onsdag 9 september 2009

Signed, sealed, delivered

Hörni banditgäng på avskrädeshögen. Nu skiter vi i kompisdamerna.
Igår fick jag iväg paketerna till de ärevördiga prisvinnarna i tigerteckningstävlingen. Det kan man fira med denna kanonlåt:



För övrigt är det fina omslaget till min nya bok färdigt. Jan Biberg, som gjorde originalomslagen till Pompeji och Myggor och tigrar, har än en gång fixat en utstyrsel som är vad man brukar kalla kongenial.

Trots förkylningen har jag inte kunnat låta bli att unna mina katter lyxen av att upptäcka utomhuset. Idag har de lärt sig hur man klättrar upp OCH ner från ett träd. Givetvis under mattes överinseende.

Men hur får man katter att uträtta sina behov utomhus? Är det någon som har några tips? De väntar alltid tills de kommer in igen. De föredrar lådan. Men jag skulle föredra att de använde naturen som sin låda.

625 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   201 – 400 av 625   Nyare›   Senaste»
Ann Helena Rudberg sa...

Medborgare Y: Jag försöker inte tvinga på andra insikter som de inte vill ha... jag vill bara ha rätt att uttrycka mig själv på min blogg och slippa bli påhoppad till min person ihop med andra damer på den här.

Jag har ett flertal gånger sagt på min blogg att jag skriver i första hand för mig själv, för att lära mig saker och för att upptäcka hur världen ser ut. Jag bryr mig inte om ifall det ger utslag i noll kommentarer eller i hundra.

Det är inte syftet. Jag vill bara utvecklas som människa så långt det är möjligt och mitt sätt är att skriva. Jag har utövat detta större delen av mitt liv i ett yrke som kallas journalist och jag är också författare eftersom jag har fått två böcker utgivna en om Marilyn Monroe och en som är en dagbok.

Jag vill alltså kunna utöva detta utan att ständigt bli påhoppad som person. Och för det mesta slipper jag också det.

Caroline sa...

Ann Helena Rudberg
Det går fort på bloggarna ibland.
Nu skrev jag faktiskt mitt senaste inlägg innan jag ens hunnit se och läsa dina första långa inlägg om din bakgrund.
Som jag tycker är mycket bra.
Också strongt att gå in på den blogg jag vet du ogillar så starkt.

Men snälla Ann Helena Rudberg problematiken kvarstår. Du måste ju i någon form tåla att bli bemött med kritik.
Och själv försöka vara saklig i dina bemötanden.
Det kan hända att vi måste "skärpa" oss överlag för att om möjligt försöka skapa en dialog.
Jag har säkert gått "över gränsen" ett antal gånger. Just dina kommentarer om Majas familj gjorde mig t.ex. skitförbannad.

Men vad jag skulle önska är att du ser att du själv i affekt/känslighet vad det nu än är också "felar".
Att föra en dialog med en person som är oförvitlig och aldrig har fel är inte riktigt möjligt..kvar blir bara monologen.
.

Viola sa...

AHR Nu har jag läst din blogg och har förstått att du är förtvivlad, ledsen och allt möjligt.
MEN, vad som fått dig att bli det står inte.
Vad har du fått höra för elaka kommentarer? Vem eller vilka har varit elaka?
Hur har människor varit elaka mot just dig?
Vad har blivit skrivet och i vilket sammanhang?
Vad har DU skrivit innan, som gjort att andra människor har reagerat?

Det är intressant att du för fram IC och MA som offer.
Offer för vad?
MA har sänt ut människor att gräva efter information om människor hon inte tycker om, hon har länkat till uthängningar, applåderat uthängningar, resonerat om att ogräset ska utrotas, ljugig, pekat ut människor som brottslingar, uppträder som någon form av egen domstol/eller Gudmamma (inte Gudfader) osv.
Ska ingen människa få säga emot henne eller få uppvisa en avvikande mening?
Sak samma med IC som upprepade gånger har kränkt andra människor, påstått att människor har ljugit om övergrepp osv.
Vad som har hänt nu senast med de påstådda grova hoten är det bara en massa spekulationer om och ingen vet egentligen mer än att IC har stängt sin blogg och fortsätter att blogga inom stängda dörrar för en liten väl utvald skara.
Ska ingen människa få säga emot henne eller få ha en avvikande mening?

Du själv är expert på det du gör nu:
Först skriver du om andra människor och börjar sedan gråta när människor reagerar på vad du skriver eller be dem försvinna från din blogg/artiklar.
Man måste hålla med dig, om inte är det respass direkt.

Maja
Lär inte katterna att göra sina behov utomhus. Det faller bara tillbaka på missarna. Grannar och andra kan bli förtvivlade över kiss/bajs/kraffsande i rabatterna.
Låt dem heller inte gå fritt i tätbegyggt område.
Risken finns att de lägger sig hos allergiker, träffar på elaka människor som gör dem illa osv.
Dessutom är levnadstiden för lösspringande katter inte så speciellt hög. 3 år har jag läst. Det var en gammal statistik, men håller nog rätt så hyffsat.

Ann Helena Rudberg sa...

Sven-Ulla: Det går bra att prata till mig direkt och du behöver alltså inte tala om mig när jag befinner mig på samma forum. Det ingår i härskarteknikerna att förminska en människa, vare sig det är män eller kvinnor som gör det.

Jag ber inte om ursäkt för något om du nu tycker att jag ska göra det. Indirekt antyder du detta liksom att du antyder det också om Monica Antonsson och Ingrid Carlqvist. Ingen av oss har något att be om ursäkt för. Vi lever i ett demokratiskt och fritt land och vi har alla tre bloggar där vi framträder med våra åsikter under våra namn.

Att det gäller oss tre just nu och här är för att vi har dragits ihop under samma slags "bloggmänniska". Du gör ju likadant nu igen. Alltså ni som kommenterar vet inte vilka vi är för ni har aldrig träffat oss, så det ni framställer blir ett slag monster, som kan få alla egenskaper, som ni inte tycker om.

Då har ni lagt alla skit någonstans, men ni glömmer att det är människor det handlar om inte någon syndabock av det slag som man brukade använda förr i tiden, för att föra ut det onda ur en by. Det vill säga en halmbock, som man sedan brände upp.

Detta sätt skadade ingen människa, men att tala om människor skadar. Särskilt när ni talar om oss som är namngivna och som ni egentligen inte vet något om.

Det här är inget utspel. Utan jag är personligen så trött på att vi mobbas. Jag har inte kommit överens med någon om att jag skriver här. Ingrid Carlqvist är tystad, åtminstone för tillfället. Och jag kämpar för att slippa tystna.

maja lundgren sa...

Sven-Ulla: Ann Helena kanske är oförbätterlig?

Det är klart att man måste få kritisera, men kanske vänta lite med anklagelser om manipulation. Det påminner inte så lite om vad jag fick höra när Marina började skriva här: en manipulativ mytoman. "Syftet med detta utspel" - man behöver inte nödvändigtvis tro att det är beräkning bakom allting.

För övrigt: Ann Helena Rudberg, Ingrid Carlqvist och Monica Antonsson är tre olika personer.
Lite i all hast, ägna en tanke åt Madsens alkoholrestriktion (i anledning av att det är fredag skulle det annars kunna bli en lite destruktiv diskussion)

maja lundgren sa...

All right, nu tycker jag diskussionen blivit helt ok.

Anonym 19:11 sa...

Obs. Detta handlar om anonymitet rent allmänt. Har ingenting med nån enskild bloggare att göra

Att vara anonym på nätet innebär inte man är en feg krake. Det kan finnas många anledningar till att man vill vara det. En viktig aspekt tar Systerdyster upp. Arbetsgivare. Och det är tyvärr inte så enkelt som att säga att man inte kan få sparken för att man skriver om missförhållanden.
För att belysa med ett exempel. På mitten av 90-talet gjorde jag praktik på en arbetsplats där alla fick skriva på ett avtal om lojalitet med arbetsgivaren. Det var ganska långtgående och utformat av jurist. Som anställd fick man inte prata med utomstående om arbetsplatsen. Anställda på olika avdelningar fick inte heller prata sinsemellan om något som berörde arbetsplatsen. Man fick inte heller nämna namn på någon som jobbade på företaget för någon utanför. Det var ett ”håll käften och var rädd” avtal.
Hade jag haft en blogg på den tiden hade jag inte ens kunnat kritisera förekomsten av såna avtal rent allmänt. Inte under eget namn.Det finns dessutom många sätt att göra livet surt för folk utan att ge dem sparken.
Hur det är idag vet jag inte, men det skulle förvåna mig om det inte förekommer såna avtal fortfarande.

Medborgare Y sa...

AHR, jag uppfattar också att du oftst slipper personangrepp. Därför blir jag förvånad när du går till så hårt angrepp i dina svar och egna komentarer hos andra.
Men nu förstår jag att du skriver för dig själv och inte för oss andra i första hand och då ska naturligtvis inte jag ifrågasätta dina åsikter och slutsatser.
Men det vore iaf väldigt fint om du avstår från beskrivningar av människor som du inte känner och som du inte vet något om, på det vis som du gjort vid ett flertal tillfällen.
Det behöver inte vara så att alla som skriver kommentarer på Majas blogg överensstämer med din föreställning om dem.

Ann Helena Rudberg sa...

Sven-Ulla: Du kan prata direkt till mig. Du behöver inte tala om mig.

Så du tycker tydligen att jag står inför rätta och ska falla på knä och be om ursäkt? För att jag har en blogg och vågar stå upp för mig själv och vad jag tycker och tänker?

Att det handlar om oss tre mig själv, Monica Antonsson och Ingrid Carlqvist är för att det har konstruerats någon slags "bloggmänniska" av oss som ingen kan känna igen sig i. Där på den figuren läggs alla egenskaper ni andra inte tål att se.

Det är ett välkänt faktum att det går att skapa syndabockar.

Detta är inget utspel. Det är jag: Ann Helena Rudberg du vet. Människan, kvinnan, farmodern, mamman, husägaren, hundägaren och kattägaren, som står här och försöker få er att begripa att det är bättre att stå upp för sig själv som den människa man är. Och inte gömma sig bakom allehanda ord eller alias.

maja lundgren sa...

Ann Helena: oki doki, nu kommer trots allt en liten diskret uppmaning från mig.
Jag är inte den som drar upp gammal skit som sagt, MEN det blir trots allt konstigt om du beskriver er tre som speciellt utsatta utan att titta lite närmare på vad ni själva har skrivit. Vilket stundom är mycket grova saker.
Ja. Det var det jag hade på hjärtat för tillfället.

Anonym sa...

AHR, kanske du själv kan kommentera om du ska sluta att analyser andra människor som du inte känner och tex säga att de är illa vaggade eller att de har haft en kärlekslös uppväxt osv?

Kan du tänka dig att detta som du sysslat med har något med att göra att du blir föremål för andras uppmärksamhet?

/Ninni

Anonym sa...

Vill inte kasta paj men om AHR är seriös och menar allvar borde hon börja med att ta avstånd från sitt "forna" jag genom att säga: jag ångrar alla elaka kommentarer jag skrivit om andra, jag ångrar alla påhopp jag gjort, jag ångrar att jag gjort så många så oerhört ledsna genom mina ord. Jag lovar att bli en bättre bloggperson, uppföra mig så som jag vill att andra ska uppföra sig mot mig och att alla dom jag sårat med ord kan förlåta mina grova övertramp.

