fredag 4 september 2009

Piggies

Splattervideo som med lite långsökt vilja kan ses som en illustration av kampen mot svininfluensan:




Tillägnas alla som går in för att motverka influensan med diverse knep och knåp, medvetna om att det kan finnas inslag av massmedial uppblåsning och kollektiv tvångsneuros, men som ändå lutar åt att det kan vara bra att torka av ett och annat handtag.
Tänk om en person i mitt hus slipper 40 graders feber på grund av det där.
Vaccination är för egen del inget som står på programmet, det är nog bra men jag tror rent generellt och samhällsnyttigt ännu mer på en diskret renlighetsmani: om det fortfarande finns herrar som inte tvättar händerna efter att ha gjort nummer ett, såsom det ryktas, så bör de göra det innan de grabbar tag i T-banans ledstång; på dagis kan det inte skada om städpersonalen får tillgång till de desinfektionssprayer som påstås kunna hålla ytor virus- och bacillfria under lång tid; det Lubbe Nordström gjorde för Lort-Sverige skulle jag vilja göra för influensa-Sverige.

Tigerbossen, som sitter i ett överfullt fängelse, ber om ursäkt för att han fortfarande inte fått iväg paketerna till de ljuvliga vinnarna: han har hamnat i råkurr med några geparder men inte ådragit sig några allvarliga blessyrer. Nu kan han i lugn och ro ro paketerierna i land.

Ank-Käthe är det lite värre med. Hennes gadget är bortplockad från blogger. Men i största förtroende sa hon till mig att hon ville fråga ifall människorna (hon är ju anka) har upptäckt några genanta avvikelser från vanan, i och med influensan. (En genant avvikelse från vanan är till exempel att torka av portkoden med klorin. Är det däremot en vana är det sannolikt fråga om en tvångsneuros).
Hon undrar om gifta par drar sig för att kyssa varandra, om familjer har svårare att få barnvakt, om fler står upp i tunnelbanan istället för att sätta sig mittemot en potentiell hostare;
Kort sagt, hon undrar om människor gör eller undviker saker som de vanligen inte brukar göra eller undvika.

Jaja, Ank-Käthe är ju frågvis.

Sen säger hon så här, rakt av: är ni oroliga för svininfluensan?

501 kommentarer:

«Äldst   ‹Äldre   401 – 501 av 501
Marina sa...

Maja:

Tyvärr... Jag känner igen båda symptomen:-(
Håller tummarna för att det inte är baconflunsan. Skulle det vara det, så hoppas jag du får den lindriga varianten.

Håller med dig i din syn på Moa, artikel, mail, IC och Villaliv. Tycker också att det är dags att släppa det. Åtminstone i form av spekulationer om vem som låg bakom det.

Var rädd om dig och krya på dig.
Något som är viktigt är att dricka mycket vätska.

Jag kan väl inte ha smittat dig via datorn väl? Tala om virus i så fall! :-D

Anonym sa...

Man ska inte ta ifrån journalister deras yttrandefrihet genom att skvallra på dem.

E-postare har för mycket makt i Dagens Sverige!

Protestera men e-posta för fan ingenstans nu då!!! Yttrandefriheten är i fara!!! Tyst!!!

/ Sven-Ulla

Anonym sa...

ni är ju fullständigt sjuka, springer runt och lägger lappar i brevlådan hos folk?!? kanske dags att överväga medicinbyte?

Marina sa...

Nonym 09:59:

Vem av oss har sprungit runt och lagt lappar i brevlådan hos folk?
Det är ett mycket allvarligt påstående du kommer med. Förstår att du är anonym.

Anonym sa...

det är säkert du! erkänn!

Anonym sa...

Hallå, lägg av anonym 0959! Du kan omöjligt veta om någon här lagt lappar i brevlådan hos folk. Det är helt meningslöst att spekulera i detta, eftersom du eller någon här kan veta om det är sant eller inte. Du antar att det är sant, bara för att, men du måste ju komma med konkreta bevis!
Tack vare att MA bestämt sig för att det är överlevare som hotat IC, och att Maja tillhandahåller utrymmen för "kriminella" banditgäng, så kommer folk ochs slänger ur sig vilka anklagelser som helst!
Sedan blir MA en martyr och påstår att hon blir ledsen, att hon är förtalad, att hon är utsatt för kampanj! Det hör liksom till så kan hon bete sig som hon önskar sedan, eller?
Det hela är så absurt att det börjar liknar en Kafka-situation! Hon försöker komma ifrån sitt eget ansvar genom att peka ut andra!
Hav förtröstan till att sanningen om vem de är som ligger bakom lappar och hot kommer fram, och att ansvaret för den typen av aktiviteter då får åläggas den enskilde som gjort det. Kom inte här och påstå att Marina eller andra "visst gjort det". Det är omöjligt att freda sig mot anklagelser som görs av flera stycken på flera håll! Det är omoraliskt att göra så, och de riskerar tillslut bli till en sanning!
/Anonymuskronikus

Anonym sa...

Maja och andra: kolla in det senaste:

http://monicaantonsson1.blogspot.com/

(inlägget med mailet om banditgänget syftar jag på)

mvh IAMB

M sa...

Tycker hela grejen börjar bli löjlig nu o att Monica lägger ut ett idiotiskt mail från nån som påstår att Maja samlar ett banditgäng omkring sig.

