måndag 1 september 2014

2 hippies eller jesusar (pausbilder)




Jag försöker låta bli att påpeka att Sverige inte ska gå med i Nato. Jag vill ju inte verka besatt eller monoman.
Det är därför jag lägger ut pausbilder i stället.
Men jag kanske kan nämna i förbigående att jag upptäckt ett nytt skällsord på nätet:
"ryskt troll".
Som jag uppfattat det riktas det tillmälet mot alla som har en något annan syn på Ukraina än Carl Bildt, och sedan fortsätter diskussionen i kommentarfälten i fråga 
medan alla ignorerar "det ryska trollet".
Det är bara en iakttagelse. 
Inte ett ställningstagande, utan bara något jag uppfattat med ena ögonvrån då jag luffat runt och kollat in retoriken på nätet.
(Paranoian går för övrigt hand i hand med anonymiteten: vem kan man lita på och vem kör med dold agenda? Visst är det tänkbart att både CIA och KGB och andra organisationer för den delen skickar ut agenter som kommenterar anonymt).

Sedan är det ju så, att i krig blir till exempel pacifister lätt anklagade för att vara landsförrädare. Ryskt troll kan då envar kallas som tror att alliansfrihet och neutralitet är klyftigast och bästa garantin för fred.

Men jag tror inte att svenskarna kommer att gå med på ett Natomedlemskap, lika lite som de ville ha EMU, som beskrevs som lika fatalt nödvändigt.

Klart slut.
För tillfälle.

P.S Jag ska leta reda på den intervju med folkpartiets Allan Widman där han på en fråga vad Natomedlemskap skulle vara bra för svarade: "Man slipper tänka själv". 







Lägg märke till att den nedersta jesusen blöder tårar av guld, medan den översta är helt synkad med universum.
Den allra understa bilden har jag fotat av på Louvren.

5 kommentarer:

maja lundgren sa...

Jag är lite besviken på Wisemans Wisdom, brukar tycka att den bloggen är intressant. Inte det att han borde vara emot Nato, men det hade varit att föredra en förmåga att se på problemet ur mer än ett perspektiv.

maja lundgren sa...

Lägg märke till att den nedersta jesusen blöder tårar av guld, medan den översta är helt synkad med universum.
Den allra understa bilden har jag fotat av på Louvren,

maja lundgren sa...

droppar av guld snarare än tårar.

Marianne Johansson sa...

maja! - tänk om - i stället för carl bildt! - under de senaste 8 åren - du maja! hade varit sveriges utrikesminister! - så mycket bättre allting skulle kunna ha varit! - carl bildt har förmåga att 'ställa till det'! - det är min uppfattning!

maja lundgren sa...

Tack, Marianne. Och vet du vad, jag tror faktiskt att du har rätt. Bland annat för att jag är diplomatisk (ibland) och bra på att lyssna. Och kan se en sak ur flera synvinklar. Alltså, förlåt att jag skryter.
Jag borde kanske ge min in i diplomatins värld på något sätt. Sätt mig i ett rum med några stora elefanter, jag kan få dem att lägga ner tjafset utan att de knappt ens fattar hur det gick till.
Förlåt, nu ska jag sluta. :-)