onsdag 9 september 2009

Signed, sealed, delivered

Hörni banditgäng på avskrädeshögen. Nu skiter vi i kompisdamerna.
Igår fick jag iväg paketerna till de ärevördiga prisvinnarna i tigerteckningstävlingen. Det kan man fira med denna kanonlåt:



För övrigt är det fina omslaget till min nya bok färdigt. Jan Biberg, som gjorde originalomslagen till Pompeji och Myggor och tigrar, har än en gång fixat en utstyrsel som är vad man brukar kalla kongenial.

Trots förkylningen har jag inte kunnat låta bli att unna mina katter lyxen av att upptäcka utomhuset. Idag har de lärt sig hur man klättrar upp OCH ner från ett träd. Givetvis under mattes överinseende.

Men hur får man katter att uträtta sina behov utomhus? Är det någon som har några tips? De väntar alltid tills de kommer in igen. De föredrar lådan. Men jag skulle föredra att de använde naturen som sin låda.

625 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   401 – 600 av 625   Nyare›   Senaste»
M sa...

Tristan

Skrev fel - 11.55 var det.

ok men om det bara gäller att folk skall vara orange då blir det ju lite lättare att urskilja äkta från falska.

Tristan sa...

Jo, MO, inlägget kl. 11:55, 12/9, var min fråga till dig. Men jag var inte inloggad direkt på mitt bloggkonto när jag skrev det.

Tristan sa...

Leroy

Det är också viktigt med intellektuell integritet; att inte göra våld mot logiken och rationaliteten; att inte låta det personliga dominera det sakliga o.s.v...

God natt!

M sa...

Tristan

ok, vad bra - tack för svaret!

God natt!

Leroy sa...

Tristan.
Tala då om för mig eller andra när jag genom Antonsonsk retorik burit våld "mot logiken och rationaliteten; att inte låta det personliga dominera det sakliga o.s.v..."


Lite typiskt att arrogant avsluta med o.s.v.

Lämna saker öppet i stället för att sakligt förklara eller bemöta.


Du som nämnt att du arbetat med att journalistiskt bevaka poltiska val.

Du om någon borde väl våga prata om löften och agendor se mellan rader i det som lovas och påstås. Du borde vara van att ifrågasätta eller försöka förklara.

Försök utvekla vad du grundar dina påståenden på.För visst borde man grunda sina personliga åsikter på det sakliga.

Eller anser du att logiken borde vara annorlunda ?

Nu när jag lämnat det surealistiska och helikoptern på plattan.

Leroy

Tristan sa...

God morgon Leroy!

Du skriver till och om mig: "Du som nämnt att du arbetat med att journalistiskt bevaka poltiska val."

Jag har inte någonsin sagt att jag arbetat med att journalistiskt bevaka politiska val.

Däremot har jag sagt att jag under föregående valrörelsen debatterade politik på internet/bl.a. Expressens hemsida, en aktivitet som jag delade med tusentals läsare.

Men det är snyggt försök av dig att flytta fokus från dig själv till mig, så att du slipper syssla med självrannsakan. ;-)

Tristan sa...

Leroy, du låter det personliga dominera det sakliga tämligen ofta. Du har attityden att alla måste utgå från din/Daddys/MAs/ICs "agenda" och ställa sig på alla orättfärdigt behandlade pappors sida/barnens bästa mot bakgrund av, som du själv angett.

Du har av någon anledning fått för dig att hela livet för samtliga borde cirkulera kring dig och Daddy. Detta följer konsekvent från din sida; hur många gånger har man inte hört dig flumma om vilja och förmåga, om att ge och att ta?! Med all respekt - vi har inte samma intresseområde. Familjeproblem är inte intressant för mig.

Du pratar också om sanning. Det senast exemplet från din sida: du påstår att jag sagt att jag bevakat politiska val journalistiskt. Var har du beviset för detta ditt påstående? Nej, det finns inte; alltså far du med osanning, antingen medvetet eller vårdslöst.

Systerdyster sa...

Jag ber om ursäkt för det jag skrev till anonym om lithium. Det var både plumpt och dumt. Förlåt! Anonyms intresse för våra hälsotillstånd påminner dock om diskussionerna om sjukbidrag, hemma-hosare o.s.v. Är de som är sjukpensionärer och/eller medicinerar för psykiska besvär diskvalificerade att ha åsikter och att uttrycka dessa åsikter? Var går i så fall gränsen, är det OK att äta Johannesört men inte att äta "lyckopiller"?

Annars har jag ägnat mig lite åt att skumma igenom det som AHR skrivit på Newsmill, både artiklar och kommentarer. Att hon har skaffat sig fiender är inte så förvånande. Meningsmotståndare förlöjligas, förminskas och alla tänkbara härskartekniker används. Att en både mogen och bildad person har så lite självinsikt är ganska fascinerande. Emotionell och social kompetens = noll.

Maja, du kan ju också blixtra till emellanåt (se etiketten smädelser här på bloggen) men du behåller självdistansen på något sätt och ffa, du slår och sparkar inte nedåt, som jag uppfattar det.
Bland det värsta som skrivits är kommentaren om din familj men även MA´s kommentar om våldtäkt som ursäkt för "taskigt ligg". Och om man nu har så förfärligt svårt att be om ursäkt,(det är svårt att erkänna att man gjort fel) tja, då kanske man iaf kunde radera de värsta övertrampen. Och, det vet väl alla människor, att någon som har udda kaffekoppar är en opålitlig varelse. Och har man skrivaren i skafferiet, då har man passerats vansinnets gräns!

Jag vet att det är dags att släppa det här. Upphör ändå inte att förvånas över vilken skolgårdsmentalitet det finns bland vuxna människor.

Citerar ur minnet Grynna: "Ju mer jag ser av mänskligheten, desto mer uppskattar jag min hund".
Fast i mitt fall får det nog stå mina katter istället.

Leroy sa...

Tristan om man som du deltar och debatterar politik under föregående valrörelsen på internet på stora tidningars hemsidor och är med i diskussionen där vet du att den journalistika granskningen/ifrågasättandet är en stor del av uppdraget att granska just dessa politiker. Skriva om skandaler eller sanning.

Om media inte granskar politiker eller du och jag vågar tala om olika saker som vi vill få belysta eller få till stånd förändringar inom, få orättvisa områden att förändras till det bättre. Då får vi säkert ett annat samhälle.

Det kanske blir som i Berlusconis Italien.
Äger du media då äger du makten.

Jag är intresserad av Familjepolitik och driver de frågorna men jag lyfter även andra frågor.

Oftast när det visat sig att någon blivit illa behandlad eller nertryckt/förlöjliggad.

Alla övergrepp är fel. Insinuationer kan skada mer än förövaren tror. Sker påhoppen i grupp då brukar man prata om mobbing. Redan i grundskolan på 60-70 talet stod jag upp för utsatta kamrater.

Därav en stor del av mitt engagemang.

Du kan inte alls blanda ihop mig med de andra dom har andra viktigare saker som dom brinner för. De är dessutom offentliga.

Jag kan tyvärr inte själv av respekt till min familj och mina barn träda fram.

En dag kanske det kommer en bok eller blogg men det verkar enklare med böcker.

Leroy

Systerdyster sa...

Leroy:
Du är av hänsyn till dina nära anonym, såvitt jag ser går det inte att kontakta dig via e-post, heller.
Har tanken föresvävat dig, att andra, precis som du, kan ha goda skäl att gömma sig bakom nicks? Eller är det bara en rättighet som förbehålls dig, Medborgare X och några andra?
Det är ju möjligt för blogginnehavaren att använda sig av olika kommentarsinställningar, allt efter tycke och smak. Om man vrålar "namn tack" till alla anonyma, vore det antagligen bättre att kräva registrerat Googlekonto
av alla som kommenterar?

Anonym sa...

Cirkulerar hela Tristans värld runt avoghet/"hat" mot MA för att hon i sin blogg inte släpper in hans kvasi-juridiska utläggningar?

maja lundgren sa...

Leroy: du vet att du har all möjlighet att diskutera anonymitet och familjepolitik, Liza Marklund och Berlusconis Italien med mera, men... "namn, tack" är inget argument.

En del offentliga personer som "vågar stå för vad det säger" säger värre saker än anonyma. Och en del anonyma eller pseudonyma har mycket klyftiga synpunkter.

En grej: jag tror inte att jag hade skrivit ett ord om AHR när hon började ljuga/fantisera om min familj. Jag hade kritiserat MA.

Anonym sa...

ANDRA gången AHR ignorerar majas önskan om att ta bort sitt skvaller om majas familj sen AHR "hittat på" att det finns intervjuer som underlag för AHR:s uttalanden. (annars brukar det ju gå bra att svara på nästan alla kommentarer utan undantag)


Men som Leroy säger, AHR kan vilja lyfta fram andra viktiga frågor i debatten/diskussionen.

Och även det Leroy säger att alla kan be om ursäkt är nog sant men alla vill nog inte.

Att hon utökade det hon sa genom att säga att hon tagit det hon sagt från intervjuer gör att hon har passerat alla anständighetens gränser.

Den direkta och för alla normalbegåvade lögnen om att hon "glömmer" är ju ledsam.

Men som sagt AHR vill nog lyfta fram andra viktiga frågor i debatten/diskussion.

Leroy du är ju så pigg på att be andra lyfta luren, kan inte du lyfta den och be AHR skärpa sig.

Systerdyster sa...