Anonym sa...

den har varit löjlig från början och ni har inte insett det förren nu??? en handfull halvkriminella ryggdunkare som idkar inbördes beundran och lägger lappa är ganska skrattretande!

M sa...

Hörru du Anonym, inkludera inte mig i det påstådda banditgänget!

Marina sa...

Allvarligt... nu börjar det spåra ur totalt!
Jag misstänker att MA är väl medveten om vad hon sysslar med...

Anonym sa...

du är väl den största av dom alla, din medlöperska!

M sa...

Ja, det börjar bli...jag vet inte vad?!?

Jag hara jäkligt lätt att tycka synd om människor. Var in en sväng på AHR´s blogg och hon mår dåligt o det är hemskt att nån ska må dåligt, tycker jag. Men AHR måste ju ändå inse att hon själv inte är så mycket bättre. Hur har hon inte hoppat på Maja t.ex? Är det inte dags att alla lägger ned stridsyxan?

M sa...

Jisses! How sick!

Gudrun sa...

IAMB är en riktig skvallerkärring, det är bara att konstatera. Klipper och klistrar för att skapa bråk.

Marina borde återigen backa bandet och sluta och spela så oskyldig. Som sagt, jag önskar att listan från DOS gick att hitta. Där kan vi snacka om att skapa intriger och köra fulspel.

M sa...

Men snälla Gudrun...skvallrkärringar finns väl på båda sidor i så fall. Det rapporters hit och det rapporteras dit!

Som sagt det börjar få ett löjets skimmer över sig allt.

Polisen brukar väl vara bra på att återställa bevis. Låt polisen ta hand om eventuell skyldig eller skyldiga!

Anonym sa...

wow äntligen någon som börjar komma till insikt! lägg ner bråken och börja rikta in er på orättvisor, rättsröta och ljugande multimiljonärer istället!!! hejja MO :O)

Anonym sa...

Snälla Gudrun, den här gången klippte och klistrade jag faktiskt inte (om nu det har någon betydelse). Jag ville bara informera om vad som pågår och vilka anklagelser som förekommer.

Men visst, lite sensationslysten är jag kanske, jag som de flesta andra!

Men nog vore det en stor lättnad om det blev klarlagt vad det egentligen är som hänt, och vem som har stått för hot etc - så att en massa människor slipper att bli oskyldigt utpekade!

/IAMB

M sa...

Hur började det här larvet egentligen? Var det när Maja tog avstånd från Monicas blogg därför att hon ogillade vissa saker som Monica verkade stå för, förakt mot sjukpensionärer t.ex? Maja beskrevs som en svikare!?!?

Anonym sa...

"säg mig vem du umgås med och jag ska säga dig vem du är" är ett bra uttryck, klart att ni blir utpekade allihop.

Anonym sa...

Det började när Marina flög på Monica för att hon skrev boken Sanningen om Mia.

Anonym sa...

Läst också på AHR:s blogg, och hon verkar må uppenbart dåligt. Jag tycker också att det är dags att gräva ned stridsyxan och inte
tjafsa, för det kan av den enskilde som råkar ut för det upplevas som mobbing och påhopp utan slut. Alla är tyvärr lika goda kålsupare här, och AHR har också hoppat på folk rätt friskt, så reaktionerna mot henne kan väl inte komma från klar himmel liksom. Men det spelar ingen roll, jag tycker man får respektera att en människa säger "stopp, jag orkar inte mer".
Men det som inte får ske det är att vissa utpekas som skyldiga till brott, eller till trakasserier och förföljelse, som INTE är det.
Det är inte ok att göra så, även om man mår dåligt av att bli påhoppad själv!
Hoppas allt kan blir lite lugnare nu, och spekulationerna kan lägga sig, för de sår bara ett ont frö som gör att bråken fortsätter.
Obs, jag hör inte till den "anonyma mobb" som både MA eller AHR i sitt senaste inlägg åsyftar, så jag känner mig inte skyldig. Däremot blir det nu lätt så gissar jag, att den anonyma mobben sägs utgöras av "överlevare", och då blir fältet fritt för vadsomhelst för struntprat och förtal-igen. Så du anonyme som hela tiden påstår att folk är kriminella här, lägg av! Ryktesspridning gagnar inte saken. /
Anonymuskronikus

M sa...

Aha...ja jag vet inte Anonym...alla är ju inte tvungna att tycka att nåt är bra. Jag tyckte det Monica gjorde var bra och det öppnade ögonen på mig och många för hur det verkar fungera inom media mm...

Ja, jag undanber mig att bli kallad bandit eller bli ihopklumpad sådär.

Well, it works both ways Anonym. Alla har vi fel o brister...så även dina husgudar!

M sa...

...och Monica bara fortsätter...hm...jaja...ingen vilja till peace där inte! Inte för att jag anser mig ha varit osams med nån av de men jag tycker det är beklämmande att se att två damer i 60års åldern har så lite självinsikt.

Har läst om AHR´s blogginlägg flera gånger - tror jag drar tillbaka mitt "tycka synd om" tills hon själv slutar mobba, peka ut och anklaga personer och grupper.



Som sagt, kålsuperiet är omfattande!

maja lundgren sa...

Ok, har inte flunsan men feber, hur som haver:

1. om det är några anonyma som angriper AHR så sluta med det omedelbart, jag ville bara säga ifrån att hon snackade skit om min föräldrar.