Katta

Anonym sa...

AHR:Det här kanske kan friska upp ditt minne.Två kommentarer från dig skrivna på MAs förra blogg.

Ann Helena Rudberg sa...

Jag tycker det är trist med Maja måste jag säga. Kan inte ha varit lätt att växa upp i den miljön och det är inte lätt att skaffa sig ett eget liv efter det.

Och hon har ju startat sin karriär med att vara den jävligaste av de jävliga och hon vill verkligen inte ha några vänner. Hon stöter bort alla som hon har blivit kompis med. Det har blivit hennes kännemärke.

Det är tydligen livsfarligt att vara kompis med någon som dig Monica. Så helomvändningen är väl inte så märklig. Hon försöker skaffa sig nya läsare uppenbarligen genom sin blogg. Något annat syfte verkar den inte ha.

Men ur PR-synpunkt har den spårat ur. Och hon har heller ingen kärna, som hon kan visa fram. Ingen annan än att det är synd om kvinnorna och särskilt henne själv. Ungefär som de rabiata feministerna.

Allt det där döljs under sminkade och övermålade ord, med dunkla betydelser. Hon tar på sig olika masker inte olikt en nyligen avliden popstjärna. Inte särskilt nyttigt för det egna livet.

Om jag var du skulle jag mera betrakta henne som en vilsekommen själ, som inte vet vart hon ska gå, utan desperat söker efter något. Och antagligen blir det någon slags ny bok.

Hon längtar verkligen efter att bli ännu mer häcklad och förföljd för då får hon trots allt en identitet. Att ha Jeanne d´Arc som förebild är inte nyttigt. Martyr för sin sak. Det är tydligen hennes högsta mål, men om man frågar henne om det (som någon har gjort) så säger hon att hon inte tänkte på det: att det är en bild av Jeanne d´Arc som finns högst upp i hennes blogg, istället för en bild av henne själv.

Om hon verkligen är så omedveten är hon illa ute. Att det dessutom är en bild från en film med Ingrid Bergman visar med all tydlighet att hon är en skådespelare och inte känner till något annat.
tisdag, juni 30, 2009 8:42:00 fm

Helena Nilsson

Anonym sa...

Och

Ann Helena Rudberg sa...

Jo, så här är det. Maja Lundgren och hennes familj är inte särskilt djupa. De lever på livets yta och tänker att fortsätta göra så. Du däremot har ett uppdrag av en helt annan modesjang. Du är envis och du ger dig aldrig när du har fått grepp om något. Lite terrierliknande.

Maja är lik sin pappa, som inte heller har någon särskild kärna och mamma är fredstiftaren i familjen. Man ska vara snäll. Men det ville inte lilla Maja.

Så, AHR. Vad säger du nu då?

Helena Nilsson

maja lundgren sa...

Helena Nilsson: jo, det var vidrigt. Jag vet.
Sen är det ju helt fel också.

Anonym sa...

Ursäkta Maja, att jag drar runt med släggan men nu är jag arg. Du får radera om du tycker att det blev för mycket.

Helena Nilsson

Caroline sa...

Njae hon känner sig autentiskt kränkt och har förmodligen glömt vad hon själv levererar.

Själv har jag som de flesta andra inga problem att skilja på IC, MA och AHR. Och det är ju främst deras faktiska utspel, inlägg och kommentarer som diskuteras i alla fall i på den här bloggen.

Nu ska vi inte vara såna men....vad var det här egentligen.
Utspel, förvirring eller peace, love och understanding?

Anonym sa...

Det vore väl lämpligt att vänta till AHR svarar på detta.

Medborgare Y sa...

Tänk att jag håller inte alls med Katta! Det är bara ett uttryck för makt att begära att någon ska ner i skiten och kräla.

Anders A sa...

Ni är ju för äckliga hela bunten. Vilket pack! AHR ska kräla i stoftet och "Helena Nilsson" är inte ett dugg bättre än de hon angriper. Jag blir illamående av detta gladiatorspel och de blodtörstiga inhumana som medvetet gör en person som verkar må väldigt dåligt så illa. Fy fan säger jag bara. Att sträcka ut handen är är lika med att få den avhuggen på det här stället.

maja lundgren sa...

Nej jag håller inte heller med Katta, tror att Caroline har rätt - saknar för övrigt Charlotte, verkligen på riktigt.

Nu har jag sagt till Ann Helena Rudberg att man måste plippa på senaste för att komma vidare i kommentarfältet.

maja lundgren sa...

Nej Anders A, så är det inte här.

Leroy sa...

Nej nu måste jag nog skriva.


Jag tycker inte man kan undvika att berömma AHR som väljer att här föra en diskussion om vad vi alla borde tycka vara god dialog med ett hyffsat språk.

Självklart agerar vi alla olika , ibland i affekt ibland verkar vi luddiga, flummiga eller flamsiga mm. En del agerar bestämmt eller tillbakadraget.

Men då vi skriver annonymt för att vi vill skydda eller värna om något så måste de fortsatt få vara ok.

Tycker att det är en viktig diskussion som man borda ta. Vad är ok och vad är inte ok.

Självklart avgör bloggens ägare vad för regler som skall gälla.

Man avgör även vad man skriver för rubriker och vilka diskussioner man vill föra.

Man kan säkert som bloggägare styra diskussionen i den riktning man önskar att saker blir belysta och upplyfta. Man kan skriva en blogg som bara fångar ett visst intresse eller engagemang.

Jag tror nog att både AHR och Maja gärna skulle se att det blir möjligt att fortsäta skriva utan att en del försöker förminska eller förlöjliga, fastna i det som varit, kunna få utrymme att börja om på nytt och allt får röra sig framåt.

Den tid som går åt tar mer kraft än det man vill ge till andra och förmedla genom sin blogg.

Det är väl ingen som inte är humanist?

Skriver för att man bryr sig. Eller kan det vara så att man skriver för att man vill ha uppmärksamhet eller synas?

En hel del SKRIKER!

Av längtan efter olika bekräftelser eller förståelse.

Pröva att luta på huvudet när du betraktar en katt eller hund då dom inte är uppspelta eller känner sig utsatta, Harmoniska djur brukar då visa sin empati genom att luta på huvudet.

Bättre föra en dialog och kommunicera genom 2 vägs överföring där bekräftelsen finns antingen i kroppsspråket eller accept på att jag förstått budskapet. Sen behöver man inte alltid vara överens.

Men det får inte bli en vägs som man kommunicerar då blir det information.

Till slut lyssnar ingen.



Leroy

Caroline sa...

Kan hon verkligen ha glömt bort ALLT hon skrivit .....
kanske korta och långa minnesluckor av mer selektiv karaktär....

maja lundgren sa...

Leroy: jaja, vi får väl luta på huvudet, då.
Alltså, det är klart att man kan bli arg på människor som inte kan se egna brister. Ann Helena Rudberg är 63 år och har varit med om en hel del, jag har rätt svårt för att kräva att hon ska minnas sina egna ord och så vidare.
Skulle man vara riktigt misstänksam (vilket jag inte är) så handlar det om att det har gått upp för Ann Helena att Bonniers tänker ha kvar mig i sitt stall, trots att de för några dagar sedan inte borde det. Och då kan det vara en poäng med att knyta förbund med mig ovanför "banditernas" huvud.
Ska man vara välvillig så beror det på medling från t.ex IAMB.
Men också rädsla och trötthet.
Nåt sånt. Får se om Ann Helena lär sig plippa.

Den jag verkligen saknar är Charlotte R.

maja lundgren sa...

Alltså inte pippa, utan plippa.

Anonym sa...

Maja. Charlotte R hänger på flashback som Clara Hertz. Tråden är Monica Antonsson. Det finns fler som har svårt för att gå vidare.
otto

Medborgare Y sa...

Det är ingen idé att slösa energi på människor som inte ser egna brister men visst är det jävligt frustrerande!
Man kan hitta fler ursäkter för ett dåligt beteende och det är möjligt att AHR är så stressad och mår så dåligt (hon äter ju johannesört) så att minnet knasar extra mycket.
Man kan också tänka sig att hon mår så dålig att hon är extremt illa rustad att ta kritik. Så illa att hon upplever att den relativt hyfsat framförda kritik hon fått här, som att hon står inför rätta.
Då mår man dåligt!

Anonym 19:11 sa...

Ännu en röst har tystnat. Marina säger tydligen tack och adjö. Tillfälligt eller permanent framgår inte riktigt säkert.
Tråkigt, men jag hoppas att hon inte har känt sig pressad till det.
Clara Hertz skrev mycket riktigt på flashback senast i onsdags. Så hon mår tydligen okay får man förmoda.

Caroline sa...

Ja ja
Synd att hon stannade så kort när hon nu ändå
kom och hälsade på.

Måste ha kostat på dock.

Den här bloggen är en mardröm för henne.

Nej AHR jag ska aldrig mer häckla dig.
(för det har jag gjort)
Eller roa mig med dina ibland märkliga inlägg.

Leroy sa...

Det låter så konstigt just det där med att förlag har författare i sitt stall.

Just det där med Chicken Race och att göra höna av en fjäder är så svårt att förstå.

Ja luta huvet på sne och betrakta världen se den empati som ges tillbaka

(Har du föresten lånat Illusions av R Bach än? Den engelska varianten är toppen där det t.o. handskrivet i början handlar om kon som ligger i älven, betraktar världen och funderar över sin situation)

Ha nu alla en fortsatt trevlig kväll.

Leroy

Marina sa...

Jag ber om ursäkt på förhand, Maja. Jag håller på att spricka!

Om jag hade berättat
att min pappa är alkoholist
att det har skett två självmord i den närmaste familjen
att två nära vänner dött i aids
att en vän sköts till döds
att min pojkväns pappa mördades
att det inträffat en svår olycka där ett barn i min familj fått svåra hjärnskador som följd
att jag som 5-åring såg en släkting falla och slå ihjäl sig framför mina ögon
att jag höll på att förlora sonen - två gånger
att jag överlevt två seriösa självmordsförsök

bla bla bla... finns mer att hämta.

Om jag sa att allt detta gör mig känslig och att jag nu mår mycket dåligt, hur skulle responsen då bli?

Näe... då handlar det om att söka bekräftelse, att sticka på offerkoftan, att slicka sår och vägra gå vidare i livet, att det är ren och skär lögn osv.

Det handlar inte om någon tävling i elände utan om att ALLA bär på svåra upplevelser! Det vi har upplevt är erfarenheter, inte något som ger oss frisedel för tanklöst beteende. Jag kan inte smälla någon på käften och sedan ursäkta mig med att jag har haft det sååå jobbigt.
Erfarenheterna formar oss, men vi ÄR inte det vi har upplevt. Det kan förklara varför man är som man är, men det är ingen ursäkt.

Kan inte säga att AHR har visat hänsyn när det gäller andra som mått dåligt.

Måste ärligt säga att jag blir rätt så pissed off när jag ser att det tydligen är alla andra som skall skärpa sig.

