fredag 4 september 2009

Piggies

Splattervideo som med lite långsökt vilja kan ses som en illustration av kampen mot svininfluensan:




Tillägnas alla som går in för att motverka influensan med diverse knep och knåp, medvetna om att det kan finnas inslag av massmedial uppblåsning och kollektiv tvångsneuros, men som ändå lutar åt att det kan vara bra att torka av ett och annat handtag.
Tänk om en person i mitt hus slipper 40 graders feber på grund av det där.
Vaccination är för egen del inget som står på programmet, det är nog bra men jag tror rent generellt och samhällsnyttigt ännu mer på en diskret renlighetsmani: om det fortfarande finns herrar som inte tvättar händerna efter att ha gjort nummer ett, såsom det ryktas, så bör de göra det innan de grabbar tag i T-banans ledstång; på dagis kan det inte skada om städpersonalen får tillgång till de desinfektionssprayer som påstås kunna hålla ytor virus- och bacillfria under lång tid; det Lubbe Nordström gjorde för Lort-Sverige skulle jag vilja göra för influensa-Sverige.

Tigerbossen, som sitter i ett överfullt fängelse, ber om ursäkt för att han fortfarande inte fått iväg paketerna till de ljuvliga vinnarna: han har hamnat i råkurr med några geparder men inte ådragit sig några allvarliga blessyrer. Nu kan han i lugn och ro ro paketerierna i land.

Ank-Käthe är det lite värre med. Hennes gadget är bortplockad från blogger. Men i största förtroende sa hon till mig att hon ville fråga ifall människorna (hon är ju anka) har upptäckt några genanta avvikelser från vanan, i och med influensan. (En genant avvikelse från vanan är till exempel att torka av portkoden med klorin. Är det däremot en vana är det sannolikt fråga om en tvångsneuros).
Hon undrar om gifta par drar sig för att kyssa varandra, om familjer har svårare att få barnvakt, om fler står upp i tunnelbanan istället för att sätta sig mittemot en potentiell hostare;
Kort sagt, hon undrar om människor gör eller undviker saker som de vanligen inte brukar göra eller undvika.

Jaja, Ank-Käthe är ju frågvis.

Sen säger hon så här, rakt av: är ni oroliga för svininfluensan?

501 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   201 – 400 av 501   Nyare›   Senaste»
Zigge sa...

Madsen: I rest my case. Good night.

Doktor Lugn sa...

Personligen tänker jag inte vaccinera mig, utan istället se till att bli smittad och på så sätt uppbygga ett naturligt försvar. Som jag påpekade i mitt första inlägg åtnjuter man även då ett relativt effektivt skydd mot en ev. ny runda av en muterad influensa A.

Tyvärr har massmedia (läs sensationspress) blåst upp denna sjukdom till det absurda, så även de riskgrupper som allvarligt kan riskera att fara mycket illa av en vaccination, kanske t.o.m riskera sitt liv, kommer att bli vaccinerade. Ex på dessa är människor angripna av cancer och under behandling med strålning och/eller cellgifter. I just ett sådant tillfälle skulle en vacc. kunna visa sig vara ett katastrofalt val.

Men annars, NEJ, jag personligen rekommenderar inte någon utanför de uppenbara riskgrupperna att ta emot erbjudandet om vaccination. Dumförklara eller undervärdera inte er egen kropp eller dess förmåga att själva handskas med angrepp. Kroppen blir dagligen utsatt för massiva bakterie/virabomber, varav endast få promille utvecklar sig till något så banalt som en förkylning.

Ovanstående gör att jag, tyvärr, är rätt så opopulär bland vissa av mina kollegor samt de flesta medicinalfirmor.

Om det mot alla odds skulle bli så att ni blir våldsamt sjuka av just influensa A, var då säkra på att vi inom vården faktiskt är kapabla att hantera det.

Dr Med S. Lugn

Ps. Det var oerhört svårt att genomskåda alla dessa kommentarer och det var endast av en slump jag såg att du sökte lite feedback omkring vacc. Jag förmodar att dessa kommentarer inte längre handlar om just influensa? Mig veterligen hotar nämligen inte influensa A enskilda individer ;-)

Anonym sa...

Jag läste en kommentar som kanske inte specifikt handlade om "överlevarna" utan allmänt om en viss typ av människor. Men jag tycker att det passar bra in på det intrycket "överlevarna" ger och det är "ynkliga gnälliga människor som kan fortsätta att slicka sina sår i självömkan". Precis så uppfattar jag "överlevarna" som inte verkar begripa att en överlevare är någon som överlevt t.ex Estoniakatastrofen där de flesta andra dog eller klarat en sjukdom som de flesta inte överlever. Alltså lever efter en händelse som man oftast dör av.
Att kalla sig överlevare står naturligtvis var och en fritt men det visar bara vilken världsbild man har och vilken ofantlig betydelse man lägger i sitt egna lidande jämfört med andras.
Tillåtet självklart men ack så patetiskt och avslöjande.

Anonym sa...

Det är ju inte speciellt taktiskt att kalla sig något som andra ser som löjeväckande. Men ja, det är tillåtet.

Ord som andra fattar som att man överdriver gagnar ju inte saken precis.

maja lundgren sa...

Doktor Lugn: tack än en gång. Jag brukar inte vaccinera mig och tänker inte göra det den här gången heller. Sensationspressen vill sälja lösnummer på rädsla, och medicinalfirmorna vill sälja läkemedel - men kroppen är ju ganska fantastisk när det gäller att ta hand om angrepp, reparera sig och så.

Och nej, de flesta kommentarerna handlar inte längre om influensa... Jag vet att de kan framstå som ganska obegripliga för många, att de frodas på ett svårgenomträngligt vis men varje gång jag har försökt hitta något slags gallringsprincip så blir det tokigt på något vis.
Så jag brukar lita på att det styr upp sig själv, och det brukar det också göra. Det är ofta en blandning av storm i ett vattenglas och viktiga diskussioner.

Det finns paralleller att dra till medicinen, alldeles klart!

Anonym sa...

Revisor Tristan skulle kanske läsa min kungörelse där jag slår fast att MA hyser animositet mot dem hon kallar "överlevare", hans påpekande tillför alltså inget nytt där. Och jag behandlade ett direkt citat som IAMB gjort, inte i vilket sammanhang det citerade uppträtt. Allt måste vara korrekt och grundligt och inte tendentiöst färgat med extratillägg som inte finns i behandlad textcitat.

/Deputy Marshal Chris Madsen

Anonym sa...

Ja, jag anser ju att det lätt är att tolka MA som att hon beskyller gruppen överlevare för att vara hatiska, våldsamma och aggressiva, samtidigt som hon säger att någon/några ur den gruppen hotat IC, eftersom detta är precis vad hon säger (hon håller med Catweazle genom att highlighta kommentaren, det säger allt om hur hon gör, hon har verkligen för avsikt att dra igång en kampanj och låta andra bli upprörda och hetsa mot folk). Vilken normal individ beter sig så?
Hon insinuerar att hoten är en naturlig utkomst ur störda överlevares handlingar och sätt att vara. På vilket sätt och varför? Det de överlevare gör är helt enkelt att berätta om hur de kom ur övergreppen, hur kan det vara så hemskt?

Det är inte så svårt att se hur hon tänker, hon är för klumpig ibland och avslöjar sig själv.
Och det är inte så svårt att tolka det som att gruppen överlevare enligt henne ÄR sådana att de hotar, dvs hon kastar misstankar över alla.

Ingen har, vad jag vet hotat henne, och absolut inte varit "våldsamma". Har aldrig sett detta, och jag har hängt en del på överlevares, lite på hennes, och IC:s bloggar(Kan ju förtydliga att jag inte vet om jag hör till gruppen överlevare, och att jag INTE någonsin hotat någon).
Men om hon säger så, så är det ju så och det för djäkligt i sådant fall att någon galning begagnar sig av hot...Men att både insinuera att det är gruppen överlevare som gör sådant, och det för att de är våldsamma, samtidigt som alla nu vet vilka dessa är, det är ju bara för mycket!
Vad är det för vidrig benämning ; "Våldsamma" ? Vilka är det som har varit våldsamma och mot vem?
Vad har hon för belägg för att gruppen överlevare är "våldsamma"? Inga alls! Det är sjukt, och det är inte något annant än spridande av förtal och hets mot en grupp människor. Är det någon som talar i våldsamma termer ("Ta itu med, etc"), och som har mycket aggressivitet inom sig är det ju i sådant fall hon, hon blir rasande och tappar koncepten för minsta lilla verbala mothugg och blir sarkastisk, hon drar sig inte heller för att sätta helt vansinniga etiketter på människor, kalla folk för fega, sjuka, våldsamma, dvs göra ner deras person, allt för att hon känner sig hotad i sin bild av den snälla farmorn som bringar oss fred och rättvisa, samt saknar argument för stunden.
Men jag skulle inte ens drista mig att påstå att hon är "våldsam".
Sådant gör man inte, om man inte vill göra sig skyldig till spridande av hat...

Så vem det är som står för hatet i sammanhanget, det är fullständigt klart. Och inte är det den grupp hon syftar på.
/Anonymuskronikus

Tristan sa...

"Tillåtet självklart men ack så patetiskt och avslöjande." Detta säger "anonym" ovan om de som kallar sig överlevarna.

Anonym, det har inte slagit dig att de som blivit utsatta för övergrepp av sina föräldrar/fosterföräldrar o.d., har blivit utsatta för det största sveket; ett svek av dem som har att skydda dem från allt ont; ett svek av dem som har vårdnadsansvaret; ett svek av dem som har att bevaka deras rättigheter och sörja för deras person.

Anonym, har du ens försökt att sätta dig in i dessa svikna och fysiskt kränkta personers liv?

M sa...

Ja det måste ju vara bland de värsta en människa/barn kan vara med om - att tidigt i livet bli så sviken av vuxna.

Anonym får det att låta som att vissa lidanden är mer berättigade än andra och att det måste handla om rent fysisk överlevnad, genom stora olyckor eller allvarliga fysiksa sjukdomar, för att människor skall ha rätt att kalla sig överlevare.

Bland många "överlevare" handlar det väl mer om en mental överlevnad - kan väl även handla om en fysisk sådan ibland iofs.

Anonym sa...

Ann Helena Rudberg skriver en kommentar i dag hos MA som ger en del bra tips för överlevare. Hon är genomtänkt och klok, fler borde lyssna till henne. Man får faktiskt inte bli kriminell bara för att man varit utsatt för incest som barn. Det tycker jag fler borde begripa.

Anonym sa...

Jo Tristan det har slagit mig och jag har all respekt för det helvetet de genomgått men jag har lite svårt för att man inte verkar vilja något annat med sitt liv än att dröja kvar i det förflutna.

Sedan en intressant tanke.

Vilket barn som blivit utnyttjat skulle bli hjälpt av till exempel att ha Marina som stöd. Marina som efter X tiotal år inte kommit längre i sin förmåga att gå vidare i livet? Jag tror att barn som blir utsatta idag behöver stöd från människor som förstår dem OCH kan visa dem att man kan gå vidare i livet! Även de här barnen behöver goda förebilder som visar att man kan bli lycklig igen trots sår i själen och inte få uppfattningen att man måste leva och andas det som hänt varje vaken sekund.

M sa...

Anonym

Det är det väl ingen som tycker och det begriper väl varenda vettig människa. Knappast nåt som behöver påpekas.

Sen att det möjligvis skulle kunna finna nån kriminell bland gruppen "överlevare" behöver ju inte vara otroligt. Men att få det att låta som att en hel grupp är ondsint och begår kriminella handlingar pga av att de tillhör gruppen "överlevare" och att det på nåt sätt skulle vara en naturlig följd av vad de varit med om - då blir det fel!

Kriminella finns ju lite här o där i samhället och det finns stalkers som ju offentliga människor lätt kan bli måltavla för.

M sa...

Obs! Inkluderar ALLA "överlevare" i mitt senaste inlägg, dvs även såna som inte vistas på internet. Menar visst kan det väl tänkas finnas nån kriminell även i den gruppen.

Ulrika sa...

Anonym, vad är det som säger att överlevare blir kriminella? Snälla cementera inte påståenden. AHR har och har haft sina "demoner"...

Jag tror inte att du vet hur långt olika personer kommit i bearbetningen av det dom genomlevt. Och det vare sig vad gäller de som blivit utsatta av övergrepp, offer för Estoniakatastrofen osv. Det är individuellt. Men det som verkar vara så konstigt är att det verkar vara läskigt att ta till sig och hantera andra känslor än de allmänt "accepterade" Det är inte farligt att lyssna på människors upplevelser av saker som är oerhört fruktansvärda. Det är inte farligt att lyssna på människor som har down-perioder. Vad som är läskigt och mycket märkligt är att man väljer att se på överlevare som några patetiska stackare som inte gör annat än slickar sina sår. Medan man ignorerar fullständigt dom som på grund av sina känslor uttrycker sig i hätskhet, förakt och förlöjligar alt kriminaliserar de som vågar visa.

