söndag 28 juni 2009

"Du är Luxenburgyster, och jag är Fan, kära syster"

Jag låter denna travesti på Fredmans Epistel 41 ("Du är Luxenburgstor, och jag är Fan, käre bror")

utgöra mitt svar på brevet från Luxemburg, som lär sitta inne med den dolda sanningen om dubbelmoralens fanbärare farbror Maja, opålitlig våldtagen intellektuell.

Vilka JK.

En sak har brevskrivaren till viss del rätt i, och det är ju detta med camorran. De gånger jag skriver om densamma så kommenterar inte särskilt många. Däremot tror jag hon har fel när hon ska förklara varför - att det är så få som vet särskilt mycket om den. Det har skrivits en hel del om camorran i samband med Roberto Savianos bok, artiklar av skribenter som plötsligt upplevde det som att de var informerade och visste en hel del och var angelägna om att påpeka att de hängde med.

"Ingen tar skit i de lättkränktas land" skriver psykiater Eberhard. Jag ska erkänna att en av de saker som nästan gjorde mig förtörnad var att ganska få debattörer vågade nämna att jag vet för mycket om camorran.

Men de som gjorde det, män som kvinnor, gjorde det på ett tystlåtet sätt eftersom det handlar om det onämnbara. Jag är tacksam över att det inte blev några löpsedlar.

Det dolda syftet med bloggen är att den kommer som en tjuv om natten.

Jag vet inte om det är spekulativt och fel att visa denna video, har dragit mig för det, men det är så här det är.

154 kommentarer:

 1. zzzzzzzzzzz zzzzz zzzzzzzz zzz zzzzzzz zzzzz zzzz zzzzz zzz zzzz zzzzzzzzzz zzzz zzzzzzzz zzzzzzzzzz zzz zz zzzzzzzzzzzz zzzzzzzz zzzzzzzzzzz zzzz zz zzz zzzzzzz

  SvaraRadera
 2. Bitter? Inte jag!

  SvaraRadera
 3. Nej, nu går du för långt Maja.

  /L

  SvaraRadera
 4. Maja har nog säkert en eller flera myggor som lyssnar och ser ev. agenda med agerandet.

  Får väl hålla tummarna för att uppsåtet var för att värna om de utsatta eller de som inte blir hörda i alla lägen.

  De som utalat sig tagit ställning eller marginaliserat kan inse att verkligheten kanske inte är sådan som man läser,påstår eller skriver om den.


  Leroy

  SvaraRadera
 5. Mig veterligen har ingen frågat efter din agenda och ditt uppsåt kring ditt val och agerande. ( OK kanske Valens.)


  Personligen hoppas jag du har en högre agenda och baktanke bakom detta.

  Men så klart ser jag gärna att du utvecklar i stället för att inveckla eller fastna i detljer som bara kan upplevas som obstackels eller sidospår ofta inte värda att fastna i.


  Leroy

  SvaraRadera
 6. Det är en uppskakande video. Just för att den är så tyst, vardaglig, långsam, på något sätt allmängiltig. Allt annat än action. Det är inte detta man förknippar med maffia. Vi är vana vid Hollywoodversionen.
  Jag antar att videon redan är spridd. Maja verkar själv tveka om att vidarebefordra den.
  Spekulation, eller motsatsen till spekulation? Hur tar man till sig en sådan video?
  Varför finns den överhuvudtaget tillgänglig?
  Om Majas syfte bara är att bevisa någonting för egen del, så är det skamligt.
  Samtidigt måste jag säga att den endast fyller mig med sorg. Underhållningsvåld är det inte.
  Bara fruktansvärt, ja outhärdligt att se.
  Algot

  SvaraRadera
 7. Det är tråkigt att en diskussion kring Maja Lundgrens syfte måste urarta i invektiv hos vissa kommentatorer. Diskussionen är i högsta grad angelägen och ni som inte har något annat än skällsord att komma med, sluta att kommentera! Ni ger bara Maja Lundgren ytterligare en ursäkt att avfärda kritik riktad mot henne.
  Leroy ställde i en av de sista kommentarerna till förra inlägget några frågor som det skulle vara intressant att få svar på av blogginnehavaren.
  Om det är spekulativt att lägga ut en sådan video? Givetvis. Men ingenting förvånar mig när det gäller Maja Lundgren.

  SvaraRadera
 8. Det är naturligt att vara rädd för våld. Så länge det inte är underhållning.

  SvaraRadera
 9. Alla har väl läst Saviano vid det här laget, så helt obekant är väl det hela inte.

  SvaraRadera
 10. Jag är rätt förvånad att du låter dig provoceras av madamerna, Var inte en gemensam attack från IC och MA rätt väntad vid det här laget?

  MA har ju gjort allt som är möjligt för att få tyst på dig. inkl. att bokstavligen försöka skrämma bort dig med sina hot från denne Björn. Rätt simpel taktik av en sådan rättskaffens dam kan man tycka.
  Maria Hallands snusförnuftiga lilla inlägg med
  hänvisningar till din labila läggning och att
  man inte ska "bry sig om Maja Lundgren" satt väl perfekt. Att hon sedan använder stilbytena i "Pompeji" som ex. på labilitet är rätt skojigt. Några litterära priser lär hon aldrig få dela ut

  Nu är jag är elitistisk och det tror jag inte du gillar.
  Men faktiskt Maja Lundgren du spelar i en annan division. Skit i kärringarna!

  IC sysslar med plakatjournalistik av värsta sort och MA är inte mycket att orda om.
  Du är ett hot på flera nivåer och de gör vad de kan för att få tyst på dig.
  Nog om detta men det är väldigt tydligt vad som pågår. Och jag blir osäker på om du själv ser det.

  H

  SvaraRadera
 11. H: jag vet, det är alltför absurt - brevet från Luxemburg som valsar runt bland madamerna - jag är inte provocerad egentligen, inte personligen... Det är fruktansvärt korkade madamer.
  Anonyma, Algot, Leroy: jo, den är hemsk,jag vet inte om jag ska ha kvar den, kanske tar bort - vet ö.h.t inte den kan ligga på YouTube. Ska fundera ett varv till.

  SvaraRadera
 12. Den är lite för sorglig, så jag tar bort den, efter närmare begrundan.

  SvaraRadera
 13. Frågan är ju vad som skulle bevisas av videon - att Maja Lundgren är camorraexpert? Vem som helst skulle ju kunna hitta den på youtube, möjligtvis krävs lite kunskaper i italienska.
  Eller fanns det något djupare syfte?
  "... det är så här det är." Har någon ifrågasatt camorrans existens?

  SvaraRadera
 14. Jag är inte helt säker på att något skulle bevisas med den (i alla händelser inte att jag är camorraexpert). Annat än möjligen något som alla redan vet, att det inte är spännande med pangpang.

  SvaraRadera
 15. Jag tycker att videon skapar en viss inblick i hur situationer kan innefatta hysteriskt rädda människor.

  Maja Lundgrens informationer kring Camorra borde vara intressant för EU-medborgarna såsom ett komplement till den navelskådande vardagen.

  SvaraRadera
 16. Finns det egentligen någon människa i Luxenburg som skrivit?
  Kan lika gärna vara ett litet hemmabygge tillsammans på kammaren.

  SvaraRadera
 17. Ang videon.
  Den är mkt stark just pg. av distanseringen.
  Så här får vi sällan se våldet.