Återigen... Dubbelmoral.

Ni får tolka det här precis som ni vill. Jag vet redan att jag kommer att dränkas i skit, men jag bryr mig inte längre.

Marina sa...

Anonym 19:11:

Ja, det beror på att pressen är allt för stor.

Anonym sa...

Anonymikrus; om du inte klart kan påvisa var/när Monica BAD DOS att hänga ut Sanna Ax får du finna dig i att bli klassificerad som en den där bär falskt vittnesbörd mot sin nästa. Noteras.

/Deputy Marshal Chris Madsen.

Leroy sa...

HAr läst dikten Marina och den är väldigt fin.

Jag har alltid gillat dina djupa hjärtliga dikter. Ge ut en diktsamling vet jag!

Tragiskt om du nu drabbats av så mycket skit och elände.

Såg det om bananer och kom att tänka på Robban Broberg.

Gränsen mellan vansinne och geni är hårfin. En del njuter av RObban en del har svårt för det en del fattar inget alls och tycker att han är som ett barn. Jag tycker man måste läsa på ch lyssna flera gånger då kan saker fastna så man förstår sammanhang och innebörd.

Ibland beror saker på andra man umgås med ibland på en själv.

Hoppas att du ser möjligheten med morgondagen!

Från en om läst och sett en del och försökt se till så att balansen blir lite bättre, kanske möjligare.


Bry sig, vilja att man förklara och visar i stället för påstår.

Leroy

Anonym 19:11 sa...

Mycket tråkigt Marina. Men jag anade ju att det var så redan när du skrev om bananskalen. Och jag förstår dig till fullo.
Jag har läst din blogg i några månader och tyckte att den var intressant. Sansad och seriös.
Jag tyckte också mycket om din dikt. jag önskar lycka till och hoppas att du inte tystnar helt.

Caroline sa...

Marina
(Mitt sista inlägg i frågan AHR)

Att hamna "utanför" kan vara väldigt tungt på flera sätt. Hela hennes yrkesidentitet handlar trots allt om skrivande. AHR har ett förflutet på DN, med flera tidningar.
Att ens skriverier då häcklas och kritiseras på en blogg med många besökare där man kan misstänka att flera kommer från branschen är förmodligen rätt smärtsamt.
Om man ändå känner sig lite ensam och utanför.
Nu tror jag inte AHR "glömt" vad hon skrivit. I alla fall inte i den omfattning hon signalerar.
Men hon går trots allt in i för henne fiendeland och försöker vädja.
Och att säga "Skriv inte om oss" är betydligt lättare att säga än "Skona mig".

Jag har en viss empati för hennes situation.
Och jag tror Majas blogg har varit en mardröm för henne.

När människor försöker så ska man på något sätt i alla fall ta sig en funderare.

Sedan vet du vad jag anser om hennes uttalanden och agerande när det gällde bl.a. överlevare och just Charlotte R.

Maja du är inte den enda som saknar Charlotte och all hennes ordglädje
Ja vet ang. Clara och FB
Men hon la ner sin blogg om sin första Roman efter fulspelet.

Caroline sa...

Oj Marina ska du lägga av?

Hoppas det blir en paus och att du
återkommer!

Anonym 19:11 sa...

Caroline. Jag visste inte det om Clara. Att hon skrivit så nyligen alltså. Jag tyckte det var så skönt att se att hon hade gjort det. För hur det än är så är det otäckt att nån lägger ner sin blogg på grund av elakheter. En människa som är sjuk dessutom. Man vill ju gärna veta att allt är okay.
Jag vet att du inte menade något mot mig. Jag ville bara förklara varför jag genast kollade upp det på flashback. Det är kanske fler som har undrat.
När jag tänker på saken kan det ju verka jättefjantigt att man bryr sig när det är en människa man inte känner. Men så fjantig tänker jag fortsätta att vara :-)

Anonym sa...

Deputy, du VILL verkligen tjafsa och hålla igång en massa missförstånd. Jag har inte sagt att MA bad DOS att hänga ut Sanna Ax. Jag sade att hon bad sina grävlingar gräva.

Du tycks VILJA misförstå allting jag säger, så jag är definitivt färdig med dig nu. Jag har ingen skyldighet att redovisa vad som har hänt, för det finns ju dokumenterat på bloggen. Om du är så brydd om hur det egentligen står till, så kan du ta reda på det själv. Notera vad du vill. Du framstår ändå som första klassens troll, som du hotar och står i och använder en allmänt aggressiv ton och kräver att få "bevis" (Finns hur mkt som helst).
Du vill inte veta, du är ute efter att bråka. Jag svarar inte på några fler frågor som du ställer.
/Anonymuskronikus

Caroline sa...

Maja
Hon la ner sin blogg om sitt arbete med Roman efter fulspelet.
Eller för att vara övertydlig.
På grund av.
Jag tycker hon är mycket begåvad.
Ovanligt begåvad.
Jag hoppas hon hamnar bland rätt
människor.

Caroline sa...

Ursäkta anonym 19.11 kommentaren om Clara var riktad till dig.

Anonym sa...

Anonymuskronikus. Det är faktiskt lite svårt att bortse ifrån att Madsen har en poäng.
Eller flera poänger.
I en sådan här infekterad debatt så är det väl ändå väldigt sunt att ifrågasätta ganska så obehagliga påståenden.
Att du blir putt tyder på att det är känsligt.
Kan ju ge en fingervisning om hur det känns för andra.
otto

Anonym 19:11 sa...

Caroline. Ööh Okay. Hur menar du nu? Var det fel av mig att skriva så? Jag menade ju inget illa. Tvärtom.

M sa...

OJ, oj här fanns mycket att läsa när man kom hem och loggade in på datorn.

Nä, kommer inte på nåt att säga/kommentera. I´m puzzled...

Fast jag antar att där det behövs ursäkter där infinner de sig antagligen mellan de berörda parterna om andan faller på. De kanske inte behöver vara offentliga.

Caroline sa...

Nej Anonym 19.11 absolut inte jag tror rätt många har funderat på Charlotte och saknat henne.
Och dessutom oroliga eftersom hon är sjuk.
Det var väl jättebra för många att få veta att hon finns.
Men jag (tror) att det inte var så lätt att våga sig på en blogg om ett romanarbete när
man är "färsk" och lite osäker.

Med tanke på detta och att Charlotte R är genuint begåvad så blir jag rasande över det
som skedde.
Trots att jag sällan dokumenterar div. saker på bloggar så har jag gjort det i just det här fallet.
Sedan behöver du inte vara orolig för att jag ska "ta illa upp" om någonting.

Tvärtom önskar jag många gånger att folk ger sig på mig istället för människor som är utsatta eller rädda.

Jag blir rätt road när folk vräker ut
elakheter om mig händer allt för sällan tyvärr.
.

Kul nick du har
Anonym 19.11

Har du registrerat det eller har det bara liksom följt med...

M sa...

Tycker i alla fall att Maja har visat prov på storsinthet!

Anonym sa...

Otto (Robert/Deputy?), de "obehagliga påståenden" som jag gjort, de är dokumenterade ja. De är inte så mycket påståenden som de är i överrensstämmelse med den faktiska verkligheten.
Notera på bäst du vill, du.
Orkar inte leta rätt på dem nu, men som sagt, jag är faktiskt väldigt, väldigt försiktig med att göra lösa "påståenden" som inte stämmer så den gubben gick inte...
Vad är det som är obehagligt i påståendena, enligt dig? Är det själva sakinnehållet som är jobbigt att lyssna på, eller är det att jag säger det jag säger, att MA har uppmanat folk att gräva efter Motherwitch, att hon inte sett något fel med DOS, utan tvärtom länkat till dem?

"Obehagliga" påståenden? Varför tycker du att det är "obehagliga påståenden" att nämna något som är sant? Beats me...
Det är väl i så fall beteendet som är obehagligt.
God natt,
/Anonymuskronikus

Anonym 19:11 sa...

Caroline. Mitt nick har liksom följt med mig sen jag lämnade min första kommentar. Maja föreslog att jag skulle använda det i fortsättningen och det har jag gjort. Jag funderar verkligen på att registrera det för jag använder det alltid överallt. Skulle aldrig falla mig in att bara skriva som Anonym. Jag står för vad jag skriver men vill av olika anledningar inte skriva under med namn och sdress.
Det är inte så lätt för mig heller att skriva kommentarer som en del verkar tro. Det tjatas hela tiden om att kommentatorer hos Maja tillhör en viss kategori. Journalister eller tillhörande kulturskrået. Jag tillhör inte någon av de kategorierna.
Innan jag lämnade min första kommentar här hade jag inte skrivit mer än vykort de senaste tjugo åren.
Jag har ändå inte behandlats annorlunda än andra här.
Och det tycker jag verkligen är värt en hel del.

Anonym sa...

Jo, "Otto" Man får självklart ifrågasätta vad jag "påstår", som jag sade notera bäst du vill...Men nu var det inte det det handlade om eftersom Deputy lade ord i munnen på mig som jag inte sagt.
Som du säger själv, det är en känslig fråga, och ingen vill bli anklagad för att påstå något felaktigt om någon.

Det enda jag kräver av Madsen/Otto/är att man inte påstår att jag sagt att "MA uppmanande DOS att hänga ut Sanna Ax", då jag inte sagt det. Det står ju för övrigt att läsa exakt vad jag skrivit i tidgare kommentarer, därför behövs ju inga insinuationer eller feltolkningar menar jag. Så, nu slutar vi med konspirationerna, tycker jag, "Otto". Dags att sova, än en gång....


/Anonymuskronikus

Anonym sa...

Det är ju inte Sanna Ax som är MW. Har du inte förstått det. Jag ringde ju själv till MA och sa det. Fattar du ingenting?

Nu är det verkligen dags att sova!

/Anonymuskronikus

Leroy sa...

Håler med dig Anonymus... !

Om man nu kan det, hade nog varit bra om man fått möjlighet at läsa godnattsaga eller att sanning blivit lyft. Att de som väljer att påstå eller att inblandade precis som du gjort valt att lyfta på luren och reda ut et och annat eller förklara sin stååndpunkt eller agerande öppet och ärligt.

Leroy

Anonym sa...

Ok, Otto, nu börjar det bli för mycket. Som vanligt måste du ägna dig åt nickkapning, då du inte får din vilja fram att svartmåla och smutsa ned folk...Det är som det är på nätet, i vanlig ordning. Det är ganska ruskigt dock, att se personer som du agera, och hur de agerar...Tyder på en enorm desperation och gränslöshet som nästan är sjuklig.
Är du kapabel till vadsomhelst? Finns det några skrupler alls i dig? Tror inte det va? Du, om det känns så viktigt för dig. Du får sista ordet. Du får din lilla Pyrrhusseger.

Lycka till!
/ Den Riktiga anonymuskronikus (orkar inte vara här mer)...

Anonym sa...