Fö verkar det vara viktigt att påpeka att Internet och bloggvärlden är en väldigt väldigt liten del i de flesta människors verklighet.

Jag hoppas verkligen det kan bli lite mer ok för alla att vara mänsklig och medkännande...

maja lundgren sa...

Anonym, du skriver: "Man får faktiskt inte bli kriminell bara för att man varit utsatt för incest som barn. Det tycker jag fler borde begripa."

Många tunga presuppositioner i den meningen.

maja lundgren sa...

Ah.. Ett av de roligaste ämnena inom lingvistiken: pragmatisken. Nej det hette den inte. Men det får stå.
Jättebra verktygslåda för att se vad som skrivs och sägs.

Ber att få återkomma till denna, nu måste jag jobba.

(Ulrika: någon som verkar ha varit utsatt för så ohyggligt mycket i livet, tillräckligt för att bli en riktig marodör och manshatare: ju mer man får höra om bakgrunden desto mer försonande ljus över henne p'nåt sätt.)

Systerdyster sa...

Även om jag inte är en överlevare (iaf inte i den bemärkelsen som avses här), har jag andra erfarenheter av hur viktigt det kan vara att möta andra som varit i en liknande situation. Att få bekräftelse på att "precis så djävligt har det sett ut" behöver inte alls innebära att man fastnar i det, att man för alltid iklär sig en martyrroll, utan ibland kan alla terapier i världen inte ersätta upplevelsen av att träffa någon annan som genomgått något liknande. För ingen skulle väl drömma om att häckla föreningar för föräldrar som förlorat barn, NHR eller andra patientföreningar? Eller är dessa också personer som stickar på offerkoftorna och ältar, ältar och inte vill komma vidare? Och vem är jag att avgöra när det är dags att gå vidare?

Baconfeber, förresten. Nytt, lätt galghumoristiskt uttryck för H1N1. Om, säger om, jag vaccinerar mig är det mest för patienternas skull. Min arbetsgivare kommer att erbjuda medarbetarna vaccination. Kanske t.o.m kräva det för att värna verksamheten, får väl "gilla läget".

Anonym sa...

Ja SysterDyster man får prata om sina problem och upplevelser men måste man göra det på nätet. Det blir så jobbigt för Monica Antonsson så det är inte klokt. Visa lite hänsyn för fan säger jag till de berörda!!!

Ann Helena far också illa!!!

Systerdyster sa...

Kungspudel, anonym 10.05. Glömde alla dessa sköra, äldre damer.

Anonym sa...

råkat ut för pedofil, gruppvåldtäkt, pappa slog ihjäl mamma, mobbad på arbetsplats, blivit galen, sjukpensionär ... har jag glömt nåt...

Systerdyster sa...

Aha. Anonym 10.18 - projicering?

Systerdyster sa...

Fast mig veterligt har alla dessa händelser inte skadat vederbörande. "Det som inte dödar dig, gör dig starkare" är väl ett himla bra uttryck?

Anonym sa...

råkat ut för pedofil, gruppvådltäkt, en man slog ihjäl mamma, mobbad på arbetsplats, galen, legat i bälte flertalet gånger, pensionär, skrivit en bok om ett gäng kvinnor som föstörde en skola och alla elevers skolgång...

Ann Helena Rudberg har fört ett hårt liv, som hon berättar om i sin blogg, hos MA, på Newsmill ja lite överallt.

Konsekvens någon?

maja lundgren sa...

Anonym 10.18, 35:

Jo jag har också undrat.
Möjligen kan det handla om att det bara får/kan vara synd om henne själv. Men jag har lovat att inte psykologisera. Jag hade aldrig hört talas om henne förrän i våras, men tycker att det är en fascinerande figur.

Zigge sa...

Finns det några journalister här som kan kolla upp uppgiften om mordhot och påtryckningar?

Anonym sa...

obs rejäla hot (inte mordhot) se upp för Madsen

M sa...

Läste AHR´s bok "Marilyn - min historia". Den var ok men väldigt mycket AHR.

Dottern min undrade, har hon stulit idén från Joyce Carol Oates? Nån som vet? Oates har ju tydligen skrivit en bok om Marilyn named "Blonde".

Ingen av oss har läst just Blonde, däremot läste jag en historia där Oates var kvinnan som omkom i bilolyckan Ted Kennedy var inblandad i, minns inte titeln. Chappahappa ni vet...svårt namn *S*

AHR har en del kloka funderingar men det är lätt att uppfatta det som att hon tycker sig ha nån slags insikt som det är väldigt få, eller särskilt utvalda förunnat att ha/få... hehe

Fast jag antar att vi alla kan uppfattas lite så när vi kör med våra predikningar.

Anonym sa...

Madsen: MAs kommentar i lördags, kl 03:59 EM lyder som följer (versalerna är original, alltså inte ditfogade av mig):

"Ann Helena
ÖVERLEVARNA - DEN ANONYMA MOBBEN! Det var ett bra uttryck. Det är precis vad det handlar om.
De tar sig inte bara yttrandefrihet, de tar sig KRIMINELLA friheter och ska behandlas därefter.

Som jag skrivit förr - de ska inte tillåtas agera i skydd av mörkret. Det är inte detsamma som att de ska tystas. De ska kunna blogga i frihet som alla andra men ärligt, öppet och enligt svensk lag.

Maja Lundgren agerar dagisfröken åt den anonyma mobben. De deltog snällt i hennes teckningstävling och för en gångs skull var de inte fullt så anonyma.

Som den anonyma mobbens härförare har Maja att ta avstånd från deras gemena handlingar eller se till att de rättar sig i ledet. Såvida hon inte är en av dem förstås.


Macke Luring
Hej! Instämmer.
Jag blir alltid glad när du dyker upp.
Kvar på familjeliv?


Anonym
Det är tänkvärt det du skriver.
Men vet ju att tex pedofiler själva ofta varit offer.
Det är kanske samma sak med ÖVERLEVARNA?
De var offer.
Nu har de vuxit upp till förövare!
ÖVERGREPP behöver inte alltid vara sexuella.
Det som hänt Ingrid är också ett ÖVERGREPP!

Obs!
På Majas blogg cirkulerar även vettigt folk som Leroy och andra! De går fria utan prut. De tillhör ingen mobb."

/IAMB

Anonym sa...

Tycker också att AHR har en del funderingar som är kloka, men problemet är att hon om någon tar sina känslobaserade funderingar till att de också måste gälla för andra. Hon påstår sig veta exakt vad andra har för motiv och vad de har sin upprinnelse i, så fort hon känner sig attackerad på något sätt, och det kan gälla då hon får svar på tal eller någon ifrågasätter hennes sanningar. Upplever henne som oerhört aggressiv, om någon.

Tycker att hon kunde vara ärligare med sin uppenbara dock passivt iklädda aggression/avund mot vissa kvinnotyper, typ starka feminister som har en röst, t.ex Maja.

Påfallande ofta hackar hon på andra kvinnor som yppar något som har med feminism att göra, och som vågar uttala kritik mot systemet.

Det ligger nära tillhands att tro att det ligger inte så lite avund bakom AHR:s ständiga attackerande av dessa kvinnor...Avund i att de yppar vad hon inte vågar, kanske?

Men man kan ju inte veta säkert.
AHRs egna ömma punkter blir så uppenbara i och med att hon uttalar sig så tvärsäkert om vad alla andra kvinnor har för motiv och vad som är deras problem. Ofta påstår hon att det är kärleksbrist i barndomen, och det tar hon upp som ett rött kort i debatten, så fort hon känner sig trängd upplever jag.
Och faktum är att jag tror hon har rätt till viss del, människor lider påfallande ofta, mer än sm vad borde vara fallet, en brist på att ha blivit älskade under sin uppväxt. Men det gäller många, och även AHR, att döma av vad hon berättat om sin bakgrund. Det naturliga är dock att detta skulle väcka igenkännande och förståelse, dock använder sig AHR av hennes egna förmodade slutsatser om kärleksbrist hos andra till att ständigt försöka sänka andras trovärdighet, inte medvetet men ändock påfallande ofta.
Hon argumenterar sällan i sak, och det är i sig passivt aggressivt att inte bemöta dem man talar med utan sätta sig på höga hästar och påstå saker om deras bakgrund i syfte att misskreditera deras argument.
Detta sätt att försöka höja sig över andra, och tala om för dem att: Jag vet minsann mer än du, utan att förtydliga vad detta "mervetande" består i, det är suspekt.
Att man lidit brist på något i sin barndom, eller att man har oberabetade eller bearbetade trauman i sin ryggsäck är inte orsak i sig till avsaknad av trovärdighet, i vilken fråga det n må gälla. Det ger större trovärdighet att bemöta människor i sak, oavsett vad man tycker om dera bakgrund.

Lägg märke till att det påfallande sällan är någon av de kvinnor som AHR attackerar som själva anväder sig av hennes bakgrund och svårigheter som ett sätt att sätta etikett på henne i en diskussion. Det verkar helt ha gått henne förbi detta faktum, trots att hon anklagar andra för hat.
Hon har en hel del massa blindfläckar, den kvinnan.
Men internet är underbart fritt, och vi lever ju i demokrati, och folk har rätt att hysa vilka åsikter och uppfattningar och perceptioner som helst, tack och lov.
Dock kan det vara värt att försöka blottlägga ojusta metoder och härskartekniker, även då de utförs i en fri debatt på internet, och även om de utförs av en kvinna...
/Anonymuskronikus

maja lundgren sa...

IAMB: jag tycker för fan att det är skandalöst att skriva så. Och jag kräver ingen rättning i leden.

Anonymuskronikus: pja, jag trillade nästan i den fällan ett tag - jag påpekade hur mycket eländes elände AHR berättar om ständigt. Och hon verkar sannerligen vara drabbad, både pedofili och misshandel av modern.

Men jag uppfattar hennes analyser av andras barndom och familjeförhållanden som klibbiga och påträngande. Det är ju ingenting man kan stoppa, trots att det är bland det värsta jag läst på nätet.

maja lundgren sa...

Och felaktiga, skulle jag vilja tillägga.

M sa...

Attacken på Maja och hennes föräldrar var verkligen smaklös!

Marina sa...

Gillade MO's(tror jag det var) uttryck "Baconfeber". Känner att lite galgenhumor är på sin plats då farbror doktorn anser att det är just den sortens flunsa jag fått.

Återgår till att vårda feberfrossa och ber på förhand om ursäkt om jag skulle ramla in här och yra i nattmössan.

Ang ursprungsämnet så kan jag bara säga att jag önskar jag hade hunnit vaccinera mig.
För att mota olle i grind, så kan jag villigt erkänna att jag tycker synd om mig själv just nu. Så det så! :-D

OBS! Ironi

Anonym sa...

Främsta orsaken till min tidigare kommentar, var att jag ville belägga det där med anklagelsen om kriminalitet, som Madsen efterlyste.

Jag citerade hela MA:s kommentar, eftersom det annars alltid går att säga att något är "utryckt ur sitt sammanhang". Kan väl iofs teoretiskt sägas även om en enstaka kommentar, men då får man väl själv gå in och kolla sammanhanget på den aktuella bloggen.

/IAMB

M sa...

Nej Marina, det var inte mitt uttryck men kul varé *s*

maja lundgren sa...

Marina: oj, då är du den första jag vet som fått den. Krya på dig!
MO: ja, det gjorde mig rasande. Att folk skriver om mig har jag vant mig vid. Men den grundlösa och sjuka attacken på mina föräldrar - varför tar sig en människa rätten att skriva på det sättet. Det om något borde vara kriminellt. Maffian vet för övrigt även den att det bästa sättet att göra någon illa är att angripa anhöriga.
Så. Basta. Nu är jag lugn igen.

M sa...

Maja

Det förstår jag, fast jag tror ju det flesta såg vad det handlade om; amatörpsykologiserande grundat på, på ja vadå? Det framstod mest som egenhändigt ihopsnickrade spekulationer, säkert nedklottrade i affekt, i syfte att såra och idiotförklara dig. Elakt faktiskt!

maja lundgren sa...

Affekterade spekulationer. Jo.
Jag har inget emot de där kompisdamerna egentligen, men de kunde gott sluta tro att de är så goda och förträffliga.

Medborgare Y sa...

Det finns journalister som vet var gränserna går. Inte ens i de fall där de letat skandaler bland politiker har de blandat in familjer eller barn.
Det finns någons sorts etik även i det journalistiska skrået. Den ser dock inte ut att omfatta de journalister som är sjukpensionärer.

Tack för dagens asgarv Anonym 10:05 (Charlotte R...?)!
Och Systerdyster för Baconfebern!
:D

maja lundgren sa...