2. tror inte att Bonniers kommer att stoppa min bok för att jag omger mig med banditer (vilka som än åsyftas) eftersom det inte funkar så i förlagsbranschen.

3. Vad betr. IC:s blogg har jag redan sagt att jag tycker att hon ska fortsätta blogga, osv.

ja, det får räcka tills vidare, so long piggisar, håll stilen, var snälla mot ahr och så vidare och så vidare

Anonym sa...

Apropå det där med skvallerkärring: Monicas blogg (liksom f ö Majas och en massa andra) är öppen för alla Internet-användare att läsa. Det som står och skrivs där är alltså publicerat. Att jag då tipsade på den här bloggen om något som står på Monicas blogg, och som handlar just om den här bloggen och dess kommentatorer (eller kanske en del av oss kommentatorer)och som alltså är tillgängligt för i princip alla att läsa - det var väl inte så orimligt, som informationsspridning betraktat?

/IAMB

M sa...

Lovar att var snäll mot AHR - jag har inte besvärat henne mer än nån gång tror jag på hennnes blogg.

Det går ju faktiskt att stänga av kommentarsfältet om man inte orkar med jobbiga kritiker.

Självklart förstår jag att man kan må dåligt av att känna sig påhoppad, eller bli ifrågasatt. Fast det är ju himla svårt att avgöra vad som är trakasserier och förföljser, tycker jag.

Om nån skriver "där har du nåt att reflektera över" , om nåt som personen lagt ut på sin blogg för andra att reflektera över - är det då förföljelse?

Sen e klart så vad bloggare får in i sin mail har man ju ingen aning om. Men det är väl så att känner man sig förföljd och trakasserad så måste åtminstone få ha rätt att känna så, även om man nu inte skulle råka vara det. Man kanske bara är extra känslig för tillfället.

M sa...

Inget konstigt alls...

M sa...

Usch då Maja -feber - krya på dig!

Anonym sa...

Håller såklart med dig MO. De övriga i hennes kommentarfält verkar inte sympatisera så mycket med AHR, som snarare att vilja dra igång ett krig igen...Tyvärr verkar det så.

Önskar att AHR kunde ta reda på vilka personerna är (vissa säger att det är olagligt, andra inte), precis som Carolina Gynning och att koppla ihop rätt kommentar med rätt personer, så att det någongång blir ett slut på spekulationerna om angrepp/förföljelse/trakasserier av "överlevarna".
Inte att hon lägger ut IP-nr men att hon själv kontaktar dem hon känner sig påhoppad av och ber dem lägga av. Så får hon klart för sig vilka dessa påhoppare är (och omgivningen får också klart för sig vilka påhoppen de gör faktiskt är).
Men av någon aledning, så verkar inte detta att ta reda på vilka de är så intressant, eftersom det nu tillkommit ett ännu bättre alternativ som man kan anklaga utan att behöva stå till svars för något: Överlevarna. Kanske låter jag tjatig, men jag tycker att det är en intressant parallell, man ondgör sig över att bli trakasserad anonymt och inte kunna försvara sig, men samtidigt gömmer man sig bakom beteendet anklaga en grupp individer generellt, så blir det inte lika hårt som att påstå någon direkt vara skyldig.
Inget kan bevisas, men det drabbar en massa individer hursom.
Ja, jag önskar att detta kunde ske, så vi en gång för alla kan få bevisat vilka de nu är som skulle sitta och ägna hela sin vakna tid åt att mobba AHR och MA/IC. Herregud, finns väl mer intressanta saker att ägna sig åt än vad dessa damer företar sig eller inte!
/Anonymuskronikus

Marina sa...

Känner mig ganska kluven...
Givetvis skall AHR slippa trakasserier och förföljelse, ingen tvekan om det.
Det jag reagerar på är det här med skillnad på folk och folk....
Om jag skulle säga att jag mår dåligt, så är det gnäll och bekräftelsebehov. En annan mår dåligt och genast skall den skyddas och ompysslas.
Kommer ihåg några av AHR's kommentarer i samband med uthängningen... Ingen sympati eller förståelse där inte.

Ser nog lite dubbelmoral i det hela.

Understryker dock med tjock svart tusch att det inte är ok att trakassera eller förfölja någon. Sedan är ju frågan vad som kan klassas som trakasserier och förföljelse. Vilka kriterier skall man gå efter?
Går man endast efter personens känslor, så kan ju vem som helst bli anklagad. Det måste nog vara en kombination av hur personen uppfattar det och handlingen i fråga.

Vivvi sa...

Här händer det saker!
Det som AHR är enbart patetisk, för att inte tala om övriga som ömkar henne.
Hur var det nu med offerkoftan som tas fram mot andra i parti och minut?

Det finns ju så mycket annat att orda om.
Allt från tussilago i september till otäckheter som mord i lilla Bergslagsidyllen Fagersta.

M sa...

Nä man är ju lite blödig sådär o har lätt för att tycka synd om folk om de mår dåligt. Jag bara kände när jag läste om allt att; jag tror inte viljan till fred är så stor från det hållet.

En ursäkt till Maja kanske vore på plats angående spekulationen och indragandet av hennes föräldrar t.ex, men som sagt viljan finns nog inte. För övrigt är det egentligen inte min sak varken att avkräva en ursäkt eller att leka fredsmäklare.

Anser inte att jag har nåt otalt med damerna ifråga egentligen mer än att jag ogillar en del av det som utspelats på senare tid - oavsett det så önskar man ju ingen ett illamående.