Varför ska motherwitch få schavottera för att någon har bestämt sig att hänga ut Sanna Ax? Det är ju inte hon som är ansvarig, utan de som hängt ut Sanna Ax. Motherwitch HAR varit i kontakt och upprepat flera gånger att det är fel person. Även Sanna Ax har gjort det, men ingen vill lyssna på det ändå. Så ser det ut, det är hemskt då dessa lögner blir till sanningar tillslut. Och Motherwitch kallas tom fortfarande för Sanna Ax. Hur mycket kränkningar ska man behöva utstå? Är det inte fler som lider än AHR:skan, så säg? Vem bär ansvaret för att Sanna Ax drogs in i denna härva? Jo, de som hängde ut henne!
Ingen annan. De har det juridiska ansvaret, det etiska ansvaret. Hela ansvaret för hur de valde att hantera situationen och vad det fick för konsekvenser!

Anonym sa...

Klokt sagt Anonym 19:11! Verkligen dåligt av Motherwitch att låta Sanna Ax bli uthängd om det nu inte var hon som var Motherwitch. En fin och ärlig person hade ju då gått ut och sagt att det var fel person som var utpekad och istället framträtt i egen person. Visat upp sig och berättat vem hon egentligen var. Fegt av Motherwitch att låta Sanna Ax ta skulden om det nu inte var hon som skrivit elaka brev till MA.

Helena Nilsson

Anonym sa...

Såja, anonym kommentator kl 23.03.

Du tar verkligen dina chanser till att svartmåla, eller hur? Patetiskt och avslöjande. Du är inte så diskret som du tror.

Det är inte motherwitch som bär ansvaret för att andra beter sig som svin.

Hon har tagit det ansvaret hon kan ta, men folk lyssnar inte, det är det som är problemet.

Så ser det ut.

Sluta fixera dig vid motherwitch nu, släpp henne, gå vidare- och gör annat för en stund.

Måla lite, tex...

Det är bra för den inre harmonin...

Anonym sa...

Helena Nilsson:

Var god lämna personnummer och adress. Vi kan inte riskera att en annan Helena Nilsson får skit för att du använder "hennes" namn.

Soppan surnar.

Anonym 19;11 sa...

Okay. Nu har alltså någon kapat mitt nick. 23: 04.är inte jag. Jag måste tydligen registera mig och jag är inte säker på att det hjälper ens.

Tristan sa...

Anonymitetsrätten ger visserligen alla en rätt att anonymt uttrycka sina åsikter, men de som inte sympatiserar med de goda och upplysta gör bäst i att eliminera sig själva från den här debatten. Annars riskeras anonymitetsrätten att urholkas.

Anonym sa...

MABE: Vad menar du? Varför ska jag uppge mitt personnummer och adress? Gör det du själv istället! Vem tror du att du är som sitter på höga hästar och spyr ut lögner?

Helena Nilsson

maja lundgren sa...

Det är så många kommentarer som jag vill svara på.

Det är inte meningen att den här bloggen ska vara en mardröm för någon.

Jag tyckte det var både fint och modigt av Ann Helena Rudberg att kommentera här. Oavsett vad som har sagts och skrivits och vem som har varit dummast eller snällast eller är mest eller minst insiktsfull, så var det faktiskt ett steg att göra det. Såsom Caroline skriver också.

Alla sådana steg bör uppmuntras.

Jag kan förstå henne, överhuvudtaget alla som det skrivs och pratas om mycket - och det blir en upptrappning, och alla erinrar sig tidigare hårda ord och så vidare.

Men om man ett ögonblick släpper tanken på att "ställa mot väggen" eller kräva rättvisa, så har jag på känn att Ann Helena är ute efter att kommunicera. Som man brukar säga.

Marina: jag tycker att det skulle vara tråkigt om du tystnade - folk bara tystnar och tystnar. Nu vet jag visserligen att jag själv är ganska van vid att bli hudflängd på alla möjliga vis, och jag har skrivit en "obeveklig" bok som fick ett ganska skoningslöst svar av många på en gång i offentligheten, vilket gör att jag är beredd på sånt, och van vid att idka självkritik mitt i stormen. Men när det var som mest orkade jag inte läsa allt på en gång, Guillous självmordsutspel läste jag ett halvår senare t.ex.
Bloggvärlden är hård, men medievärlden är det också. Och man kan bli elak av att vara trängd.

Jag fattar att det känns obehagligt, och att man kan vilja ha en ursäkt eller ett erkännande av egna hårda ord och blinda fläckar av andra, särskilt när man blir misstänkliggjord hela tiden. Men jag tror att du står pall, om du verkligen inte vill blogga längre kan du väl alltid slänga in en kommentar här någon gång?

Skönt att höra att Charlotte R är igång igen. Blotta ordet Flashback ger mig visserligen dåliga vibbar, det har funnits en tråd som hette Maja Lundgren en gång och helt bortsett från den kritik jag riktat mot Monica Antonsson kan jag fatta att det känns jobbigt om det finns en tråd som heter Monica Antonsson. Men jag har inte sett den så jag vet förstås inte vad som skrivs där.

Hur ska det gå, hur ska det gå.

Anonym 19.11: haha, det är en alltigenom ljuvlig signatur. Ibland blir folk förbryllade och börjar leta efter en tidigare kommentar klockan 19.11. Men så småningom brukar de fatta.

Otto: hm, var har du Malin?

MO: ursäkterna "kanske inte behöver vara offentliga" - nej, och ursäkter hit och dit, är det inte snarare att gå vidare som är något slags bidé?

Förlåt, jag låter det stå - ett utslag av min groteska humor: det skulle stå "god idé", men av någon obegriplig anledning blev det "bidé".

Hemkommen från litterärt samkväm. Mer om det senare.

M sa...

Guess so Maja och det avgör ju de som blivit utsatta för nåt själva e klart.

Medborgare Y sa...

Det sitter tydligen barn här och roar sig med andras nick.
Dags att lämna.

M sa...

...om det vill ha en ursäkt eller ej, menar jag

Gudrun sa...

Motherwitch försöker spela så oskyldig genom att använda sig av nick och lakejer i kommentatorsfälten. Hon och Engan har inte av misstag hamnat i skottfältet vilket de hela tiden försöker göra sken av. Motherwitch har varit så hatisk mot det hon inte gillat. Stora ord och bokstäver. Sen när det blåser då låter hon den felaktigt utpekade Sanna Ax stå där helt ensam och ta skiten.

M sa...

det = de

Ja just det en utsträckt hand kan ju vara detsamma som en ursäkt.

Ja, det verkar vara barn härinne!

Anonym sa...

Vilken sjuk individ som är här! En idiot som sitter snackar med sig själv under olika signaturer.

maja lundgren sa...

Den som kapar nick trillar ner i papperskorgens Hades.
Direkt.
Ställ undan flaskan, nick-kapare.

Jag ska berätta mer om det litterära samkvämet i morgon. Och jag tror att de här sabotörerna som försöker grumla vattnen inte drivs av välvilja mot Ann Helena Rudberg eller någon annan.

Anonym sa...

@gudrun

Förstår du ingenting? Det är ju en konspiration allting! Det är MA som leder den. Hon och hennes nätverk av barnaskändare vill komma åt MW. De pekade ut Sanna Ax felaktigt. Jag är ju inte Sanna Ax har jag sagt. VAD ÄR DET MED ER? Förstår ni ingenting?????

/Anonymuskronikus

M sa...

Medborgare Y

Förstår dig på ett sätt...men det är nog svårt att lära gamla hundar sitta.

En himla grumlig soppa det här!

Medborgare Y sa...

MO, det var inte jag som skrev. Det var idioten.

Anonym sa...

Har ni läst under första inlägget här på majas blogg?

M sa...

jaha...ja jisses vilka knäppskallar! Barnrumpor!

Anonym sa...

Vem fan är du då, Anonymuskronikus?
Jag har svårt att tro det du säger. Nätverk av barnskändare? Är du riktigt nykter eller driver du bara med oss?
Man undrar ju varför Motherwitch hängdes ut från början? Det måste ju finnas någon förklaring förutom att hon gapar och skriker på dem hon inte gillar?

Medborgare Y sa...

Nu får det vara slut med det här!! Ska man inte få säga vad man tycker om AHR och hennes gäng utan att bli skändad av fegisar som stjäl ens nick?

M sa...

Är väl nån som ska prove a point angående anonymiteten eller nåt.

Caroline sa...

Vad är det som händer? Kan vi inte tala om Majas intressanta kväll istället? Det här är ju trots allt en litteraturblogg i grund och botten!

Medborgare Y sa...

Det där var också idioten!

Caroline sa...

Medborgare Y, varför kallar du mej för idiot? Jag har inte gjort dej något! Kan vi inte bara ta det lugnt och tala om något litterärt istället för att hoppa på varandra? Vi har ju alltid kommit överens förr.

M sa...

Skitkul!

maja lundgren sa...

Idioten är lite för klantig för att lyckas lura någon.

Vem idioten än är så är det inte någon som vill Ann Helena Rudberg eller någon annan väl.

Tristan sa...

Herrejävlar! Här har det hänt saker under dagen. Gästspel från allsköns håll hos banditgänget bland bottenskrapet i avskrädeshögen.

Maja

Jag skrev tidigare: Om vi undanröjer anonymiteten så har vi i samma andetag infört den totalitära övervakningsstaten till fullo.

Detta svarade du på: "Det är väl ändå att ta i. [...]"

Nej, det var inte att ta i. Därför att vad jag skrev måste sättas in i den totala kontexten som jag visserligen inte redogjorde för; jag tänker då närmare bestämt på FRA:s övervakning av svenskarnas elektroniska korrespondens; jag tänker på ACTA, datalagringsdirektivet, IPRED et al.

Att härutöver utplåna möjligheten för all anonymitet, ja det är inget annat än fullbordandet av en totalitär övervakningsstat.

Det är en skrämmande utveckling vi hittills har gått till mötes. Staten har i strid med Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna infört FRA-lagen. Ärende härom är anhängiggjort i Europadomstolen.

Att därpå köpet ha lättkränkta "kärringar" som kräver av-anonymisering på nätet, ja det är fan mig helt otroligt. De slår sig gärna för bröstet nu och anser sig själva vara modiga när de törs argumentera mot och förolämpa vanliga civiliserade människor. Men jag ser fram emot att se deras mod när valrörelsen drar igång, för att ta debatten med de politiska extremisterna (Sverigedemokrater och andra öppet/dolda nazister m.fl.) i landet.

Medborgare X såg jag gick in och malde på sitt skitsnack, men han har inte förstått rationaliteten och det moraliska värdet av anonymiteten. Den saken är för övrigt utredd både på hans och min blogg. Sedan är det en fråga om vad som borde gälla (de lege ferenda, för att uttrycka det lite fackmannamässigt).

Marina sa...

Maja:

Jag har full respekt för AHRs erfarenheter och till att börja med reagerade jag som du gör. Tänkte att det kunde vara en förändring.
Sedan gick jag in och läste hos henne...
Att dra till med minnesförlust är inte särskilt respektfullt mot de hon behandlat illa tidigare. Jag uppfattar det som hånfullt och raljerande.

Det brast för mig, och det ber jag dig om ursäkt för i och med att det skedde på din blogg.
Som jag har skrivit hos mig, så har jag inte bestämt mig än. Jag lovade mig själv för två år sedan att jag aldrig skulle radera bloggen i ilska.
Jag funderar än, men jag har inte kommit på ett enda skäl att fortsätta. Däremot så finns det många skäl att lägga av. Påhoppen är en sak, men dubbelmoralen och manipulationerna är en helt annan femma. Den försämring jag har sett på nätet det senaste året är skrämmande. Och jag tror att du är inne på något när du funderar kring "uppdrag granskning mentaliteten".