  Jag jobbade som mycket ung under en tid i Belfast, Nordirland, Just under den tiden stred olika fraktioner av IRA om makten i det katolska område där jag arbetade. Vet inte om det påminde om "camorran", förmodligen inte är väl ett annat historiskt förlopp.
  Men striderna mellan olika IRA grupper pågick mitt i kvarteret mellan familjer och mellan grannar. Av någon anledning påminner videon mig om just det våldet. Hur människor låtsades att de inte "såg" och tystnaden efter en avrättning.
  Och hur snabbt folk återgick till vardagliga sysselsättningar bara någon timme efter en "incident".
  På den tiden var de flesta katolska områden styrda av provisoriska IRA. Butikerna betalade för beskydd och IRA skötte i princip all daglig verksamhet.
  Likaledes var det paramilitära grupper som styrde i de protestantiska områdena efter liknande principer. Lite påminde det nog om klansystemet eftersom makten var uppdelad familjevis.
  Mycket har förändrats i Nordirland tack o lov. Men som sagt det var nått där med videosen som satte igång vissa minnesbilder...

  SvaraRadera
 18. Såg att du tagit bort den. Synd tyckte den var intressant just för att den visar våldet utifrån ett helt annat perspektiv än vad vi brukar matas med.

  SvaraRadera
 19. Någorn roar sig med att använda min signatur /L, som jag använt hos IC.

  Vill bara förtydliga att det inte är samma /L.

  Tror jag avvaktar med åsikter i detta ämne.

  /L (hos IC)

  SvaraRadera
 20. Velighet igen: jag har satt in videon, den är stark, just för att den visar våldet från ett annat håll, på ett annat sätt.
  Caroline: stora likheter! - även om de historiska förloppen skiljer sig åt! Det fruktansvärda är tillvänjningen, rädslan och likgiltigheten som blandas.
  L hos IC: aha, L kan ju vara många.

  SvaraRadera
 21. Det är också ett oskyldigt offer, en rumänsk musiker som råkade gå förbi under ett camorradåd. Det är hans fru som vädjar om hjälp. Sjukhuset ligger bara några hundra meter bort.

  SvaraRadera
 22. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 23. Maja
  Varför tog du bort mitt inlägg 17:02:

  "Ojdå?!
  En rumänsk musiker och hans fru?"

  SvaraRadera
 24. Ang videon.
  Hemskt att människor kan bli så avtrubbade att de inte räcker ut en hand till hjälp, utan gör allt för ta sig därifrån.
  Fruktansvärt!

  SvaraRadera
 25. Valens: det blev fel, sorry. Jag skulle städa bort resten efter den som du tagit bort själv, alltså "det här inlägget har tagits bort av...", men det råkade bli den andra kommentaren istället. Jo, det är väldigt sorgligt, man kan lätt börja gråta över det. En rumänsk musiker och hans fru.
  Ö: ja det är hemskt, trots att de hade panik. skottlossningen måste ha upphört utanför (det hörs ju inte i videon), sjukhuset låg alldeles intill, borde ha varit hur lätt som helst att hjälpa mannen in i en bil och köra dit. Rubriken som någon skrivit till Youtubevideon är "italiani vigliacci", fega italienare. Det kan möjligen ha varit så att de trodde att han var camorra själv, och att de menade att såna ska man inte hjälpa; eller att de var rädda för repressalier och inte ville bli inblandade (den som läst Gomorra vet att Roberto Savianos far var ambulansförare, och att han inte hade rätt att köra den dominerande klanens fiender till sjukhuset, då blev han helt enkelt brutalt misshandlad). Men avtrubbningen och likgiltigheten finns där också, i sig är de helt hemska.

  SvaraRadera
 26. Ja det där med rädslan och vad den gör med oss människor. Själv var jag ung och mycket naiv när jag var i Belfast.
  Idag vet jag om mig själv att inte heller jag skulle räckt ut den där handen.
  Det är mycket få människor som är modiga när det kommer till det nakna våldet.
  Men dem finns, undantagen finns.
  Det är faktiskt en rätt gräslig videosekvens men mycket stark och mycket sorglig.

  SvaraRadera
 27. Caroline: det låter verkligen väldigt likt - dels att det är/var olika familjer som styr (styrde), att staten inte hade våldsmonopol, och att gränserna gick mellan grannar, folk som bor i samma kvarter. Och inte minst det med att betala för beskydd.
  Vad jobbade du med? Har du åkt tillbaks senare?

  SvaraRadera
 28. Hej Maja
  Berättar så gärna om Belfast.
  Ska sova nu men återkommer imorgon.

  SvaraRadera
 29. Maja:
  Du skrev...
  Jo, det är väldigt sorgligt, man kan lätt börja gråta över det. En rumänsk musiker och hans fru.

  Dinna känslokalla, sarkastiska ord avslöjar mycket empatisaknande Maja... De avkläder och avslöjar dig helt...
  Det snackas och pratas... Du liksom andra försöker hitta plats för era ord... Blogg, agenda, projekt...

  Jag föreslår en amalgam av dessa ord...
  En annan rumänsk musiker... Ett annat projekt...
  En enigma för dig Maja? Kanske...

  Se på, lyssna, läs, lär dig söka sanningen utan fördomar, där den finns i sin naturliga vita vackra klänning...

  That's not the beginning of the end -
  That's the return to yourself,
  The return to innocence
  ...

  http://www.youtube.com/watch?v=9_ALElMLpRA

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Michael_Cretu

  SvaraRadera
 30. Valens
  Jaha och varför är just Maja känslokall och
  empatistörd menar du? Och borde vara sann och iklädd den vackra vita?

  Hade du varit på min blogg så hade du åkt ut med huvet före med den sortens illvilliga kommentarer.

  SvaraRadera
 31. Mia
  Är det våld som du propagerar för på din blogg?

  SvaraRadera
 32. Valens: jag propagerar inte för våld på min blogg.

  SvaraRadera
 33. Jag tror att det är något annat som stör dig.

  SvaraRadera
 34. maja lundgren
  Är du Mia också? Bara så jag vet...

  SvaraRadera
 35. Men Valens, det kan nog vara bra att skilja på saker och ting. Drömmen om oskuldsfulla flickor i vita klänningar till skillnad från otäcka stora kvinnor är nog en annan diskussion.
  Däremot så är videon som någon redan sagt gräslig, den har visats i italiensk TV också. Det sitter övervakningskameror uppe i Neapel nästan nästan överallt. Camorran skulle mycket väl själv kunna slå mynt av att sälja filmerna.
  Videon finns med speakerröst också, som identifierar mördarna om man skulle ha missat dem. Ju mer jag tittat på vad som finns i YouTube desto betänkligare tycker jag att videon är.

  SvaraRadera
 36. H 04.40
  sammanfattar exakt vad jag anser om vissa damers agerande mot Maja!

  "Var inte en gemensam attack från IC och MA rätt väntad vid det här laget?
  MA har ju gjort allt som är möjligt för att få tyst på dig. inkl. att bokstavligen försöka skrämma bort dig med sina hot från denne Björn.
  Rätt simpel taktik av en sådan rättskaffens dam kan man tycka.
  Maria Hallands snusförnuftiga lilla inlägg med
  hänvisningar till din labila läggning och att
  man inte ska "bry sig om Maja Lundgren" satt väl perfekt.
  Att hon sedan använder stilbytena i "Pompeji" som ex. på labilitet är rätt skojigt.
  Några litterära priser lär hon aldrig få dela ut
  Nu är jag är elitistisk och det tror jag inte du gillar.
  Men faktiskt Maja Lundgren du spelar i en annan division. Skit i kärringarna!
  IC sysslar med plakatjournalistik av värsta sort och MA är inte mycket att orda om.
  Du är ett hot på flera nivåer och de gör vad de kan för att få tyst på dig"

  Och nu påstår de att omicidio di camorra skulle handla om MA o IC! Inga problem med hybris tydligen!