Visst är det knepigt allt det här när man inte ens vet vilka personer det är som står anklagade, eller varför - vad som ligger bakom - i vilken form och omfattning osv?

Själv är jag oskyldig till lappar i brevlådor och skulle aldrig drömma om att pyssla med nåt sånt! Tycker bara det känns fel att "den andra sidan" liksom pekar ut alla som skriver på Majas blogg.

M sa...

Ja, Vivvi nog kändes det lite så - självömkan - offerkofta - när jag väl läste om allt några gånger.

Men alla är vi ju oss själva närmast (jag tycker också synd om mig själv ibland) men allt kan ju inte vara samhällets fel!

Ja Marina
Det verkar ok att skylla t.ex överlevare för att vara offerkoffor som tycker synd om sig själva och säga att de är patetiska.
Ja, lite dubbelmoral fanns det nog där!

Ja, vivvi fast nu finns väl inga tussilago hehe

maja lundgren sa...

Vivvi: i mars finns det.

Är det H.C Andersen som hittat på den här:

"Alla andra bara tänker på sig. Det är bara jag som tänker på mig".

Den är bra.

(lite spetsig är den ju. Gillar H.C Andersen)

M sa...

haha Den var bra Maja!

Medborgare Y sa...

Ann Helena Rudberg är mycket duktig på att reta upp folk genom sitt sätt. På Newsmill överträffade hon sig själv när hon kommenterade en artikel av Unni Drougge. Att någon eller några reagerar är inget att förvånas över.
Att Rudberg väljer att peka ut den här bloggen inklusive kommentatorer är bara tramsigt.

Kanske hon mått bättre idag om hon tänkt lite mer på hur hon själv uttrycker sig om och till människor.
Det är inte OK för någon att uppföra sig illa mot någon. En sådan självklarhet ska inte ens behöva nämnas.
Det gäller även Antonsson, Rudberg och Carlqvist, men det säger väl sig självt. Damerna har regredierat till dagisnivå.

Anonym sa...

säg mig vilka du umgås med och jag ska säga dig vem du är...

Anonym sa...

Varför gick Marina på Monica angående hennes bok?

M sa...

Skall i alla fall göra AHR lite glad med att säga att jag hade behållning av att läsa hennes bok "Marilyn - min historia". Alltid kul att läsa om Marilyn och lite nytt tillkom.

Vad jag menade med att det var mycket AHR var att jag emellanåt hade svårt att föreställa mig att det var Marilyn som reflekterade. Fast mellan varven kändes det tvärt om, som att det vore Marilyn som berättade.

Det kanske var taskigt av mig att ställa frågan HÄR om Oates var före AHR - Hade tänkt ställa frågan till AHR själv men tänkte då blir hon nog förbenad...hehe

Å andra sidan så är det väl sånt författare får räkna med att det skrivs om deras böcker lite här och där.

Förutom den elaka frågan (var den elak?) så kan man väl betrakta det som en liten, väldigt liten rescension.

M sa...

Anonym
Och vad är det för fel på folket här då?
Jag tycker det finns otroligt mycket klokhet här.

Anonym sa...

Jag tycker nog att Anonymuskronikus har en poang, om man anklagar folk lite i grupp sa dar, sa behover man ju inte sta for det man sager om senare the shit hits the fan. Min man har ett bra uttryck som aven lampar sig i detta fall "It smells like the north end of a southbound camel".

For ovrigt kan jag meddela apropos Lippizarna, att bade levade och capriol ligger lite i generna pa dem. Har ridit en lippizdam i min grona ungdom, och aj vad skoj det var nar hon borjade hoppa runt sa dar! Det ar ju bara hingstarna som anvands i Spanska ridskolan, de tranas sa klart, men aven damerna har det i blodet! Lite avis blir jag pa Systerdyster, nar jag var i Vienna var det Stangt!!! T o m sangerknaben var pa semester.

Och till de baconsjuka, Mycket dricka, mycket glass, mycket vila, och sa far man tycka precis hur synd om sig sjalv som vill nar man har bade flunsa och forkylning! Jag skulle t o m vilja saga att det ingar i behandlingen att tycka synd om sig sjalv da detta slar till!

Halsningar fran ett varfint och skont Nya Zeeland (Nej, jag har inte lagt nagra lappar i nagons brevlada och tar bestamt avstand fran hot och elakheter).

Anonym sa...

Intressant, men skrämmande, att läsa de sympatiserande kommentarerna på AHR:s blogg. Det verkar inte som om de har varit inne här - men de tror och föreställer sig en hel massa! Faktiskt riktigt ruggigt, för det är ju så det fungerar när vi gör oss en massa föreställningar om alla de onda "andra".

/IAMB

M sa...

IAMB

Ja, hur kan de då veta vad som skrivs?

Nej, klart de checkar läget.

Anonym sa...

Klart att de läser här inne. AHR var det inte hon som tyckte att man skulle komma över saker och inte älta, eller hennes kompisar? Hoppas de inte säger samma sak till henne nu då. Om hon mår dåligt måste hon ju få berätta det precis som alla andra. Man måste ju inte läsa om man far illa av det.

Men hon och hennes kompisar kanske skulle skaffa sig en annan attityd till att folk berättar om att de mår dåligt, annars blir det mer löjeväckande än det redan är att folk kräks på de som mår dåligt.

/Signe (Er alla)

Systerdyster sa...