Leroy och Caroline:

Tack.

Charlotte.R. sa...

FRA ja om man går med på att all post till försäkringskassa, läkare, kärlek etc. kan kopieras och sparas för att undersökas utan att det finns en brottsmisstanke så kan man ju tycka att FRA är okej.

Att man inte skulle få diskutera anonymt på nätet är bara att inskränka andras rättigheter för att man inte kan ta det. Varför skulle man inte ha yttrandefrihet som anonym?

maja lundgren sa...

Charlotte R! Tjena!
Jo, jag gillar ju anonymiteten. På gott och ont. Problemet är nojorna och sammanblandningarna som uppstår i samband med den. Till exempel de kapade nicken, som någon stridspitt eller stridsfitta roade sig med här i kväll, för att försöka sabotera.
Heh, vad kul att höra av dig.

Marina: du behöver aldrig be mig om ursäkt för någonting.
Dubbelmoralen och manipulationerna är något som man måste försöka motverka. Ska jag vara uppriktig så tror jag att konflikten med Ann Helena Rudberg bör biläggas. Det är något jag har på känn. Och jag tror att många av de anonyma som ger sig ut för att stödja henne egentligen är ute efter något annat.

Tristan: ok, jag tror att mina resonemang utspelar sig på en mer psykologisk nivå, och inte har så mycket med statens kontroll att göra, utan med negativa biverkningar i form av nojor, ihopbuntning, undanviftning, med mera, att göra.

Marina igen: ja, Uppdrag Granskningsmentaliteten - och för antifeministiska läsare vill jag precisera att min synpunkt faktiskt inte har med reportaget Könskriget att göra, utan handlar om en generell mentalitet, att vilja avslöja, ställa mot väggen, hänga ut - idkar dåligt inflytande på medborgarna. Ett riktigt dåligt inflytande, särskilt som alltför många av inslagen inte har riktats mot egentliga makthavare, utan mot tjänstemän på rätt låg nivå, eller affärsbiträden som fuskat med köttfärsen. Plus att man använt sig av suggestiv klippteknik och musik, och ibland piskat upp lynchstämningar.

Tristan sa...

Maja

Någon eller några har verkligen kapat namn och använt på din blogg. Det är rena virrvarret nu på nattkvisten ovan. Signaturer som tidigare varit överens i sak förfaller helt plötsligt konfrontera varandra i strid med tidigare åsikter. :-)

Till exempel inlägget kl. 23:26 ovan som har både mitt namn och länk till min blogg har jag inte skrivit. Det första inlägget som jag skrivit ikväll var det kl. 00:17 strax ovan.

Kusligt faktiskt med sådana metoder, även om det finns viktigare frågor i livet bortom bloggarna.

Jag vet inte hur man kommer runt identitetskapningarna annat än genom direkt e-postkontakt, då det inte går att kapa e-postkonton utan att få tag på lösenorden.

Nå, det finns anledning att bli trött på folks ohederlighet emellanåt.

Jag såg något ovan jag tyckte var intressant.

AHR påstod att man skapat en "bloggmänniska" av henne, MA och IC.

Men den enda som slagit samman dessa tre personer är väl AHR själv? Eller har jag missat något?

Zigge sa...

Här har det hänt saker sen sist... har tagit för vana att läsa (skumma) alla kommentarer fast de är så jävla många och en del spam. Reagerade på det här, Anonym 23 nånting "har ni läst första inlägget här på Majas blogg?"
Då gjorde jag det och det var ju spännande, det här med Neapel och cammorra. Egentligen inte intresserad av camorra men det var npt sug i inlägget.
Apropå Uppdrag Granskning: maja beskriver det som när det är sämst. men valstugereportaget berättade ändå något om hyckleri, även om det var på lägsta nivå, politikens gräsrötter i valstugorna. Tror det kan ligga något i det ändå, för det finns populism bland journalister.

Erik Rodenborg sa...

På http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2009/09/ett-mejl-kom-till-mig.html länkas till en bisarr Flashbacktråd om mig för att "upplysa" om vem jag är.

På den får man bland annat veta att jag är rasist, idiot, "pånyttfödd kristen", illaluktande, att jag ser ut som "en utvecklingsstörd mullvad med garderob från sjuttiotalet och bristande personlig hygien”, att jag brukar gå omkring med skor där höger och vänsterskon har helt olika storlek, att personer som möter mig mår så illa av min lukt att de måste gå på toaletten, att jag är en autografjägare, Carola-fan, och socialt inkompetent

Annat underligt ej att förglömma.

maja lundgren sa...

Tristan: jag är fullständigt medveten om problemet.
Nick-kaparen/kaparna har tekniska kunskaper men språkligt är de ground zero.
Att du inte skrev inlägget 23.26 är helt uppenbart, trots att sabotören har lagt ner energi på att länka till din blogg.

Flera andra mer lättkapade signaturer har de stackars illvilliga marodörerna lagt sig till med.

De är så dåliga på att härmas att ingen behöver känna sig orolig.

Zigge: ja, du har många poänger där. Själv var jag inte alls imponerad av valstugereportaget.

maja lundgren sa...

Hej Kira,
Jag har inte kollat upp länkarna i Ann Helena Rudbergs inlägg, tror inte att hon har gjort det själv och att hon är trött och naiv och inte riktigt kan sortera. Utsatt för lobbyism, som hon inte genomskådar.

Keep coockin', de onda är korkade, ordet kommer de aldrig att rå på.

Tristan sa...

Maja

Även om "kaparna" inte förmår härma, så blir det i vart fall en jävla massa spam att sortera.

Men jag sover på saken. :-)

God natt!

Zigge sa...

Fan, jag blir mer och mer fascinerad.
Finns det ett gäng som siktar in sig på gamla kärringar?

Charlotte.R. sa...

Zigge: haha ja tydligen och de vill att dessa som inriktar sig på gamla kärringar och deras handlingar ska gå till åtal också.....

och att ett polisutredning ska bringa klarhet i vilka dessa människor är så att de kan hindras från att skicka mejl till någons arbetsgivare...


HAHAHAHA hur underbart roligt som helst...

och AHR är ofrivilligt rolig i en kommentar på sin blogg när hon säger att hon hoppas att Författarförbundet ska se till att hon som journalist och författare ska få verka lite ostört....

Javisst, författarförbundet kräver nerstängning av internet för de som stör Ann Helena Rudberg.

Mycket sjuk humor på gång, det är helt surrealistiskt och absurt.. jag får nästan ont i magen av skratt. Kanske en och annan i kväll som rökt på och varit avskrädeshög?

Jag drar mig tillbaka på mina rum igen och återkommer om något tag. Får vara lite försiktig med allt.

Lev väl!

/Challe

M sa...

Det låter (av en del ord att döma) som nån eller flera yngre personer som håller på och roar sig.

Hoppas det är så, vore ju hemskt om det är vuxna individer som ägnar sig åt att kapa nick osv.

Jag reagerade häromdan när en anonym hela tiden frågade: varför HATAR du ...

HATAR-ordet brukar yngre människor använda sig av ofta.

Igår kväll hajade jag inte förnns det blev påpekat.

Jäkla jobbigt blir det i alla fall att följa diskussionen och jobbigt för de som fått sina nick kapade, men jag antar att de som blivit utsatta kommer upplysa Maja så att hon kan rensa bort de lekandes kommentarer.

Caroline sa...

ha ha ha.
Som de ansträngt sig de små djävlarna!

Ta bort skiten Maja! Eller skriv kapat eller nått över.

Underbart Charlotte R.
Hej på dej Charlotte R.
Vill veta Roman, hur det Går och en massa.
Dyk upp igen.

Zigge det är tydligen ett kriminellt gäng som riktar in sig på äldre journalister av B-lags karaktär.

Efter AHRs oväntade besök satte jag mig och skummade igenom hennes inlägg och kommentarer på Newsmill.

Nix ingen snäll tant inte.

Omvärdering pågår blev tagen på sängen igår när hon kom nerdimpande och mådde dåligt och hade minnesluckor och allt.

Ja ja visst ska vi vara snälla och allt det där men satan va hon är elak på Newsmill.

Hon påminner en hel del om min problemkatt som skickas till Skåne för en ordentlig genomgång.

okapad Caroline

Anonym sa...

Rapport morgonpatrullering:

Efter den utfärdade amnestin har ett visst lugn sänkt dig över staden. Gator och torg någorlunda rensopade från gammalt skräp, bagerierna tillhandahåller mjuka bullar. Identitetsförfalskningar förekommit, men inte orsakat alltför grava störningar sedan inblandade vapen och maskeringsutrustning konfiskerats. Fortsatt vaksamhet dock av nöden då området fortfarande har en del suspekta bakgator och prång där moonshine saluförs av samvetslösa individer. Ändå är medborgarna att gratulera till lyckade fredsförhandlingar. Har kallat in kontorets intellektuella resurs vicesheriff Bill Tilghman då vissa texter på plakat och i gathörnstal och proklamationer överstiger min ringa förmåga att rätt förstå.

/Deputy Marshal Chris Madsen.

maja lundgren sa...

Ja, visst är det galet?
Jag har rensat en del, ska plocka bort några till, hojta gärna om det är något särskilt dumt jag missat att slänga ner i Hades.

Bloggens papperskorg heter Hades.

Caroline: jo det vet jag i allra högsta grad men jag tror att det är bäst att gå in för att prata om skojsiga saker istället.

Challe: ta det lugnt men vad kul att höra av dig igen! Hihi!

maja lundgren sa...

Skojsiga saker inbegriper givetvis allvarliga ämnen. Lite tveksam ang. någon jämförelse med en problemkatt, annars tror jag det är någorlunda hyfsat nu.

Idén till ny teckningstävling - eller teckningshasard, fick jag för mig att kalla det - uppstod: rita kapare!

Caroline sa...

Från 22:29 fram till 2009 23:40 någonting är i princip ALLT kapat.
Läs igenom och kolla. Ta gärna bort "mina" kommentarer.

Visst jag förstår skoj, skoj men ibland inte
och AHR bör få sova gott om nätterna osv, osv.

Katten ska hur som helst på uppfostringsanstalt
(misstolka inte nu). Han får eget rum,inhägnad gård och mycket bestämda tider.
Vi får avakta och se om det hjälper.
Jag är tveksam till hela projektet men har ställts inför ultimatum.

M sa...

Ja, lite förvånad blev man omkring 22:29 Carolin fast jag fattade inte på en gång att ditt nick var kapat.

Ja men herregud!

Medborgare Y - bra inlägg!

M sa...

Man kan drabbas av plöstligt paranoija - för ett kort ögonblick igår tänkte jag: Vi kanske alla är lurade - dett är ett sätt för författare att få fler läsare. *s*

Jag har läst Monica Antonssons bok

sen läste jag Majas böcker

och sen en av Ann Helena Rudberg

Säg att det inte är så Maja, please! LOL

M sa...

