torsdag 11 juni 2009

Morgondagen

Det öppna kommentarfältets strategi är inte en trojansk häst. Det fungerar inte så. Men det är alltid spännande att fundera över vad som kommer att hända i morgon.

Kommer Thomas E att länka till artikeln "Moraliskt haveri" igen? Kommer Drutten och lena att komma på besök?
Kommer Ank-Käthe lyckas få fler röster på poeterna i luckan?
(Det är lätt att googla fram rätt svar, men roligare att gissa).
Leroys äppelmysterium är på god väg att lösas av Claes, Charlotte sprakar och inte ens Tristan är en syndabock vid det här laget.

Nu senast har också frågan dykt upp om det är NATO eller feministerna som håller i spakarna, och om det är en förolämpning att bli niad som anonym. Vi har ju genomfört du-reformen i Sverige.

Farbror Maja förbehåller sig rätten att påminna om allvaret. Kanske rentav kräva ett ställningstagande. Jag kräver fullständig illojalitet mot mig själv, men ryter ifrån mot allt som har med insinuationer, försök att tysta meningsmotståndare eller hot om uthängningar att göra. Sanningen är avsedd att göra människor fria, inte ofria.

Sedan får var och en begrunda sanningshalten i sina påståenden och övertygelsen bakom sina ståndpunkter.

Det är mer än de flesta gör i "gammalmedia", kan tilläggas.

Jag vill gärna att debatten om svensk utrikespolitik kommer igång. Vart ska vi? Varför och hur?

Sedan höll jag på att bli arg när någon kommentator sa att min blogg var söt, rar och naiv. Då var det bara att svara:


35 kommentarer:

 1. Maja! Vadå äpplen? Kan du utveckla vad Clas menar. Handlar det om Päron eller?

  I så fall vill jag nog tippsa Clas om att se alla 11 delarna :

  http://www.youtube.com/watch?v=33rVViCxOHA

  Känner Clas mig är han välkommen att slå en signal. Då vet han vilket nummer jag har och känner till hela historen och inte bara halva sanningar.

  Annars är Clas ute på fel spår.

  Det visar sig att jar är Grisswold och måste stå ut med att "still be the ordinary fool!"  Men jag tror inte det. Även om ett päron till farsa visat sig ha viljan, förmågan och försöker på alla sätt visa att han besitter den oavsett.


  Leroy

  (Fortfarande anonym...)

  Även om även jag haft problem med en massa sidor i sidorna hos dig mfl som du länkat till.Verkar blivit lite infekterat hoppas du kan rensa. Verkar som om en del som följer detta spammat.Jag fastande på nätet på jobbet idag i att ruta efter ruta öppnades. Någon verkar av ovilja laggt in en massa ovesäntligheter som gör att fönster efter fönster öppnas.

  Tråkigt eftersom du skriver om vesäntligheter.

  Men den som orkar borde nog titta lite på hur en förälder försöker vända ut och in på sig för att det skal bli bra oavsett han är päron eller tompte.

  Leroy

  SvaraRadera
 2. Nej det handlade ju om äpplena i Picassos äventyr! Som du undrade över. Du kan kika i kommentarerna under Rockin' Robin.
  Jo visst har det varit stormigt här, bland annat en länk till en artikel jag inte tycker är så bra, egentligen.
  Hur som helst.
  Du är ju ett päron och en tomte som alla gillar, så om alla lyssnar ordentligt åt alla håll så borde det ju ordna sig. Funderar jag.

  SvaraRadera
 3. Ok Maja då hänger jag med lite bättre.

  Då blev jag genast lite gladare och intresserad av ett svar närmare en fråga.

  Tror eller hoppas dock att det är en Clas som känner till mig´, men då kan han prata med sin syssterson så han hittar adressen eller erhåller telefon nr till hans far.

  Men "Ett päron till Farsa är i.a.f roligt att se för det handlar om en som vill men kanske har det lite svårt att bli förstådd eller älskad för den han är eller vill vara.

  Se alla avsnitt vetja.

  Leroy

  SvaraRadera
 4. Ok Tusen Tack Clas och Maja!

  Jag skall leta vidare där.


  Inte den Clas jag trodde hittat hit men är glad att det finns dom som hjälper till att reda ut ett och annat.

  (Per Å)

  Tack, Tack, tack!

  Leroy

  SvaraRadera
 5. Hittade detta om Pär Å på Wikipedia:

  http://images.google.se/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d6/Adventures-of-Picasso.png/200px-Adventures-of-Picasso.png&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/The_Adventures_of_Picasso&usg=__gUj6pwYcNNpreKRGXwsmMYur4Lo=&h=402&w=200&sz=120&hl=sv&start=19&tbnid=MNFatsiu81dQnM:&tbnh=124&tbnw=62&prev=/images%3Fq%3DPer%2B%25C3%2585hlin%2B%252B%2Bpicasso%26gbv%3D2%26hl%3Dsv

  Och fastnade för att man menar att äpplet var grunden till Cubismen. Jag vill dock försöka hitta en bild av målningen eller en tavla.
  Hoppas någon objektiv och vaken kan återspegla.