Systerdyster - "det som inte dödar dig gör dig starkare", Nietzsches ord: jag tror du var ironisk när du skrev det, hur som helst är det något man kan fundera på. Det som inte dödar dig gör dig hård/bitter, skulle man ju också kunna säga. Beroende på hur man hanterar svåra händelser.
Jag ska leta reda på citatet i dess sammanhang, läste mycket Nietzsche ett tag men kan inte på rak arm komma på var det står. "Den glada vetenskapen"?

M sa...

Nej, jag har nog inte heller nåt emot damerna egentligen, bara lite grand ibland, när de gör nåt tokigt eller klappar sig för bröstet o sådär. Och när det verkar som självinsikten ligger på Zero.

Föredrar att tänka som så att en del saker sägs i affekt. Det känns på något sätt bättre än att människor skulle vara kyliga och beräknande på heltid.

Gudrun sa...

Marina = svininfluensan?
Säg någonting denna människa inte har haft? Vem måste berätta allt och vem söker bekräftelse hela tiden? Marina Iren Engan. Inte fan har hon baconsjukan! Där finns det bara en sjuka som härjar och det är mytomanisjukan.

Förresten är IAMB anställd som spion?

maja lundgren sa...

Herregud.

Ulrika sa...

Är det Jena måntro

maja lundgren sa...

Anonyma Gudrun, du är nog en olycklig människa. Eller så var det där en parodi.
Jag hade just tänkt berätta att jag åkt på något slags förkylning, förhoppningsvis inte flunsan. Men så viktigt är det förstås inte.

Marina sa...

Gudrun:

Du är hjärtligt välkommen hem till mig, så kan vi skaka hand... kanske du till och med vill ha en snorig kram.

Fy på dig Marina!!! Nu var du inte snäll!

*smäller mig på fingrarna*

Aj aj aj! Nu blev det ju ännu mer synd om mig ju!


Maja:
Tack för omtanken. Baconflunsan kommer förmodligen inte att få ett värre förlopp än en vanlig influensa. Komplikationerna är rätt så sällsynta egentligen.

*Kryper tillbaks in i dimman med svidande knogar*

Anonym sa...

Utstuderat att jävlas med folk genom att säga att man är förkyld!!!

Egoister som bara förstör är vad ni är!!!

Man ska vara glad för Hälsingland!!!

Ulrika sa...

Oj, vad många utropstecken

Ulrika sa...

Verkar vara någon som är inspirerad av dru... äsh, glöm det

maja lundgren sa...

Jamen nu är det nog en och annan lustigkurre i farten. Lite måste man få härmas, förstås. He. Det är sant att man iallafall ska vara glad för Hälsingland. Hälsingland är fint.

Ulrika sa...

O ja, inget fel på Hälsingland!

Leroy sa...

Tristan !

Du har rätt liksom Indianerna vi förut talade om.

"Try to walk a mile in my shoes and then we can talk."

Att utala sig utan att ha varit där är svårt och risken för att bli trovärdig är liten.

Man kan liksom inte förstå vad utsatthet, orättvisa/övergrepp är om man inte varit där själv.

Därför kan det vara bra att fråga.

Det du ber var och fråga oss själva är vad har jag för referenser/egna upplevelser, vad grundar jag mina tankar och beslut på?

Var fins min empatiska förmåga? Möjlighet att bli förstådd och lyssnad till/hörd kanske förstådd.


Citat av Hoopi och Lakotah Indianerna vilka har samröre med Maya kulturen vilken AHR säger sig stamma ifrån.

När man kan tala utifrån egen erfarenhet eller egna upplevelser går det bra men man skall inte dömma andra om man inte har egna erfarenheter.

Man säger även omkring detta med att ta beslut.

When you decide try to think 7 generations ahead.

Det vill säga man skall försöka tänka på konsekvensen för kommande generationer.

Balansen.

I de flesta humana ämnen är det nog bra för människans överlevnad. Människan är inte dum den kan dra lärdom. Inte bara genom att göra, utan att lära av andra genom att ex. vis lyssna. Ifrågasätta de som påstår. De som hotar skall så klart kunna visa eller bevisa.

De som bara pratar måste lära sig se och lyssna, låta andra få.

Kanske skriva eller berätta som man gjorde förr då endast en del kunde skriva.



Leroy

Anonym sa...

Gudrun: Spion? Nej, men jag har ett yrke där det handlar en hel del om att söka information och värdera källor.

/IAMB

Anonym sa...

IAMB: Det du citerar nu är något annat än det första citatet där jag anmärkte på ditt påstående att det var "hot" och "utpekande av folk som kriminella" - vilket inte kunde återfinnas i citatet. Sedan kom whiskyadvokatyr från visst håll om att det skulle ses i sitt sammanhang... Nå, jag läste citatet och varför skulle jag slösa med goda medborgares skattepengar för att leta upp ett eventuellt sammanhang?? Så rörig får man inte vara, allt skall vara klart, redigt och enkelt och utan invecklade efterförklaringar.
Den väntade avdelningen från 7:e kavalleriet kommer inte idag, den har förintats i en träffning vid Little Big Horn. Alla har stupat, inklusive general Cluster, och det finns tyvärr inga överlevare att ta hand om. Tragiskt.

/Deputy Marshal Chris Madsen

Anonym sa...

Madsen! Vill du gifta dej med mej;)?
Du är helt underbar!

maja lundgren sa...

Det var roligt, Madsen.
Men det här är ju tröttsamt, jag vill försöka i ett så lugnt tonfall som möjligt säga att M.A antagligen inte mår bra, men att det inte kan fortsätta så här. Nu skriver hon om "överlevarnas grova förtal, ständiga terror och övrig brottslighet".
Får man peka ut en grupp som brottslig?

maja lundgren sa...

Anonym 20.42: Madsen är väldigt rolig, ja.

Ulrika sa...

Åh, spirande kärlek! Kan vi inte skriva om det istället. Madsen kanske får skrida fram i paraduniformen

Ulrika sa...

Madsen verkar ha dragit i Anonyms virtuella flätor. Vad rart ;)

maja lundgren sa...

Ja, det är en bra idé.
Anonym hjärta Madsen, haha haha, hihihi...

Ulrika sa...

Ja - jag har alltid varit mycket tveksam till nätdejting. Men se här! Kanske måste omvärdera mina åsikter ;)

Ulrika sa...

Det kanske bara sa "klickettiklick". Hihi

Marina sa...

Det kanske är en bra idé med nätkärlek. Det är ju tydligen så att alla aspekter av en person kommer fram här, så då lär man ju verkligen varandra att känna... Eller hur?

Önskar kärleksparet lycka till

maja lundgren sa...

Ulrika: ja, det liksom bara hände. Få se nu om Madsen nappar på Anonyms frieri.

Ulrika sa...

Men så klart, finns ju andra virus än svininfluensan... Så var försiktiga med vilka länkar ni klickar på. Hehehe

maja lundgren sa...

Hela kavalleriet kanske låter sina hästar stå på bakbenen (det finns säkert en term för det)

Anonym sa...

Madsen: Min kommentar från igår söndag kl 22:02, var kanske lite ologisk, det medges. När jag skrev "det handlar om mycket allvarliga saker som hot och utpekande av folk som kriminella", så menade jag att hela sammanhanget vi diskuterar handlar om detta, vilket jag förutsatte att alla som följt diskussionen kände till. I det citat jag tog upp specifikt i just den kommentaren förekom däremot inte dessa element. Det där med utpekande av folk som kriminella påvisade jag i min kommentar idag 7 sept kl 12:14.

/IAMB

Ulrika sa...

Maja, Levade heter det om jag inte missminner mig...

Anonym sa...

Såja Flickor...var inte avundsjuka.
Prova med lite charm och humor, kryddat med en smula medmänsklighet så kan det hända att även ni i någon avlägsen framtid blir betraktade med beundran.
Det är så väldigt osexigt med en taskig,nedvärderande attityd.

maja lundgren sa...

IAMB: Det kan inte fortsätta så här. Gruppen överlevare utpekas som brottslig idag igen.

Ulrika: ah, det är väl franska då. Uttalas
lö vadd?

maja lundgren sa...

Anonym 21.37: men så trevligt då att få besök av ett sexigt charmtroll.

Ulrika sa...

Maja, Tror det uttalas som det skrivs (utan e). Detta tränas på spanska ridskolan och är klassisk dressyr och momenten har sitt ursprung från krigföringen till häst. Levade har jag för mig skulle skydda ryttaren från sabelhugg. Capriole skulle sparka huvudet av bakomvarande motståndare.

Värt att påpeka att jag uttalar mig utifrån ett genuint hästintresse därav kunskaperna. Alltså, jag är inte intresserad av våld!

Ulrika sa...

Kanske är ett mer jordbundet uttryck från latinska levitera....

Leroy sa...

Ulrika!

Det var jag och inte MA som funderade vad du dök upp ifrån och vad du grundade dina åsikter på.

Lite som jag tidigt frågade om på Kramas bloggen och hos Tristan. Jag vet att det är svårt att prata om egna erfarenheter och varför man är engagerad.

Marina tycker jag skall ha all heder men att som en del då man ifrågasätts slå bakut och börja hota är fel. Man borde nog som Tristan säga hålla sig till verklighet och referea till saker som har substans. Inte bara sitta som Gamar runt ett utpekat offer. Är det flera som är utpekade handlar det inte om amar då handlar det säkert om hyenor.

Mera om dett kan man se i Lejonkungen och inte i verkligheten om Tigrar och Myggor.

:
http://www.youtube.com/watch?v=X1RFKHj8rU4

Den gåtfulla världen med rekomendationer för kommande generationer.

En Engelsk versionen är egentligen bäst.(Future will give tha answers to a question, living loving and weeping..). Circle Of Life :

http://www.youtube.com/watch?v=iqF8S9zMi3U

Leroy

Anonym sa...

Maja: Jag förstår mig inte på MA. Men hon fascinerar mig på något sätt. Och Änglagårds-projektet tycker jag är bra - har t o m stött det med lite pengar. Men det hon skrev här:
http://monicaantonsson1.blogspot.com/2009/06/den-som-kastar-sten-pa-andra.html

borde väl egentligen ha fått mig att låta bli att ha med henne att göra överhuvudtaget. Jag har funderat på att om det varit mig hon skrivit om på det sättet, så hade jag väl inte stött något projekt kopplat till henne, hur behjärtansvärt det än verkat. Sånt där kan man fundera på...

/IAMB

Leroy sa...

Ulrika.

Kanske lika bra att lära sig rida lite Western och via att man kan hålla i en tygel. Kunna styra med fingertoppskänsla och en bra sitts.

Leroy

Anonym 19:11 sa...

IC har ju skrivit boken Ljusfolket om mediet Benny Rosenqvist. Ja, han som upptäckte att IC och Carolina Gynning var systrar på 1600-talet. Det har ju flera tagit upp här redan.
Lite ironiskt i sammanhanget är att Benny Rosenqvist tidigare skrivit en självbiografi med titeln Överlevaren, som bl a sägs handla om sexuella övergrepp i barndomen och andra hemskheter han fick utstå som barn.
Ja ironiskt med tanke på hätskheten mot överlevarna alltså.
Märkligt är det ju att han inte ses som offerkofta. Kan det bero på det där systerskapet med Gynning månne.

Marina sa...

Leroy:

"Marina tycker jag skall ha all heder men att som en del då man ifrågasätts slå bakut och börja hota är fel."

Utveckla gärna. Som jag uppfattar det så menar du att jag "slått bakut och hotat" för att jag blivit ifrågasatt.

Vid _ett_ tillfälle gick jag över gränsen efter att ha mottagit ett antal otrevliga mail från MA. Då svarade jag i ett mail till henne att om hon fortsatte på samma sätt, så skulle jag se till att hon skulle mötas av motstånd. Underströk att det handlade om verbalt sådant. Konstigt nog så fanns det inte med när MA lade ut mitt mail på bloggen...
Jag gick för långt men enligt polisen räknas det inte som olaga hot. Att det var både otrevligt och onödigt håller jag med om, oavsett orsak.
Jag har dessutom bett om ursäkt för mitt mail, men icke sa nicke!
Är det livstidsdom på sådant?

Anonym sa...

IAMB: Det är nu helt OK, har läst igen din kommentar 12.14. Var/är i övrigt inte så insatt i kriminella sammanhang som ligger utanför min jurisdiktion; Indian Territory - Oklahoma.
Anonym 20.42: Förbluffad; måste fråga: Är du hemmastadd i skötsel och vård av ett Krag-Jorgensen.30-40 gevär?

/Deputy Marshal Chris Madsen

Leroy sa...

Anonym 22.15 inta kanske ironiskt utan snarare surealistiskt och osannolikt att det kan kanske vara så. Intressant att se att han skrev boken "Överlevaren".

Det handlar nog om olika dimmensioner av den verklighet vi lever i eller betraktar.

Leroy

M sa...

hehe realy - är Benny en överlevare?

Ja, så ironiskt! Men det är nog inte helt ovanligt med sånt där kappvänderi (eller vad man skall kalla det) beroende på vad som kan gynna en person för tillfället osv.