Ja, en av Ramona Fransson också - lyssnade på den haha

Näe tror inte det är så - om så vore skulle här passa att sjunga: ...Vem i hela världen kan man liiiita på hehe

Caroline sa...

MO nej jag utrycker mig sällan så "smörigt"
som kaparna fick det till och flera andra "stämmer" inte heller under den tidsperioden.

Jo men alla bloggar är väl en form av varumärk byggande och ett sätt att nå sin publik.
Också. Det viktiga är väl att bloggarna har flera funktioner.
Och det kan man väl lugnt säga att de har.

Caroline

Tristan sa...

MO

Av alla dessa författare som du läst, bortsett från Maja då jag själv är lite bekant med hur hon skriver, är det någon av dem som skriver med kvalitet?

Anonym sa...

Maja.

Nu är det inte roligt längre.

Låt AHR vara. Du är trots allt ansvarig för det som skrivs här. Även kommentarerna.

Ett tag var det roande att läsa här. Munhuggeri och sarkasmer. Kul.

Nu är det personliga påhopp som ingen, INGEN mår bra av.

Lillan

Lillan

M sa...

Tristan

Well kvalitét och kvalitét. Det handlar om lite olika genrer.

Ja, vad ska jag svara på det - jorå Ann Helenas t.ex "Marilyn- min historia" i den är det ju ett bra språk. Den handlar om Marilyn´s liv i kronologisk ordning och Ann Helena ger sin röst och sina reflektion angående skeenden i Marilyns liv.

Det är lite analyserande och reflektioner i Ann Helene-anda fast jag hade lite svårt att tänka mig att Marilyn tänkte de där tankarna samtidigt som rätt vad det var kändes det som det var Marilyn som berättade för mig som läsare. Så visst var det lyckat på så vis att jag emellanåt skönk in i boken o ville fortsätta läsa i nån slags inbillning att Marlinyn berättade för mig. Att jag mellan varven vaknade till o tänkte, nämen tänkte Marilyn verkligen så där kan ju bero på att man har en bild av att Marilyn var en aning ytlig. Läsvärd tycker jag i alla fall.

Men nu jäklar gav du mig en svår uppgift Tristan - himla dålig på att sätta ihop en rescension är jag.

Vet inte om det kan tyckas att göra det lätt för sig att använda sig av en känd person och skriva en roman omkring - Jag kan inte riktigt uttala mig om det eftersom jag själv varken är skribent, författare , litteraturkritiker osv.

Ber att få återkomma om Ramona Fransson´s, men vad hette den nu då? Måste kolla.

Måste vara jobbigt att vara litteraturkritiker - svårt att vara ärlig och eventuellt såra författare. hehe

M sa...

Jo, Carolin - visst förstår jag att det kan vara ett sätt att nå ut till läsare.

Nojan handlade väl mer om att det skulle vara nåt GEMENSAMT projekt - fast det tror jag ju inte att det är egentligen.

Det var med Otto och Malin som fick min misstänksamhet att slå till för en sekund.

Återkommer - till affären must go

Medborgare Y sa...

Marilyn Monroe hade borderline. Framgår det i boken? I så fall vore den intressant att ta del av.

M sa...

Tillbaka

Medborgare Y

Nu minns jag inte precis alla detaljer men det avhandlades mycket om att det fanns psykisk sjukdom i Marilyns släkt,och om Marilyn´s fear att bli som sin mamma, men om diagnosen bordeline fanns med angående Marilyn minns jag tyvärr inte.

Alltså jag tror att för att ha behållning av boken så måste man vara intresserad av Marilyn´s historia - rätt självklart iofs - behövs kanske inte påpekas.

Jag vet inte om så mycket nytt framkom. Har läst nån annan bok om Marilyn och artiklar mm. Men att hon prostituerade sig ett var nog nytt för mig, eller så har jag glömt att jag läst det förut. Alltså hon sålde sig på så sätt att hon blev bjuden på mat och dryck ungefär, enligt AHR, innan genombrottet som Marilyn

M sa...

Fick lite prestationsångest av Magister Tristans förfrågan om recsensioner så det blev lite stavfel ser jag. *s*

Medborgare Y sa...

Mo, ok. Jag fick intrycket att boken är skrivet utifrån ett Marilyn-perspektiv och att göra det med en person som har borderline är förstås en utmaning som heter duga! Om det ens låter sig göras.

Caroline sa...

MAJA TA BORT

2009 22:29
2009 23:40
2009 23:42

Ta bort dessa Tack.
Ej skrivna av mig Caroline

M sa...

Ramona Franssons "Dyrbar kärlek" lyssnade jag på. Så den texten har jag bara hört, vilket jag tycker gör det lite svårare att bedöma kvalitén på själva texten.

Jag hade nog lite fördomar om RF sen jag såg en bild på henne där hon stod o månglade på bokmässan. Stora braskande lappar REA, REA har jag för mig *S* o sen det där att hon ger ut på eget förlag (fördom igen kanske)

När jag började lyssna kände jag; men gud så plattetydigt och stereotypt fast jag vande mig antar jag efter X antal sidor och RF har en trevlig röst,så det var en behaglig lyssning.

Hon är bra på att hitta på stories skulle jag vilja säga, själva grundstoryn. Men jag kan inte påstå att jag blev nåt RF-fan så att jag bara måste läsa fler.

Läste nån recsensent som skrev att språket var väl si sådär men att RF säkert kan utvecklas eller att hon behöver en....fanken också nu slog minnesförslsten till...en som checkar av texten...ja ni vet. Det tror jag också att hon kan utvecklas. Det gör man väl kanske om man håller på och skriver.

Lite samhällskritik ingår - ingick i den boken jag läste ialla fall och det är ju alltid bra.

maja lundgren sa...

MO: nej, så enkelt är det inte.
Lillan: då är det betydligt värre i AHR:s eget kommentarfält. Men ärligt talat, recensioner av AHR:s böcker m.m kan man gärna dryfta nånannanstans.
Okay?
Sen är det ju smått förundransvärt att någon/några verkligen lagt ner en hel del energi och kunskap på att kapa signaturer.

Jag kommer att radera lite mera, men det är inget hästhuvud på sängen - väl nån som skulle tycka det var skithäftigt med rubriken MAJA LUNDGREN TYSTAD, eller TROLLEN TYSTADE MAJA LUNDGREN eller LUNDGREN UPPVIGLAR IGEN

(en av mina favoritrubriker från när det stormade som mest var:
LUNDGRENS NYA ATTACK PÅ KULTURMAFFIAN - GÅR INTE PÅ MANILLA).

Ta't piano, jag varken pr-bluffar eller manipulerar. Det vågar jag garantera.
Även om Leroy har lite rätt i att jag är "listig", som han brukar säga (i rätt positiv bemärkelse, som jag uppfattat det)

Swing calmly, sweet cherry pie.

Hoppas Challe tittar in nån gång ibland.

M sa...

Nåt Nobelpris i litteratur blir det nog inte fråga om, men det tror jag RF är fullt medveten om och jag tror hon är nöjd med det också. Hon vill vara lättläst och genren är ju lättlästa deckare.

Monica Antonssons bok om Mia tycker jag inte man kan betrakta som en roman, litteratur på det sättet. Jag ger henne cred för att upplägget är bra och metodiskt. Hon betar av Mia påstådda händelser och jämför med dokument och vittnesmål från andra personer. Hon kunde ha avhållit sig från kommentarer om Mias dubbelhaka och vissa andra lite nedsättande kommentarer om en viss typ av tjejer i Oxelösund, vilket många uppfattade som väldigt subjektiv och framförallt som fördomar.

M sa...

oops synd du inte kom tidigare Maja. nu vräkte jag ut mig här på request av Tristan.

maja lundgren sa...

Zigge förresten: det där blev jag glad över (att du gillade första inlägget i den här bloggen, för längesen).
Och Anonym 19.11: ännu gladare när jag hör att det kan vara inspirerande att läsa.
Nu ska jag ut och vara huld matte ett tag.

För övrigt:
de gräver djupa gropar i en rabatt med snåriga buskage där inga barn leker, så det är ganska idealiskt tycker jag. Flera är kattägare i mitt hus, alla verkar gilla katter, det är långt till närmsta dagis, och folk i huset har insett att mina kattungar objektivt sett är ovanligt gulliga och med fin karaktär. Så det ser ut som att det kommer att fortsätta på samma braiga sätt som tidigare.

maja lundgren sa...

Tja inte vet jag Mo men det finns ju fler författare, haha, så det kanske är dags att bryta loss diskussionen från den magnetiska damklicken.

Jag tror att det här är något slags nationellt trauma.

Återkommer, ska fundera lite mera på det.

M sa...

Medborgare Y

Jo men det är den ju, skriven ur ett Marilyn perspektiv - som att det är hon som berättar.

Anonym sa...

Handen på hjärtat, hur många här medicinerar mot psykisk ohälsa? Svara ja eller nej.

M sa...

Nej, Maja jag tror inte du bluffar och manipulerar. Beskrev bara att jag drabbades av nån tillfällig noja och misstänksamhet i nån sekund.

Du "känns" seriös och saklig och som att du på allvar tycker vissa saker som utspelar sig är förjäkliga.

M sa...

Klart det gör Maja, men i o med att man följt debatten så har man ju blivit nyfiken på hur och vad "Nya namn" (för mig) skriver.

Dig hade jag hört talas om innan, men inte läst iofs.

Medborgare Y sa...

MO, då kanske man skulle läsa boken för att se vad författaren lyckats åstadkomma när det gäller att skildra Marilyns personlighet.

M sa...

Ja, precis Medborgare Y. Sen får man ju själva historiken med e klart. Jaja, kanske inte ska fortsätta diskutera böcker, andras på Majas blogg.

Tristan sa...

Tack MO!

Jag håller med om att talböcker är väldigt svårt att referera vad gäller den språkliga kvaliteten, Kanske beror det fortfarande på ovana. I deckare är det väl så också att storyn är viktigare än språket, men att språket ändå inte får vara pladdrigt eller annars undermåligt.

maja lundgren sa...

Anonym 14.03:

(Thomas E...? eller?)

"Handen på hjärtat, hur många här medicinerar mot psykisk ohälsa? Svara ja eller nej."

Går det verkligen att svara ja eller nej på frågan "hur många"?

Jag har frågat Ank-Käthe, hon tycker det är en dålig rundfråga så den tar vi inte. Men tack för tipset, det är alltid kul att få förslag på enkäter.

De som skriver här verkar ovanligt friska tycker jag, bortsett från några stycken som utger sig för att vara några andra. Men det är nog mest på skoj, antar jag, eller brist på sysselsättning.

Dessutom är gränsen mellan normalitet och galenskap som bekant inte särskilt skarp. I normalitetens och ordningens namn utförs de värsta illdåden. Du kan t.ex kolla Arthur Koestlers böcker, inte så oävna.

Anonym sa...

Jag bara undrade av ren nyfikenhet.

Ulrika sa...

Caroline, skickar du katten på boot-camp? *nyfiken*
Ulrika

Ulrika sa...

Ser att ni har städdag idag - måste ha varit en vild fredag?!

IAMB sa...

Maja: jag tycker det är lite tveksamt att komma med förslag på vem en anonym kommentator kan vara. Thomas_E kanske håller sig härifrån helt och hållet nu, och inte har en aning om att han "misstänks" vara Anonym 14:03.