  Leroy

  SvaraRadera
 6. Öppet kommentatorsfält är bra, jag tycker det är viktigt att veta vad människor tycker och tänker. Jag vill inte bara läsa om åsikter som jag själv skulle kunna ha när det nu faktiskt är så att det inte bara finns såna.

  Sen att det kan bli spattigt ibland är väl smällar man får ta. Jag erkänner, jag haver flamsat men jag tyckte inte att någon höll sig till någon sakfråga så jag såg det inte som om det förstörde någon intelligent och givande diskussion. Jag var inte den enda som saknade fokus. Men jag ska flamsa mindre, fast jag kan nog få nån attack då och då. Så ni (haha ni vet vilka ni är) behöver inte vara ledsna.

  SvaraRadera
 7. Maja, var fanns "försök att tysta motståndare" och/eller "hot om uthängningar" i gårdagens opera buffa?
  // Vagnar

  SvaraRadera
 8. Nä, det är bra att vara lite naiv. Utan naivitet kommer man ingenstans. Om du nu lyckas få folk som i vanliga fall "hänger ut" varann och allmänt hystar tillmälen mellan sig att hålla sig någorlunda på mattan, så har du uppnått något.
  Man uppnår ingenting utan en viss tro, utan ett visst hopp om att det ska gå. I den tron/det hoppet ingår alltid en smula naivitet.

  Utan alla jämförelser i övrigt, Jesus var ju både stencool och genomskådade allt, samtidigt som han ibland var oförlåtligt naiv.

  Svinto

  SvaraRadera
 9. Klart jag kommer länka idag igen!
  Thomas_E

  SvaraRadera
 10. Charlotte: det är kul med spatt, haha... ¨Så det är fritt fram. Sen finns det en allvarlig sakfråga någonstans i kulisserna. Eller flera sakfrågor. Öppna kommentarfält tror jag babsolut på, ja. Vagnar: jag syftade inte på gårdagens opera buffa.
  Svinto: Jesus var inte naiv, skulle jag vilja påstå. En ganska tvivelaktig figur på många sätt.
  Thomas E: fortsätt länka du bara, jag tycker det är en riktig skitartikel men men.

  Leroy: det borde gå att hitta en bild av tavlan. Har du googlat på konstnären?

  SvaraRadera
 11. Lars Lejonborg blev uthängd i TV både igår och idag. Vad är det dom/ni håller på med? Vi är många i hans situation som mår jättedåligt nu.
  //Vagnar på parkeringsbotsenheten.

  SvaraRadera
 12. Vagnar på parkeringsbotsenheten: jag har missat detta. I största allmänhet vet jag att det finns en enorm hunger efter uthängningar och syndabockar inom media.
  Fast det där kanske var ironi - ? -

  vad har Leijonbortgjord?

  SvaraRadera
 13. Jag tror att spatt i viss mån kan sätta fokus på en sakfråga, även om den rent ytligt ser ut att springa ifrån den.

  Behålls sakfrågan trots spatt så indikerar det att den finns, upplever man att spatt tar bort sakfrågan så var det nog inte så mycket med den.

  Jag tycker det var särskilt roligt att en som påstod sig inte vara vare sig Ragnar, Vagnar eller Ulrik och som skrev speciella kommentarer till dem som vederbörande fortsättningvis skulle nonchalera var den som grinade mest över Charlotte.

  Det är sånt som jag tycker är så roligt att jag fullständig spattar.


  Svensk utrikespolitik är ett mastodontämne. Kanske en avgränsning bör göras till något mer specifikt?

  SvaraRadera
 14. Nu ska jag inte vara sån men det är så mycket
  cirkus i cyber att det är svårt att ta saker på allvar. Men det borde man kanske göra. Om utsatta människor blir hotade och tystade är det för djävligt. Sedan blir saker lätt lite rörigt. Samma blogg handlar om Nato och peddolobbyn och en hel rad med andra saker. Men det kanske ska föreställa charmen i cyber på något sätt.

  Detta var INTE ett inlägg ang Leijonborg han klarar sig nog bra. Men än så länge är det här laglöst land så ingen vet väl riktigt utvecklingen i framtiden.

  SvaraRadera
 15. Haha, jag vet! Och det är roligt när anonyma känner sig utpekade och skymfade av andra anonyma, och anklagar varandra för "billig reträtt" och säger att de ska nonchalera den och den.
  Man borde egentligen sitta och skriva på romaner och pjäser... Men romaner tar en sån förbålt lång tid att komma ut, och det är så kul med en sån här kollektiv opera buffa!

  SvaraRadera
 16. Anonym 11.03: (svaret ovan var till Charlotte).

  Jo, det är mycket cirkus - och viktigt att återta allvaret med jämna mellanrum.
  En blogg kan handla om många saker men vissa teman återkommer.
  Har faktiskt totalt missat detta med Lejonborg, men drev/uthängningar är inget speciellt för nätet: det finns en otrolig törst efter dem inom den janne josefssonska journalistiken, men också inom områden man kanske inte väntar sig det (kultur, tex).