Yes, yes, yes. Tach whitelady7, eller skrev du inte att man skulle äta glass som bacon-profylax?
Trycker i mig lite glass varje dag, nu kan jag skylla på flunsan. Lipizzanerstona med sina föl var helt underbara. Har drömt om det sedan jag var liten hästtjej.

Självklart ska ingen hotas, vare sig med papperslappar, E-post eller IRL. Om detta nu behöver påpekas?

Dagens ordstäv:
"Att vara bitter, är som att blanda en bägare gift åt sin fiende och sedan dricka den själv".

M sa...

Undrar lite över de som kallar sig Anonyma här (en del av de) kallar de sig Anonyma när de går in till Maja men nåt annat när de besöker Monica? hehe

Själv håller jag mig tilla samma nick - önskar fler gjorde det. Ja den det där med signatur igen - det vore bra!

Medborgare Y sa...

Sorry, Systerdyster, glass funkar inte profylaktiskt.
Som del i behandlingen av baconfebern är den däremot bra.
Och som angripen av detta virus ägnar jag mig åt dagligt intag av chokladglass med lite banan och vispgrädde inlidad i yllepläd i soffan. Igår var det Lilla Fridolf som stod för underhållingen, fortfarande en skitkul film!
Lite whisky skulle du kanske kunna prova som profylax. Funkar det inte så har du iaf haft lite roligt under tiden?

Medborgare Y sa...

Ha ha nu blev det alleles galet!
Det är inte glassen med tillbehör som ska lindas in i yllepläd och läggas i soffan!
Det är patienten = jag!

M sa...

*S*

Anonym sa...

Medborgare Y: Joda, det funkar profylaktiskt med, men OM det inte skulle gora det, sa ar det bara att trycka i sig lite till :-) Men om du lindar in glassen i yllepladen, kanske kan man da saga att du fatt lite for mycket av den branda malten?

Systerdyster: Bra ordstav det dar! Man skulle kunna saga Battre lite glass i magen an gift i strupen!

Systerdyster sa...

Hög feber Medborgare Y?? Kul blev det iaf. Hävdar med emfas att glass aldrig kan vara skadligt, man blir glad och snäll av glass! Lite småfet också, har mina jeans noterat. Har hittat en sort som heter Tripletto, 3 sorters chokladglass - vit, ljus och mörk, Hemköps eget märke. ICA har nåt liknande så att det inte blir smygreklam. Verkar ju som om bloggen är avlyssnad.

Medborgare Y sa...

Är bloggen avlyssnad???
Dodagsos atottot bobörjoja momedod kokododeror?

Anonym sa...

Jaa... antligen aterupplivas det gamla rovarspraket, det tyckte jag var skitkul for ...hmmmm.... nagra ar sen. Eller ja, ganska manga nagra ar sen, men kul var det. Annars kan jag lara er lite Maori: Kia Ora, horoi o ringa ringa :-) dvs Hej, kom ihag att tvatta handerna!

Ulrika sa...

Ahh, lite hästtjejor! Kul!
Men glass inlindad i yllefilt, iiih! Ungeför som när man käka snö från lovikavantarna när man var liten. Ryyyyser tom av att skriva om det
Ulrika

Ulrika sa...

Skulle det vara 2 v på lovvika...näääe. ser konstigt ut

Ulrika sa...

Angående tjafset så verkar det mer vara någon eller några som är intresserad av att hålla igång bråket. Så fort det har varit lugnt ett tag så drar det igång igen.
Själv är jag trött på det!

maja lundgren sa...

Jag med.

Marina sa...

Dags att tiga ihjäl dessa små anonyma figurer som dyker upp här och var.

Skall testa glass under filten... eller var det i filten...?
Ähhh... glass som glass:-)

Anonym sa...

Härligt att ni förmår gå vidare. Det finns viktigare saker att tänka på i dessa tider. Tack white lady undrade just hur jag skulle få barnen att sköta handhygienen. Nu ska vi öva hela kvällen: Kia Ora, horoi o ringa ringa och så tar vi det en gång till: Kia Ora, horoi o ringa ringa :-) Man kanske ska lägga till en melodi. Typ blinka lilla stjärna eller bä bä vita lamm till de vackra orden.
Ha en skön kväll. Glöm inte tvätta händerna.
/Jenny J

Anonym sa...

Ulrika: Lovikka!

/IAMB

Anonym 19:11 sa...

Maja. För att prata om något trevligt i stället så hämtade jag ut ett riktigt kuligt paket på posten idag. Tackar så mycket.
Jag kommer säkert att ställa frågor till dig om böckerna så småningom. Men tills vidare så vill jag bara säga
-Krya på dig och ta hand om dig själv.

maja lundgren sa...

Jamen vad bra att det kom fram!

Ulrika sa...

IAMB, Rackarns! Anade att det var dubbelt någonstans...
Tack

Vivvi sa...

Vill bara påpeka att det finns barn som funnit en tova tussilago.
Det var ingen som hade informerat dem om att de skulle blomma på våren.

Anonym sa...

Maja menar att Ingrid Carlqvist borde få behålla jobbet på Villaliv medan motståndarlägret menar att Bonniers inte borde ge ut Majas böcker.

maja lundgren sa...

Vivvi: ja det ska vara barn till det! Jag hittade för övrigt en nyckelpiga på en snödriva när jag var liten.
Anonym 21.45: puh, jag vet, men please. Jag är verkligen väldigt trött på det här.
Whitelady7: vad betyder ringa ringa i den meningen? Kom ihåg?