Det vore en annan sak om kommentaren hade handlat om infinitesimalkalkylen eller Brower (hur det nu stavas). Tycker jag.

Tristan sa...

Ulrika, när jag kom in här inatt verkade det ha varit "krogslagsmål" mellan de goda och rättfärdiga å ena sidan och banditgänget på avskrädeshögen å den andra! Banditgänget vann som vanligt med sin sedvanliga argumentativa skärpa. =))

Systerdyster sa...

"Ovanligt gulliga med fin karaktär". De har ärvt det av mig, tror jag. Särskilt karaktären... *stolt uppfödare*

Här har ni haft party och röjt hela fredagkvällen medans jag var tvungen att arbeta. (Det skriver jag bara så ingen ska få för sig att jag är sjukpensionär, i sjölva verket åt jag glass hel kvällen.) Både kapningar och finbesök. Hade varit lite kul att få läsa innan Maja slängde hela härligheten i Hades.

Anonym 14.03 och 17.06:
Har du slrvat med lithiumbehandlingen igen?

Mitt svar på frågan är nej, inte ens Johannesört, faktiskt.

maja lundgren sa...

IAMB: ja, det har du rätt i. Det var mest skämtsamt menat (och om jag inte missuppfattat någpt är väl Thomas E i sig en pseudonym). Men det ska inte upprepas.

Medborgare Y 18.43: ja, jag märker det.

Systerdyster: MVG som uppfödare!

Anonym sa...

Maja här har du beviset på Rudbergs "rakryggrad", utifall det skulle bli raderat.

"Ann Helena Rudberg sa...
Jo, så här är det. Maja Lundgren och hennes familj är inte särskilt djupa. De lever på livets yta och tänker att fortsätta göra så. Du däremot har ett uppdrag av en helt annan modesjang. Du är envis och du ger dig aldrig när du har fått grepp om något. Lite terrierliknande.

Maja är lik sin pappa, som inte heller har någon särskild kärna och mamma är fredstiftaren i familjen. Man ska vara snäll. Men det ville inte lilla Maja.

Det är farligt att vara kompis med dig för då kan du ju få något grepp om henne. Denna allt undvikande dam, som inte är så kaxig, som hon gärna vill ge sken av. Hon har väldigt dåligt självförtroende.

Så det vore väl underbart för henne om hon kunde engagera en massa människor på sin sida.Så att hon får något att luta sig emot. Hon har svårt med balansen i alla livets skeden. Så därför kastar hon sig hit och dit. Det hon behöver är något som stagar upp henne. Samtidigt som detta skrämmer.

Hon har samma egenskap inbakad i sitt liv, som den goda Liza att hon har lätt att bli känd. Men samtidigt är baksidan av detta ökändhet.

Och hennes förebild Jeanne d´Arc betrakta(de)s samtidigt som helgon och häxa precis som Ingrid Bergman, som fördömdes när hon lämnade sitt äktenskap med Petter Bergman och slog sig ihop med en obskyr liten italienare. Båda var gifta. Ingen i Hollywood vågade ha något att göra med henne efter det.

Du är en mycket stadig typ i jämförelse med denna slingriga dam. Du är tålig, metodisk, arbetsam och kan uthärda mycket. Okej? Ha det så gott i värmen.

TISDAG, JUNI 30, 2009 10:53:00 FM"

Slutcitat: AH Rudberg på Monica Antonssons blogg dag som ovan. Idag både medger och förnekar hon d.v.s. slingrar slingrar sig om att hon sagt något dylikt.

Se: http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2009/09/klu-klux-klan-ar-har.html?showComment=1252774976973#c6315199075192768037

Tristan sa...

Ann Helena Rudberg har verkligen bevisat att frånvaron av anonymitet borgar för en anständig och civiliserad framtoning i bloggosfären.

Dessutom visar hon vilket mod hon har i det att hon verkligen står upp för vad hon skriver. Det kan man senast se på hennes egen blogg idag under KKK-artikeln. =))

Är det någon annan som nu fortfarande tror att det är de anonyma som är hotet mot anständighet på bloggarna?

IAMB sa...

Tristan: anständighet eller brist på sådan är väl en sak - fullständig förvirring är en annan. Se "Medborgare Y" ovan...

Jag tycker nog trots allt att det ligger en viss anständighet i själva det att framträda med sitt namn - i alla fall om man beter sig så inkonsekvent som KKK-artikelns kommentarer påvisar att AHR ibland gjort.

Tristan sa...

Jag anser att även det faktiska "signaturkapandet", som pågår, utgör stöd för behovet av en anonymitetsrätt.

Föreställ er att någon kapar någons identitet och börjar på att förtala och förolämpa m.m. andra för annans räkning; då är ganska stor skada skedd gentemot den äkta personens renommé.

Att kapa signaturer måste vara inte bara fegare, utan också något helt annat, kanske ett slags urkundsförfalskning eller något annat liknande klandervärt.

Anonym 19:11 sa...

Nu så era slynglor här på avskrädeshögen. Nu är jag reggad så det blir en aningens mer besvärligt för er att kapa mitt nick.

Anonym 19:11 sa...

Jag är nödgad att testa om det går att kapa dig 19:11

Mvh

Tristan

Tristan sa...

Ok, det gick ju oroväckande bra för mig att kapa den.

Men så länge man inte har en bloggsida utan bara är registrerad så kanske det inte går att bli kapad. Eller?

Anonym 19:11 sa...

Har ingen aning om hur det där funkar. Men de däringa överförfriskade små banditerna kan ju alltid använda ens nick ändå och påstå sig vara oinloggade(?) Så inte går någon av oss säker i alla fall.

Anonym 19:11 sa...

Anonym 19:11

Jag tror att jag lyckats kapa även din signatur, trots att du inte har någon blogg. :-(

Det enda som jag kan tänka mig i ett läge där man befarar att någon kapat någons identitet är väl att få bekräftat eller dementerat via e-post från den som man undrar över. Men detta kräver förstås ett utväxlande av e-postadresser. Ett sådant utväxlande låter sig kanske bara göra bland de som mer än tillfälligt har en dialog i vissa bloggar.

Mvh

Tristan

Tristan sa...

För kännedom kan jag berätta att jag via e-post till Maja bekräftat att det verkligen är jag som testkapat Majas och Anonym 19:11:s signaturer kl. 19:57 respektive 20:25.

Sorry för eventuellt krossade integritetsillusioner. :-(

M sa...

Fan vad trist med detta kapande av nick´s!

Ann Helena Rudberg sa...

Måste prova jag också.

Anonym sa...

Kapa Antonymkronikern.

Anonym sa...

Det gick ju skitbra att sno identiteter! Det verkar farligt att blogga med sitt riktiga namn.

Tristan sa...

En sak som jag nyss märkte är att när man skriver inlägg med sin egen registrerade signatur då dyker alltid soptunnan upp med vilken man kan radera inlägget ifråga.

Däremot kan jag inte radera de två inlägg kl. 19:57 och 20:25 som jag skrev i Majas respektive "Anonym 19:11":s signaturer.

Får ni, Maja och Anonym 19:11 upp soptunnorna och därmed möjligheten att radera de respektive inläggen?

Anonym 19:11 sa...

Ja jädrar. Då är det ju ingen större mening med att regga sig. Ja förutom att ingen annan kan regga nicket och jäklas än värre förstås.
Men vem vet, det kanske går det med.
Nåja Maja har ju de flesta mail-adresser genom tigertävlingen. Svårare skulle det vara att bevisa sin oskuld på andra ställen.

Anonym 19:11 sa...

Nix. Jag kan bara radera det jag faktiskt skrivit. Har kanske med IP-nummer att göra.

Anonym sa...

Man ser skillnad på färgen på nicket vem det är.

M sa...

Bra att du undersökt och testat Tristan. Nä det är nog säkrast att vara anonym.

Anonym sa...

Man ser skillnad på färgen om nicket är kapat eller äkta heter det nog på korrekt svenska.

Tristan sa...

Ok, Anonym 19:11, då är ju inte det eller någon möjlighet till skydd.

Det där med att se skillnad på färg undrar jag över. Hur då?

När jag tittar på de länkarna för inläggen som jag skrivit nu, både i min egen signatur och i Majas och Anonym 19:11:s, så är länkarna gråa.

Tristan sa...

"Ok, Anonym 19:11, då är ju inte det [heller] någon möjlighet till skydd.", skulle det stå förstås!

(Bäst att påpeka nu när en språklärare dök in på scenen helt plötsligt) :-)

Anonym sa...

Då är inte MO den riktiga MO alltså. Om man utgår från färgen på nicket.

M sa...

Det man skriver själv där verkar namnet/nicket vara grått. Anonym är svart och det går inte att klicka på namnet.

M sa...

Jag är den riktiga MO, fast jag tror att man är bara ser grå ut för sig.

Anonym sa...

Har scrollat igenom och tycker att MO har en liten annan skiftning i sitt nick överallt. Så det där med färgen behöver inte betyda så mycket.

Anonym sa...

Beror inte färgskillnaderna på vilken profil man har valt?

Om man har loggat in med mejl och lösenord på googlekonto går det att kopiera? Och kan man få färgen blå då?

Det tror inte jag.

Anonym 19:11 sa...

Jo länkarna är gråa hos mig med. Men det blir de om man klickar på dem en gång för att titta på profilen. Och det gjorde jag ju nu med allt testkapande. Annars är de blåa. Min egen var dock grå från början.
Kruxet är ju ändå att vem orkar vara uppmärksam på sånt hela tiden. Så man blir ju lurad hur lätt som helst.

M sa...

Anonym

Jaha? Ja, herregud detta är förvirrande!

Leroy sa...

Man kan ju skaffa en unik bild till sin användarprofil.

JAg hittade en Rosa hink i en sandlåda förut.

Som nu finns på bild.

Då är jag altså jag och min hink e min hink. Även om jag hittade den i någon annans sandlåda.

Leroy

M sa...

Leroy

Det går kanske att kopiera bilden också.

Jamen tänk va vad en del gör sig besvär för att jävlas på nätet.

Medborgare Y sa...

Nu är idioten här igen!

Maja! Ta bort inläggen
18:03
18:30
18:43
19:12

De är skrivna av idioten som kapar mitt nick.

Anonym sa...

Anonym, det stämmer bra När jag klickar på ditt och Tristans nck så blir era nick i alla era kommentarer grå. Så det är fritt fram att sno identiteter för den som är lagd åt det hållet.
Och det finns det tydligen de som är.

Leroy sa...

Mo det verkar inte som om Blogger identiet funkar bättre.

Den verkar gå att spara.

Få se om du kan spara min upphittade hink. Rotera den och lägga ut.

Tråkigt om man inte kan få vara unik utan det blir en massa Copy Cats.

Något sätt måste funka.

Leroy

Leroy sa...

KAnske: Jag är Leroy med Rosa hink upp och ner, reggad Dec 2008 i sidfot på varje kommentar Alla kan dubbelchecka.

LEroy

"Jag är Leroy med Rosa hink upp och ner, reggad Dec 2008 i sidfot på varje kommentar Alla kan dubbelchecka."

Leroy sa...