Gudrun sa...

Att Marina bara gått över gränsen en gång är ju skitsnack. Det har hänt ett antal gånger tillsammans med Motherwitch/bitch aka Sanna Ax när de jagat människor som vågat säga emot dem.

Varför hamnar hon alltid i bråk och tjafs? Hur många bloggar har hon avverkat genom åren och varför?

En gång gått över gränsen? Var det inte DOS som hade radat upp några av hennes övertramp? Den posten skulle vara intressant att få visa för Engan igen. En gång över gränsen? Jag tror inte det. Minnet är kort hos vissa.

maja lundgren sa...

IAMB: jag tycker inte att man ska låta bli att ha med någon att göra. Snarare tvärtom, jag tycker absolut att det är bra att kommentera och diskutera i Monica Antonssons blogg.
Och självklart kan man stödja projektet Änglagård! Varför skulle man inte stödja det projektet? Det är ju en helt annan sak.
Inlägget du länkar till var ju inte så kul, nej, jag skulle vilja precisera en sak: jag har förstås aldrig sagt att jag vill bli nerskriven, däremot - någon gång i början av den här evighetsmaskinen, när jag första gången kritiserade Monica, så blev hon arg och sa att hon hade avhållit sig från att kritisera mina böcker. Det sa jag att hon absolut inte skulle göra, det är bra och nyttigt med kritik. Det här anknyter väl till lojalitetsdiskussionen, och jag menar att den sortens lojalitet är negativ, alltså att låta bli att lufta kritik, om det rör viktiga saker. Sen hade jag på något vis redan anat att hon inte gillade mina böcker.

Ulrika: aha. jag vet inget om hästar, skulle nog ändå tro att levade är franska från början (det betyder ungefär lyft, lyftning på franska).

Leroy: ja det är bra att lära sig rida lite Western.

Systerdyster sa...

När vi är inne på Spanska ridskokan i somrs, som alla vet ligger i ....Wien. Logiskt. Hästarn avlas i Slovenien tror jag. (borde ha koll men är osäker) När jag äntligen fick möjliget att bevista en uppvisning visade det sig vara ett sommarprogram. Hingstarna var på grönbete på stuteriet så höstarna som deltog var stom med sina föl. Jag grät av lycka övrt att de desa ännu inte dillade i caprioler och vad det heter. Söta och bruna, nästan svarta. Fantaskisk upplevels en för en gammal hästtjej som jag, vill ta upp min hobbie, Bäst att börja mrd musasteg!

maja lundgren sa...

Kan levade vara spanska?

Ulrika sa...

Leroy, vet inte riktigt om du tycker att jag är en gam, hyena eller bara en mystisk figur. Jag har väl inte riktigt sett att du undrar vad jag baserar mina åsikter och mitt engagemang på.

Jag tycker inte att det är fel att känna med och lyssna på människor som har varit med om jobbiga saker i sitt liv. Något som jag tror de flesta varit mer eller mindre.
Men att många hittar styrka och sätt att gå vidare med livet trots förskräckliga förutsättningar tycker jag är beundransvärt. Och att emellanåt må dåligt är var människas rättighet utan att bli hånad och bemötas med kyla. Det finns ingen som springer omkring i ett kvittrande hela livet.

Jag vänder mig emot kylan, misstänksamheten och rädslan. Rena och skära elakheter och lögner står mig upp i halsen. Finns tillräckligt av sånt utan att elda på och applodera.

Arg och förbannad får man vara, absolut. Har jag varit många gånger, men det finns gränser. Obetänksam kanske jag också varit när ilskan är där, men det finns gränser.

Anonym sa...

Maja: jag är feg helt enkelt - men det är rätt intressant att inse det! Jag vill gärna hålla mig väl med alla, men samtidigt inte vara falsk. Inte så lätt! Ska fundera mer på detta.

Gonatt!

/IAMB

M sa...

Obs! Skrattade förstår inte åt själva Benny (som överlevare), men det förstod nog alla.

Men att mediumet Benny sa vad IC antagligen ville höra får mig att känna mer skepsis mot medium. Det och det ironiska i att IC är så hetskt mot överlevarna var ju lite småroligt faktiskt!

Ulrika sa...

IAMB, Å vad härligt. Har varit i Wien men inte sett Spanska Ridskolan. Däremot var jag på Globen när dom var där... Klassisk musik till dessa vackra Lipizzanare...
Tror stuteriet ligger i Österrike..Piber...

M sa...

hetskt= hetsk

Ulrika sa...

Nä nu vart det konstigt. Systerdyster var kommentaren riktad till.

Gonatt IAMB ;)

Anonym sa...

Ser mig föranledd påpeka att alkoholrestriktionen fortfarande är i kraft.

/Deputy Marshal Chris Madsen

Leroy sa...

Ulrika!

Man skall så klar lära sig att håla i tyglarana oavsett vad eller vart man väljer att rida.

Ulrika jag ycker varken du är det ena eller det andra jag bara undra vad du grundar dina åsikter på och jg frågar dig likväl som jag frågar andra. Tristan hade ju en liten vinkling av det hela som jag valt att lyfta.

Har du gått minst en "mile" betydligt kortare än en mil, i mina skor så är jag beredd att lyssna till dina argument.

Väljer du att prata om annat eller försvara andras ageranda så vill jag gärna att du utvecklar din ståndpunkt för att du skall få empati.

Jag tycker varken det ena eller det andra om dig. Tycker inte heller om hot eller råd om att man skall hålla sig undan. Då man egentligen bryr sig om barn och 3´dje part.

För nästa genaretion är säkert klokare och mer informerade än vi är!

Jag vet att min son är det, jag hoppas min lilla dotter en dag ser hur sanningen förhöll sig.

Leroy

maja lundgren sa...

IAMB: jag tror det är fullt möjligt: man kan vara kritisk på vissa punkter och uppskatta annat. Och skriva i många bloggar, självklart.

Deputy Marshal Chris Madsen, vilken schysst fråga till en friande anonym.

Anonym 19:11 sa...

MO.
Ja, jag förstod i all fall det för det var ju så jag reagerade.
Jag är väldigt skeptisk mot medier. Än mer skeptisk blir jag när mediet tar 1000kr/halvtimmen för att "läsa" en person.

Ulrika sa...

Leroy, jag är inte ute efter empati och hästar har jag sedan länge lärt mig att tygla. "Prata om andra eller försvara andras agendor". Du får gärna utveckla det.
Jag har om och om igen förklarat mina ställningstagande på alla möjliga sätt

Du behöver inte gå en mil i mina skor för att jag ska lyssna på dina argument...

Leroy sa...

Marina !

Inte är det livstidsdom på sådant!

Carstoned valde att ta kontakt och försöka förklara, det är upp till var och en att välja at lyfta på telefonen och förklara sitt resonemang och agerande.

Monica har efter att skrivit på familjeliv inte haft det lätt och många har försvarat Liza m och hennes förlag i absurdum. Även om ånga inte förstått hur media och förlag agerat i det Chicken Race 2 som utspelat sig så vet jag att många läsare av detta ser hur kanske verkligehten förhåller sig.

Bättre attt hålla sig till verklighet och sanning i stället för att påstå eller hota.

Jag själv har ju blivit ombedd om att hålla mig borta fast jag hävdat att jag bara bryr mig.

Inte undra på att man funderar på vad en del som skriver eller påstår verkligen skriver för.

Jag har full respekt för att utsatta inte skall krnkas eller utsättas mer men har svårt att förstå varför en del skall skyddas in absurdum från de påståenden som görs.

Gillar inte då jag utpekas som potentiell förövare bara för att jag tycker att man heldre skall få chans att ge än att få ta.

Leroy

M sa...

hetskt=hetsk=hätsk

Stavade lite fel ser jag men inte p.g.a av alkoholintag - följer lydigt Marshal Deputy´s uppställda regler på Majas blogg *s*

Leroy sa...

Jag har även uppmanat Maja att lyfta luren men tror nog att hon väljer at utreda ett och annat och kanske skriva om hur allt förhöll sig då Pirater mfl seglade på havet utan att det ens blåste en liten vind pust.

Leroy

Ulrika sa...

Men Leroy, ska alla kontakta MA och förklara sig?

Leroy sa...

Nej det gäller väl att skriva och försöka förklara varför man skriver eller påstår eller?

Spelar nog ingen roll vart man utvecklar sitt resonemang eller ståndpunkt, utvecklar varför man valt att engagera sig eller varför man tycker, bara man försöker förklara sig. då finns det nog en och anna som kan förstå eller använda sin empatiska förmåga.

Utan att begrepp blandas ihop eller att påståenden blir oemotsaggda.






Leroy

Kristina sa...

En blir enbart ledsen att läsa utfallen på MAs blogg mot oss överlevare. Hon verkar inte förstå vilken smärta en måste leva med. Själv väller minnena av min mors hemskheter upp varje gång jag läser eller hör om barn som blir utsatta. Att då behöva läsa sådant som MAs skriverier känns ännu värre. Har inte människan någon skam i kroppen?

Marina sa...

Leroy:

Vad vet du om vilken mailkontakt jag har haft med MA?!
När har jag pekat ut dig som en potentiell förövare?!

Just nu så fattar jag inte att jag ansåg dig vara den vettigaste på "er sida".(ursäkta ordvalet, kom inte på något bättre just nu)

Det här börjar bli absurt.

Leroy sa...

Nej Marina du har inte pekat ut mig men det finns andra som skrivit härhos Maja som påstått at jag vill ge i stället för att ta.

Sett detta som bevis för min läggning och insuinerat. Sen finns det de som bett mig hålla mig undan då jag försökt stöttat utsatta att träda fram och vara sig själva fortsätta prata sanning tro på kärlek i stället för hat.

Leroy

Leroy sa...

Jag är straight och har inte denn läggning som insunierats och jag har varit med om en hel del påstååenden de 4 senaste åren men valt att fortsätta onfrontera och prata om sanning, både jag och min mor har pratat om det förflutna och jag hopas inerligen att min dotter inte hamnar i samma situation som Daddys dotter Rania.

Vore tragiskt både för mig och barnet samt sysskonen och modern.

Men man måste ju som jag skrev försöka kunna förklara varförman skriver. även om en hel del tycker att man inte behöver det.

Jag är en person som bad andra att reda ut det som annonyma skrev på din blogg i början av året och jag gillade inte det jag såg somn skrevs där. Jag vet att man kontaktade dig från föreningen och att det var oegelntligheter som försegicks. Hoppas att Ni redde ut det och att du faktiskt hönger med och att du fortfarande tror på sanningen och framtiden.

Inte fastnat i detaljer som inte handlar om vilja. lämplighet eller att den skall få bli prövad.

Hörs en annan dag, troligen under anna rubrik men du har stor hyffsatt stor respekt.

Baserat på vad du skriver oavsett...

Leroy

Leroy

Systerdyster sa...

Tack, Ulrika, Piber är det ju. Har för mig att hästarna från början var en gåva från det spanska hovet, (trevliga presenter i så fall).

Jag är väldigt misstänksam mot personer som å ena sidan anser sig vara godheten själv men som å andra sidan oavbrutet giftmördar människor verbalt och inte förmår att föra en saklig debatt. "Stick och brinn", kanske det inte står, men ofta är det andemeningen. Någon, tror det var Maja, skrev något om mellanstadietjejer och sådan vibbar får jag ofta när jag läser hur damerna bemöter de modiga som dristar sig till att ifrågasätta.

När jag träffar nya människor brukar jag leka med tanken på hur de vore att ha som arbetskamrater/kollegor. Sådär mellan tummen och pekfingret, bara. De flesta har ju sina tillkortakommanden som man får stå ut med, jag har mina egna, väl medveten om det. Men att tillbringa arbetsdagarna med mellanstadietjejsmobbing, där går gränsen.

@Marina. Krya på dig, ont krut förgås inte så lätt...(svenskt utslag av galghumor)

Och till slut sjunger vi allesammans "We shall overcome..."

Tristan sa...

Leroy

Du verkar ha fått för dig att Monica Antonsson är något slags norm och referens för bloggare - alla bloggares moder och beskyddare.

Varför skulle man behöva förklara sig inför Monica Antonsson? - Hon är vilken person som helst - om än en veckotidningsjournalist.

Jag skulle vilja vända på förhållandet i så fall. Det borde vara Monica Antonsson som tar ett steg tillbaka och försöker skaffa självinsikt i hennes självpåtagna roll som bloggosfärens rättfärdiga moder.

Tristan sa...

"Ni" har tagit upp "fenomenet" AHR ovan.

Någon av er skrev något i stil med att AHR inte upptäckt att man som meningsmotståndare inte går till personangrepp mot henne genom att tala om hennes komplicerade uppväxt/bakgrund samtidigt som hon själv projicerar sina personliga problem på de som hon inte orkar/vill bemöta i sak.

