen" liksom. Det är givet att många blir arga på underskriften "det svenska folket". All publicitet är bra publicitet.
Sedan kan sd hävda att de visst talar för det svenska folket, det är inte ett felaktigt påstående eftersom majoriteten i riksdagen numera tycks vara överens om att även Sverige ska vara med och mota bort flyktingar vid gränsen. Så ärlige Jimmy som är precis som hederligt folk och inte hymlar, han gör ju bara vad de andra falska politikerna gör mer förtäckt, och de andra härmar ju bara vad han sagt hela tiden.

Nå. SD litar på att väldigt många sväljer det här betet, i synnerhet medelklassen som är skitskraja att bli av med sina thailandresor och allt vad det är, efter avskaffandet av arvsskatt och förmögenhetsskatt är det ju en inte oansenlig mängd infödingar som har det nästan ofattbart bra, och ändå har de tillgång till de allmänna försäkringssystemen. Vård och omsorg och så vidare. Som INTE har kollapsat, för övrigt. Men den frågan kan vi ta en annan gång.

SD räknar med att många i den ekonomiska medelklassen sväljer hullingen, och inte granskar detaljerna -

till exempel att det demokratiska system vi har inte är ett enfrågesystem, vilket innebär att alla de som röstat på M, S, KD, och vilka partier det nu är som vill delta i att bevaka gränsen, inte nödvändigtvis håller med i just den här frågan.
Det är alltså en typisk fascistisk (eller för att uttrycka det eufemistiskt: högerpopulistisk) strategi, det är en list, en riktigt slemmig list.
Kristerssons bild är på sätt och vis ännu värre, för utöver att förespråka att man skjuter flyktingar så magnetiserar den detet, medelklasskvinnor blir kåta och vill sätta sig över ansiktet på jägaren och gnugga fittan, medelklassmän identifierar sig och känner sig äntligen som ena riktiga karlakarlar.
Det är en Breivikbild.
Jag hoppas att den kommer att stå honom dyrt, bokstavligen.

maja lundgren sa...

Polisanmäl du bara, Mariannesson.
Benitofieringen av den övre medelklassen kommer att slå tillbaks mot medelklassen.

maja lundgren sa...

"Sweden is full" är ju mest löjligt. Så jävla patetiskt.

Mariannesson sa...

Jag tror ju inte att du menar det (dvs att du skulle jubla). Därför avstår jag från att polisanmäla... Men visst är det ohederligt att underteckna med det svenska folket.
Jag tror att sd vinner stort på det här ändå.

maja lundgren sa...

Kanske, kanske inte. Huvudsaken är troligen att den svenska konsensuskulturen går i graven. För den är fejk.
"Sweden is full" är ett PR-knep, och det är klart det funkar. En del blir arga, andra tycker det är jättebra, sen finns det väl såna som helt enkelt gäspar också.
Världen är ond och det är bara att gilla läget och se om sitt eget hus. Punkt. Lite så.

maja lundgren sa...

Nej, det är inte så troligt att jag skulle jubla. Jag tyckte väldigt illa om Anna Lindh och hennes stöd till NATO, inte minst i kombination med något slags image som fredsduva. Men nej, tror knappast att jag jublade när hon blev mördad. Har för mig att jag hade en del dåligt samvete eftersom mitt illagillande var mycket kraftigt. Det finns människor som inte har någon erfarenhet av att hata, det är fina människor, föredömliga människor.
Men nej, Palmehatare jublade sällan de heller tror jag, när Palme blev mördad (det där hurrandet på MUF-discot tror jag handlar om att man tog det som ett dåligt men ändock skämt).

maja lundgren sa...

Måste vara jobbigt att vara politiker. Tydligen får man inte kalla en annan politiker korkad. Då blir det efterdyningar.
Ja vad gör vi om alla politiker börjar strejka.

maja lundgren sa...

Fast så här kan det gå till i Ukraina (ingen verkar särskilt förvånad?
Vakten ingriper inte direkt? )
https://www.youtube.com/watch?v=lkh9Va8FD7E

maja lundgren sa...

Hur det än är och bortom politiska skiljelinjer är det klyftigt att minnas att man kommer från olika håll. Har olika bakgrund, erfarenheter osv. Vara uppvuxen i storstad eller vara uppvuxen på mindre ort? Ha kosmopolitiska föräldrar eller hembygdsföräldrar? Det spelar säkert roll.
En del förakt för sd är övre medelklassförakt. Typ "det är slafs".