Så Maja, du vill inte vara med i de fyras gäng? Fattade inte riktigt, är de andra tre AHR, MA, och IC?

Leroy, ibland får man inse att alla inte vill vara bästisar. Att vi har olika åsikter men för den skull inte "hatar" andra. Det är f.ö. oftast ett beteende man tycker illa om, inte en person. På en arbetsplats utsätts man ständigt för prövningar, gillar en del, ogillar en del men för Guds skull, jag ska ju inte gifta mig med mina arbetskompisar, bara klara av att utföra mitt jobb tillsammans med dem. Vi ska fungera i ett socialt ammanhang, något de flesta vuxna klarar av. Skulle det bli överjävligt får jag se mig om efter en annan arbetsplats. Men om jag gång efter annan hamnar i samma problem med omvärlden, ja, då kanske jag ska titta lite på mina egna beteenden.

Nä, nu tycker jag att vi allihopa sjunger "We shall overcome". Igen.

M sa...

Även om AHR påstår att hon inte minns så finns ju hennes inlägg att läsa här och där.

Fast efter de senaste dagarnas nick-kapning kan hon ju kanske komma dragandes med att nån kapade hennes nick.

Dåligt av henne att inte kunna be om ursäkt i alla fall, ibland sägs saker i upprört tillstånd. Hellre då att man erkänner efteråt och ber om ursäkt än låtsas att man inte minns.

Anonym sa...

Personer som AHR ber inte om ursäkt. De tycker inte de har nåt att be om ursäkt för. Tvärtom är det omvärlden som felat och ska krypa till kors.

Anonym sa...

Det viktigaste är för AHR som är journalist är att erkänna att hon hittat på att hon har grund för det hon sagt i intervjer med maja.

Det andra är faktiskt sånt hon kan få tycka om hon vill även om det är otroligt dålig stil, men att som journalist ljuga om att hon har fått det hon säger ifrån intervjuer då har man tagit det ett steg till.

Det finns ju faktiskt folk som kan tro på detta. Läsare som kommer in från Newsmill och hamnar där och tror att AHR har rätt för att hon är journalist.

Att inte ta bort det och att tre timmar efter att ha skrivit det låtsas som hon har glömt det fast hon är i samma tråd och får en tidsangivelse visar ju på en karaktär som är helt otrolig. (för att inte använda ord)

Och Leroy tramsar med. Vad är det för fel på killen, har han ingen hederskänsla alls?

Medborgare X saknar ryggrad också som inte kan ta avstånd ifrån detta.

Att de väljer att kritisera möjligheten att skriva som anonym hos AHR bör de väl ta med AHR, inte de som skriver där.

Men de idealiserar vissa personer och bryr sig inte om hederlighet och gott uppförande på nätet. Bevisligen. Då hade de skrivit något annat i den tråden hos AHR.

Systerdyster sa...

Ha, ha, ha. Om det var något Medborgare X har så trodde jag att det var ryggrad. Men så klart, man ser ju bara toppen av skelettet så hur det står till med kotpelaren framfår ju inte. Men det syns ju klart och tydligt att hjärnan saknas.

Leroy sa...

Jo jag har läst vad som syftas till.

Såg det först nyligen när det länkades till det hela. Jag tycker precis som du mfl. att det var olustigt att läsa. Likadant det Jan G sa och gjorde.

Jag är väl en av de få personer som sett och läst och på ett vänligt sätt försöka lyfta frågan och framfört,önskatt att hon återkopplar till inblandade direkt eller ber felaktigheter tas bort.

Personligen tyckte jag det var synd att Ni från första början skulle bli så i luven på varandra du och Monica. ATt orden blev så vassa. Förstår att folk kan bli förbannade men det går väl över någon gång. Det brukar ju gå bra om man säger förlåt och sen visar att man menar det. Jag gillar det Ni skriver om och hur ni skriver.

Syssterdyster har du en egen blogg då kanske jag hör av mig. Annars finns det så många annonyma så jag blir nog dränkt i e-post av stolligheter. (För att man helt enkelt bara vill sabbotera snarare än att bygga broar.)

Leroy

M sa...

Bitten tar i alla fall avstånd såg jag inne på AHR:s blogg - det var juste med tanke på att hon verkar rätt lojal mot det där gänget.

Maja kräver ju inte ens en ursäkt bara att inlägget tas bort hos monica.

Systerdyster sa...

Jag blev glatt överraskad (igen, faktiskt)över Bittens kommentar hos AHR igår. Det hedrar henne verkligen, att sätta princip före person.

Anonym sa...

Hur ska en person som inte minns vad hon skrivit i en samma tråd samma dag och inte heller minns hur man scrollar uppåt för att läsa det man glömt att man skrivit, kunna tas på något allvar i något som helst sammanhang alls?
Människan ska nog vara glad att hon hittar hem!

Systerdyster sa...

Anonym 12.40:
Det kan ju faktiskt vara så. Att hon lider av någon sorts kognitiv svikt. Är det så, ska det ju inte förlöjligas. Jag hade en arbetskamrat som var ständigt förvirrad, det var ganska irriterande men vi andra trodde att det berodde på stress. I själva verket var det en begynnande Alzheimerdemens som var orsak till hennes märkliga beteende. Vi var rätt många som fick oss en tankeställare.

M sa...

Systerdyster

Ja man kan aldrig veta iofs. Vad hemskt med arbetskamraten och innan alla fick klart för sig och visste vad det handlade om.

NoName sa...

http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1651&blogg=35506

Tror AHR har fullt upp med att trösta IC och Daddy just nu.

Anonym sa...

NoName: intressant, så IC och Daddy försökte alltså få nämndemannen att bli avsatt...

NoName sa...

Ja, de jobbade hårt för det bla med hjälp av Billy Butt och hans kompisar.
Det visade sig att de inte hade något för den mödan.

Anonym sa...

Det är fasen vad många som vill att andra ska vara tysta.

Anonym sa...

NoName kan inte gå vidare. Måste hela tiden ha hämnd. Byter nick och hatar om och om igen. Historien med nämndekvinnan har ju många fler bottnar än de billiga poäng du försöker vinna här. Men det orkar du väl inte sätta dig in i? Varför är det alltid roligare att prata skit om tredje person? Det är ju därför detta ställe fått epitet avskrädeshög eftersom ni alltid skvallrar om andra och då speciellt ett antal personer. Fast jag är ganska övertygad om att det är ett fåtal här som kör med olika nick och hela tiden spyr ut sin galla. Ingen rök utan eld men det finns ju gränser.

Marina sa...

Jag tycker att det är oerhört tråkigt att så mycket förstörs av några som enbart är ute efter att skapa bråk och osämja.
När man ser vem som har skrivit en viss kommentar så färgas man omedelbart av namnet eller nicket. Man förväntar sig att kommentatören enbart kan förhålla sig till tidigare åsikter och en utveckling är omöjlig. Vi vill inte gärna se att det finns olika sidor hos människor.

Jag blev negativt inställd i samma ögonblick som jag såg Bittens nick, men som tur var så läste jag igenom hennes kommentar mycket noggrant. All heder till henne säger jag bara!

Jag gjorde ett halvdant försök att komma ifrån mångas åsikter om mig genom att skapa ett nytt nick. Det kändes inte alls bra, då jag är Marina och ingen annan. Med alla fel och brister.
Det var ett försök att delta i diskussionen utan att mitt eventuella avhopp skulle dra fokus från sakfrågan. Som sagt, så kändes det inte bra, så därför har nu MABE fått försvinna någonstans i cybermörket.
Jag är jag, och jag står för det och för mina åsikter, fel och brister.

Man bör nog vara lite schizofren för att orka med ett sådant spel.

Ber om ursäkt för min något oschyssta handling.

Anonym sa...

Spejare från Yaki-Dakota-indianstammen har rapporterat att medlemmar i gamla Tigerligan varit synliga i territoriet.

Deputy Marshal Chris Madsen

Anonym sa...

Kan du inte svara på varför du tycker så mycket om Liza, Marina? Det hade förenklat för mig och ökat min förståelse.

maja lundgren sa...

Ja jag blev glad över Bittens raka kommentar.
Den innebär ju inte att hon inte gillar Ann Helena Rudberg, bara invänder mot en enskild sak. Och det kan faktiskt vara mer välvilligt än att alltid hålla med. Caroline och Charlotte kritiserade ett fånigt och meningslöst inlägg jag gjorde en gång (som jag faktiskt själv kände mig tveksam till, det var bara inne ett tag innan jag tog bort det - men några hade redan hunnit läsa, en del nyfikna en del arga, och så blev jag övertalad att sätta in det igen, och sen tog jag faktiskt bort det igen. Hattifnatt? Ja, lite hattifnattigt var det allt, men det händer nog de flesta att de säger och skriver saker som de ångrar).

Det om min familj gjorde mig ledsen när jag läste det, eftersom det är helt fel och eftersom jag inte vill att de ska drabbas. Då var det inte läge att be att få det borttaget, eftersom stämningen minst sagt var hätsk. Jag tycker att det är en helt annan sak att kritisera skribenter, vara oenig och ibland göra övertramp. Men man ljuger inte om någons familj, och det blev ännu värre när Rudberg sedan påstod att hon baserade det på en intervju.

Hur som helst: det är superenkelt för Monica Antonsson att ta bort just det som handlar om min familj. Det handlar inte om någon prestigeförlust, inget nederlag för Ann Helena Rudberg, och det som står om mig får förstås stå kvar, det gör inget. Bara det om familjen skulle det vara en lättnad om det togs bort.