Jag har faktiskt tänkt i liknande banor. AHR ger många gånger sken av att ha nått något slags insikt. Men alla påträngande, sliskiga och vämjeliga skriverier från hennes sida vittnar om att där saknas något.

Integritet, omdöme, värdighet, självinsikt...?

Systerdyster sa...

Vi är i allmänhet ganska duktiga på att göra andras inre inventering, vara klarsynta och ibland amatörpsykologiserande. Det som AHR skrev om Majs familj var bland det värsta jag läst på det temat. Och som sagt, ingen, såvitt jag vet har psykologiserat kring AHR i liknande ordalag, trots att det tydligen finns stoff att bygga på.
Är det för lättköpta poäng i stil med att man inte skjuter på en sittande fågel?
Om fallet är så, hedrar det många.

Anonym sa...

Systerdyster: Har du läst "Spelet kring självkänslan" av Bodil Wennberg? (från 1995) En i mitt tycke fantastiskt bra och insiktsgivande bok. Jag kom att tänka på den i samband med din senaste kommentar. Just det där hur samspelet utvecklas mellan de ytligt sett starka (fast i AHR:s fall kanske det finns en lite djupare styrka också, möjligen) och de andra, som låter sig köras över alternativt avstår från att slå tillbaka, för att de tycker att nivån är beklämmande. De "svaga" tycker att de "starka" avslöjar sig själva i sina klumpiga påhopp, men i praktiken (t ex i arbetslivet) så visar det sig ju att man kan komma långt med fräckhet, även om det inte skapar något trevligt klimat.

/IAMB

Systerdyster sa...

IAMB:
Tack för boktipset. Intressant i bla. arbetsgrupper att hur vissa år efter år tillåts förgifta arbetsmiljön för sin omgivning och kommer undan genom att omgivningen lägger sig platt alt. intar ett röliknande förhållningssätt.
Läste tidigare i år "Härskarteknik" av Elaine Bergqvist. Lustigt att se hur de mest simpla tekniker använs gång efter annan. Som att bemötta en meningsmotståndare med orden Lille vän...

Anonym sa...

Nu när AHR skrivit en bok om fru Kennedy så kan man ju undra hur många rätt hon har denna gång eller ifall det är samma skitsnack som hon skrev om Ingrid Bergman på MA´s blogg. Inte många rätt där inte.

maja lundgren sa...

Leroy: det är faktiskt jag som varit insinuant eller retsam mot dig... Ingen annan såvitt jag vet. Förlåt, det var inte illa ment. Det var några ord som i stil med att "barnen ska få" som på nåt sätt väckte undran. Men du är hederskommentator och hedersprofil, inget annat. Förlåt. Däremot har jag aldrig bett dig hålla dig borta.
Jag sa Stick och brinn! till Kimzah och Alexis, inte för att de var regelrätta troll (såna har jag aldrig sagt stick och brinn till), utan för att jag uppfattade dem som hala. Men det är mycket lätt att fortsätta skriva under signatur eller anonymt. Jag har inte portat någon.

Alla projicerar och spekulerar om andra. Det är ett faktum. Man kan inte låta bli, det handlar om att läsa av folk, försöka ta reda på vad de är för ena, om man kan lita på dem, om man har något gemensamt med dem (eller i riktigt krassa fall, om man kan ha nytta av dem).
AHR skriver ibland väldigt fina och häftiga saker, tycker jag, och ibland blir det jungianism och spekulation på ett inte så kul sätt.

Anonym sa...

"Marina Engan Sanna Ax och tjejerna på FI som sjöng om att de hatar alla män och skalla slita dem i stycken tillhör Feminazisternas spjutspetsar. Alla män är skyldiga.!!!! "

så skriver man på SVT:s sida. Väldigt pricksäkert.

Hälsningar från
Anna-Karin

Systerdyster sa...

Apropå självkänsla kontra självförtroende. Dessa två går sällan hand i hand, lite klurigt det där. Gott självförtroende är ofta (inte alltid), på ett omedvetet plan, ett kamouflage för en dålig självkänsla. Svåra saker, men väldigt intressanta, det är klokt att börja med att titta på sig sjölv.

Funderare sa...

Har läst runt på "vissa" bloggar om att IC blev tvungen att sluta blogga eller har stängt sin blogg. För någon vecka sedan så stängde hon av funktionen att kommentera för att hon skulle arbeta i några veckor. Numer så är bloggen endast till för inbjudna läsare. Men att hon skulle ha varit tvungen att sluta blogga för alla hot, nja, slutat blogga verkar hon ju inte ha gjort. Bara sållat bland kommentatorerna.

Om det förekommer hot så kan det ju inte ha varit via bloggen i alla fall. Men i vilket fall som helst är det tråkigt att det ska kunna bli så. Tyckte om att "snacka" med vissa av hennes stammisar. Riktigt informativt. Man behöver inte tycka om allt, men alla har vi våra poänger.

Vad bra Maja att du hittade länken till mailet.

Hur var det nu med AHR och härstamma från Maja-kulturen. Fåse nu, Maja = avskrädeshög, billig krog och bakgata. Lite komiskt så skulle man kunna se det som att AHR härstammar från en avskrädeshög på en bakgata, brevid en billig krog =)

Jag arbetar med funktionshindrade barn och ser vilken enorm kraft de hittar hos andra i samma situation. Någon som "vet" vad de pratar om, inte gissar sig till. Att veta vad klämma tummen i bildörren är är inte samma sak som att veta hur det är att klämma tummen i bildörren. Vet man inte så kan man inte förstå, mycke enkelt.

Sen kan tyvärr många försvara sin okunskap med "en spik i foten"

Marina sa...

Oj oj oj!
Är man kändis nu då? :-D

*solar mig i glansen av Anna-Karins kommentar*

Häftigt!

Synd bara att Anna-Karin inte har någon länk så att jag och alla andra kunde få höra denna skönsång.

Anonym sa...

Är det fel att tala om att det onda till slut går över eller kommer att gör mindre ont? Eller är det bättre att säga att jag vet hur det är och vet vad det innebär och Sorry grabben/tjejen det här kommer du aldrig att komma över? Lidandet kommer att vara forever and ever! Jag vet jag har varit där!
Oj, vilken tröst!

Marina sa...

Näää... vad synd!
Jag läste fel och trodde att någon hyllade oss med en sång.

*gråter hejdlöst av besvikelse*

Anonym sa...

En liten iakttaglese, förutom skitsnacket om "överlevarna" som MA ägnar sig åt, så pekas denna grupp ut som skyldig på flashback, och nu även på SVT:s sidan...Ja, lite här och där.

Ma har verkligen lyckats i sitt uppsått att sprida förtal, om det nu är hon som är den egentliga källan, och inte någon annan frustrerad typ? Hursomhelst, jag råder till att ta det med ro, även om det inte är kul, skönt att du verkar göra detta Marina. Omgivningen förstår ofta bättre än att enbart hörsamma lösa rykten, och de som inte gör det, är ändå inte värda energi. Men det är ju intressant att se vad som händer då spiralen är igång. Skitsnack kan man välan stå ut med, men går det till handgripligheter, så...Lite läbbigt är det då det hetsas på olika ställen Typ "Här bor hon..."
Ur ett etiskt hänseende är det helt fel, och vill man ha fram ett budskap, så skjuter man ju sig själv i foten genom denna typ av angrepp.
/Reflekterare

Medborgare Y sa...

Anonym 11:48,ja det är fel att säga att det går över. Om du inte med säkerhet vet att det är så.
Att berätta att man har klämt tummen/har njursen/blivit våldtgen betyder inte tt man ber om tröst eller behöver tröstas. Särskilt inte av en person som inte förstår vad vi pratar om.
Däremot kan man som medmänniska visa sitt deltagande och sympati. Och det i sin tur är något annat än att uppuntra en eventuell självömkan.

Din kommentar är väldigt barnslig hörrödu.

Anonym sa...

Man skulle kunna tro att Monica Antonsson har ett horn i sidan till överlevarna för att de inte anammade hennes uppfattning vad gäller Gömda/Asyl.

MA har väl visat ganska klart och tydligt att hon inte tolererar att någon har en annan uppfattning än henne.

Men som sagt, det är inget att hetsa upp sig för eller att själv blanda in sig i dårskapet. Hon gräver sin egen grop och håller man sig lugn och på avstånd slipper man ramla ner när kanterna i gropen rasar. (tillräckligt många har redan gjort det)

Hon vill styra och ställa över nätet vilket visar på en hyfsat grandios personlighet.

Anonym sa...

Eftersom ni ändå bara bråkar för bråkandets skull, så kan ni väl börja diskutera religion istället. Det brukar få igång folk.

Anonym sa...

Jag brukar ibland vänta på att dom (ytligt)starka, grandiosa typerna ska falla på eget grepp, alt ramla ner i sin egengrävda grop - men min erfarenhet är att man får allt vänta...

och vänta...

OBS! Därmed inte sagt att man ska sätta krokben eller putta någon i gropen. Däremot borde jag lära mig att vara djärvare, mer öppet arg i stället för passivt aggressiv, våga ta risker etc etc


/IAMB

Anonym sa...

Medborgare Y

Och att vara martyr hela sitt liv är faktiskt ganska barnsligt det med.....

Anonym sa...

Det är ingen som rår på Monica Antonsson. Hon är stark och vet vad hon vill. Det är ju inte ens nån som orkar skriva kommentar på hennes blogg längre.

Hon gör precis som hon vill och hon bryr sig knappast om vad andra tycker om de inte tycker som hon.

Det finns knappast något sätt att påverka henne på. Däremot påverkar hon omvärlden.

Medborgare Y sa...

Anonym 14:08, barnsligt är kanske inte rätta ordet men att leva ett liv som martyr kan tyda på en oförmåga att se problemet och att orka ta itu med det.

Så jag vill råda dig att försöka hitta din väg att komma över och hantera att det finns människor som inte delar din världsbild eller dina värderingar.
På det viset kan du slippa ifrån ditt martyrskap.

Anonym sa...

Tror ni på en högre makt?

Anonym sa...

Medborgare Y:

Ja - otroligt!

(Vet inte om det är mig du syftar på, men jag håller med i vilket fall.)

/IAMB

Medborgare Y sa...

Högre makt? Monica Antonsson?

Anonym sa...

Hoppsan, det gick visst lite för fort där. Jag tyckte mig inte riktigt känna igen Medborgare Y, men så valde jag att tolka det där med barnsligt och martyr på ett positivt sätt, bara för att det var Medborgare Y som skrev det - men det var det ju inte.

Nu blir det krångligt.

Jag tror jag tar lite paus från det här, känner att det håller på att gå överstyr... fast på ett bra sätt... jag menar, jag har fått väldigt mycket nyttigt att fundera på, men kanske inte ska göra det offentligt...

...

Hälsningar

/IAMB

Medborgare Y sa...

IAMB, jag skrev ett litet svar till den Anonyma som har såna problem med överlevare.
Dig håller jag alltid med! :)

Anonym sa...

Tack, Medborgare Y! :-)

/IAMB

Anonym sa...

Medborgare Y


Vi leker med tanken att du varit med om en fruktansvärd händelse i ditt liv, det kan vara ett barn som dör eller att du själv blivit utsatt på ett eller annat fruktansvärt sätt.

Tror du att du skulle bli hjälpt av att träffa en medmänniska som varit med om samma sak som du och som efter X antal år funnit en frid i det som hänt och som kan visa dig att det går att leva ett liv värt att leva, även efter ett sådant trauma? Och som även kan visa dig att man faktiskt en dag kan le och känna glädje igen.

Eller vill du hellre ha stöttning av personen som efter lika lång tid inte kan glädjas åt någonting annat än ältandet av sin olycka och som ser sitt liv som en enda stor orättvisa? Och som absolut inte kan försonas med det som hänt? Som även ser det som sin livsuppgift att aldrig låta någon glömma det som hänt dem? Aldrig, aldrig någonsin!
Att jag skulle föredra alternativ ett är ingen tvekan och jag tror faktiskt att de flesta människor skulle välja som jag!

Det finns föreningar där människor som varit med om fruktansvärda händelser stöttar varandra vilket är ovärderligt vid krisbearbetning.
De flesta brukar dock gå vidare efter olika långt tag och brukar tycka att det känns bra.
De försöker kanske istället hjälpa nya drabbade med att lyssna, förstå OCH att visa dem att såren kan blekna. Även om de aldrig försvinner helt.
Det kan ofta kännas meningsfullt för dem själva att veta att de med sin historia och med sitt läkande kan visa att man kan gå vidare för att det är ju faktiskt så att livet självt gör ju det trots allt!

Min undran är om en människa som inte själv är läkt gör nytta för andra drabbade?
Mycket mindre nytta än vad de själva tror skulle mitt svar bli!