  Dumhet ligger mycket nära ondska.
  Riktigt dumma, illvilliga kärringar är ni.

  SvaraRadera
 37. H:
  har någon påstått att videon skulle handla om något annat än camorran, eller om allmängiltiga mekanismer som rädsla och likgiltighet, om flyktmekanismer, eller riskerna med skådelystnad (det är ju betänkligt att en sådan video finns på YouTube, och att jag för den vidare, kan verkligen kritiseras. Men det är inte säkert att var och en som säger sig bli gråtfärdig ljuger och är skenhelig! Videon handlar om detta, ingenting annat. Jo, "Björn" är skitskum, jag hade kunnat polisanmäla den figuren, men jag är ju så lugn och stabil och icke-labil att till och med Valens får kommentera här.

  SvaraRadera
 38. Maja
  Läs det vad jag skriver...
  Det finns ingen anledning att spela dum och lägga ord i annans mun...
  Annars finns ju faktiskt risken att fortsätta cykla omkring med lösa skruvar...

  PS.
  Saken gällde det du skev...
  Jo, det är väldigt sorgligt, man kan lätt börja gråta över det. En rumänsk musiker och hans fru.

  SvaraRadera
 39. Nu anser Monica Antonsson i egen hög person
  att ML inte blev våldtagen!

  MA skriver

  "Jag tror inte heller att hon blev våldtagen. Om det var något alls, så var det väl ett dåligt ligg hon ångrade och inte ville kännas vid."

  Seriösa damer det där!

  Självklart ska vi forsättningsvis lite på vad de "anser" i frågor om incest, övergrepp på barn och vårdnadstvister!

  SvaraRadera
 40. Maja
  MA och company påstår att videon är ett hot
  riktat mot IC och MA! Absurt! Plus annan massa dynga på hennes blogg. Därför blev jag förbannad. Börjar få nog nu faktiskt!

  SvaraRadera
 41. Jaha, kära hjärtanes. De får väl belasta polisen med det hela...
  Frågan är lite grann vem som kommer att vilja låta sig intervjuas av M.A framledes.

  SvaraRadera
 42. MA är en person som inte är värd att äns nämnas på din blogg.
  En mer föraktlig och förkastlig människa går knappt att finna.
  Egentligen rätt så patetiskt i sitt sätt att vara då hennes förväntade höjder inom författarvärlden gick i stöpen och hon landade pladask på magen.
  Nu slår hon vilt på allt och alla för att på något sätt få lite status bland de få som finns kvar runt henne.
  Fler och fler inser vilken människa hon är, som tur är.
  Nu är hon bara bitter, bitts, elak och mobbar alla som inte vill leka med henne!

  SvaraRadera
 43. Vallentunabo30 juni 2009 16:39

  Nja Rut, nu ska man inte lägga sig på samma låga nivå som MA och IC.
  Varken du eller jag vet vilka höjder som MA hade tänkt nå inom författarvärlden och det är dessutom ointressant.
  Det som är riktigt intressant är hur hon uppför sig nu och hur hon skriver om andra människor som hon inte känner. Hon är inte mer rättskaffens än någon annan dödlig och det finns inget skäl att förvänta sig att hon ska vara det heller. Hon skrev en bok och avslöjade en gigantisk lögn som stor del av det svenska folket har trott på. Det var bra men that's it.

  Nu uppför hon sig som en av de där tjejerna på skolgården som viskar och pekar mot den de utsett som offer, tillsammans med dem som hon kan få med sig.
  Lågt och barnsligt.

  SvaraRadera
 44. Njä, Ruts rallarsving är onödig. Men jag har ju utdelat några sådana själv så...
  Jag ska bara svara på några saker i MA:s senaste inlägg. Sen är det un punto e basta.

  "Jag har satt en ära i att inte kommentera hennes böcker. Det har jag också sagt till henne. Hon menade då att hon gärna ville bli nerskriven. Hur sjukt är det?"

  Monica blev upprörd över min kritik och sa att själv hade hon avhållit sig från att kritisera mina böcker. Jag sa att det skulle hon inte göra, det är bra med kritik.

  För det andra: nej, jag har inte hittat på det jag skriver om i Myggor och tigrar. Det går väl att höra efter med polischefen i Neapel, även om han nu har flyttat till Rom.

  Men nu får det vara nog. Ja, videon är obehaglig, tveksamt att föra den vidare, den kritiken kan jag skriva under på.
  Nu låter jag bloggens läsare avgöra om jag ska plocka bort den eller inte. På sätt och vis hoppas jag att majoriteten säger ja.

  SvaraRadera
 45. Videon är otäck, men jag tycker att den ska ligga kvar. Just för att den visa en mycket otäck verklighet.


  Från det ena till det andra, jag har äntligen läst artikeln i Glänta om Självcensur och bekännelsetvång, är det någon som skulle vilja diskutera den? Språk och minnen och hur de påverkar varandra? Myggor och tigrar, Noréns dagböcker, Ett annat liv, Beim Häuten der Zwiebel och kanske en del andra?

  Noréns dagböcker har jag inte läst, men de andra, läst med stor behållning och funderar mycket över vad minnen är och hur man vet vad som är kärnan i minnet och hur man känner igen den, om det går. Bl a funderar jag över ovantsående, finns mycket mer i alla tre böckerna.

  SvaraRadera
 46. Maja, att MA inte förstått begreppet "kritik" framstår som tämligen uppenbart vid det här laget. Hon skyr ju kritik till den graden att hon lagt ned en blogg, startat upp en ny där hon byggt upp sin "borg" omgärdad med ja-sägare och utestängt kritikerna, för att bedriva personangreppskampanjer.

  SvaraRadera
 47. Konstaterar hur olika vi människor tolkar ord. Som din kommentar om "en rumänsk musiker och hans fru". Min tolkning är du tycker att det är sorgligt att en oskyldig person mördas, någon annan läser in något hånfullt och empatilöst. Jag har inte heller uppfattat videon som något förtäckt hot mot ev. meningsmotståndare. Obehaglig är den, och ofattbar för mig som bor i en lugn liten förort till Stockholm.
  Har ännu inte läst någon av dina böcker, så jag ser fram emot det under semestern. (Om inte hjärnan kokar som den gjort de senaste dagarna.) Man blir ju väldigt nyfiken efter att ha läst alla kommentarer här och annorstädes. Men jag känner mig väldigt illa berörd av dissekeringen av dig som person på andra bloggar. Har något vagt minne av att någon var väldigt, väldigt stolt över att du kommenterade under "nicken" Malin och Otto på någon numera nedlagd blogg. Och att denna stolthet berodde på en respekt för dig som kulturpersonlighet. Finkulturpersonlighet.

  Sedan är det så att jag uppskattar din, och andras, velighet. Att vela betyder nödvändigtvis inte innebära att man vänder kappan efter vinden. Att vela är, för mig, också ett tecken på ett öppet sinnelag. Det har inte så mycket med labilitet att göra.

  SvaraRadera
 48. Tristan: jo, jag tycker ju att mitt porträtt av Monica Antonsson var riktigt schysst. Man ska inte avhålla sig från kritik på grund av lojalitet. det var det jag menade med att hon förstås ska säga vad hon tycker.
  Anna-Lena: problemet är också att jag inte vet om kvinnan ö.h.t vet att videon ligger på YouTube. Det är ju vansinnigt egentligen att den gör det.