Det är Ann Helena Rudbergs sak att be Monica Antonsson om det. Och det kan omöjligt vara särskilt svårt.

maja lundgren sa...

Jag raderar en del provokatörer ibland. En anonym är fullständigt besatt av Liza Marklund, och tror att allt handlar om henne.
Det gör det inte.

Caroline sa...

Systerdyster och MO

Vill inte att det skall gå inflation i ämnet....men
Kan glömska verkligen vara så där väldans selektiv, som sjukdom menar jag.

Hon är ju trots allt yrkesverksam författare och det kräver viss ordning på strukturerna och vad man skrev föregående dag.

Romanbyggen brukar vara rätt komplexa med en rad olika dramaturgier att hålla reda på tror jag.
Ja ingen inflation som sagt men en ovanlig variant av något måste det väl ändå vara.

Ska skaffa mig en sån där orange grej.
Verkar behövas.

Anonym sa...

Det handlar väldigt mycket om Liza Marklund, alltihop började med Antonssons bok, så jag vill bara höra vad folk står i frågan.

M sa...

Skrev ett inlägg - det försvann - provar igen

Caroline och övriga

Min mening var inte att påskina att AHR HAR alzheimer, begynnande or what ever. Jag reagerade mest på det Systerdyster beskrev om sin arbetskamrat med att man kan ju aldrig veta. Tror inte Systerdyster menade att påskina heller. Handlar väl mer om att man tänker lite: amen tänk om det skulle vara så. Vad hemskt! Nu tror ju jag att nån anhörig i så fall skulle ha märkt hur det förhöll sig och försökt få personen att avhålla sig från vissa aktiviteter.

Jag tror INTE att det handlar om glömska i det hör specifika fallet. OBS! OBS! OBS!

Charlotte.R. sa...

Anonym 15:07, Haha handlar det väldigt mycket om Liza Marklund. *s*

Kan jag inte se, men vi tolkar ju alla olika.

Anonym sa...

Om inte Lizas bok Gömda avslöjats av Monica, hade inte Marina, Monica eller Maja över huvud taget känt till varandra. Maja hade varit fullkomligt anonym för dom flesta, Monica likaså och Marina hade ingen vetat vem hon är. Detta gör att det blir viktigt med Liza Marklunds lögn när man försöker förstå, vilket jag faktiskt försöker göra. Jag försöker förstå vad det är som gör folk till fiender här.

M sa...

Systerdysters beskrivning av en person i begynnande alzheimer var väl riktig - var mer det jag reagerade på - att de då kan uppföra sig förvirrat och att ja minnet kan nog vara lite selektivt. Och vad jobbigt det måste ha varit för arbetskamrater och pesonen själv.

Jag är själv glömsk, fast jag tror inte jag skulle glömma såna där långa inlägg som AHR skrev om Maja och hennes föräldrar.

M sa...

Tokigt det kan uppfattas när man pratar lite sådär allmänt om ämnen ihop med att en person diskuteras.

M sa...

Charlotte.R.

Ja o tanken slog en väl att om det nu skulle vara så...usch vad hemskt...då skulle åtminstone mitt samvete göra sig påmint och jag skulle må dåligt över att jag bråkat med en person som var sjuk.

OBS! OBS! Tror fortfarande inte att det förhåller sig så just i det här fallet.

Charlotte.R. sa...

Ja det skulle vara jättejobbigt att veta att man varit taskig mot någon som blivit sjuk.

Därför blir det så tragiskt om någon utnyttjar det för att slippa stå för vad man säger.

Att ha så selektiv demens att man missar just ett av sina blogginlägg är inte möjligt.

M sa...

Nej det låter konstigt Charlotte... Som sagt då skulle nog nån anohörig märkt nåt och kanske sett till att skrivandet utfördes med papper och penna.

M sa...

anohörig *S* anhörig

Återgår till Herman Lindqvist i Paris och skrattar lite åt hans observationer och reflektion om olika nationaliteter.

Charlotte.R. sa...

anonymhörig

anonymhörning

Anonym sa...

Tänk att vissa ska ta upp Liza Marklund hela tiden. Allt började med att MA skrev sin bok. Det var ju himla dumt av henne. Speciellt att hon skrev så mycket lögner om Mia, en stackars tjej som utsatts för så mycket hemskheter och som Liza hjälpt så mycket. MA är bara avundsjuk på Liza. Det är därför hon skrev sin skitbok. För att smutskasta Liza Marklund och Mia.

/Sven-Ulla

Anonym sa...

Har ingen erfarenhet av dementa bloggare. Men att en demenssjukdom skulle slå så specifikt, som mot ett (1) blogginlägg är inte så sannolikt.
MO:
Jo, det var förfärligt. Särskilt när man jobbar med dementa patienter men inte fattar vad som händer med en arbetskamrat. Och att man varit så irriterad, inte förstått hur nån kan vara så glömsk och slarvig när hon i själva verket inte kunde rå för det. När jag träffar på henne idag känner hon inte igen mig, har den där tomma blicken.
En del anhöriga väljer att inte se, skyller på stress eller hittar andra förklaringsmodeller. Vill inte, vill inte förstå...och söker därför ofta hjälp för sent. Det kan ju vara något behandlingsbart och även vid demens kan bromsmedicin var till god nytta.
/ Systerdyster (oinloggad, lovar på heder och samvete att det är jag)

maja lundgren sa...

Någon som kapat Sven-Ulla?

Anonym 15:17: okay, tack det var bra att få veta lite mer om varför du vill dra tillbaks allt till att handla om Marklund. Sen väcks nästan fåfängan inom mig så att jag vill påpeka att jag är en internationellt ansedd författare osv osv.
Men om någon är känd eller okänd spelar faktiskt ingen roll. Marina blev om jag förstått saken rätt påhoppad även tidigare (eller?).
Fiendskap är att ta i, men om du vill veta vad det är jag kritiserar, så läs det jag skriver.

Charlotte R: anonymhörning! haha! Freudiansk felhörning!

Tror jag vill be de hulda kommentatorerna tona ner diagnoserna, trots att de är allmänt hållna och skämtsamma. Selektiv demens är i och för sig ett roligt uttryck *s* men något sånt kan det ju inte handla om.

maja lundgren sa...

Det blev lite luddigt, ska försöka precisera:
hatet mot överlevarna, t.ex den förtalskampanj som Kira fäste uppmärksamheten på, har inte med Gömda att göra.

Charlotte.R. sa...

Jag anser att det är en konspirationsteori att det som skrivs i den här bloggen har med Gömda-debatten att göra. Ta på foliehatten!

Att försöka reda ut samband är omöjligt då det faktiskt inte finns något övergripande samband.

Om man är intresserad varför någon kritiserar någon annan kan man ju helt enkelt se det som en enskild händelse och inte inbakat i någon slags stor rörelse av samband som skulle gå att berätta om

Anonym sa...

Att jag undrar beror på att allt började med att Marina gav sig på Monica angående boken, och jag vill förstå hur hon tänker. Och hur ni tänker med för den delen. Jag fattar inte varför ni bråkar, helt enkelt.

Leroy sa...

Ja det är synd att Familjeliv inte längre har trådarna öppna som föregick utgivning och bloggande.

Vilka var det egentligen som startade sidan Familjeliv?

Var började egentligen alltihopa och av vem?
Varför?

Leroy

Charlotte.R. sa...

Anonym 17:19
Nää är det så!?

Ja jag tänker då inte börja nysta i något sådant. Sen får andra göra hur de vill.

Bråkar!? Vilket lillgammalt ord på diskussioner. Så sött! :-)

maja lundgren sa...

Anonym 17:19: jaså gör du inte det, då tror jag att Charlotte R har ett gott råd här ovan, för det måste ju vara irriterande att gå omkring med ett sådant huvudbry, och försöka få det till att handla om Gömda när det handlar om helt andra saker. Om du har tid kan du ju läsa noga vad som har skrivits, eller så kan du öppna egen blogg och diskutera Gömda.

maja lundgren sa...

Och apropå bråkar så tycker jag inte riktigt att ordet stämmer.

Charlotte.R. sa...

Leroy, det var Gud som började alltihop. Vet du ingenting du.

Leroy sa...

Aha Charlotte!

Då vet man.

Leroy

Leroy sa...

Men vem är gud i denna saliga röra?

Vad baserar han/hon allt på och varför gör hon/han så här med andra människor?

Leroy

Anonym sa...

Ok skit i att förklara då era idioter. Fortsätt i sandlådan, jävla mesar. Nu tappade jag humöret och ser jag Charlotts jävla signatur en gång till så spyr jag. fy faan!

Anonym sa...

Hahaaha, peta in en brinne i pasan...

Charlotte.R. sa...

Det är Anonym 17:44 som är Gud. *s*


Nu spyr Gud snart. Stackars Gud. Fy fan!

Fia Olsson sa...

Nämen vad otrevligt det var här då.

Vad säger ni - ska vi inte rita lite myggor denna gång? Få upp stämningen lite.
Eller kanske myggbett, som får illustrera den långa sundtals bitska diskussionen....

Eller, som Systerdyster brukar säga, vi tar varandra i handen och sjunger "We shall overcome...."

P.S Det där med sandlådan var faktiskt lite kul, med tanke på Majas inlägg som faktiskt handlade om katters toilette.

maja lundgren sa...

Leroy: teodicéproblemet. Nån gång kanske jag kommer att prata lite om vad min morfar menade om den saken. Fast jag vet inte riktigt ännu.

