torsdag 5 november 2009

difk-fiim

Ugh! November har klippt till.
Fasansfulla, olevbara, rent inhumana mörker, snöblandade snålblåst, fy bubblan. Jag spontanköpte en difk-fiiim, som jag kallade diskmaskin när jag var en tvärhand hög. En bordsdifk-fiim. Det borde jag nog inte ha gjort, den var inte så dyr men det visar sig att installationen kan bli kostsam, det är något med rören och vattentillförseln som måste fixas. Och den tar ju väldigt mycket plats i en liten lya som min.
Bohem... med difk-fiim...

Humorn är lustens seger över verkligheten när den senare är som djävligast, har André Breton skrivit (på ett ungefär, han svor nästan aldrig när han skrev). Det behövs mängder av humor för att överleva en nordisk olevbar novemberchocksmock. Musik, färger, vitaminer.

10 kommentarer:

 1. Ja, detta med humorn... Det är verkligen lustens seger...
  Du är på rätt väg Maja...
  Första steget är gjort: du har spontanköpt en bordsdifk-fiim...
  Nu bör följa det andra steget: spontanskaffa en villa till din bordsdifk-fiim...
  Därmed får du kanske en mansdifk-fiim på köpet... För att minska villans anpassninskostnader...
  Ja, verkligen lustens seger...
  Vitaminer, färger, musik...
  La vie dansante...

  SvaraRadera
 2. Det är märkligt att allt kollapsar när det blir November.

  Då behöver man Nina Simone.
  I serien "covers som är bättre än originalet" hör hennes tolkning av "Here Comes The Sun". Fast det mesta hon rörde vid blev till original.
  Tack.

  http://www.youtube.com/watch?v=gduFiFXjnqk

  Jag gillar inte årstider.

  SvaraRadera
 3. haha, Valens, jag har tyvärr inte riktigt råd att skaffa en villa. Men det är sant att jag ska skaffa större, och mer humor - jag blev så deprimerad av november och av den där videon, och kom ihåg hur det var i Neapel. Så jag har varit mycket mycket sorgsen. Men det ska brytas nu. Och kärleken tror jag fortfarande på.

  SvaraRadera
 4. Claes, Nina Simone är härlig. November är omöjligt. Mycket hellre vinter med snö och sol.

  SvaraRadera
 5. Hade ingen aning om att det var vitvaror man skulle köpa när man blev höstdeprimerad!? :-) En liten chokladbit hade blivit billigare, Maja, och inte tagit så stor plats!!

  SvaraRadera
 6. Fast jag kan inte komma på något positivt med vinter och sol och snö, heller. Hur många vackra vinterdagar har vi per år? Några stycken. Och då frossar vi. Då skall det bannemej åkas långfärdsskridskor (kan inte) och drickas varm choklad och ätas apelsin (gillar inte). Detsamma gäller de mytomspunna höstdagarna med trädens sprakande färger och långpromenader eller varför inte de sällsynta vårdagarna när allt spritter, isen ger med sig och fåglarna vaknar till liv. Några få dagar per år, mer är det inte.
  Vi är verkligen ett tacksamt folk som man kan hunsa hur som helst för att se hur mycket vi tål. Pffft. Årstider. Tål inte en granskning.

  Så. Det var mitt novemberpjämmel.

  SvaraRadera
 7. Njä, det är ju en oförsvarbar lyx att skaffa difk -fiim, jag slösar inte mycket annars och hade råd med den (samt visste inte att det skulle tillkomma kostnader för installationen...) Men det blir ok, det ordnar sig nog.

  SvaraRadera
 8. Claes: ja det var det värsta, personligen gillar jag verkligen sol och snö, utan att åka skridskor eller dricka varm choklad. Jaja, du skojar väl.

  SvaraRadera
 9. Nej, jag överdriver, men menar allvar. Det idealiska vore att bosätta sig någonstans i Karibien och åka på semester till hösten i Sverige. Alltså, tvärtom mot hur vi beter oss. Man semestrar i melankolin.
  – Vad skall du göra på ledigheten?
  – Tja, det lutar åt vinter i Berlin.

  Koop: "Summer Sun". Lite gammalt uppåttjack.

  http://www.youtube.com/watch?v=aa4A9G1gu2g

  SvaraRadera
 10. Beatles
  Here Comes The Sun...
  With A Little Help From My Friends...


  Strålande... I vintern, i sommaren, i november...

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)