  SvaraRadera
 17. För att inta tala om cyber. Kanske är det mänskligt. Folk gillar det helt enkelt.

  SvaraRadera
 18. Av sån här opera buffa så lägger sig hjärnan i såna veck som behövs för att skapa berättelser så det är bra näring.

  Tänk en roman som börjar när någon ringer upp en meningsfrände för att säga: - Jag talar inte längre till dig.

  SvaraRadera
 19. Förresten, dagens gåta, menar jag meningsfrände eller nåt annat?

  SvaraRadera
 20. Inga problem med olika åsikter Charlotte så länge det inte blir äkta "blod i manegen".
  Jag gillar inte det här med hoten jag ogillar det skarpt faktiskt.

  SvaraRadera
 21. Om riktiga människor blir uthängda med namn och uppgifter så kan det vara farligt. Och då kommer de att vara rädda och inte våga framföra sina åsikter.

  SvaraRadera
 22. Anonym 11.21, 11.24:
  Jag ogillar det också - ogillar det enormt (se vad jag skriver i inlägget Pulcinella nedan). Extremt obehagligt.

  SvaraRadera
 23. Charlotte R.: Du gjorde en bra öppnings-teaser!
  Hävdar du copyright?

  F.ö. är det ibland för mycket diffust prat om "hot" och "uthängningar" ibland här. Vad är det för hot? Folk är nog nervösa ändå, om inte annat för hur vädret skall bli i midsommar... Simma lugnt och glöm inte lägga i en slant i parkeringsautomaten!
  //Vagnar

  SvaraRadera
 24. Vagnar; - Jag talar inte längre till dig. *muahaha*

  Vid den här tiden på morgonen hävdar jag ingenting.

  Å ena sidan ska ingen få vara anonym - å andra sidan så ska anonymiteten skyddas. Man får väl bestämma sig åtminstone.

  SvaraRadera
 25. Vagnar: det är inte diffust.
  Men jag har redan rett ut vad jag anser om detta. Läs vad jag har skrivit en gång till.
  Du får självklart ha en annan åsikt - men när du flinar och bluddrar gör du dig enkom förtjänt av dessa rader om falsktalare i Psaltaren:

  "Ty i deras mun är intet visst
  Deras innersta är fördärv
  En öppen grav är deras strupe
  Sin tunga göra de hal".

  SvaraRadera
 26. Maja; jag flinar inte. Tycker bara att det ibland blir för mycket tjat om hot och uthängningar ibland, speciellt som du har rett ut det redan. Något fel med det?

  SvaraRadera
 27. Det är inte diffust alls med hoten och man ser ju resultaten att folk blir tysta och så. Jag gillar inte alls det.

  SvaraRadera
 28. Anonym 12.06: Diffust är när gråterskors greuelpropaganda om "hot och uthängningar" här helt klart (felaktigt) avser Monica Antonsson utan att de har anständighet att säga det rent ut! Eller ens framlägga klara bevis på sina inlindade anklagelser (det som kom igår klarades ut). Det verkar som om det är Monica som skall "hotas till tystnad"? Jag förstår att Maja är rädd om den subversiva delen av sina gäster, men att citera Psaltaren är bara trams. Ok; för att använda en annan töntig, skrytsam anglikanism: I´m outta here!

  SvaraRadera
 29. Inlägg ovan var naturligtvis av Vagnar.

  SvaraRadera
 30. Vagnar: jo, jag förstod det.
  Vi har olika åsikter om metoder helt enkelt. Det som kom igår klarades ut mkt snabbt efter att jag meddelat att jag känner till ett visst efternamn.
  Från att ha kallats både det ena med det andra blev jag plötsligt en "seriös skribent" som borde återföras till verkligheten.

  Jaha - möjligen för att jag inte är någon föraktansvärd liten bloggargråterska som man kan "ta itu med" hur som helst?

  Sorry, jag citerar Psaltaren när jag vill och när den har något relevant att säga.

  SvaraRadera
 31. Bör man tysta någon som försöker tysta andra?

  SvaraRadera
 32. Leroy
  Off topic.
  Tack för info att även Du drabbats av "blank page, och massor av öppnade sidor.

  In topic
  Jag drömmer om att ingen kommentator skulle nyttja "anonym".
  Använd,jag ber, åtminstånde förnamn eller pseudonym som avsändare

  SvaraRadera
 33. Örjan: ja det skulle underlätta om alla gjorde det! Antingen skaffa googlekonto, eller åtminstone skriva under sina inlägg med samma signatur.

  SvaraRadera
 34. Jag är som sagt för anonymitetsrätten. Inte desto mindre känner jag för att framlägga en mindre teori om anonymitetsanvändandet.

  Att skriva anonymt - dessutom utan pseudonym eller utan någon som helst signatur - är att skydda sig från ansvar och konsekvenser i någon utsträckning.

  Varför väljer en anonym att inte ens använda något slags signatur? - Kanske av lättja; kanske av rädsla; kanske av ignorans; kanske av arrogans; kanske av... ja, vad?

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)