Charlotte.R. sa...

Nej 17:47 så klart. Leroy är inte Gud för då skulle han inte ha fråga förstås.

Gud så Gud "bråkar". *hehe*

Ulrika sa...

Men vad urpigt det var här då! Kan anonym ha fått kalla fötter? Fast det klart - har inte sett ngn eklatering... Eller fick Madsen kalla fötter och sprang iväg?

Caroline sa...

Anonym 17.47.

Ja men det är ju på sätt o vis Marklunds fel det också!

Att vi inte kan förklara menar jag.

Man måste vara konsekvent om man bestämt sig för EN sak. Och det har du verkligen varit.
Fortsätt med det.
Marklunds fel allting.
Helt ok.

Leroy sa...

Nej nu kom Ulrika, jag måste kila.

Nästan som på ett forum vet ja..

Bye.

LEroy

Ulrika sa...

Måste bara säga att om dessa 2 kommentarer kommer från samma anonym...
"Att jag undrar beror på att allt började med att Marina gav sig på Monica angående boken, och jag vill förstå hur hon tänker. Och hur ni tänker med för den delen. Jag fattar inte varför ni bråkar, helt enkelt."
...och sen...
"Ok skit i att förklara då era idioter. Fortsätt i sandlådan, jävla mesar. Nu tappade jag humöret och ser jag Charlotts jävla signatur en gång till så spyr jag. fy faan!"

Den var så dj**la rolig i all sin dumhet.

Leroy sa...

Maja utveckla gärna teodicéproblemet.


Säkert riktigt bra rubrik.

LEroy

Ulrika sa...

Trevligt Leroy :) Du kanske kan förklara varför någon gång...

Charlotte.R. sa...

Ulrika: ja det där är humor det. Det är så jävla roligt. Jag hoppas att de inser själva att de bjuder på ett gott skratt.

Människor som tappar fattningen så där är så gulliga. *s*

Ulrika sa...

Charlotte, Kul och se dig!

Charlotte.R. sa...

Detsamma till dig Ulrika och alla andra med!

Anonym sa...

Nog började en del av tjurigheterna av att det fanns ett antal personer, som Marina och Kramas-Katharina, som storstilat gick ut och sa att de trodde på Marklund och Gömda, trots att de inte läst Antonssonskans bok och heller inte tänkte läsa den. Sedan började de sin kampanj mot Antonssonskan med mängder av surt ifrågasättande kommentarer i Antonssonskans blogg och med inlägg på sina egna. Allt detta utan att ens läsa Antonssonskans bok först.

Ulrika sa...

Vad ska vi göra åt detta då tycker du? Beslå folket med munkavle? Förbjuda ifrågasättande?

Gå vidare föreslår jag.

Tristan sa...

Leroy

Sätt dig nu i din berömda helikopter och låt den gärna flyga över det större området som inte ger dig tunnelseende.


Ps. Jag tror att ovanstående är ett slags personangrepp, som samtidigt innehåller ett gott råd - nämligen om att skaffa sig ett större perspektiv än det egna navelskådandet.

maja lundgren sa...

Ibland får man nästan lust att plötsligt säga: "anonym fegis!" Hur som helst: välj gärna en signatur. Kräksguden kanske?

maja lundgren sa...

Marina: förstår absolut att man kan vilja ta ett nick för att slippa fördomar, bara få sina ord lästa för vad som står där och inget annat. Fast det är nog roligare om du skriver som Marina.

Sen har jag varit lite barsk med soptunnan. Inga diagnoser, mille grazie på förhand.

Ulrika sa...

Bedriver anonym ett socialt experiment här på bloggen?

Leroy sa...

Sökte och fick en bra förklaring ur det Buddhistitska perspektivet av Skanda 20040518 kl 00.10

På FB: https://www.flashback.info/archive/index.php/t-126717.html


Verkar vara ett bra synsätt och diskussionsämne om olika perspektiv.

LEroy

Ulrika sa...

Kan man säga O Sancta Vomita?

Leroy sa...

HAr du läst Måsen av Bach eller Illusions där kon ligger i älven och funderar på sin situation Tristan.

Jag har rest en hel del men skulle gärna åka till Tibet och se de Tibetanska tigrararna och prata med någon kunnig munk i Shang Ri la.


Där ödmjukhet och emaptisk förmåga kanske visar sig finnas i stället för en massa sarkasm och lustifierande över andras engagemang, när man själv inte kan tala ut eller förklara sig.

Välja att inveckla i stället för att utveckla.

Tycka det är ok att som en hamster springa runt i hjulet utan att man kommer någon vart.

LEroy



LERoy

Leroy sa...

Tristan.

Men visst är det väl bra att man granskar/ifrågasätter sig själv innan man granskar andra eller uttalar sig.

LEroy

Charlotte.R. sa...

Leroy vad tycker du om att Ann Helena inte ens bevärdigar maja med ett svar på sin vänliga förfrågan?

Tristan sa...

Leroy

Jag är konstant självkritisk och jag beljuger inte någon.

Leroy, skulle inte du kunna uppmana dina kompisar, MA och AHR, att ge Maja en rättelse?

Till och med Bitten hade ju ryggrad till dylikt, vilket jag faktiskt blev mycket men positivt förvånad över. Hon visade prov på vad jag kallar intellektuell integritet.

Leroy sa...

Jag tycker det är ledsamt om hon inte gör så men hon kan välja att göra det direkt till Maja eller offentligt.

KRaven är så klart stora på henne om just detta just nu och hon har det säkert jobbigt som en del menar och hävdar men vi som inte är direkt inblandade borde nog vara försiktiga i förlöjliganden eller uttalanden.

Det är nog så att ånger ibland gör att en ursäkt kommer. Kanske det är en av frågorna som vi diskuterar.

Men sger lite som Robert Gustavsson man får inte va bitter.:
http://www.youtube.com/watch?v=Mp-RD4kPiGo

Man får ha lite humor och distans oxå. Man måste vara tacksam.

Leroy

Isolde sa...

Det är inte så svårt att inte ljuga för andra människor - svårare är det att ständigt vara ärlig mot sig själv.

maja lundgren sa...

Det behövs ingen ursäkt. Det är bara det att skriverierna om min familj är felaktiga, och att den inte har med något att göra. Busenkelt att plocka bort de inläggen, det betyder inte att jag har "fått rätt" eller att någon har förlorat något, bara i all enkelhet att några utanförstående slipper bli förtalade.

Charlotte.R. sa...

Stora krav på Ann Helena?

Jag förstår inte, vad då för slags krav?


Att hon tar tillbaka sina lögner eller lägger upp en länk till de intervjuer som hon hänvisar till?

Menar du att hon är en mycket liten människa som man inte kan förvänta sig detta av?

Anonym sa...

Betr. starten på "MA County War":
Den som inte bråkade med och om (eller ens kände till) Monica Antonsson före hennes publicering av "Mia - Sanningen om Gömda" får ta ett steg ut ur ledet och gå till porten mot friheten. Övriga bör frivilligt anmäla sig till omskolning.

/Deputy Marshal Chris Madsen

maja lundgren sa...

Isolde, hehe (bort med tassarna från Tristan, han är min!) ja, det där är sant.
"Den som känner andra är kunnig
Den som känner sig själv är vis" säger Lao-tse (eller något åt det hållet).

Leroy sa...

Så dök så klart Isolde slutligen upp i dramat.

Inte förvånad.

Jag kan försöka Tristan men jag vet inte sanningen.

Leroy

maja lundgren sa...

Madsen: det där var auktoritärt så det förslår.

maja lundgren sa...

Leroy: nej, du behöver inte försöka övertala någon om att ta bort inläggen om min familj, de fattar väl själva att de bör göra det.
Att du inte vet sanningen - menar du att du tror att det kan vara sant, det som står om mig och mina föräldrar? Det kan jag garantera att det är det inte.

Tristan sa...

Isolde, älskade!

Ack vad du har rätt. Jag smälter av din estetiska visdom. ;-)

Isolde sa...

Men Leroy, jag må vara Isolde - men jag tycker verkligen inte att det är din sak att påverka någon annan, oavsett om det är "dina kompisar" eller inte.

Om du inte stirrar dig blind på mitt namn så ser du att jag faktiskt ifrågasatte min kära lite där. Vettu.

Jag gjorde vad man kan kalla en psykologisk saltomortal....eller vad det heter.

Maja, sorry - men du är nog lite för ung för honom. Du vet, han är gammal som gatan.

Tristan sa...

Maja, deputy Madsen, både den som är On-and-off, är mycket underhållande i all sin självpåklistrade överlägsenhet och auktoritet.

Låt deputy Madsen hållas, åtminstone så länge han själv upplever till sina proklamerade alkoholrestriktioner. =))

Ulrika sa...

Oj, känns lite komplett nu när Isolde klivit in på scenen.

Leroy sa...

Skit samma Maja jag skrev så här hos AHR:

"Anne Helana!

Kan du inte säga förlåt till Maja antingen direkt till henne själv eller offentligt, be Monica ta bort eller välja att förklara utveckla.

Jag tror alla vinner på att Trol och oknytt inser att sanning förr eller senare kommer fram.

ATt 3´dje part inte skall hamna i kläm.

Vi kan ala skriva då vi är arga och ibland gör vi fel.

Jag brukar göra det ganska ofta då Tristan och jag träter.

Kan dock gilla en del saker han gör, säger eller tar kort på.

Då kan man även berömma.