Lite som Poker:

Man kan bli synad om man bluffar.

Leroy

M sa...

Leroy

Bilden går att kopiera. Det där borde de ju göra nåt åt - fixa så att bilderna är kopieringsskyddade åtminstone

M sa...

Men vem fanken orkar sitta o kolla sådär?

Nä vad trist att det verkar vara så lätt att kapa nick.

Leroy sa...

Håller med dig MO något för skaparna av bloggforumet att förändra så något går att ha kvar som visar vem man är.


Tar bort min Rosa Hink för den vill jag ha kvar.

Leroy sa...

Fast nu blev det min Rosa panter i stället för hink.

Då stämmer ju inte min förra. Sidfot för jag bytte bild.

LEroy

M sa...

*S* guess my leg has been pulled

M sa...

...and will be again...för jag vägrar sitta och kontrollera varje inlägg

Tycker de som leker den där leken kan lägga av nu!

Point has been proven - eller nåt!

maja lundgren sa...

Kanske bör det anmälas till Blogger?

Anonym sa...

Har haft kontakt med Blogger tidigare. De bryr sig inte.
Bara att hoppas att "småungarna" tröttnar. De har ju uppnått sitt syfte nu.
Skifta fokus kallas det visst

Leroy sa...

Snälla Maja kan inte du och AHR börja om från noll. Dra ett streck över gammalt groll så kanske man slipper troll och anonyma väsen.

Låta saklighet och den surealistiska verkligheten diskuteras objektivt.

Se till så att inga kränks i dolda agendor eller påståenden och att icke inblandade blir drabbade eller utomstående får för sig.

LEroy

Leroy sa...

Både hennes och din sida är nu drabbade av oknytt folk.

Förstår att Monica skaffade libbsticka och att AHR håller på att tröttna ur totalt.

Leroy

Leroy sa...

Maja Sätt ner foten. GÖr gemensam sak, Glömm gammalt groll. Prata. Innan alla seriöst intresserade läsare av Era bloggar tröttnar ur totalt.

Lite halv citat som jag kände var riktigt bra i sammanhanget : "Då vi I livets villervalla sitter där och gråter övergivna på handlarns trapp. Funderar på vart vi tappat en skriven lapp."

Ta upp tråden eller lappen.

LEroy

Leroy sa...

(Tristan du kan inte ge order eller bara sitta där och påstå.

Du tycker väl sjläv att det är tragiskt att sånt här skit skall behöva pågå.

Drabba dessa starka offentliga damer.

Var är din heder? För vems skull skriver du?

Jag har förklarat mig gång på gång.

Lägg ner nu Tristan.

Leroy)

Riktiga Tristan!

Detta svar skrev jag för jag blev förbannad som fan.

Men sen slog det mig så jag kollade när den som skrev reggat sig.

Såg då att det var nu i september och jag vet att du reggade dig december 2008.

Du Riktige Tristan kan faktiskt vara stolt att jag faktiskt känner dig din hedersknyffel.

Indrirekt.

Ha det gott.

Make peace not war.

LEroy

Leroy sa...

Flera har säkert räknat ut vart och vem som har tid att sitta med sånt här dravel om man orkat läsa ända hit.

Verkar vara en del som inte tycker att verklighet och sanning är relevant. Att det är ok att hålla på så här fortfarande för man ansett att Monica A har gjort fel och man har svrt för den retoriken. Väljer att påstå i stället för att bevisa eller försöka förklara.



Leroy

Anonym 19:11 sa...

Leroy. Någon idiot har kapat både min och Tristans signaturer och blandar dem. Kollar man "Tristans" profil kommer man till min profilsida
och det är i-n-t-e jag som har skrivit det!!

Leroy sa...

Vill bara poängtera att det finns oftast flera vägar än två att välja.

Människor behöver inte bra drivas av kärlek eller hat.

Vi kan drivas av förståelse eller insikt också då respekt visas. Empatisk förmåga finns.

Vilja , lämplighet och bevisad förmåga.


Leroy

Tristan sa...

Leroy, det var faktiskt jag som skrev inlägget ovan, som icke in-loggad.

Men det blev något konstigt eftersom jag fick "Anonym 19:11":as profil med på köpet.

Jag försöker inte ge dig någon order; jag försöker bara visa dig att jag emellanåt blir lite trött på skitsnacket.

Hur kommer det sig att du har fått för dig att Monica Antonsson skulle utgöra något slags referens och norm i bloggosfären?

Är det för att du främst sympatiserar med hennes dagordning?

Kan du acceptera att alla inte gör det? Jag har t.ex. min egen dagordning, vari bloggen utgör en minimal del.

Anonym 19:11 sa...

Tristan. Okay vad skönt. Jag blev riktigt rädd där ett tag.

Tristan sa...

Anonym 19:11

Medborgare X gav ett bra tips förut på AHR:s blogg.

Äkta inloggade signaturer har till vänster om signaturen en orange Blogger-ikon med icke inloggade eller kapade signaturer har en grå gubbe till vänster därom.

Leroy sa...

Tristan !

Se då till att logga in så man ser attt du är du.

Men då gäller ju omit om det inte inom parentes.

Altså är jag fortfarande förbannad och undrar så klart varför du skriver som du skriver.

Hennes dagordning vet jag inte hur den ser ut.

JAg skriver bara om det som jag ser och antingen gillar eller ogillar, jag försöker förklara min ståndpunkt och vad jag grundar mitt resonemang på.

Jo, tyvärr så handlar det om barns rätt eller om rätt att påstå eller inte. Man all ha belägg för sina påståenden. Orättvisor eller orättvis behandling. mm.

Jag reagerar lika mycket på ny fakta som gammal fakta.

Jag har idag sett hur man lyft kommentarer om Maja och hennes familj och är övertygad att man kommer att lösa detta sinsemellan. För ingen av dom tycker att det är bra det som sker då deras bloggar blir ett sunkigt träsk och de utsätts en efter en för sån skit som Monica först råkade ut för och sen Ingrid C drabbades av eller AHR och Maja nu måste vara med om.

Inte är väl du med i någon grupp som håller på med sån här skit.?

Jag är ensam i mitt tyckande. Det vet flera och märker.

Jag har flera kloka som vet vem jag är. Som tycker att det pågår mycken galenskap.

Leroy

maja lundgren sa...

Leroy: "Flera har säkert räknat ut vart och vem som har tid att sitta med sånt här dravel om man orkat läsa ända hit."
Nej, jag har inte räknat ut det, men att det skulle vara "häxorna" är uteslutet.

Tristan: det är tänkbart att jag sabbat din testkapning genom att radera kommentarer - men det kanske kan räcka med experimentet nu? Medborgare X kanske har löst problemet med hur man känner igen kapade signaturer?

Anonym 19:11 sa...

Tristan. Ja jag såg det. Blir man misstänksam får man kolla det. Sen gäller det nog att man inte går och blir paranoid heller. Jag tror som MABE att fånarna tröttnar till slut.
Men det var faktiskt lite kul att du fick med min profil där. Där ser man vad låtsaskapande kan leda till.
Inte för att det var nåt fel på inlägget. Jag håller med om alltihop. Jag blev mest rädd för vad som var möjligt att göra om nån är tillräckligt illvillig.

Tristan sa...

Maja, du har inte sabbat något. Jag tror också att problemet är åtminstone delvis löst. Nu gäller det bara att hålla folk uppmärksamma på hur man skiljer på ditten och datten, drutten och gena, kreti och pleti, bill och bull, kungen och sylvia.... oj, lite redundans där. :-)

Leroy sa...

Maja!

Fråga IC,AHR och Monica så löser det sig nog och sjuka Stalkers som antingen älskar eller hatar kommer fram i ljuset.

De andra förmågorna kan Ni faktiskt se och prata om som jag nyss nämnt. :

Människor behöver inte bra drivas av kärlek eller hat.

Vi kan drivas av förståelse eller insikt också då respekt visas. Empatisk förmåga finns.

Vilja , lämplighet och bevisad förmåga"

Men en del drivs av räddsla att allt skall brista oxå.

För man känner sig hotad och utsatt eller uthängd.

Ja om man som ni är offentliga men då skall inte de som är annonyma kunna få sabba så som man gör mot ER alla.

Come together. En annan bra låt från den perioden just innan Stevie var i farten. :

http://www.youtube.com/watch?v=n-bLMxlPqys

Leroy

Tristan sa...

Anonym 19:11

Ja, det där att jag fick med din profil... Jag såg redan innan jag publicerade inlägget att nått var på tok, men det gick inte att backa i det läget; på något vänster var din profil förinställd när jag tabbade mig fram. Sorry för eventuellt förtret. Men fint att du håller med om innehållet i inlägget ifråga. :-)

M sa...

Tristan

Så inlägget till mig från dig 10:55 är således inte du som skrivit? Din gubbe är där grå!

O jag som tog uppgiften så på allvar...hehe

Ja herremin säger jag vilket kaos!

maja lundgren sa...

Tristan: nä, inte Drutten och Gena, inte det här.
God natt god natt.

Tristan sa...

Leroy

Det är sällan jag ser sådant rakt svar från din sida, som det som du nu lyckades prestera.

Du får vara hur förbannad du vill. Jag blir jävligt trött på dina okritiska papegojliknande upprepningar emellanåt.

Du verkar helt klart tycka att ändamålen helgar medlen i MA & co fall. Du tycks inte se några brister i deras/ditt ageranden, som applåderar fascistoida metoder såsom "DOS-uthängningar" och allsköns härskartekniker som förlöjligande och osakligt dravel, utpekandet av grupper som kriminella och omänskliga etc.etc.

Du verkar tycka att det beteendet är lämpligt och att de som råkar ut för det är de som skall sträcka ut sin hand och be om förlåtelse?!

Det - min vän - det verkar inte riktigt klokt.

Tristan sa...

MO

Inlägget kl. 10:55, den 12 september 2009, finns inte kvar, så jag vet inte.

Men kom ihåg att grå gubbe kan betyda åtminstone två saker.

Personen bakom signaturen, vars signatur är äkta, är inte inloggad, eller så är den kapad.

Den som vill skydda sin signatur bör alltså registrera sig och dessutom vara inloggad när h*n kommenterar.

M sa...

Tristan

OK, jag jag är alltid inloggad när jag kommenterar - har inte förstått hur man kommenterar oinloggad.

Tristan sa...

Leroy, om det är något AHR m.fl. har visat så är det att anonymiteten inte är något problem i sig; det är bristen på anständighet, värdighet och respekt.

Leroy sa...

Det handlar väl om ärlighet Tristan och attt inte oskyldiga skall haman i klämm av uttalade poltiska agendor eller kapitala profit begär.

Nog handlar det vi gör idag om hur morgondagen skall bli.

Inte fan skall du eller jag få basera våra barns eller barnabarns framtid/verklighet på påståenden utan att behöva förklara oss.

Jag vet att man ställs till svars förr eller senare.


Så länge man pratar sanning så har man rent samvete, så länge jag inte påstår sånt jag inte kan visa då har jag oxå rent samvete.

Det är inte surrealistiskt. För en gång skull är det nog faktiskt så.


Leroy

«Äldst ‹Äldre   201 – 400 av 625   Nyare› Senaste»