Vill poängtera att jag naturligtvis begriper att människor är olika och handskas med kriser och sorger på olika sätt vilket inte är fel.
Däremot är det fel när man tror att man hjälper andra genom att statuera exempel med sig själv som drabbad för livet. Lidandet och offerrollen blir någon slags identitet, kanske för att man får så mycket uppmärksamhet och medlidande man inte annars skulle få, inte vet jag!

maja lundgren sa...

God eftermiddag Piggies (i positiv bemärkelse), jag undrar en sak - när ni refererar till SVT:s sida, är det någon som häckar i ett kommentarfält och mullrar, eller är det televisionen som sådan som pekar ut?

Anonym sa...

Vem har nu sagt att till exempel Marina Engan inte kan glädjas åt något?

maja lundgren sa...

Anonym 15.35: inte jag iallafall.

Anonym sa...

Ja kan inte Marina le och känna glädje?

Kan du bevisa du som är här och pratar om hur andra ska bete sig. Eller är det något som du bara tror och inbillar dig?

Anonym sa...

Jag låter detta vara nu med att säga att Marina E gärna verkar se sig själv som humoristisk och raljerande, tror jag det brukar heta.
I mina ögon är hon tragisk som inte verkar ha annat att identifiera sig med än sina barndomsövergrepp. Att inte kunna fokusera på så mycket annat är tragiskt i mina ögon och inget annat.
Men det är ju faktiskt hennes val och hon är väl själv förhoppningsvis lycklig i sin roll!
Bara hon inte tror hon är en förebild för andra utsatta människor får hon leva sitt liv precis som hon själv anser blir på bästa sätt för henne och tro vad hon vill om sig själv!

Anonym 19:11 sa...

Maja. Jag kollade snabbt det där om SVT. Det var en anonym kommentar någonstans. Gittte faktiskt inte titta efter mer än så. Bara såå ointressant.

Anonym sa...

Så att en person som skriver om ett visst ämne på internet har inget annat att identifiera sig med än det ämnet. Intressant. Det visste jag inte.

Anonym sa...

Anonym 15.51

Det visste inte jag heller! "Verkar inte ha" betyder annat än "har inget".
Läsförståelsen är verkligen inte på topp bland vissa på den här bloggen!

maja lundgren sa...

15.44: i dina anonyma ögon är det på det viset. Jaha.

Men nu måste jag ta att be folk välja en signatur iallafall! Det tjatade jag på mycket tidigare, får ta och insistera lite på det nu igen.
Och alla tålmodiga prisvinnare, tigerbossen har fått ändan ur arslet och börjat paketera.

(Kom ihåg vem det var som uppfann uttrycket få ändan ur arslet!)

Anonym sa...

Anonym 16:02

Men om det bara är så att det bara "verkar" så faller ju hela resonemanget. Det spelar väl ingen roll alls hur det verkar. Det är hur det ÄR som faktiskt spelar någon roll.

Att något verkar när man bara har en pytteliten bit av verkligheten är högst ointressant.

Precis som om jag nu skulle säga att du verkar vara idiot för det verkar du faktiskt vara. Men jag inser att du kan ha andra intellektuella färdigheter än du just nu visar prov på. Det kan faktiskt vara så. Det är inte alls omöjligt fast det verkar så.

/ Bälta

Marina sa...

Följer diskussionen med stort intresse:-)

Fast jag tror nog att jag sitter inne med lite mer kunskap i frågan än den som gömmer sig bakom anonymiteten och fäller sådana omdömen.

Anonym sa...

Hörde på saloonen att en signatur som framträtt på viss sida hittade i sin brevlåda en lapp (inuti ett brev utan frimärken eller poststämpel) på vilken det stod "Nu vet vi var du bor (signaturnamnet)". Svårbedömt fall... Kriminellt? Hot? Eller bara en besviken brevskrivares bröl i de brustna Gömda-illusionernas bleka boulevard?

/Deputy Marshal Chris Madsen

maja lundgren sa...

Oki doki piggisar -

Anonym (Gudrun utan signatur?) kan förefalla ha gjort en reträtt som samtidigt är ett stort framsteg: från "är" till "verkar" - en insiktsfull sträcka, den som tillryggaläggs av var och en som medger att andra människor har en existens utanför vår uppfattning om dem.
Därför håller jag inte med Bälta

(det är ett slags djur, va?)

om att det enda intressanta är hur saker ÄR. Hur de verkar (för olika personer) är inte irrelevant.

(Lite förkyld, ont i huvudet)

Deputy Marshal Chris Madsen, jodå ett sådant brev skulle väl vara att betrakta som ett hot.
Men o så vackert, "... bleka boulevard"...

Anonym sa...

På tal om vadå, Deputy Marshal Chris Madsen?
/Anonymuskronikus
Ps: För allas kännedom. Jag är inte en av de tillfälliga (?) anonyma där ovan! Är kroniskt anonym...

maja lundgren sa...

vad jag försökte säga kring det med "är" "verkar" var att det inte kan vara så att total subjektivitet råder,
ska ta ett annat exempel: om någon känner sig hotad så är den personen också hotad, kan man läsa här och var. Apropå rätten att outa.

(Det skulle t.ex kunna lösa asylproblematiken: den som känner sig hotad är det: har alltså asylskäl).

Eh, medan huvudvärken mojnar: så länge anonym fattar att någon annan inte är identisk med anonyms uppfattning, så borde det vara möjligt att respektfullt dryfta den uppfattningen, till exempel reservera sig för identiteten/begreppet överlevare - jag tror en del handlar om rädsla eller motvilja mot att tillmäta övergrepp en sådan betydelse.
Hoppas det hänger ihop och inte är förolämpande - det är inte flunsan jag har men en släng av nåt ditåt

maja lundgren sa...

Nå, senaste feberbluddret tror jag inte går att läsa.

maja lundgren sa...

Anonymuskronikus (kanonbra signatur) nej jag trodde inte heller att du var någon annan i drösen av anonyma - som härmed ombedes ännu en gång att välja en signatur.

Anonym sa...

Maja

Tack ska du ha för att du faktiskt lite grann försöker förstå vad jag menar. Jag vet att du inte håller med mig så det hedrar dig extra att du håller huvudet kallt!

Anonym som inte är Gudrun

M sa...

Rätt otäckt iofs att få en sån lapp i brevlåddan Deputy -varför vill nån veta var man bor? Fast det kanske hade varit otäckare om lappen inte varit undertecknad för då hade man ju inte alls vetat vem som visste var man nu bor.

Å andra sidan kan det ju vara nån som jävlas med innehavaren av signaturen och använder sig av den för att jävlas med densamma - vad vet man?

Känns det väldans hotfullt får man nog låta polisen utreda det hela.

*detektiven*

maja lundgren sa...

Anonym som inte är Gudrun: jovisst, jag fattar faktiskt. Det tog ett tag att smälta begreppet överlevare även för mig. Jag ryggade tillbaks för det. Sen tror ju jag verkligen att övergrepp i barndomen kan vara ett trauma som man svårligen kommer över. Och om man gör det utan att gå under, så varför inte kalla sig överlevare? Vem kan helt säkert avgöra vilka upplevelser och trauman som påverkar psyket djupt och vilka som inte gör det lika mycket?

Samtidigt som jag tycker att man nog ska kunna diskutera det. Jag vet hur det är att få en traumatisk händelse förnekad, bagatelliserad och spottad på - det innebär inte att jag går omkring och identifierar mig med att ha blivit våldtagen dagarna i ända, och jag vill inte ha tröst, bara något slags grundläggande, tyst medkänsla. Inget annat. Inget annat. Det ordlösa, onämnbara, mest tabubelagda.

Men en sak har slagit mig angående allt konstigt som skrivs om överlevare som grupp - hos Monica bland annat. Alltså, det krävs egentligen konkretion när man anklagar folk för hot, trakasserier och brottslighet; det är polisens sak att avgöra; har de bordlagt ilskna mail som några för längesedan ångrat så borde saken kunna bero.

Men det här teoretiserandet och spekulerandet kring offer som blir bödlar (ska leta reda på citaten sen), ärligt talat jag tror att det hämtar intryck från Israelproblematiken.

Det är vad jag tror. Vad Columbo ser mellan raderna.

nu blir det c-vitamin

M sa...

Svåra minnen bleknar väl med tiden men de kan väl poppa upp lite då och då kan jag tänka mig när individen utsätts för andra prövningar. Så på så sätt kan det ju vara ett livslångt lidande även om personen inte lider dagligen livet ut.

M sa...

Å andra sidan om man går ut med sin identitet offentligt på internet så är det ju inte så konstigt att folk vet var man bor. På Hitta.nu (har jag för mig) pekas plasten där man bor ut på en karta.

Nåväl, det otäcka var väl iofs att nån åkt o lagt ett ofrankerat brev i låddan, men lite förbryllande är det; varför skulle nån sätta sin signatur under och lägga i ett ofrankerat, ostämplat kuvert? Då hade ju personen lika gärna kunna skicka via posten.

*Det ligger en hund begraven här* hehe

Anonym sa...

MO: lappen var inte undertecknad med "avsändarens" signatur utan avslutande ordet var mottagarens signatur. Lite skillnad! Det var som om du skulle få en lapp i lådan där det stod: "Nu vet vi var du bor MO."
Varför vrida till det? Maja fattade.

/Deputy Marshal Chris Madsen.

Anonym sa...

Maja

Jag förväntar mig inte att någon endaste ska tycka att jag har rätt i det jag säger eller hålla med om någonting av det. Det är helt lugnt.

Däremot tycker jag det är riktigt uselt när vissa mesta tiden (medvetet eller omedvetet) missförstår det jag säger. Tyck gärna att mina åsikter är helt uppåt väggarna men bemöt dem för vad jag faktiskt säger och inte något annat.

Jag har fått mer och mer respekt för dig Maja för du bemöter det jag (och andra oliktyckare) faktiskt säger och inte det du vill att jag(och andra) ska ha sagt för att lättare kunna slå ner på det.
Vi tycker väldigt olika i dessa frågor (överlevar) du och jag och kommer nog att göra det fortsättningsvis också. Men jag har respekt för dina åsikter och en ännu större respekt för att du tydligt visar att du tillåter andras åsikter på ett schysst sätt även om de inte stämmer överens med dina egna!

Ej Gudrun

Medborgare Y sa...

Sitter också med feber och flunsaliknande symtom och hänger tyvärr inte riktigt med i Majas resonemang.

För att återgå till Anonyms åsikter så kan jag väl få tala om att jag föredrar alltid att bli bemött av kunniga och kompetenta personer. Det blir man i de ideella sammanhang som du ger som exempel. Om de so bemöter mig har en pågående skada/sjukdom/besvär eller har blivit friska är för mig ointressant. Däremot är det olika personer so finns där, med olika temperment och olika förutsättningar och omständigheter och där det kan funka bättre med vissa och sämre med andra. Precis som i övriga livet.

Nu skriver du specifikt om Marina och där har du och jag också olika syn.
Marina har valt att dela med sig av viss information om sin person. Hon har berättat om en del ytterst personliga omständigheter som har lett fram till ett specifikt engagemang. Hon har valt att medverka i arbetet mot sexeuella övergrepp mot barn.
Genom hennes blogg har vi fått veta ännu lite mer om hennes priatliv MEN vi har inte fått veta allt.
Och det är väl där det brister i ditt resonemang, du tar för givet att det du vet om Marina är hela hennes liv! Bara för att Marina inte berättar om vad hon väljer att skratta åt så betyder inte det att hon aldrig skrattar. Hon berättar heller inte vad hon lagar för mat (vad jag sett iaf) men det betyder inte att hon inte lagar någon mat.
Nu gör du misstaget att fylla i dina kunskapsbrister
om Marinas person ed dina egna fantasier, utifrån ditt eget sätt att tänka och fungera. Och så skriver du att det "verkar" vara på det sätt du har fantiserat ihop och använder din egen fantasi om henne som ett argument mot henne.
Hon ska alltså försvara sig och argumentera mot din fantasi!
Det är inte hållbart, det hoppas jag du förstår. Det finns benämningar på ett sådant förfarande men de är så otrevliga så dem vill du inte läsa här.

Fast ärligt talat förstår jag inte hur Marinas läkning, evntuella brist på läkning eller bemötande av hjälpbehövande barn kan bli ett problem för dig.

Marina sa...

MO:

Spiken mitt i prick igen!
Tänk så långt man kommer med lite sunt förnuft...
Om inte minnena bleknade skulle man knappast kunna leva ett normalt liv. En kvinna aldrig skulle föda mer än ett barn om hon kunde komma ihåg exakt hur det kändes...

Maja:

Jag tror att orden medlidande och medkänsla tydligt visar skillnaden på det man vill uppnå. Medlidande innebär att man lider pga någon annans situation, vilket inte är rationellt oavsett hur man ser det. Medkänsla visar på en viss förståelse för situationen.
Just nu känner jag medkänsla med tanke på ditt mående.

*skickar över feberpiller och hinkvis med dricka*

Hmmm... just i detta fall finns det nog en gnutta medlidande i alla fall.