Men i den här blogg debatten vore det nog bra om ogräs blev rensatt och att alla blommor fick blomma ut.

Ge det hela en andra chans.

Leroy

den 13 september 2009 20:11
"

För jag tycker att det börjar spåra ur totalt och intresset från lika läsare verkar handla mer om denna soppa än om den verklighet eller det Ni skriver om blir diskuterat.


Många som försöker skifta focus får göra det gång på gång. Hyenor av båda kön står där och dregglar.

Saklighet och substans börjar försvinna.


Ta chansen och red ut saker skicka e-post och se till så att bloggandet i landet blir mer seriöst.


Leroy

Isolde sa...

(Ooops, nu hamnade jag i onåd...kunde ju inte veta att han plötsligt skulle bli sådär kärvänlig. Det är verkligen inte vanligt)

Tristan, jag vet inte vad som flög i mig....det blev ju helt fel. Ehh....ja, någon stal mitt nick. Så var det.
Jag skulle aldrig säga emot dig, det vet du ju.

Tristan sa...

Onekligen Ulrika.

Notera för övrigt att Isoldes signatur är kapbar. Så kompletteringsmöjligheterna är oändliga. He he...

Leroy sa...

Bra Maja!

Därigenom ökar ju din trovärdighet återigen.

Vilken jag tidigare valt att hålla fast vid oavsett.

LEroy

Leroy sa...

Du ser väl själv hur man agerar!

FFS Maja!

Jag är så klart hoppfull att du valt att journalistiskt granska en del saker i soppan och ser att du har en del att samla på.

Du kan så klart skicka en e-post om du vill fråga eftersom jag skickat dig både den rosa katten och mäster katten som säkert en del retar sig på.

Hör av dig om du har ytterliggare frågor.

Hoppas Mediacreeepern var bra och funkar fint. Att saker reder ut sig.

Leroy

maja lundgren sa...

Inga ursäkter. Men busenkelt att ta bort falska inlägg om min familj.

maja lundgren sa...

Vad betyder FFS?

Leroy sa...

Enligt min son: For Fuc... Sake.


Leroy

Leroy sa...

Ja vi får väl se hur det hela utvecklas eler invecklas.

Får väl hoppas att det första få gälla som norm.

Leroy

Tristan sa...

Ok, Leroy, det var hedersamt av dig. "Peace love and understanding"

Tristan sa...

Leroy, rent språk-/kunskapsteoretisk, tror du inte att det måste vara så att resonemang/fenomen måste invecklas (analyseras) innan de kan utvecklas (konkluderas)?

Leroy sa...

Jo Tristan och det har vi väl snart resonerat kring i snart ett år.

Men du väljer ju att ta upp detlajer i stället för att diskuutera helheten.

Konklusion är viktigt och en del av då vi tolkar verkligheten. Men vi måste nog faktiskt våga tala om vad vi varit med om eller hur vi tolkat det vi sett. Kommit till insikt om eller dragit slutsatts av.

Heder åt dig själv!

Leroy

Leroy sa...

Däav den Helikopter och perspektiv jag efterfrågat.

Även om den står kvar på plattan och jag enligt din ringa mening ägnar mig åt navelskåderi-. Eller som jag själv vill säga självrannsakan eller insikt.



Leroy

Tristan sa...

Leroy, det är på grundval av detaljerna (delarna) som helheten får sin fullständiga betydelse.

Men vi - du och jag - har ju också lyckats ena om att vi har olika perspektiv på verklighetens helhet. Du lägger fokus på pappors och barnsrätt medan jag gillar allsköns frågor men inte familjepolitik.

Men som sagt, det finns ingen helhet utan detaljerna. Detaljerna är elementen i en struktur. Sedan kan man fokusera på olika detaljer: de kemiska beståndsdelarna, de biologiska eller fysikaliska, de psykologiska eller sociala, de konkreta eller abstrakta, de närvarande eller frånvarande detaljerna o.d.

Det finns ett spänningsförhållande mellan helheten och dess alla detaljer, som skapar både mening och meningsfullhet.

Så förneka inte detaljerna, lyft istället fram dem till ytan för att ge helheten dess fullständiga betydelse. Mänskligheten har dess begränsade evighet på sig att göra detta, bidra du med! :-)

Leroy sa...

Är du religös Tristan?

Leroy

Tristan sa...

Men det där med helikopter, Leroy....

Det finns olika typer av/funktioner för helikoptrar: privata helikoptrar till nöje, polis- och militärhelikoptrar, stora och små, snabba och långsamma....

Förresten, vad vore helikoptern utan dess motor, dess propellrar, dess monitor, dess piloter? Alla dessa förbannade detaljer... ;-)

Leroy sa...

Frågan har inget med familj eller familjepolitik att göra.

Leroy

Leroy sa...

Inte heller Helikopter.

Leroy

Tristan sa...

Religiös, moi, Leroy?!

Var i helvete har du fått det ifrån? Jag är mot religion. Jag anser visserligen att religion ska få existera såsom ett slags åsiktsfrihet. Men jag tycker inte att den ska ha någon särställning bland åsikter såsom den har idag i form av en alldeles egen mänsklig fri- och rättighet. Jag är dock inte så fanatisk motståndare mot religionen att jag skulle gå med i Humanisterna eller i annan sammanslutning än det demokratiska samhället som sådant.

Leroy sa...

Men Humanistiska samfundet är väl bra? Jag tycker dom har bra och spännande diskussioner om humana frågor.

Förhållningssätt.

Leroy

maja lundgren sa...

Heder åt er båda.

*s*

Ska inte påstå att ni liknar Xerxes och Lisa när de slåss, som de gör just nu (slagsmålet involverar ett trasigt lakan, och det kan se spökigt ut när lakanet börjar vandra) men en likhet finns det (bortsett från näpenheten givetvis) och det är att de aldrig gör varandra illa trots att det kan morras en del.
Sån kan man ju försöka vara.

maja lundgren sa...

Humanistiska samfundet tycker jag verkar lite fanatiskt ateistiskt ibland, men jag har ingen större koll ärligt talat.

maja lundgren sa...

Jo, alltså, jag tog kattungarna som exempel på hederlig meningsutväxling, det kanske lät lite konstigt, haha, och det var inte meningen att klappa några på huvudet och säga att de är gulliga när de är arga.

Hur som helst: jag tror vi droppar ämnet om att be att få ta bort de där skriverierna, förhoppningsvis blir de strykna lite i smyg om en tid, kanske kan någon snäll medlare mumla något till MA och AHR, och så vidare. Jag tänker inte vara påstridig om detta, det kan räcka med att jag sagt ifrån; principsaken kan nog alla enas om: man skriver inte på det sättet om någons familj; rent konkret kommer det inte att få några konsekvenser, det var bara ett misstag i en blogg, vad gör det om hundra år.

Tristan sa...

Leroy och Maja

Jag är lite rädd för alla typer av åsiktsorganisationer, eftersom dessa bygger upp maktstrukturer för att påverka och är något som inte liknar demokrati med fri åsiktsbildning utan snarare åsiktsförtryck i någon mening. Skriver jag utan att ha tänkt färdigt hela tanken...

maja lundgren sa...

Tristan: utifrån det lilla jag läst av humanistiska samfundet så är jag benägen att hålla med, och åsiktsorganisationer tror jag inte mycket på heller.
Skriver jag utan att ha knappt börjat tänka på tanken.

maja lundgren sa...

Kanske Bitten vill vara en snäll medlare. Om hon läser här nuförtin.

Isolde sa...

Det gör inget Tristan - vi tar dina delar och bygger ihop till hela ditt huvud :)

Leroy sa...

Principer är viktiga och centrala Maja!

Om man uttalar sig så bör man nog förklara vad man grundar de på.

Eller?

Jag har nog ombett utpekade eller inblandade att direkt läga ner stridsyxor och att prata med varandra direkt, inte om varandra.

Skit i oss som läser, red ut saker sinsemellan säg gärna till då röken laggt sig så att man fattar att inga hard feelings längre existerar.

Ingen rök utan eld.

Leroy

maja lundgren sa...

Alltså Drutten, menar jag. Jag skrev fel. Hihi.

maja lundgren sa...

"Ingen rök utan eld"?

Jag känner inte de här människorna, och det borde räcka med att be att få förtal om min familj att bli struket.

Ulrika sa...

Har svårt för åsiktsorganisationer som erbjuder hela "åsiktskoncept". Detta innebär att msn indirekt förväntas köpa hela paketet. Ungefär som att köpa en LP ;) för en låt.

Leroy sa...

Humanism är väl ändå en av de Ism´r som verkar ok?

LEroy

Isolde sa...

Nä, men nu blev det väl ändå lite fel Leroy?

Uttrycket "ingen rök utan eld" används av många människor som ursäkt för att döma andra, ibland enbart baserat på rykten.

Det är ett hemskt uttryck, tycker jag.

Leroy sa...

Isolde ok.
Förlåt!

Sparks of life skulle det nog varit. Eller möjlighet till gnissta.

Leroy

Isolde sa...

I ett större perspektiv kämpar vi väl alla i någon mån mot en slags allmän åsiktsmaskin?

Det finns ju många saker man "ska" tycka och "ska" göra i sitt liv. De där osynliga reglerna som man ibland omedvetet styrs av.

Varför kan inte alla få vara precis som de är, så länge man inte skadar någon annan?

Tristan sa...

Leroy

Förväxla inte humanism med Humanisterna. Organisationen är inte upphovsmannen till begreppet. Och humanism är inte heller något legalbegrepp som skulle innebära att staten hade kidnappat det.