  Jag har inte orkat så långt i Noréns dagböcker... men ämnet i sig är intressant. Minnet, hur händelser bearbetas, vad man minns och vad inte.
  Systerdyster: det var inte meningen att det skulle låta empatilöst. Jag blir verkligen illa berörd. Sen kan det säkert låta hafsigt, några rader i en kommentar.

  SvaraRadera
 49. Fattar inte vad som var oempatisk med att nämna att en rumänsk musiker och hans fru var offren i videon?!?!

  SvaraRadera
 50. Det är väl bra att visa upp vad den där hemska camorran och andra maffiosos pysslar med och Mc-gäng o allehanda vidriga som försöker styra i samhällen genom våld och hot.

  SvaraRadera
 51. Det är ju bra att se videon så man in i märgen får klart för sig vad organiserad brottslighet gör med ett samhälle.

  Många gånger tänker man naivt för att man glömmer bort att det finns människor som inte är som man själv. Det är alltid nyttigt att veta att det finns andra tankar och sätt att vara än de man är van själv.

  Därför är det skönt med ett öppet kommentarsfält för att man får se vad folk är för filurer. Egentligen. Innerst inne.

  Det är nyttigt.

  SvaraRadera
 52. Ja, att det var såå jävligt som man fick klart för sig när man läste Savianos bok - det hade man inte en aning om. Att de så till den milda grad är involverade i nästan allt som har med affärer och pengar att göra, samt att det förgrenar sig långt utanför Italiens gränser. Dock nämndes inte Sverige i boken, men väl andra nordiska länder. Troligen finns de väl här också. Nä tvi o fy! Sånt måste ju bekämpas!

  SvaraRadera
 53. Han hette Petru Barladaneu. Man kan läsa om det här.
  http://infowebexplore.blogspot.com/2009/06/live-death-of-petru-barladeanu-romanian.html

  SvaraRadera
 54. Det är oklart om han dog för att folk var passiva, eller om det var sjukvårdspersonalen som gjorde fel. Enligt vissa uppgifter plockade en ambulans upp en fjortonåring som också hade blivit träffad av misstag, sedan gick en halvtimma utan att de återvände för att hämta upp Petru (Birlandaneu eller Barladaneu - inte helt säker på efternamnet). Han var gatumusikant, och brukade spela i t-banan. Här är en längre sekvens, där man även ser paret promenera strax innan.

  http://www.youtube.com/watch?v=dYMdHtHqEQI

  SvaraRadera
 55. Moa: det är väldigt svårt att veta vad man ska göra. Maffian är sammanvävd med näringslivet. Jag har hållit på och yra om Fair-Trade-märkning av italienska varor - "garanterat maffiafritt". Åtgärder inom EU. Uppmuntran av de delar av den italienska handeln som inte är infiltrerad.
  Rent generellt tror jag på att staten måste bli starkare. Det kan låta konstigt av någon som kanske verkar lite anarkistisk som jag, och jag är inte för hårda tag, snarare tvärtom: man måste helt enkelt se till att satsa på utsatta områden (t.ex en del stökiga förorter), samhälleliga projekt av olika slag, och det måste få kosta även i finanstidskriser (eller kanske särskilt nu i kristider).
  Varje gång jag hör ordet "egenmakt" uttalad av någon moderat politiker tänker jag på camorrans grepp om Neapel. Där kan man snacka om företagsamma och initiativrika personer som inte sitter och väntar på att staten ska göra nåt för dem!

  SvaraRadera
 56. Har du haft tid att lyssna på Thorstein Bergman och sett de visor i moll som gör att mansätter sig ner och tänker efter ibland?

  Leroy

  SvaraRadera
 57. Finanskristider, skulle det stå. Inte finanstidskriser.

  SvaraRadera
 58. Även en visa som börjar i moll kan sluta i dur!

  Surealistiskt men sannt.

  Leroy

  SvaraRadera
 59. Det har du alldeles rätt i, Leroy.

  SvaraRadera
 60. Ja, det är ju läskigt om de helt tar över. Nu minns jag inte exakt allt som stod i Saviannos bok. Men enligt honom var de ju inblandade i en massa produktion, insyltade överallt s.a.s o styrde o ställde.

  Läste nån annan liten (kort) roman av Saviano (minns ej titeln) där han menade på att unga män i Neapel har att välja på att bli militärer eller gå med i maffian ungefär. Det är vad som står till buds som möjlighet till försörjning. Camorran styr väl den mesta -produktion av både kläder till modeindustrin - o gud vet allt.
  Jo, det är nog bra om staten är med och kontrollerar faktiskt så att det inte blir kriminella som till slut tar över all makt i våra samhällen.

  SvaraRadera
 61. Förstod nästan det Maja.

  Ser fram emot hur framtiden utvecklar sig och inte längre verkar inveckla sig.

  En annan konstnär/målare som sökte efter svar på rättvisa och difusa problem som jag beundrar bortom Äpplena i den svenska filmen om Picasso som jag frågat om på din blogg och efterlyst är Oscar Reutersvärd och hans "Perspektive Japonese"

  Där man på ett två dímensionellt plan luras in i ett tredimensionellt seende.

  Jag har faktiskt målat en del tavlor i mitt liv då jag mått riktigt dåligt som baserats på detta.

  Ditt svar gör att jag hoppas och tror att du kan ge utvecklande svar om skillnad mellan olika tolkningar av verkligheten vi upplever eller försöker försvara.

  (I bland rinner vattnet uppåt men ibland neråt. Beror på perspektivet och jag tror nog Tristan hajar:-) )

  Leroy

  SvaraRadera
 62. Man kan se en del av hans omöjliga figurer på denna sida:

  http://www.psychologie.tu-dresden.de/i1/kaw/diverses%20Material/www.illusionworks.com/html/art_of_reutersvard.html

  Men nästan bäst är den målning där han gör reklam för en firma som säljer stuprör och vattnet verkar flyta uppåt och inte neråt som kallades stuprör.

  Hur verkligheten kan förändras från ett tvådimensionellt perspektiv till ett tredimensionellt.

  Surealistiskt men bra beskriven verklighet.

  Försök göra det på riktigt så ser man.

  Leroy

  SvaraRadera
 63. Moa: ja, de flesta som vägrar ha med camorran att göra flyr från Neapel. Det är väldigt svårt att leva där utan att tvingas anpassa sig efter deras spelregler.

  Leroy: ja, tolkningar av verkligheten... Jag är på gott humör, men jag tar trots allt ganska illa upp av det Monica Antonsson skriver - att hon inte tror på att jag har blivit våldtagen, bland annat.
  Det är klart att man inte måste gilla en bok för att intervjua författaren. Och det är ju uppenbart att hon ogillar den i allra högsta grad. Men en en sak undrar jag över. Varför satte hon igång och släktforska om min familj? Hade jag vetat vad hon tyckte, skulle jag antagligen ha uppfattat det som integritetskränkande.

  SvaraRadera
 64. Sätter man sig ner och försöker göra grunden till detta så ser man vilken KUB som felar och lurar ögat och hjärnan. All ni som inte ser sätt Er ner och förstå vilken kub han flyttat.

  När Ni ser det så kan ni förstå Pistolen som finns framför FN Skrapan och skillnader mellan att skjuta eller att lägga ner vapnen.