*tuggar i mig ett par feberpiller*

M sa...

Deputy

aha på det viset - fattade lite fel där då well well sånt händer!

*slutar leka detektiv för nu och tar på mig läsglasögonen*

M sa...

Marina

Ja sunt förnuft är bra! Fast vem vet, det kanske finns människor som fungerar annorlunda också, som kan radera minnen helt och hållet, ungefär som när man formaterar hårddisken.

Jag tror mer på att minnena i människans hårddisk ligger lagrade forever men som sagt att de bleknar och ibland gömmer sig länge, men att de kan poppa upp vid nya kriser.

maja lundgren sa...

Madsen: nu vet jag inte om du talar om ett hypotetiskt fall eller ett verkligt. Fast det här resonemanget borde gälla principiellt, och då också för konkreta fall:

Om en person skriver under signatur, vi kan säga signaturen Putte, och får hem en lapp i brevlådan där det står: "Nu vet vi var du bor, Putte", så borde det vara åtalbart. Det handlar då om att några har röjt någons identitet och uttalar sig hotfullt. Eftersom bara polisen har rätt att spåra identiteter (om jag nu inte misstar mig) så är det i sig brottsligt, och att dessutom lämna en hotfull lapp gör det förstås ännu värre.

(För övrigt, även om en person som skriver under eget namn får en sådan lapp, så är det väl att betrakta som ett hot?)

Svårigheten är förstås att veta/bevisa vem lappen kom ifrån.

Nu hoppas jag förstås att ditt exempel är hypotetiskt, och för tydlighetens skull vill jag säga att det jag skrivit ovan borde gälla i samtliga fall.

Låt oss säga att en radikalfeminist, eller en pedofil, eller en överlevare, eller någon annan skriver under signatur och får en sådan lapp i brevlådan är det lika fel och olagligt.

Eller om en signatur skrivit hotfullt på en blogg, och bloggägaren då svarar med identitetsröjning och lapp i brevlådan. Olagligt, hoppas jag i allra högsta grad (liksom jag hoppas att Gynnings outning, som nu är ett fall för JK, inte är tillåten).

Marina sa...

MO:

Jag kan bara tala för mig själv...
Det jag har upplevt är att en doft, ett ljud, en smak, beröring eller något jag ser, kan få minnena att framstå som glasklara. Det går oftast över efter några minuter men det är mycket obehagligt när det sker.
Det gäller även situationer där jag känner mig utsatt på ett eller annat sätt. Under vissa kriser jag har upplevt har minnena haft en tendens att bli mer påtagliga.

Som sagt... det är mina erfarenheter.

maja lundgren sa...

Ett ps kan vara på sin plats: Gynnings outning är förstås inte riktigt lika allvarligt som lapp i brevlådan.
För övrigt har Statistiska Centralbyrån varit inne här idag. He, hur mäter man tigerbloggen?

Marina sa...

Jag skulle vilja ta upp frågan om benämningen "överlevare" igen.

Jag vet inte hur länge den benämningen har använts för vuxna som utsatts för sexuella övergrepp som barn, men det var i alla fall långt innan jag började skriva om ämnet och engagera mig för utsatta barn.
Jag undrar om de som har problem med ordvalet menar att jag skulle ha hittat på en helt ny benämning istället för att använda en existerande?
Tycker ärligt talat att det är att ställa lite för höga förväntningar på mig och andra "vuxna som varit utsatta för sexuella övergrepp som barn".

VSVUFSÖSB... Hur låter det?

Det är ett ord ni tjafsar om! Ett ord, istället för verkligheten bakom ordet.
Det om något klingar illa i mina öron.

Anonym sa...

Ser att det hänt en del sen jag var här sen sist. Men jag hoppar över det och backar tillbaks till svinen och svinsprutan. Tänkte avlägga en liten backonrapport. Ringde min kloka doktor idag och frågade om sprutan. Hon blev förvånad över att jag inte kände till att vaccinet ännu inte är godkänt och därför inte ut på marknaden. "Men de skulle försöka få ett snabbgodkännande" sa hon. Sen frågade jag om riskerna med själva vaccinet. "Ja, hörrö det vet man ju aldrig och innan det är godkänt så har vi ingen aning". Eftersom jag eg inte vill vaccinera mig fortsatte jag ställa frågor som typ "tycker du att alla ska vaccinera sig". Hörrö..njae..jag säger som så: vi väntar och ser hur det blir med den saken tills det är godkänt, ta det lugnt tills dess". Jag fortsatt försöka få henne att säga att jag m å s t e vaccinera mig så jag själv slipper ta beslutet. Men det hjälpte inte med ledande frågor.. Hon verkade faktiskt allmänt skeptisk och tyckte inte det fanns någon orsak till att oroa sig. "Smittan är ju redan här och vaccinet har vi inte sett röken av ännu". Så nu har jag iaf bestämt mig. Ska INTE!

Svenne Banan

Marina sa...

Vill förövrigt tacka Medborgare Y som har förmågan att se vad det handlar om utan att komma med spekulationer om min tillvaro. Som h*n säger, så är det bara en liten, liten del av mitt liv som ni får ta del av.

Jag utgår t.ex ifrån att Maja är mer än Myggor,Tigrar och bloggen. Vi ser EN sida av människan Maja på bloggen. Här ser man inte hur hon är som dotter, syster, mor(vet inte ens om hon är det), medarbetare, vän, partner osv. Jag vet inte vilka tv-program hon gapflabbar åt, vilka hon plockar fram näsduken till, vilka låtar som väcker minnen...osv osv.

Jag hoppas att du Maja inte tar illa upp att jag använde dig som exempel. Inget illa menat.

maja lundgren sa...

Marina: att ha höga förväntningar på någon kan i och för sig vara uttryck för den allra största respekt. Jag tjafsar alltid om ord eftersom jag menar att de står i ett speciellt förhållande till verkligheten, de är sällan enkla etiketter på verkligheten utan är med om att forma den, och detta sker - vare sig man vill det eller ej - i samspel med andra.
Jag ska försöka klargöra vad jag menar, och varför jag ryggade tillbaks för uttrycket, vilket jag tror att en del gör (och att det då faktiskt inte behöver bero på att man blundar för övergrepp).
Jag tror att det har med identitet att göra, att det uppstår en känsla av att "överlevare" som identitet, som etikett om uttrycket tillåts, är så stort och skrymmande att en utanförstående har svårt att se något annat än ett plakat där det står: överlevare. Det kanske kan vara grovt förolämpande att höra sådana invändningar, för det är klart att man får kalla sig vad man vill. Men ordet kan i sig ge intrycket att en person inte är något annat eller mer än det.
För övrigt för alla sådana identitetsord med sig en insnävning av verkligheten och har ofta ett varierande och oklart innehåll. "Feminist", "muslim", "bulimiker", "sexmissbrukare", "kristen": all right, en del gemensamma nämnare har väl personer inom de grupperna, men ofta är skillnaderna större.

Självklart är alla överlevare individer som har reagerat olika på sin erfarenhet, och ingen har rätt att moralisera över det ena eller andra sättet att hantera sin bakgrund. Jag tror ändå att motståndet mot ordet överlevare kan vara värt en fundering, så länge det är alldeles klart att det är välment och konstruktivt menat.

maja lundgren sa...

Svenne Banan: det finns en länk till en artikel som Funderare skickade; jag har bara snabbkollat den men där avråds väl ganska bestämt från vaccinering.

Anonym sa...

Maja: Det är inget hypotetiskt exempel, utan verkligt enligt uppgiftslämnare på nätet (nätet; som jag kallar saloonen). Också polisanmält men sådant är väl närmast omöjligt att spåra upp. Den som spårade upp signaturens namn & adress måste således ha varit väldigt driven!! Verkar vara en hård värld, bloggosfären.

/Chris Madsen, off duty.

Anonym sa...

Maja. Scheriffen menade nog den här kommentaren:

"Om en nobody som jag blir hotat pga av samma åsikter som Ingrid så varför skulle inte hon kunna bli det?

Kanske på ett liknande sätt som jag.
Med en lapp med texten "Nu vet jag var du bor Mr Galahad" i ett brev lagt i brevlådan utan porto och avsändare.

Givetvis är det polisanmält men vad är oddsen på att något händer med den?? 100 000 mot 1 eller så kanske.

//Mr G"

Hälsningar Roger E

maja lundgren sa...

Madsen: ja det var hemskt att höra. Om det nu inte är en nätklintbergare?
Om anonymiteten på nätet sätter igång såna här processer lutar jag åt att det kan vara bra att avskaffa den. Och då alltså inte så mycket p.g.a "trollen", utan allehanda nojor och åtgärder och spaningar och identifieringsgrejer. Brrr. Läskigt. Usch.

Anonym sa...

Skulle föresten inte hålla med om att han är någon "nobody". Tvärtom en väldigt tongivande och hätsk person som inte drar sig för att håna och kränka. Men det betyder inte att han är förtjänt av en lapp i brevlådan lika lite som IC är förtjänt av hot o m det nu har hänt. Det står ju att hon stängde bloggen för hon skulle skriva klart boken. Och lagom till bokutgivningen påstår hennes vänner att hon är hotad. Tänkte hon vänta med polisanmälan till samma dag boken släpps?

AHR skrev så här i sitt inlägg om att IC är hotad till tystnad "Ingrid Carlqvist valde jobbet i nuläget och lade ned sin blogg. I slutet på oktober fruktar hon att hon ändå blir av med jobbet, för då publiceras hennes nya bok Inte Utan Mina Söner, som handlar om George Pesor, som träffar svenska "Liselott" på ett tåg och detta utvecklas till ett förhållande och till giftermål, vilket resulterar i att två pojkar föds."

Man undrar ju vad som är vad i de här plötsliga utspelen. Det är i alla fall inte mycket som verkar stämma.

Roger E

maja lundgren sa...

Roger E: Är det det som är hotet som varit under diskussion?

Anonym sa...

Jag tror det. Fråga scheriffen han kan nog svara på det.
mvh
Roger E

maja lundgren sa...

Hm. Nja, allt det här med hoten mot IC är än så länge ganska så mycket spekulation. Mr Galahads formulering låter sådär halvtrovärdig, enligt min hulda mening, men inte vet jag. Han låter inte särskilt rädd iallafall och det är ju bra.
Hur som helt är detta absolut ingen anledning till att stänga bloggen.

Marina sa...

Maja:

Tack för förklaringen. Att någon försöker förklara istället för att bara kritisera gör en enorm skillnad. Dessutom så förstår jag din tanke om en identitet som blir så starkt knuten till ett uttryck.

För ett tag sedan skrev jag om just detta med "prefix". Vi går igenom olika stadier och under många år fastnade jag i "offerstadiet". Jag var enormt duktig på den rollen. Orsaken till att jag var fast där så länge, var att jag inte hade fått adekvat hjälp.
Med rätt hjälp lyckades jag ta mig ur det och jag är både glad och stolt över att jag lyckats ta mig ur det.
Som jag sa när jag skrev om detta, så är mitt mål att bli Marina, utan något prefix.
Men jag kan inte hoppa över stadier i den process jag är inne i, bara för att det finns vissa som anser att jag skall "rycka upp mig". I verkligheten fungerar det inte riktigt så.

Jag kan mycket väl förstå att detta är ett svårt ämne för många och det kan jag respektera, men då skulle jag uppskatta ett visst mått av respekt tillbaka.
Även om du inte alltid har "sett" hela bilden, så har jag inte upplevt dig som respektlös. Precis som många här har påpekat. Alla får komma till tals. Skulle önska att jag kunde sköta det lika snyggt, men där erkänner jag att jag inte räcker till. Jag tror att det kanske kan vara lite svårare när det är ens egna trauman man diskuterar.
Faktum är att jag tillåter mig själv att inte räcka till.

Än en gång... Tack för din förklaring.

Anonym sa...

Lappen i brevlådan behöver förstås inte vara ett hot. Mr Galahad har sitt foto på sin blogg och kanske blev igenkänd av en granne som ville skojsa till det. Man vet ju inte för sånt kan ju också hända men så blev det så fel.

Roger

maja lundgren sa...

Marina: respekt är att lyssna och inte nödvändigtvis vara ute efter att överbevisa hela tiden. Och i vissa fall blir det ganska svårt. Diskutera våldtäkt med Monica Antonsson är något som framstår som ganska omöjligt för undertecknad, t.ex. Så kan det vara.
De som säger "ryck upp dig", "älta inte" tror jag - som någon skrev här - ofta drivs av ångest.
Men det är kanske att psykologisera ett snäpp för mycket.

Anonym sa...

Jag har inte kallat något för "hot"? Jag frågade hur det skulle bedömas, bara. Kan inte hitta något i manualerna som kan passa in... För släpphänt utskrivning från psykiatrin?

/Deputy Marshal Chris Madsen, off duty.,

Marina sa...