Det står var och en fritt att tolka humanismen, även om det kan vara sjysst att återgå till källorna för att se hur begreppet uppstod, såsom en revolt eller revolution mot religionsförtrycket.

Leroy sa...

Det är ju en del av problemet om man klär av sig naken så är du sårbar och man väljer att som Maja och damerna vara offentliga så fins det stor risk att focus faller bort fråndet man vill lyfta och diskutera eftersom alltför många väljer att inte förklara sig utan nöjer sig med att påstå eller tycka.

Leroy

Leroy sa...

Det är väl både humansim och det Hummnisterna väljer att diskutera. Att bara våga vara människa, vara sig själv i sin nakenhet och visa sig mänsklig och sårbar, stå för det du säger och gör.


Leroy

Ulrika sa...

Leroy, visst! Humanism är en positiv ism. Såg genast att min komentar kan misstolkas för den var lite hastigt skriven. Det är klart att jag skriver under på de mänskliga rättigheterna och allas rätt till lika behandling och lika värde.
Men utan att vara alltför insatt i "sekulär humanism" och "Humanisterna" så är jag övertygad om att det är många som skriver under på detta oavsett om man har en religiös tro eller inte. Var väl kanske lite ditåt jag ville komma...

Anonym sa...

MA har väl inte skrivit något om Majas familj, bara tagit in AHRs inlägg i kanske överdriven god tro. Bunta inte ihop så förtvivlat (med det menar jag inte Maja).
/Chris Madsen, off duty

Leroy sa...

Bra Ulrika ! Härligt att vi kan vara överens eller se möjligheter.

Nu blev jag glad.

Jag vet att du sett mig som meningsmotståndare men jag är nog inte det. Vi är nog ganska lika egentligen.

Skillnaden ligger nog i den verklighet vi varit med om och har erfarenhet ifrån och jag har all respekt för dig och det du varit med om. Din erfarenhet kan ingen ta i från dig.

Leroy

Ulrika sa...

Och vad/vem menar Madsen då?

maja lundgren sa...

human-sim och humm-nissarna?
Det det det låter som nåt man skulle kunna vara med i.

Nakna offentliga damer, Leroy, pja. Jag är skeptisk.

maja lundgren sa...

Om en dam visar sig naken offentligt försvinner fokus från det som behöver lyftas? Är det det du säger Leroy?

maja lundgren sa...

Jag är ingen identitetsröjare men undrar ibland vem den där Madsen är.

Anonym sa...

Och än en gång har Madsen en poäng!
Stiligt!
otto

maja lundgren sa...

Var har du Malin, Otto?
Personligen skulle jag säga Madsen, zero points.

Anonym sa...

Who the cap fits...

/Chris Madsen, off duty.

Anonym 19:11 sa...

När jag först hörde talas om Föreningen Humanisterna 2006 fick jag nästan en ny idol i Björn Ulvaeus.
Det var i den här artikeln jag först gjorde bekantskap med denna förening.
http://www.expressen.se/1.308575
Man ska tänka på att det skrevs för mer än tre år sen. Stämningen i den allmänna debatten var lite annorlunda då. Det var ju i Muhammedteckningarnas tid.
Jag har fortfarande stor respekt för Ulvaeus i de här frågorna.
Men sen kom ju en del konstigheter från andra i denna förening. Som t ex att biblar på hotellrum borde plockas bort. Såvida inte alla religiösa skrifter fanns att tillgå samtidigt. Ganska orimligt att begära tycker jag nog.
Då började Föreningen Humanisterna att framstå som lite mer extrema än vad man ville ge sken av.
Jag minns inte riktigt hur diskussionerna böljade fram och tillbaka då. Jag kan bara säga att jag förhåller mig skeptisk.

Ulrika sa...

Tristan, det "ständiga" motsattsförhållandet mellan "team intellekt" och "team andlighet" landar i (som jag ser det) Humanisterna. Men om jag som inte vill kalla mig vare sig feminist eller maskulinist (?) utan vill se frågan som ett etiskt förhållningssätt till vemsomhelstoavsett kanske då vill kalla mig humanist. Men då förutsätts underförstått att jag inte tror på Gud, älvor, troll ;) eller annat som inte vetenskapligt kan bevisas... Jag håller med dig i skilnaden i definition...

Leroy, kul att jag kunde göra dig glad som omväxling :)

Caroline sa...

Point taken där Madsen.
Ligger absolut nått i det.

Sedan kanske jag inte anser att just "överdriven god tro" tillhörde de motiv som fick MA att välja familjeinlägget. Men det är en annan historia.

Anonym sa...

Men, rätt ska vara rätt.
Självklart ska Monica skyndsamt ta bort kommentaren som Ann Helena obetänksamt skrev.
Givetvis.
otto

Ulrika sa...

Maja, Humm-nissarna hihi. Men utan nakna damer då.

Heter pissarna Xerxes och Lisa?

Tristan sa...

Äh, Madsen, din MA-välvilliga tolkning avslöjar endast din riktade lojalitet.

MA applåderade AHR:s förtalsmässiga personangrepp mot bakgrund av sitt eget dito, där hon anklagar Maja för att ljuga om våldtäkt och använda våldtäktsbegreppet som ursäkt för ångesten över ett dåligt ligg, eller hur fan hon nu uttryckte det.

Madsen, gör dig själv en tjänst och inte korkad. Underlåt att förneka sådant som finns publicerat såsom klara bevis på motsatsen till det du önskar se. ;-)

Anonym sa...

Istället för att mumla om identitetsröjning borde Maja införskaffa min bok "Med Pistol Och Sabel", utgiven i Danmark 1921, så hon kan få sin nyfikenhet stillad.

/Chris Madsen, off duty.

Caroline sa...

En okapad Caroline men utan orangesak tycker
ovanstående så det inte uppstår tvivel.

Ulrika
Katten blev lämnad till "hemmet" idag.
Stackarn.
Jag hoppas verkligen de förstår att uppskatta hans särart! Han är verkligen en så dramatisk och rolig kisse. Får se hur det går men de verkar tack o lov snälla.

Ulrika sa...

Caroline, vad gör dom på hemmet då?

Caroline sa...

Alltså min kommentar 22:50 var okapad!

Herregud
Går ju inte kommunicera så här.

Måste skaffa en oranging.

maja lundgren sa...

Madsen: då är du uppenbarligen bloggäldste.
Vilket i sig är värt respekt.
Caroline: något slags uppfostringsanstalt för kissar, alltså?
Ulrika: dom heter Xerxes Ljusrödis Picasso och Lisa Snusbus Picasso.
Anonym 19:11: jag har också ett minne av att föreningen var bättre i början, men att den på sistone framstått som dogmatisk och rigid. Men jag har som sagt för lite på fötterna.
Madsen, Otto, alltså det vore ju en bra idé att plocka bort det om mina kära föräldrar, eftersom det inte stämmer. Men jag är inte arg på Ann Helena Rudberg för det.

Anonym sa...

En person, kanske utsatt för tristess, talar helt plötsligt om helt andra saker än det jag påpekade beträffande MAs intag i sin blogg av AHRs inlägg. Fokusskifte undanbedes - enda ursäkten för sådant; stroke.

/Chris Madsen, off duty.

Tristan sa...

"En okapad Caroline men utan orangesak tycker
ovanstående så det inte uppstår tvivel."

Caroline, dylika "på-heder-och-samvete"-intyg betyder inte mycket idag i tiden utan heder!

Men i just detta fall låter jag varje tvivel tala din fördel. :-)

Vi får vidare avvakta Superinkvisitor deputy Madsens domslut.

Ulrika sa...

Maja, vad gullit och innovativt :). Kommer du att lägga upp ngn bild på underverken?

maja lundgren sa...

Ber för övrigt om ursäkt om jag slängt för många kommentarer i Hades, eller fel kommentarer - det har varit något rörigt här ett tag.

maja lundgren sa...

ska försöka, har skickat mms till mailen men inte lyckats få över bilderna till datorn.

Ulrika sa...

Caroline, ser fram emot att se din alldeles egna orangeing :)

Vill man vara en konspiratorisk hysterika skulle man kunna tro att Blogger himself ligger bakom kapningarna ;)
Gonatt

Caroline sa...

Ulrika
Det är ju lite känsligt det här.

Det är väl ett slags privat vilohem kan man säga. Och han är verkligen underbar.
Men när han, ja hur ska jag säga, kommer åt någon form av kemikalier så gör han saker som katter liksom bara inte ska.
Vi har ju avhandlat det här tidigare i bloggen.
För att undvika projiceringar så kan jag nämna att jag själv inte är lagd åt alkohol eller droghållet, jo arbetsnarkomani kanske.

Hur som den här katten har alltså en form av problematik. Och det gällar inte bara likör och lim utan allt han kan hitta som berusnings medel tvättprylar, målarsoda och sånt han hittar ute. Eller troligtvis får.
Han är otroligt charmerande och alla tycker han är jättesöt inkl. alkisligan i mitt område.

Men nu är alltså tanken att miljöombyte, strikta regler och nytt umgänge skall förändra saker och ting.

Caroline sa...

Varför är jag plötsligt GRÅ!!
Orange ville jag ju ha.
Ja Ja
okapad i alla fall och gonatt alla.

Anonym 19:11 sa...