  Leroy

  SvaraRadera
 65. man kan enkelt släktforska själv på nätet nu för tiden.
  Ex vis My Hertiage.

  Tyvärr så snakcs det om bröloppsdag att komma ihåg fast man aldrig var gifta.

  Hoppas dock att du och Monica kan reda ut skillnad mellan dessa olika perspektiv och insikt som det handlar om. Prata sanning, red ut och var rak stå för det man gör och säger.

  Leroy


  Leroy

  SvaraRadera
 66. Lyft på luren i morgon och se till så att missförstånd rätas ut. Gör upp en plan så att skillnaden mellan svart och vitt får en chans att föklaras- Då skulle nog Bergman blivit stollt!

  Leroy

  SvaraRadera
 67. Sätt Er ner och rita av dessa figurer kom på tricket med Presektive Japonese och se vad Ni kan förändra.

  Därefter så skall man inse att verkligheten kan beskrivas korrekt och att det visar sig hur vattnet flyter och vart KUBEN rubbats ur sitt läge.


  Tror det var strax efter Nevada upplevelsen på 0 taet jag fastnade för Reutersvärd...
  Leroy

  SvaraRadera
 68. På 80 Talet så klart.

  Efter att jag träffat insiktsfulla indianer.

  Leroy

  SvaraRadera
 69. Maja, du har förstås sett bläckfisken?

  Den är spännande att titta på tycker jag. Men om den ger någon realistisk bild av det hela vet jag inte.

  SvaraRadera
 70. Efter att C gett upp och laggt sig utslagen och på rygg ser jag det så klart ännu mer svart.

  Att påståenden skall löna sig och det kan anses ok. Utan bevis - bara genom att påstå och att detaljer skall utgöra skillnad.

  Man från myndigheter inte väljer att utreda vilja, lämplighet eller förmåga skyndsamt och agera. Att du haft 3-4 fullda kommentars fällt fyllda kring Daddys kamp för sitt barns möjlighet och trotts alla faktasom finns ifrågasätta gör att jag blir ledsen eftersom jag riskerar att hamna i samma sitts om jag vågar vara naken.


  Varför denna rädsla?

  Varför inte våga stå för den man är?

  För barn kommer faktiskt att ställa frågor i framtiden.

  Idag kan vi spara och visa vad vi ville och vem som sa vad i olika lägen.

  Du kan så klart ringa Monica och reda ut saker om du vill.

  Mitt råd är det visa mod. Det löser sig nog.

  Det är ganska lätt att få ett förlåt om man försöker ge en rimlig förklaring.

  Leroy

  SvaraRadera
 71. Inte helt orealistisk, även om den är dramatiserad. Vissa saker - t.ex kvinnan som gifter sig med en mafioso för att spionera - är ganska osannolika. Tror jag, det värsta är att verkligheten i fallet maffia befinner sig nära dikten, och inte minst inspireras mafiosi av filmer.

  SvaraRadera
 72. Leroy, det är två olika saker. Du behöver inte oroa dig, du kan skriva i alla bloggar i hela bloggosfären. Det föreligger ingen lojalitetskonflikt. Luften är fri.

  SvaraRadera
 73. Maja, angående "lojalitetskonflikt" så kan det vara så att MA inte har samma nyktra och liberala syn på sådant som t.ex. du. Det har hon ju till trots visat med otäck "briljans".

  Leroy, det är klart jag "hajar". Förresten, de där "insiktsfulla indianerna" du nämner... Hur framkallade du dem?

  SvaraRadera
 74. Jag skulle också vilja träffa några insiktsfulla indianer.
  Det viktiga är att det inte är ett dugg fel eller farligt att skriva kommentarer i många olika bloggar. Plus att anonymiteten är bevarad, inga IP-adresser spåras, och framförallt är det här ingen domstol. Bloggen läses inte heller av några som helst myndigheter, haha. Så simma bara lugnt, Leroy.
  Tristan: ja, alltså, min purkenhet på Monica kommer att bestå, jag har förvisso varit skarp mot henne men vissa grejer, värderingar, och så vidare, går det bara inte att samsas om.
  Gonatt, simma lugnt

  SvaraRadera
 75. BRa Maja!

  Dröm om Rautersvärds omöjliga figurer och Perspective Japonese.

  Tänk efter hur den kullerbytta du varit med om ser ut´.

  Jag har bjudit in dig att lösa ett och annat sätt. Enklast är nog att prata med vrandra i stället för om varandra.

  Initiativ.

  Sov gott...
  Leroy

  SvaraRadera
 76. http://www.youtube.com/watch?v=k2kxlZDOHeQ

  SvaraRadera
 77. Maja, jag instämmer. Man kan naturligtvis inte komma överens med alla. Man ska också kommma ihåg att du m.fl. inte angrep MA personligen utan hennes metoder, vilket visserligen indirekt har att göra med MA:s omdöme och intellekt, medan MA direkt har gått på din person. Detta är en väsentlig skillnad. Och däri är det inte du som bör ringa upp för att försonas. Förresten finns väl inget att försonas om. Det finns de som tror att du och MA var goda vänner. Som jag har förstått det var det MA som lyckades få en intervju med dig och som sedan blev stolt över att du uppmärksammade hennes blogg; det är varken ett tillräckligt eller ett nödvändigt villkor för vänskap. Eller?

  SvaraRadera
 78. Maja.

  " Vilka jävla kärringar "

  Exakt!
  Behöver det sägas mer om saken?
  Monica och hennes väninnor är som de är.

  SvaraRadera
 79. Tack för länken till Tears of a clown!

  Det är inget fel i att vara en knasboll (jag är ju också det).

  Tristan: M.A intervjuade mig i Allas Veckotidning, det är enda gången vi träffats.
  Jävla kärringar är väl personangrepp, men det riktar sig mot en attityd, till exempel om man menar att dåliga kvinnor får skylla sig själva, då är man en JK.

  OCH DÅ MENAR JAG INTE JUSTITIEKANSLER.

  SvaraRadera
 80. Medborgare Y1 juli 2009 11:57

  Nu har jag varit inne och läst på Antonssons blogg och det var något av det värsta jag läst! En så obehaglig läsning kan man bara komma i närheten av om läser hos Carlqvist. Vilka elaka jävlar!

  Maria Halldorf, hobbypsykiatriker, har fått stort utrymme för sina egenhändigt hopsnickrade diagnostiseringar och får applåder från Antonsson själv och från Ann Helena Rudberg. Den sistnämnda är för övrigt en person som har en flödande kreativitet, hennes fantasi vet inga gränser! Hon blandar friskt fakta med fiction och lägger fram soppan på ett sätt som framstår som trovärigt men som inte är något annat än illasinnat skvaller. Att dra in din familj i elakheterna är lägre än lägst och vittnar endast om hennes egen oförmåga att föra ett sakligt resonemang.
  Ska nog inte läsa den bloggen mer, den får mig att tappa tron på människor. En riktigt vidrig blogg!

  SvaraRadera
 81. Pia, som läst flera bloggar och skrämts1 juli 2009 12:22

  Att det finns en sådan svart-vit syn på verkligheten - aningen är något helt rätt eller helt fel. Inga skuggor eller schatteringar får synas, utan bara den enkla, förpackade "sanningen" är det som räknas. Är det ur sådan mylla sekter kan uppstå?

  Vilja att se saker ur andra synvinklar, att känna efter och smaka på andra tankar ingår inte i alla körers repertoar, tydligen.

  Kan en människa bara vara helt igenom god eller helt igenom ond? Finns det inget däremellan?