Leroy sa...

Tack för din rekomendation om att man borde skriva och att man kanske kan.

Det kanske kommer vad vet man.

Dubbelbokstaveringar och meningsbyggnad har hindrat mig från att skriva. Likväl som tangentbordet som droppar en och annan bokstav och man tyvörr hinner trycka på enter innan man kollat.

(Kanske man borde återgå till firefox för där kan man köra stavningskontroll då man skriver.)

Hoppas verkligen att man inte satt sig i en kanot med Mac Enro eller Indianer som Tristan påtalar och lyfter. JAg anser att har man fått dessa satta i kanoten då får man nog lov att ro dom i land.

Oavsett vad man har haft för perspektiv, uttalad agenda eller grund att påstå.

Tråkigt om saker baseras på vad man säger,skriver och inte vad man gör eller får en chans att visa vad man baserar sitt agerande på. Det skall inte abaseras på vad man påstår eller skirver utan vad man faktisk gör och kan bevisa.

Låt barnen få möjlighet. Håll som kommentator inte på att inveckla, föminska betydelse av såsikt eller försöka förvanska saker för det slår säkert tillbaka en dag.
Jag tror nog en del av historien som diskuterats fastnat redan i Bort Rövade Barns Förening och de artiklar Liza och x-pressen skrev om Elisabeth Hermon och att en hel del av de som då skrev eller påstod fortfarande anser sig äga rätten, är aktivaen del bidrog till uttalanden om etik och moral på nätet.Var aktiva Tigrar redan då. Då man ansåg sig ha rätt till nätetikette mm. Då ansg jag de som skrev som viktiga men jag såg även när det spårade ur.

Jag vet att en del av fåtalet läsare hänger med och ser helheterna i det perspektivet.

Att en del sedan väljer att även idag fortsätta att försöka förminska betydelsen eller vikten av detta och att barn och föräldrar kanske fortfarande hamnar i klämm är skämmigt.

Det enda jag kan se är att de som pratar sanning vinner i längden. En del svamlar runt och undviker att prata om det som det borde pratas om. Frågor lyfts Off topic för att man inte ser var historier började eller man väljer att inte prata om känsliga saker. Påstå att det blir för personligt.



Finner att många jag diskuterat med valt att ifrågasätta i stället för att försvara barnens rätt och möjlighet eller sätta sig in i frågeställningar som gör att man perosnligen får lov att fundera för vem skull man skriver eller visar att man bryr sig.

SKillnad mellan påstående och möjlighet. Beror på tolkning av den verklighet som råder och om man är villig att ge eller ta.

Så klart tjänar man på att ge möjlighet inte ta möjlighet.

Sen får du Tristan tycka att jag har en kanot där jag får ta passagerare i land. Det gör jag nog men då hamnar jag nog hos Zappa:

http://www.youtube.com/watch?v=441-Vnv7cRY

Leroy





Leroy



Leroy

Gudrun sa...

Självklart så håller Marina tyst när frågorna blir för svåra. Att ta ansvar för det man gör andra det finns inte i hennes värld. Säg emot, så ska ni få se.

Anonym sa...

Marina har väl hatat Monica ända sedan hennes bok kom ut?

maja lundgren sa...

Leroy: sitta i en kanot med John McEnroe, kan just tänka mig hur det skulle låta. "I can't believe this!"
Frank Zappa råkar vara ett slags favorit, tack för länken, hade inte hittat fram till honom på YouTube ännu.

Gudrun och Anonym: strunta i att mucka med Marina nu. Dra vidare. Världen är stor.

Leroy sa...

Ok MAja JAg bidrar därför med lite fler Zappa inslag:

http://www.youtube.com/watch?v=AAKOlsEa_zs

komma:

http://www.youtube.com/watch?v=CYZEYHJ79z0

eller intervjun om sjukdom :
http://www.youtube.com/watch?v=UXIi7lw_lIY

"It´s al about buisness" OR?

Synd att det drabbade och Freddie Mercurys framträdande i Barcelona med Monserrat blev
ett av de sissta framträdanden av de stora 80-tals artisterna.:

http://www.youtube.com/watch?v=QFLu6bu7LEk

Trevligt att du uppskattar och återupptäcker det vår generation varitmed om och om man vill så kan man titta i högerspalten och lyssna på mer musik av de artister som lyfts på youtube.


Leroy

Tristan sa...

Det är ok att förolämpa och förtala andra, så länge man är rakryggad och står med sin egen identitet för dylika verksamheter! ;-

Obs! Ironi.

Men avsaknad av intellektuell integritet gör sig allt mer gällande från "kärringmaffian".

Ops, får man uttrycka sig så?

Sorry ladies! :-)

Tristan sa...

Leroy

Hur kommer det sig att det inte går att föra en normal diskussion med dig? Hur kommer det sig att du inte kan ge ett rakt svar på enkla frågor, utan att dra igång psykadeliska upprepningar om "agendor" och "ge och ta" och blablablablablablablablablabla...?

maja lundgren sa...

Eh, Tristan, i princip gör det inget om du och Leroy drabbar samman här igen, i princip alltså. Och lite utbrott måste ju vara tillåtet. Tja. Det var väl det jag hade på hjärtat.
Nu: sova!

Tristan sa...

God natt, Maja!