Caroline. Tihi hi. En sån illbatting. Och du vill inte berätta om det rör sig om ett kattpensionat?
Min egen nu saligen insomnade kise hade samma problem som Ulrikas(?).
Hudkrämer.
Hon kunde klättra upp för mina ben bara för att komma åt att slicka i sig Nivean i mitt ansikte. Hon kunde bli totalt galen.
Det var inte tal om några antirynkrämer för mig del inte. Gammal hederlig Nivea. (kör fortfarande med den)
Men inte hindrade det kisen från att bete som narkoman.
Skaffa dig en orange grej du också.
Det tar inte så lång tid att göra.
Men nog finns det en hel del knepiga saker med det. Som hur i helsefyr får man profilen att visa "Mail".
Men sånt kan man klura på efteråt. Man behöver inte visan ågot alls mer än nicket om man inte vill.

Tristan sa...

Caroline

Har du loggat in på din egen bloggsida/profil?

Eller har du bara skrivit ditt nick och bloggadress i verifieringsrutan här på Majas i samband med publicering av inlägget?

....

God natt alla!

Anonym 19:11 sa...

Caroline. Aha. Du har redan en orange grej.
När du ska kommentera så kolla
"kommentera som" rutan. Är du inloggad så är det redan ifyllt med ditt nick och konto. Är det tomt måste du logga in.
Jag har det besväret också varje gång jag har stängt ner webbläsaren.

Caroline sa...

Tack Tristan!

Jag har loggat in på egen bloggsida med
orange grej och allt. Så det borde funka.
Men icke. Ska ta itu med det imorgon..

Och ja du har helt rätt. Tvivelaktig på
alla sätt.
"En okapad Caroline men utan orangesak tycker
ovanstående så det inte uppstår tvivel."

Caroline sa...

19.11 tack för alla tips!
Sova nu och sedan "ta itu med".

Marina sa...

På tal om katter med en udda smak för kemikalier...
Mina två flickor hade en bror som borde hetat Galenpannan. Istället blev det det lite tråkiga namnet Bamse Belando.
Den lille herrn var galen efter vissa dofter, smaker, kemikalier... vet inte vilket det var som fick honom att dregla.

Dyra parfymdroppar fick aldrig sitta länge på mig. Han var övertygad om att den fanns för hans njutning. Det samma gällde hårspray och liknande.
Det lustigaste var dock när jag hade tvättat golven. Då kröp lille herr Bamse Belando på golvet och slickade som om jag hade kletat in det med mjukglass.
Vilken syn han var!

Han hade dessutom en egenhet som gjorde att man förlät allt han hittade på. Han kunde lägga sina små tassar kring min hals och kramas hårt... kind mot kind.

Oj... man blir ju lite nostalgisk ju. Måste gosa lite med hans två syrror som ligger här bredvid mig:-)

Ha en god natt allihopa!

Anonym 19:11 sa...

Caroline
Steg ett när du ska kommentera. Om det på fältet "kommentera som" står ”Välj profil”
scrolla högst upp på sidan. Titta på det blå fältet med ett orange B till vänster.
Till höger på samma fält står det logga in. Klicka där och du kommer till Blogger och instrumentpanelen.
Det räcker för mig och jag behöver bara backa en sida så är jag inloggad och kan kommentera som en orange människa.
Lycka till och natti natti.

Charlotte.R. sa...

Men se där Caroline, en ornagea flytboj till dig med.

Men gud vad gulligt det lät med kramarkatten.

Nu vet jag inget mer.

*vinkar till Tristan*

Anonym sa...

"Man skriver inte på det sättet om någons familj." Nej, det bör man verkligen inte göra, det är oerhört fult.
Men är det inte precis lika fult att skriva om personer på det sätt som ML gör i sin bok? Och vad ska de drabbade personerna göra, be alla bokhandlar och bibliotek i Sverige att plocka bort sina ex? Det verkar betydligt lättare att be någon ta bort ett inlägg ur en blogg. Att inlägget i fråga hur som helst kommer att finnas kvar på internet i all evighet även om det raderas från just den blogg där det ursprungligen lagts ut kanske man kan se som gudomlig rättvisa. Förtal är nämligen vidrigt och det var väl på tiden att ML fick smaka på sin egen medicin?

Charlotte.R. sa...

Nåja nu är ju boken grundad på majas upplevelser och tolkningar.

AHR är journalist och hävdar att hon har läst/hört intervjuer och då hon kommer på att hon inte kan visa några sådan intervjuer så "glömmer" hon bort att svara.

AHR har väl ändå inte deltagit i majas familjeliv så att hon har upplevt något om det hon yttrar sig på. Hon fabricerar helt fritt. Sen ljuger hon om intervjuer och sen springer hon och gömmer sig.

AHR hävdar att det är sant det hon säger, inte att det är hennes tolkning.

När jag läst majas bok så har jag helt klart för mig att det är något sett ur hennes ögon inte en objektiv iaktagelse och en fastställd sanning om andra människor.

maja lundgren sa...

Anonym 01.28:

Gammaltestamentlig rättvisa... nej jag tror inte att det handlar om det här.
Det är en milsvid skillnad mellan Myggor och tigrar och skvallret om min familj.

Tills vidare får jag lov att hänvisa till min artikel på Newsmill, Blanda inte in min bok med Marklunds smörja, och till min specialblogg myggorochtigrar.blogspot.com

Återkommer efter frukost

maja lundgren sa...

... Men att hon gömmer sig kan bero på att hon mår risigt, så jag ber att tonen hålls lugn.
Det spelar inte så stor roll egentligen, jag har svårt att tro att någon som kan läsa fäster någon tilltro till de där virrigheterna.

Systerdyster sa...

Aha, Carolines katt ska till Nämndemansgården, känd 12-stegsbehandling! Där har kisse god möjlighet att bli kvitt sitt allvarliga kemiska missbruk och att byta umgänge! =-)

Jag hoppas att ingen här tror att jag anklagar AHR för att vara dement. Om så vore vill jag också understryka att demenssjukdom i mina ögon inte är ett skällsord, lika lite som jag skulle drista mig till att håna någon som är depressiv, diabetiker eller cancersjuk. Ingen av dessa diagnoser innebär f.ö. att patienten blir omyndigförklarad eller förbjuds att uttrycka sina åsikter, varken i tal eller skrift.

Detta, att håna sjuka människor, är annars något som både AHR, MA och IC ofta använder sig i sin argumentation. Eller att helt enkelt "dissa" en kommentator därför att personen, i deras ögon, har ett undermåligt IQ eller råkat begå för många stavfel alt. använt ett ord felaktigt enl NE.
Ett fint och ödmjukt sätt att förminska andra människor.
Not.

I ett inlägg igår skrev AHR om det höga antalet självmord inom det franska telecomföretaget France Telecom. (klokt drag att helt byta ämne när det börjar hetta till) Tidigare i år uttryckte hon sig i föraktfulla toner om en kommentator, Karina, som råkade skriva om hemska händelser som hänt i hennes närhet. Amdemeningen i AHR´s svar "att man får skylla sig själv om man är såpass drabbad":

http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2009/07/aldsta-tvillingmamman-dod.html

Jag blir förstummad över hur man kan bemöta en människa i kris på ett så raljerande sätt.

Systerdyster sa...

Förlåt, Maja. Jag ville bara klargöra att jag inte använder dement eller sjukpensionär som ett skällsord.
Jag brukar vara ödmjuk inför sköra människor. Men det är förvirrande med personer som är sköra varannan dag och som terriers varannan. Och som dessutom tar ständiga skamgrepp på andra sköra personer.

Caroline sa...

Marina
Det där tycker jag mig känna igen!
Att slicka hela golvet efter kemikalier t.ex.

Fick ni bukt med Galenpannan??
Om du har några tips om hur så vore jag jättetacksam o du delade med dig.
Vi har andra djur en helt normal hund och en
onormalt normal katt och de blir vansinniga
när vår katt är "packad".
Och det är ju verkligen inte bra för honom heller. Men nu är han ju på hemmet så de kanske kan få honom på bättre tankar.

jaja, fortfarande grå men ska fixa efter jobbet.

Ulrika sa...

Caroline, inte meningen att klafsa runt om det var känsligt.
Det klart det måste finnas ngn hjälp för din katt, har förstått att katter kan ha hangups på diverse märkliga saker. Det finns många kunninga djurmänniskor och vi hoppas att han nu får hjälp med att bryta beteendet.

Caroline sa...

Systerdyster
Ja tänk om det fanns ett 12stegsprogram för katter!
Men han är så himla nöjd med sig själv och
får han inte gå ut så river han hela huset
och kissar i alla skor.
Så det går ju inte att hålla honom borta från dåligt sällskap heller.

Nu måste jag jobba, ursäkta allt OT om katten.

Caroline sa...

Tack Ulrika
Du förstår precis!

maja lundgren sa...

Systerdyster: nämen det är ok. Det har ju blivit lite "ajajaj, jag har så dåligt minne så och ont i en tå, och är mest utsatt i hela världen", och kanske - fast det vet jag ju inte - en förhoppning om att kunna fortsätta på samma sätt (jag menar självklart inte att Ann Helena Rudberg ska sluta skriva, men man skriver inte vad som helst utan att bemöta kritik när den uppstår).

Caroline: ojojoj, hoppas han kommer till insikt, den lilla illbattingen. Om viljan finns, haha.
Xerxes Ljusrödis blir ibland tokig när han inte får gå ut. Han slänger sig på handtaget till ytterdörren. Men jag vill inte låta dem vara ute själva ännu.