  Måste man vara tvärsäker från början i komplexa frågor? Är det alltid enkelt att komma fram till en åsikt?

  Jag skräms och skäms över somligt som skrivits.
  Fram för mer velighet - det tyder på eftertanke och god vilja.

  SvaraRadera
 82. Jo jag såg Ann Helena Rudbergs senaste, bland annat:

  "Maja är lik sin pappa, som inte heller har någon särskild kärna och mamman är fredsstiftaren i familjen".

  Hur som helst, ett förtydligande kan krävas: tillmälet "kärring" har inte mycket med ålder att göra (Luxemburgdamen har påpekat att hon är yngre än jag).
  En kärring kan vara något helt ok, motvallskärring och så vidare (möjligen bör det då stavas käring?)

  Men det kan också vara en skvallerkärring och en satkärring (under häxprocesserna lär det ofta ha varit kvinnor som angav andra kvinnor). Det kan vara en hycklare som tycker om att tassla och snaska i andras familjeförhållanden.

  "Äsch. Vem har inte legat med chefen" var iallafall Monica Antonssons reaktion på Aftonbladetpassagen år 2007. Om hon idag tycker att jag är en labil och skör slampa så är det för att samma tugg som gick på kultursidorna ska dras i repris, fast i en lite grövre skvallertidningsvariant.

  SvaraRadera
 83. Pia: tack, jag är lite skör och labil idag (haha), Ann Helena Rudbergs konstiga ord om min familj (som jag inte tror hon träffat) plus det om våldtäkten med mera - nästan grinig! Så det känns bra att höra.

  Jo, jag tror mycket på att hela tiden ompröva sina åsikter. Velighet. Det behöver inte ha något med brist på skärpa att göra.

  SvaraRadera
 84. Nå.Jidder kan ju också vara ett sätt att hålla liv i en relation.
  Kan man inte ha en vänskaplig kontakt kan man ju alltid ha en ovänskaplig.

  SvaraRadera
 85. Pia, de flesta människor vill nog tänka sig att de är goda människor och jag tror det behövs en stor portion mod och självinsikt för att se sina mörkare och mindre goda sidor. De sämre sidorna varierar också utifrån situation, i trängda lägen blir man mer aggressiv utan att kanske själv se det.
  En blogg (eller vanlig dagbok förstås) kan vara ett utmärkt hjälpmedel att se hur man regerar om man har lust att ta reda på det. På bloggen kan iaf alla andra se hur man regerar.
  Problemet är att alla vill inte ta reda på vilka de själva är. I stället väljer man att fokusera på andra, att berätta för andra vilka DE är. Utan att egentligen ens känna sig själv.

  Velighet/öppenhet är bra under tiden man formar en egen åsikt. Att lyssna på de som tycker på ett annat sätt är otroligt värdefullt! Det är först då man inser frågans komplexitet och hur svårt det är att ta ställning.
  Så för att förstå hela frågan MÅSTE man lyssna, ta reda på all fakta annars blir det enögt och svart/vitt.

  SvaraRadera
 86. Grynna: hahaha... jag vet... dags för skärpning (det var ju lumpet att berätta det där med "äsch, vem har inte...").
  Håller på att lugna ner mig lite faktiskt!

  Vill jallafall dementera än en gång att den obehagliga videon skulle ha varit ett hot mot M.A och I.C. Fattar inte hur man kan få den till det.

  ABC: jag tror att en "öppen" blogg kan fungera som du skriver - ett slags forum för olika röster och reaktioner.

  SvaraRadera
 87. Medborgare Y1 juli 2009 13:10

  Ledsen Maja men jag är starkt emot användandet av feminina benämningar som skällsord.
  Men det är en ovidkommande fråga egentligen, för oavsett så finns det inget ord som jag kan komma på som kan beskriva det som skrivs på MA-bloggen!
  Jag har inget ord annat än vidrigt, illvilligt och intelligensbefriat.

  SvaraRadera
 88. Medborgare Y: hm... Alltid?

  Men vad säger du om förkortningen JK?

  SvaraRadera
 89. Medborgare Y1 juli 2009 13:53

  Alltså jag vill inte medverka till att nedvärdera det kvinnliga könet, det gör redan så många och så bra.
  T ex den fantastiska trion Monica Antonsson, Ann Helena Rudberg och Ingrid Carlqvist.
  Och nu vet vi ju att du med JK inte menar Justitiekanslern...
  Som jag skrev så kan jag inte komma på något bra och käckt alternativ till de könsrelaterde invektiven. Man försöka vända på kakan som Charlotte gjorde så fyndigt med ordet "bakfitta" som dock inte är ett skällsord. Bara än bra normvändning.

  Svårt det där, de kvinnligt associerade skällsorden är så inarbetade och har en sådan "kläm" att det är svårt att hitta något annat.

  SvaraRadera
 90. Ringa upp o försonas vad är det för trams...
  Det här är inte två små flickor som blivit
  "osams".
  Utan två skilda värdegrunder
  Och en mycken väsenskild människosyn.

  Varför förväntas alltid kvinns liksom tala ut
  och så blir allt bra...

  SvaraRadera
 91. Charlottes bakfitta var en finfin normvändning.

  (Bra namn på en krog, ist.f bakficka).

  Rikard, jag vet - två diametralt olika värdegrunder, och dessutom två personer som inte ens känner varandra.

  SvaraRadera
 92. Maja är en förrädare, Medborgare Y! Hon skriver "kärring" hela tiden i nedvärderande syfte, och hon säger säkert "fitta" när hon är arg!
  Era dumma fittor, ni är kärringar hela bunten, tänker hon säkert. Särskilt om dig.

  SvaraRadera
 93. Nej Anon. 14.30. Radikal Patriarkatchauvinist?
  Nuförtiden, inspirerad av Charlotte, säger jag bakkuk när jag är arg.

  SvaraRadera
 94. Bakkuk och framsvans är vad di har di små karlaliven.

  SvaraRadera
 95. Medborgare Y1 juli 2009 15:03

  Har du inget roligt att göra på sommarlovet Anonym 14:30? Alla kompisarna på landet? Men skulle du inte må bra av att komma ut i solen och röra lite på dig i stället för att sitta inne och häcka vid datorn? Du blir tjock av att sitta där också.
  Och dum, men i det fallet är det ju redan kört tyvärr...

  Maja, kuk är ett ord jag gärna använder när jag svär. Surkuk är ok att kalla folk av alla kön också o man vill använda könsord.
  Bak-kuk...tja...varför inte? Ska känna efter lite på det ordet.

  SvaraRadera
 96. Jag tycker man ska säga framsvans när man är arg. Det ska åtminstone jag göra. ;-)

  SvaraRadera
 97. Medborgare Y1 juli 2009 15:05

  Hahaha Framsvans! Den har jag inte hört förut!
  Många nya ord här att lära sig användningen av.

  SvaraRadera
 98. Medborgare Y1 juli 2009 15:06

  "Din jävla framsvans"...ja det låter inte så dumt!

  SvaraRadera
 99. Jag kom på det när Maja sa bakkuk.

  Man kan säga framsvans när det är barn och andra omyndiga personer närvarande.

  SvaraRadera
 100. Man kan även säga; det var framsvansigt sagt av dig...

  ung. som man använda ordet fittigt..

  SvaraRadera
 101. Men kuka ur måste nog heta kuka ur, för framsvansa ur det låter ju inte klokt.

  SvaraRadera
 102. Medborgare Y1 juli 2009 15:10

  Det är bra! Man ska hålla en anständig nivå när det är barn närvarande och det är det ju här.