Hoppas du inte får mardrömmar av din icke självpåtagna roll som dagisfröken åt ett banditgäng bland bottenskrapet på avskrädeshögen.

Anonym 19:11 sa...

En liten saga om nätmobbning .
Jag: Nu är dom på och förföljer den stackars Berit igen. Det är ju för hemskt!
Anna Svensson: Berit? vilken Berit?
J : Ja, du minns Berit från mellanstadiet. Det var ju hon och Carna som brukade stänga in mig på toaletten och sen blockerade dörren så jag missade lektioner.
Sven Andersson: Det hade jag glömt. Det måste ha varit hemskt för dig.
J: Nej då, inte alls. Jag visste ju vilka det var. Dom var ju aldrig anonyyyma. Men stackars Berit hittade en lapp i skolbänken som det stod ”fy dig” på. Hon kom aldrig på vem som skrivit den. Det däremot var verkligen fruktansvärt. Jag har tänkt på det då och då genom åren. Hur kommer man över sånt?
AS: Hm, var det inte Berit som la mask i din matlåda?
J: Nej , det var Carna och det gjorde hon ju i alla lågstadieungars matlådor dessutom , så det var ju aldrig personligt. Tydligen hade nån lågstadieunge på en annan skola sagt nåt dumt om hennes kusins kompis så man får ju förstå det. Hon berättade ju dessutom för mig att det var hon så det var ju aldrig Anonyyymt.
Däremot var det Berit som la en fusklapp nedanför min bänk så att läraren trodde det var min. Kvarsittning blev det och samtal från skolan till far min. Ja, det var ju inte heller anonyynmt.
SA: Men vad är det nu som har hänt med Berit?
J: Jo, hon blir tydligen hotad och trakasserad och förföljd ända in i sitt eget hem. Det har Carna berättat för Disa som berättat för Evelina som berättat för Fanny som jobbar på samma ställe som jag. Evelina hade skickat med ett brev där hon ville att vi alla offentligt skulle ta avstånd från det hela. Men min chef vägrade gå ut med nåt offentligt så Disa undrar om inte han också är inblandad.
AS: Men inblandad i vaddå?
J: Det vet jag inte riktigt, men nog borde man ta avstånd. Disa har berättat för Evelina att både Centerpartiet och Volvo och Socialstyrelsen också vägrar att ta offentligt avstånd. Så man undrar ju hur högt upp det går.
SA: Det vete håken om jag vill ta avstånd innan jag vet om det är sant .
J: Jag bryr mig inte om ifall det är sant eller inte!!! Du ska inte inbilla mig att en av Sveriges Högsta Domstolar....
AS: Va? Domstol. Menar du att det har gått så långt.
J: Det kan väl inte jag veta. Det kanske vi får reda på om tio år eller så när Berit skriver en bok om det. Men till dess tänker jag ta avstånd.
AS: Jag tänker också ta avstånd och dessutom be om ursäkt för... Eh ja allting.

Anonym 19:11 sa...

Ursäkta Maja. Det här var både mitt första occh sista ord i frågan.
Kunde bara inte låta bli.

Anonym sa...

Konstigt att dessa "överlevare" som varit med om så mycket hemskheter själva och som tydligen blivit ifrågasatta av folk på nätet inte drar sig för att aggressivt ge sig på andra som skriver om hemskheter de varit med om. Varför gav sig flera av dessa "överlevare" på MA när hennes bok kom ut? MA blev ju inte bara ifrågasatt, utan fick även ondsinta kommentarer och mejl från flera av dessa "överlevare".

Många av dessa "överlevare" hyllade ju sajter som hängde ut personer som dömts till t.ex. sexbrott. Sedan blev de jätteupprörda när några av dem själva blev avslöjade på DOS.

Några av dessa sajter drevs dessutom av beryktade MC-gäng, vilket inte verkade vara något problem för flera av dessa "överlevarna".

Så hur rent mjöl i påsen har dessa "överlevare" egentligen? Det finns ju inte många svenskar som inte sympatiserar med deras officiella syfte, att stå på utsatta barns sida och motverka sexuella övergrepp mot barn. Få syften är väl mer vällovliga i detta land. Konstigt att man då väljer att vara anonym...

Erik Rodenborg sa...

Jag har aldrig skrivit här förut.

Måste medge att jag blev lite konfunderad av att MA vill "ta tag i mig" eller vad det nu var men att IC hade sagt nej för att hon tyckte synd om mig... Sedan förklarade MA att ta tag i betydde att avslöja min identitet och gå till polisen.

Vet inte vad jag ska säga. Att jag sannerligen inte har behov av sympati från IC, att vem som helst som söker på Erik Rodenborg på hitta.se kan se var jag bor MA och IC förutan, att jag faktiskt inte har gjort något som skulle kunna intressera polisen.

Och sedan länkar MA till ett stillsamt inlägg av mig som visar på inkonsekvenserna hos IC: när hon med "vetenskapliga" argument förkastar återkallade minnen i detta liv och samtidigt anammar återkallade minnen från 1600-talet…. En fråga för polisen? Vilket land tror MA att hon lever i?

Det som pågår från detta håll ser ut som organiserande av en lynchmobb mot överlevare.
De har haft sina partiella framgångar, tystat flera bloggar, lagt ut gatuadresser på personer som de tror är "häxor" och "troll" (MAs favoritord, av någon anledning).