Oranga människor är mer äkta än grå! Det låter lite omvända världen på npgot vis.

Systerdyster sa...

Maja:
Ooops! Xerxes kan ha lärt sig av min gamla surkatt Felix. Felix hoppar på dörrhandtag och får upp dörrar om de är olåsta. Han har t.o.m. fått upp fönsterhaspar genom att idogt slå på dem med framtassen.
Lyckligtvis avhåller mina katter sig från kemikalier. Konstigt nog, ska jag väl säga, men skulle det vara så får jag väl lotsa i dem på ett 12-stegsprogram. Slicka golv, ja Herreminje. Fast det måste bli rent hus, med en liten sträv kattunga.

Funderare sa...

Mitt bidrag till huvudpunkten i allt detta är följande. När jag i tidiga år flyttade hemifrån så skaffade jag en lite gullig kattunge. Problemet var detta med att lära den använda kattlådan.

Kattrackarn föredrog en stor ampel jag hade i fönstret. Japp, så sant det kan bli. Såg jag den så kunde jag ju lyfta den på plats men annars så uträttade den sina behov hängade i en ampel i fönstret. Kan ju fundera på vad grannarna tänkte.

När den lilla rackaren växt ur denna ampel, trillade ner några gånger under utförandet, så hittade den en stor kruka på golvet i stället. Men kattlåda, skulle inte tro det. Den föredrog blomjord.

Blev tyvärr tvungen att ge bort den när jag började jobba på annan ort=(

Funderare sa...

Oj, kom precis på ett helt annat bidrag till kattlåda. Passar super bra till barnkalas eller till kattälskare.

Fyll botten på en NY kattlåda med chokladpudding. Häll över vaniljkräm och krossade vaniljkakor. Sen gör man smeten till chokladbollar men formar de till "korvar". Ja, ni vet vilken typ av korvar.... Lägg dessa högst upp och använd en kattlådsspade som serveringsbestick=)

Systerdyster sa...

He, he, Funderare. Skulle velat se ampelkatten in action, vilken installation! Jag har en katt som har haft väldigt svårt att se skillnad på matskålen och kattlådan. Jomen, torrfoder är ju ganska lik kattsand. De andra katterna blev smått galna över nån som ständigt kontaminerade käket. Men ett år senare går han på låda. För det mesta, ibland går han längst in under badkaret.
Förresten, Maja, Xerxes och Lisa är födda på min huvudkudde. Letade efter barnaföderskan i alla vrår (hon brukar gömma sig) men när jag gett upp och skulle lägga mig fann jag några små pipande saker i sängen. Blod, svett och lite annat fanns det också spår av. Men jag var hedrad, över att hon ansåg att det var den tryggaste platsen i huset.

Marina sa...

Caroline:

Nej, Bamse Galenpannan Belando var ett hopplöst fall...
Han hittade på så mycket galet att jag skulle kunnat skriva en bok om honom:-)

Tänk dig tanken... Mamman ligger på golvet... Galenpannan kommer nonchalant gående bakom henne och när han är bredvid henne sker ett av två...
Ett: Han hoppar upp i luften med alla fyra tassarna spretande åt alla fyra vädersträck. Skrämma morsan är roligt.
Två: Han passerar mamman med ca 30-40 cm. Sedan backar han i full fart och sätter sig på hennes huvud!
Hur kommer man på något sådant? :-)

Flera gånger kom han springande emot mig på baktassarna. Framtassarna i vädret och blicken stint i min. Skrämma matte var också roligt:-)

Besökare med handväskor fick räkna med att bli bestulna. Han dök ner i handväskorna med huvudet före och kom upp med allt möjligt; Kvitton, hårsnoddar, pennor osv...

Ingen blev arg på honom... han kunde ju kramas.
Galenpannan var inte planerad så att säga, så han fick flytta ut till en familj på Tjörn. Där fortsatte han precis likadant.
En oförbättrelig Galenpanna som också var omöjlig att glömma.

Jag var uppfödare på perser under många år men något liknande har jag aldrig upplevt, varken förr eller senare.

Charlotte.R. sa...

Mina katter kan säga "mama" och det är jättegulligt när jag stängt in mig i sovrummet och de vill komma efter. Då skriker de maamaa. Och då måste jag släppa in dem, de har väl räknat ut det förstås.

Min ena katt är så korkad. Den förstår verkligen inte mycket. Den kan knappt öppna en dörr som står på glänt. Men det är ju bedårande på sitt sätt. (tur hon får vara innekatt knaset)

Systerdyster sa...

Mumsigt recept på kattlåda, Funderare.
En arbetskamrat fick chokladbollar i apelsinsås srverade i ett bäcken på sin 50- årsdag. Ibland är vårdpersonal totalt gränslösa med väldigt sjuk humor. Inte ens vi, miljöskadade, klarade av att smaka...

maja lundgren sa...

Funderare: Katter är ju verkligen egensinnade, men det där med ampeln *s*...
Charlotte R: det sägs att katter bara gör sånt som de vill, och kanske din katt som inte kan öppna en dörr som står på glänt tycker att det är tråkigt och jobbigt att öppna dörrar, samt förväntar sig att någon annan gör det.
Marina: Xerxes kommer hoppande på bakbenen ibland för att "skrämmas", man kan inte säga något annat än "du är så söt när du är arg".

Funderare sa...

Marina:

så gjorde min andra katt. Han och karln brukade skrämma varandra, det var tydligen en höjders lek. Sen tyckte han om att leka kurragömma också. Älskade kaffe och sockerkaka samt dillchips. Han gick på plats när man sa till och rörde inte matskålen innan man sa "varsågod".

Han var som en hund fast han var katt, jag lovar. Gjorde kullerbyttor på kommando och var han ute i skogen och sprang så kom han så fort man ropade. Tyvärr blev den gammal och sjuk så nu befinner han sig på andra sidan, suck=(

Systerdyster, superbra recept. Får prova det på nått kalas fast i potta. Hehehehe =)

Caroline sa...

Vilka trevliga katthistorier!

Jaså han var oförbättrelig Galenpannan minsann!
Men inte blev han ivägskickad p.g. av det
inte?? Det kunde jag haft som argument kring
att tassen i vacker hand, leva och låta leva mm

Jag saknar min teatrala knäppkatt.
Alla saknar honom redan förutom hunden.
Och jag tror inte alls de får pli på honom!

Han kommer bli duktigt förbannad och hitta på något oväntat som de inte räknat med.
Det gör han jämnt.

Men det var tal om avlivning och andra fruktansvärda saker så jag hade inget val.

Han är en magisk katt som kan nästan allt
förutom rena kattgrejer som att jaga o sånt.

Hur som, trivs han inte ska han hem och vi får
anpassa oss. Det har varit lite friktioner
kring det här kan man säga.

maja lundgren sa...

Egensinniga, menade jag förstås. Inte egensinnade. Jag kallar mina katter för hjältegryn.

Ska jag vara tålmodig och storsint nog att förklara för Anonym 01.28, trots att h*n är anonym och grumlig, vari väsensskillnaden ligger, och varför det inte är något utslag av gudomlig rättvisa att lögner om min familj står kvar?
Eller att jag inte hade skrivit någonting alls om AHR, som jag för övrigt aldrig har träffat, innan hon började ljuga och förtala min familj?

Nä. Jag vet inte ens vad "ingen särskild kärna" betyder.
Hur som helst så har jag faktiskt lust att tacka för stöd, det låter kanske lite dramatiskt, men kanske i synnerhet Bitten gjorde mig väldigt glad.

All right, de där skriverierna sjunker ner i bloggosfärens verkliga dynghög.

Vasaplatsen sa...

Maja, lustigt att dina katter heter Picasso. Jag hade en gång en katt som hette Picasso och trodde det var ovanligt som kattnamn och så visade det sig att en katt i grannbyn också hette Picasso. Och så dina katter...

Picasso fick två ungar som också var stenkorkade på att öppna dörrar, de stod och kikade i dörröppningen utan att begripa att de bara behövde puffa lite för att komma in. På vintern när de helst inte ville gå ut för att det var för kallt (vi bodde i Norrland) blev de som sjövilda inne istället och stod och lurpassade för att kasta sig fram när man gick förbi så man kunde bli riktigt stirrig på kuppen.

Charlotte.R. sa...

Ja utekatter kan på vintern bli riktigt tossiga. De får fullkomligt fnatt och jagar allt som rörs.

När jag var barn hade vi en dum katta också. Hennes mor fick kattungar och några veckor senare fick hon också. Då hennes halvsyskon var ute och lekte på golvet så tog hon sina nyfödda och bar ut dem på golvet och puffade på dem med tassen.

Kattmamman/mormorn plockade in småbebisarna igen och lät dottern ta över halvsyskonen. Det fanns liksom inget annat att göra.

Leroy sa...

Efter en lång arbetsdag kommer man hem. Läser och konstaterar att det här har blivit en Katta Strof.

Leroy

maja lundgren sa...

Vasaplatsen: det är nog ganska vanligt! Min mamma berättade att hon kände en katt som hette Picasso när hon var liten, för att den var spräcklig - grå, vit och röd. Ungefär som Lisa Snusbus. Jag tänkte: det tar jag! Men inte i förnamn, så båda mina katter får heta det i efternamn i stället...
Leroy: i konkret bemärkelse, hoppas jag att du menar. Men det är ju många här som är förtjusta i katter, så det faller sig ganska naturligt!

«Äldst ‹Äldre   401 – 600 av 625   Nyare› Senaste»