Jag har haft en hel del sammandrabbningar med MrG under mer än två år och jag kan inte påstå att han är någon favorit i mina ögon, men jag kan mycket väl förstå att en sådan lapp i brevlådan kan upplevas som otäckt.
Om någon tagit sig besväret att ta reda på var han bor och att åka dit, då tyder det på att det ligger lite mer än "normal ilska" bakom det hela. Det kan absolut inte accepteras.
Jag hoppas att det är polisanmält och att de lyckas ta reda på vem som ligger bakom det.
Det samma gäller eventuella hot mot IC.

Här kan man använda mitt påstående om att de som inte upplevt det inte helt och hållet kan förstå.
Hot kan ställa till med mycket. Om hoten är mycket allvarliga så kan de börja leva ett eget liv. De kan smyga sig in i vartenda skrymsle av tillvaron och skapa en rädsla som till slut blir helt irrationell. Förnuftet åker liksom på semester...
Därför vill jag inte säga något om IC's beslut om att stänga bloggen för "icke invigda". Jag har själv stängt ned min under kortare perioder pga hot.

Nej, hot är inte ok!

Anonym sa...

Det här är verkligen hemskt. Fruktansvärt. Vilka anklagelser!!! Är det detta ni diskuterar här? Såg det här på Monica Antonssons blogg:
"Ingrid har blivit hotad!
Och jag menar hotad. Inte bara lite mobbad och förtalad som så många av oss andra här i bloggosfären. Utan rejält hotad.
Ingrid vill själv berätta hela historien när det blir så dags, så jag ska inte gå in på några detaljer. Men jag kan säga så mycket som att gärningspersonerna är väl kända.
De kallar sig överlevare
och påstår att de i barndomen blev utsatta för sexuella övergrepp. Alla sympatiserar med det. Alla! De behöver inte älta övergreppen år ut och år in. De kan inte heller kräva kontroll över andras åsikter.
Det ger dem framför allt ingen rätt till kriminell verksamhet.
Flera av dem som här i bloggosfären kallar sig överlevare är i själva verket fega, ondsinta krakar som spyr ut sitt anonyma hat över alla som uttrycker egna åsikter. Jag ska i det aktuella fallet inte avslöja om det är en, två eller flera av dem jag brukar kalla häxor men det är bland dem vi har att söka de skyldiga. Det rör sig varken om fåniga kryss på tak eller avslöjande av hennes adress utan något betydligt värre.
Ni som brukar stötta dem och/eller tillhör den så kallade svansen bör med kraft ta avstånd från detta brott om inte annat så för att markera er egen oskuld.
Ann Helena Rudberg berättar mer på sin blogg. Ni hittar inlägget här.
Men åter till Ingrids nya bok...
Allt talar för en bestseller som jag tveklöst rekommenderar."

Med tanke på hur allvarliga hoten är måste det vara polisanmält! Skönt att dom vet vilka det är som ligger bakom hoten! Måste vara mordhot! Minst!

Marina sa...

Funderar vidare kring användandet av ordet överlevare... Hoppas det är ok.

Det jag skriver om på min blogg är utifrån mina erfarenheter av övergrepp. Därför använder jag den benämning som redan finns.
MA skrev om sin bok och sina erfarenheter kring skrivandet av boken som författare.
Daddy skriver om sina erfarenheter som anklagad pappa.

Är det inte så att de flesta har ett huvudämne på sina bloggar? Att de flesta får någon sorts etikett klistrat på ryggen sas?

Jag är inte ute efter att få rätt eller att övertyga hela världen, utan jag vill förstå. Jag vet att jag inte alltid uppfattas så och jag har nog inte hittat något bra sätt att komma ifrån det än.
Men det kommer hoppas jag.

Eller så yrar jag i nattmössan igen:-)

maja lundgren sa...

Anon. 21.45:

Signatur, please...

Madsen: jag kan ju inte sitta här och ifrågasätta MrGalahads trovärdighet. Eller insinuera att någon överhuvudtaget skulle gå till polisen med ett hot man fabricerat själv. Ännu mindre går det att stipulera att det är överlevare som ligger bakom det eventuella - aj, där kom en reservation trots allt - brevet. Man får gå på det som är konkret, ta det lugnt med alla rykten och låta polisen ta hand om alla brott och anmälningar och utredningar.
Mycket krutrök för ingenting? PR-kupp, Galahadparanoja eller reellt hot?

Jag säger som Manuel igen. I know nothing.

Anonym sa...

Jag vet inte heller, Maja. Men man kan/bör också kunna förutsätta att Mr G-s uppgifter är riktiga. I en utredning får man inte inledningsvis fastna för, eller ens luta åt, en av två eller flera tolkningar.

/Chris Madsen, off duty.

M sa...

Visst fanken finns det knäppskallar och läskiga typer på nätet. Finns såna som lägger ner tid på att luska reda på allt möjligt om sina antagonister. Ibland nöjer de sig inte med att lägga lappar i brevlådor heller.

Sånt har man ju hört en del om när man vistats på olika chatsidor. Läbbiga typer! Ja, det finns ju såna utanför nätet också.

Inte konstigt att många väljer att vara anonyma, tycker jag.

maja lundgren sa...

Självklart, Madsen. Självklart.
MO: ja, men... hur utbrett är det? I själva verket, menar jag?

Leroy sa...

Det handlar säkert som du förstår om att sila mygg och kanske svälja kameler.

Inte en diskussion eller samtal om om Tigrar och Myggor.


Påsåtenden eller agendor eller agerande kommer fram förr eller senare oavsett hur surealistiskt det kan verka, då det uttrycks.

Så klart kommer minnen att bleknamen det man skiver finns på pränt och kan visa skillnad mellan då och nu!

Att utvekcla sitt resonemang och välja att föklara sina påståenden är bra och jag tycker Marina försöker föklara. Jag hoppas flera försöker utveckla sina påståenden och ser fram emot att MR G eller Deputy Madsen ser till så att rättvisa kan få bli möjlig att tolka eller bli förstådd/utredd.


Leroy

M sa...

Maja

Ja, det vet jag inte Maja eller hur vanligt det är med riktigt allvarliga hot, såsom mordhot o så, men jag har hört talas om folk som fått stenar inkastade genom fönster t.ex o sånt bara för att folk blir ovänner på nätet.

Säkert inte jättevanligt, men visst förekommer det, så helt otroligt att IC kan ha fått nåt hot riktat mot sig är det ju inte. Sen är väl många hot kanske ganska tomma hot menade mest för att skrämma.

M sa...

...Eller att Mr Galahad fått en lapp i sin låda.

Kan hända jag överdrev lite nu men usch tycker sånt där är läskigt. Snokeri ägnar sig en del åt ialla fall -läbbigt bara det, tycker jag.
Tänka sig att folk gör sig sånt besvär liksom bara för att de inte gillar en person, eller en persons åsikter.

Caroline sa...

Hoppar in.

Fråga till Reflekterare 13.18

Var på SVT (hemsida?) har du sett något som
överhuvudtaget påminner om MA:s uttalanden?


Ursäkta men det skulle jag verkligen vilja veta!
Så länka gärna till det.

Och vänligen överdriv inte MA:s betydelse.
Hennes märkliga uttalanden har inte på något sätt varit till gagn för henne i seriösa sammanhang.
Dessutom bryter hon mot en rad basala koder om hur, vart och vad man sparkar. Att ge sig på offentliga personer eller personer i någon form av maktposition är "helt ok".
Det är inte i någon bemärkelse OK att sparka på överlevargrupper, privata individer m.fl.

Hennes retorik är dessutom är sanslös när det gäller just "överlevarna". Det är ju liksom ingen hejd på det. Och följderna av det ger ingen cred i till MA.

Sedan tycker inte jag man kan lasta en hel kår för det MA ägnar sig åt på sin blogg.

Sedan sa någon sa att MA är mkt stark person och det är möjligt.( hennes bok är både modig och lite av mission impossible)
Men uppenbarligen är hon en människa som är mkt känslig för det hon upplever som olika former av kräkningar.

Leroy sa...

Vem är då Moa K som skrivit på A-bladet och skickat e-post till IC´s arbetsgivare och annonsörer?

Kan en sådan gärning anses ok?


JAg hoppas att alla som överlevt och som fortsatt skriva på nätet kan erkänna att dom inte är inblandade.

Pratar jag sanning så har jag inget att dölja, kan jag dessutom förklara min åsikt så ökar möjligheten till förståelse.


Jag vet at jag inte är annonym och står fördet jag skriver och uttrycker i det långa loppet.

Jag skriver för ... Kan så klart utveckla och förklara min ståndpunkt i stället för att fastna polymik eller detaljer så att helhet rikerar att inte ses.

LEroy

Marina sa...

Leroy:

"JAg hoppas att alla som överlevt och som fortsatt skriva på nätet kan erkänna att dom inte är inblandade."

Varför just överlevare? Vad jag vet, så är inte vi ICs enda kritiker. Faktum är att det finns överlevare bland IC's anhängare.
Jag har inte skrivit om IC i Aftonbladet och har inte haft någon form av kontakt med Villaliv.

Jag har svarat på den frågan förut och det har även andra överlevare. Är det inte dags att se Moa K som en egen person, utan att försöka placera henne i en diffus grupp?
Vem anser du är överlevare? Vem riktar du dig till? Jag frågar inte om vilken grupp du riktar dig till, utan vilka personer du syftar på.
Är det inte dags att tala klarspråk?

Anonym sa...

Ska vi diskutera om det är okej att skicka e-post till Ingrid Carlqvists arbetsgivare?

Ja, vad ska vi tycka om det?

Jag tycker inte det borde vara tillåtet.

Bara för att man inte gillar det Ingrid Carlqvist skriver så behöver man inte skicka e-post till den tidning hon jobbar på eller nån annanstans. Ingrid Carlqvist har faktiskt rättigheter, hon är journalist, hon har yttrandefrihet så jag tycker nog att andra kan knipa käften!!!

Ingrid Carlqvist har yttrandefrihet. Respekt!!!

Man ska helt enkelt vara tyst och respektera yttrandefriheten och inte skicka e-post.

/ Sven-Ulla

Tristan sa...

Fan vad du flummar Leroy. Jag säger som John McEnroe skulle ha sagt på den tiden då han hade måååånga indianer i kanoten: Answer my f*cking question...! :-)

Tristan sa...

Ett e-post till en arbetstagares arbetsgivare angående arbetstagarens bloggaktiviteter kanske inte är fair game. Men det är knappast heller förtal. Skvallrigt, men inte förtal.

Vad arbetsgivaren sedan gör med informationen är ju en sak mellan denna och arbetstagaren.

Ibland inträffar det att lojalitetsplikten i förhållande till yttrandefriheten väger tyngre, särskilt ifråga om den privata sektorn.

Marina sa...

Leroy:

Jag har inte sett att du har försökt ta reda på vem som kontaktade FK när DOS uppmanade om det.

Skillnad på folk och folk?

maja lundgren sa...

Sådär, medan förkylningen eskalerar till nåt jag hoppas inte är den där flunsan - ingår värk i bröstet och läskig sticksig klump i halsen? - och jag inte alls kan sova, så ska jag svara den förtjusande pseudonymen Sven-Ulla:

Nej, jag tycker inte att man ska skicka anonyma mail till redaktioner. Vet inte om det är förbjudet, det är det antagligen inte. Det förekommer ofta. Att det i sig skulle ha lett till att IC tvingades välja mellan bloggen och jobbet låter däremot synnerligen tveksamt.

Artikeln i Aftonbladet torde däremot vara enligt reglerna. Skribenten tog inte ställning i skuldfrågan, inga namn nämndes, fokus var på offentliggörandet av personuppgifter. Man kan ha olika meningar om detta, men den artikeln kan omöjligt ha påverkat vårdnadsfrågan. Och själva offentliggörandet av personuppgifter under en pågående process måste kunna diskuteras och ifrågasättas. Sen var artikeln inte välformulerad, den var retorisk och riktade sig till känslan på ett sätt jag uppfattade som grumligt. Men att den skulle ha påverkat vare sig rätten eller opinionen är osannolikt.

Låt saken bero, skulle jag vilja säga. Skit i Moa Karlsson. Forget about it.

Sven-Ulla, mycket fin signatur.

Vad beträffar brevet till Mr Galahad hoppas jag att farbror polisen utreder det hela, och att alla spekulationer om skuldfrågan mojnar. Varför skulle folk vara tvungna att bevisa sin oskuld?
Godnatt, I hope.

maja lundgren sa...

Det blev lite luddigt där. "Enligt reglerna" - olaglig var artikeln inte, och det är knappast olagligt att skicka mail till redaktioner heller, oavsett om de är anonyma eller inte. Och det är enormt vanligt med klagomål från läsare, anonyma läsare och läsare med namn. Det är inget att ånga upp sig för.
Godnatt igen, I hope.

«Äldst ‹Äldre   201 – 400 av 501   Nyare› Senaste»