  Bakkuk får man säga till idioterna man möter ute på krogen!

  SvaraRadera
 103. Nu har debatten framsvansat ur i en dels ögon, men jag tycker det här med ord är viktigt.

  SvaraRadera
 104. Medborgare Y, din dumma tant. Hur blev du en sån surkärring? När blir föresten en tant just en tant?

  SvaraRadera
 105. Medborgare Y1 juli 2009 15:21

  Inte bara viktigt, det är roligt också.
  Och betydligt mer beskedligt än att ställa diagnoser på främmande människor och racka ner på deras familjemedlemmar.
  Det är bara bakkukar och framsvansar som gör så.

  SvaraRadera
 106. Jag föddes tant. Jag stod inte under flicka eller gosse utan under tant.

  Så det är lite olika.

  SvaraRadera
 107. Tänk det gissade jag, Charlotte.

  SvaraRadera
 108. Medborgare Y1 juli 2009 15:26

  Anonym 15:21, det är ungjävlarna som gett upphov till surtanten.
  Tant blir man när man tröttnat på att var tjej. Man är också tant när man är lite sunkigt klädd och inte känner sig som en lite tjusigare benämningen kvinna.
  Så idag är jag tant.

  SvaraRadera
 109. Medborgare Y1 juli 2009 15:29

  Gud så skönt och prestationsbefriat det låter att vara född tant Charlotte!

  SvaraRadera
 110. Anonym: 15:24

  Det var intelligent av dig det. Jag är en stolt tant. :)

  Tanter är rekorderliga, bestämda, veliga, virriga, kloka och helt underbara enligt tant Charlottes förmenande.

  Men det är inte alltid som det syns utanpå om man är tant eller inte.

  SvaraRadera
 111. Ja just prestationsbefriat tror jag det är att vara tant. Det tror jag är den innersta kärnan, man vet att man är tant och är nöjd med det.

  SvaraRadera
 112. Medborgare Y1 juli 2009 15:40

  Tanter är modiga och hjälpsamma också.
  Funderar lite på om det där stämmer med om det syns att man är tant och det är nog så att det inte syns faktiskt!
  När jag presenterar mig som tant brukar ungdomarna säga emot mig och jag blir riktigt förbannad på dem. Men det kanske hänger ihop med klädsel och uppförande i övrigt.
  Men jag kämpar för min rätt att få vara tant!

  SvaraRadera
 113. Pia, som vill vara tant1 juli 2009 15:42

  Utökat ordförråd: Framsvans.
  Längtar efter ett tillfälle att använda det.

  Annars vill jag nog vara tant. Periodvis har jag benämnt mig kärring eller bitch, men de orden har ju sina negativa klanger att dras med.
  Tant.
  Känns bra i munnen.

  SvaraRadera
 114. Tant är bästa ordet jag vet! Tant, det är jag det!

  Nya härliga uttryck mottages med tacksamhet!

  Din bakfittade jävel.. Tänk att vråla ut det bakom ratten! ;-)

  Eller din framsvansade fan... Till någon fd surkuk! ;-)

  /L

  SvaraRadera
 115. Vallentunabo (en annan)1 juli 2009 16:13

  Till Maja Lundgren
  Det har alltid varit så här med MA.
  Mot alla som inte blint följer henne.
  Du råkade "komma i vägen" den här gången.
  Jag är så ledsen för din skull och hoppas att
  du kan hålla det ifrån dig.
  Monica Antonsson är gränslös mot dem hon upplever som fiender och så har det alltid varit.

  SvaraRadera
 116. Tristan!

  Mitakuye oyasin (We are al related)

  Jag framkallar dom inte, jag lärde känna en del på 80 talet och tyckte de hade bra grundvärderingar.

  Leroy

  SvaraRadera
 117. Medborgare Y1 juli 2009 16:36

  Det finns tydligen en hel tantmaffia som hållit sig dold på bloggarna. Heter det Il maffioso del Tanto på italienska?

  SvaraRadera
 118. Japp, jag ska skaka det av mig.
  Om jag säger att M.A spottar på något som var en traumatisk händelse, så får jag väl Björn och de andra på mig. Dumheterna om min familj framstår som särskilt obehagliga med tanke på att M.A satte igång med ett frenetiskt släktforskande. Jag får en känsla av att hon skulle kunna göra vadsomhelst.
  Tyckte det lät lite kul i början, att hon höll sig med "grävlingar". Men de sägs ju bita tills man hör benet knäckas.
  Jaja, godhet i kombination med sanningssökande tar sig tydligen många uttryck.
  Puh.

  SvaraRadera
 119. Medborgare Y: njae, det kan det ju inte heta, alltså. Fast det låter ju rätt bra, som svenskitalienska. Trovärdigt.

  SvaraRadera
 120. Medborgare Y1 juli 2009 16:43

  MA gör som IC. IC har varit vansinnigt elak mot ett par stycken som skrivit om sexuella övergrepp som de varit med om. IC tror ju inte att sådan finns och om de finns så är de försvinnande få och särskilt de som utförs av biologiska fäder. Greppar varje halmstrå för att förminska något som är ett stort problem.

  Att skriva att man inte tror på någons våldtäktsberättelse är obeskrivligt elakt.

  SvaraRadera
 121. Om det hette så kunde vi hålla storting i Tantolunden!

  SvaraRadera
 122. Medborgare Y1 juli 2009 16:48

  Charlotte: ingen dum idé. Torsdagar vid fullmåne kan man samlas. Efteråt kan man ta en öl och sedan banka på dem som behöver det med handväskorna. Men det kanske är lite aggressivt förstås. Fast är man maffia så är man!

  SvaraRadera
 123. Så kan vi gå på bakfittan sen...


  och träna stjärtmuskulaturen...

  Vi får starta en egen pub som heter bakfittan där vi kan samlas till vardags när det inte är torsdag och fullmåne.

  SvaraRadera
 124. Vallentunabo skriver:

  "Monica Antonsson är gränslös mot dem hon upplever som fiender och så har det alltid varit."

  I vissa avseenden är hon ju etter värre än Liza Marklund. Det verkar numera främst som om MA försöker använda Liza Marklund som plattform för egen "framgång"; jag skriver inom citationstecken eftersom jag förutspår att någon framgång kommer inte MA ha som journalist, dels p.g.a. att hon inte är någon riktig journalist, dels p.g.a. att hon brister i omdöme och konsekvens.

  SvaraRadera
 125. Medborgare Y1 juli 2009 17:17

  Oh en egen tantpub! Det har jag längtat efter, då kommer man ifrån de vanliga pubarna som till 99% befolkas av framsvansar och bakkukar.
  Tantpuben Bakfittan...

  SvaraRadera
 126. Ja jag har tagit ställning för Liza Marklund nu, jag tyckte illa om henne men nu förstår jag att hon blivit utsatt för smutskastning, jag fattar inte att jag kunde gå på Monicas lögner om henne.

  SvaraRadera
 127. Om jag blir rik på min roman och efterföljare så lovar jag att komma till Stockholm och starta en tantpub som heter Bakfittan.

  Jag lovar på min tantheder!

  SvaraRadera
 128. Anonym 17:20: gärna ett ställningstagande, men först en rejäl signatur. Vet inte om M.A har ljugit om L.M, Gömdahistorien var rörig. Lite för varmt för att rekapitulera det där nu.

  Hahaha... flickor, flickor, tantpuben Bakfittan! Vilka tokerier!

  SvaraRadera
 129. Så nu konfirmerar jag här i min blogg http://chezcharlottelagrandefinale.blogspot.com/

  Så nu kommer jag aldrig undan *muahaha*

  SvaraRadera
 130. Charlotte R: klart du kommer att bli rik på din roman!

  SvaraRadera
 131. Ja det är klart jag kommer att bli. Allt annat är direkt förnuftsvidrigt.

  *skål*

  SvaraRadera
 132. Varför så grovt sexuellt grändspråk, damer? Generalen förföll aldrig till sådant.
  Kalfaktor Algot Strömstedt.

  SvaraRadera
 133. Medborgare Y1 juli 2009 17:50

  Då väntar vi bara boksläppet så kulorna börjar rulla in. Det är alltså bara en tidsfråga innan Stockholm kommer att få sin första tantpub. Och kanske världens första.

  Skål för det!

  SvaraRadera
 134. Kalfaktor: Vilken general åsyftas?
  En som använde grovt språk var för övrigt Luther. Det trodde man kanske inte.

  SvaraRadera
 135. Algot är också varmt välkommen han får helt enkelt sitta på sin baksvans!

  SvaraRadera
 136. Jesus!! En större samling kaclande neurotiker som på denna blogg har jag väl sällan sett! Är det mysigt att sitta vid brasan och hetsa upp varandra med lite kitlande tankar? Lite onsdagsmys kanske om alla inbillade förövare och alla dessa överjävliga män överallt!?! Bakkukar och gubbslem, vilka mysiga morsor ni måste vara, särskilt för de stackars pojkar som råkade få er som morsor!

  SvaraRadera
 137. Vid brasan hahahaha.... vilket ordval i sammanhanget....

  SvaraRadera
 138. Min general förföll aldrig till vanemässigt alkoholintag som damerna här tycks ha gjort. Han drack varje dag under fyrtio år fyra snapsar men det blev aldrig en vana.
  Kalfaktor Algot Strömstedt

  SvaraRadera
 139. Blogginnehavaren får lust att styra upp tokerierna lite, även om de är oskyldiga.
  Men Jana, jag tror inte att man behöver oroa sig över att det blandar sig i en del skämt i en allvarlig diskussion.
  Det finns många trådar att ta upp - bloggandet är ganska nytt för mig, men jag har absolut inget emot att det blir vindlande diskussioner.
  Väntar fortfarande på att Caroline ska berätta om sin tid i Belfast, det skulle jag gärna läsa.

  SvaraRadera
 140. Skattebetalare Johansson1 juli 2009 18:53

  Är det här de håller till, bidragstagarna och samhällsparasiterna. De som tillhör landets ledighetskommitté. De som inte solidariskt bidrar till landet bästa genom att arbeta och betala skatt. Istället sitter de och skvallrar och sprider sitt bittra hat över andra. När ska ni börja bidra till samhället?

  SvaraRadera
 141. Kära Jana
  Vi vill inte ha vårat onsdagsmys förstört genom att tvingas tala om "förövare och alla dessa överjävliga män"
  Tråkiga ämnen som du och flera andra verkar besatta av.
  Starta upp en egen liten klubb vet ja!
  Så kan ni prata och prata ....om allt det där

  SvaraRadera
 142. För säkerhets skull: jag kommenterar bara under eget namn här, det kan vara bäst att säga... Jag funderade ett tag på att köra med öppen Sitemeter, så att identifieringsivrarna skulle få sitt, men det är så mycket oro kring detta att den får vara stängd. Jag skickar hursomhelst inga anonyma kommentarer till mig själv, det lovar jag.
  Jag är heller inte den Otto som har uttalat sig om Greve Piper i bloggen Politiskt inkorrekt.

  SvaraRadera
 143. Medborgare Y1 juli 2009 20:01

  Jana, har du problem med att vi skämtar? Jag har träffat sådan människor IRL också och de var inte roliga där heller.
  "Gubbslem" har inte nämnts här, det ser du nog om du läser, eftersom det inte är det som diskuterats.
  Vi har skrivit om oss själva, det är mycket roligare!

  SvaraRadera
 144. Gubbslem var ett trist uttryck redan från början. Tror aldrig jag har använt det. Sen är det ju inget manshat i de här diskussionerna, det är humor. Upp-och-nervända världen. Byxorna bak och fram, fast snäppet galnare. Tantpuben Bakfittan tycker jag är kul.
  Och det står jag för.

  SvaraRadera
 145. Anonym 19:116 juli 2009 19:54

  Några reflektioner om de krig som ofta bryter ut i kommentatersfälten.
  Ibland undrar jag om inte en del beror på rena kulturkollisioner framförallt språkliga såna.
  Jag menar så här. I det där vanliga livet AFK (away from keyboard), alltså utanför nätvärlden, träffar vi för det mesta bara folk som liknar oss själva. På arbetsplatsen och i vår vänkrets finns ofta bara folk som liknar oss i bakgrund , utbildning och intressen. Man får då gärna samma referensramar och till stor del samma språk. Man tänker då inte alltid på att det som i den egna kretsen är acceptabelt språk och skämtsamhet kan tas väldigt illa upp av folk som ingår i kretsar med helt andra referensramar.
  I bloggvärlden kolliderar alla sorters människor som AFK antagligen aldrig skulle ha träffats. Det där är både på gott och ont givetvis, mest gott tycker jag själv. Men det kan ställa till det rejält. Ett uttryck betyder inte samma sak för dig som för mig och vise versa.
  Till exempel hade jag svårt att förstå att Majas användande av utrycket ”inte alla kusar i spiltan” kunde väcka en sån uppståndelse som det gjorde. Alla som tillbringat några timmar på flashback och liknande ställen vet ju att det är ett stående uttryck och (oftast) inte så illa ment. Det tävlas friskt om att hitta nya varianter. Måste finnas hundratals vid det här laget. Det senaste jag läste var ”inte alla fiskar i akvariet”. Min egen variant är ”alla valpar i kojan”.
  Omvänt var det lika obegripligt för mig att Maja kunde reagera så över Tristans(?) Uttryck ”ulv i fårakläder”, som för mig inte är särskilt nedlåtande. En trojansk häst och ögontjänare betyder på ett ungefär samma sak men är för mig grövre, framför allt ögontjänare är ett uttryck jag inte skulle använda i första taget. Men det är jag det. Andra kan uppfatta det tvärtom.
  Vad jag vill komma fram till är alltså att vi borde vara försiktiga med att dra slutsatser om folk utifrån enstaka uttryck.

  SvaraRadera
 146. "Vad jag vill komma fram till är alltså att vi borde vara försiktiga med att dra slutsatser om folk utifrån enstaka uttryck."

  Du menar t.ex. genom att omtala mig på detta sätt:

  "Tristans(?) Uttryck ”ulv i fårakläder”"

  Det har alltså inte jag använt som uttryck.

  SvaraRadera
 147. Tristan verkar retlig idag.
  algot

  SvaraRadera
 148. algot, jag bara inte "verkar". :-)

  Jag har semester och på grund därav viss "abstinensbesvär".

  SvaraRadera
 149. Satt och läste om en del inlägg här på bloggen och upptäckte först nu Tristans kommentar. Ber ödmjukast om ursäkt för det där Tristan. Borde inte ha skrivit så. Ska försöka taga rättelse och tänka mig för mer i framtiden.

  SvaraRadera
 150. Det är lugnt "Anonym 19:11", så här en månad efteråt har jag lugnat ned mig lite. :-)

  Dessutom gillar jag ditt nick!

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)