Det hat som strålar ut från deras forum får en att rysa. Det får de värsta skräckfilmer att te sig som godnattsagor i jämförelse.

De kommer aldrig att vinna i slutändan. Men just nu gör de ganska så mycket skada.

Erik Rodenborg sa...

Anonym 1.49, märklig logik du har.

Du skriver: "Varför gav sig flera av dessa "överlevare" på MA när hennes bok kom ut?"

Ja, många icke-överlevare gjorde ju det också, och många överlevare (inklusive mig) gjorde det inte. Vad är poängen?

"Många av dessa "överlevare" hyllade ju sajter som hängde ut personer som dömts till t.ex. sexbrott."

Många, ex.vis jag, http://kiremaj70.blogspot.com/2008/10/att-publicera-dmda-frvare.html gjorde det inte, och många icke-överlevare gjorde det. Vad är poängen?

"Några av dessa sajter drevs dessutom av beryktade MC-gäng, vilket inte verkade vara något problem för flera av dessa "överlevarna"."

Men för nästan alla var det ett problem, inklusive för mig själv se http://kiremaj70.blogspot.com/2009/01/original-gangsters-vrt-vrn-mot.html

"Överlevare" har liksom andra människor olika åsikter i de flesta frågor. Och?

Systerdyster sa...

Tack Anonym 19.11 för morgonens garv. En söt saga, den där.

Anonym sa...

Poängen är, Kira, att just överlevare i sig är problemet. Man vägrar helt enkelt att se oss som individer, för då kan man inte bespotta en grupp för att förhöja sig själv och sitt eget budskap....Som MA tycks måste göra nu, för det ser inte så lovande ut hur hon beter sig...
/ Anonymuskronikus

Systerdyster sa...

Det här att sparka nedåt, förlöjligandet av andras erfarenheter och ett ständigt förakt för de som av olika anledningar kan anses som svagare ger mig riktigt dåliga vibbar.
Det är mycket "skylla sig själv", "ta sig i kragen och gå vidare". De flesta känner ett visst mått av tacksamhet över att själva inte vara så hårt drabbade istället framhäver vissa sin egen omåttliga förträfflighet på bekostnad av andra, mindre lyckligt lottade.
Kanske beror det på brist på självinsikt, lite förenklat brukar man sky andra människor som representerar ens egna tillkortakommanden.
Dödssynderna i all ära (om man inte tar dem alltför bokstavligt är de utmärkta som rättesnören) men över hela härligheten av girighet, högmod, avund etc. svävar rädslan.

ulrika sa...

19:11, den var himla kul!

Tristan sa...

Väldigt träffsäkert, 19:11! =))

Anonym sa...

"A Pettersson
Jag tycker förstås inte att det är förtal men...
Och gott omdöme?
Tja, varför är jag den enda som ska visa gott omdöme.
Läs igenom Majas blogg och fråga henne istället.
Det är för övrigt inte "folk" som kallas banditer, troll och häxor.
Det är fega, anonyma mörkerfigurer. Folk blir de först när de träder fram som sådana.
Men framför allt...
Jag lade in frågan UTAN egna kommentarer."

En del är INTE människor i Monica Antonssons ögon.

Att hon la in inlägget utan kommentarer tycker jag bara visar på att hon är feg. Låter andra säga det som hon menar så hon kan säga jag hade inga kommentarer.

Vad hon menar är ju att andra ska kontakta Majas förlag och skriva om henne. Det är hennes önskan just nu. Hon vill bara inte säga det rakt ut.

Frågan är, är det nåt allvarligt fel på kvinnan? Hur långt ska hon gå innan hon slutar om hon nånsin slutar?

Anonym sa...

Fjolliga Marklundkramare är vad ni är.

Anonym sa...

Kira/erik sa:

"Många av dessa "överlevare" hyllade ju sajter
som hängde ut personer som dömts till t.ex. sexbrott."

Många, ex.vis jag, http://kiremaj70.blogspot.com/2008/10/att-publicera-dmda-frvare.html gjorde det inte, och många icke-överlevare gjorde det. Vad är poängen?"

Nu en liten fråga: Vad är en icke-överlevare?
Nån som är död?

maja lundgren sa...

Hej Kira,
Roligt att du kommenterar.
Jag kan bara svara lite hastigt just nu: det är fullständigt otroligt det som sker, ingen som helst idé att försöka få damerna i fråga att begripa vad de gör, det enda som händer är att de plockar argument och kritik härifrån och låtsas att densamma går att applicera på t.ex den här bloggen. Men det handlar inte om lika goda kålsupare här utan om väsensskilda sätt att resonera.

Inlägget om mediet Benny, tidigare liv och bortträngda minnen var mycket skojigt

maja lundgren sa...

Media är ju här inne rätt ofta och jag hoppas faktiskt att några journalister tar sig an det här. Man kan ju bli väldigt arg, men jag är tacksam om folk lyckas hålla samma sakliga och lugna nivå som Kira.

Anonym sa...

Kan ni inte starta en sekt som tillber Liza?

Tristan sa...

Anonym 18:34, varifrån har du fått idén om att "ni" omfattar "Marklundskramare"?

Anonym sa...

Du är ju kär i henne, trist-an!

Anonym banditgalning sa...

Nej nej du förstår inte alls kärlekens väsen
Anonym 22:10

Det är AHR som är kär i Tristan. Hon vill smeka hans blonda 1700tals lockar.
Dom hade ihop det på 1700talet helt enkelt.
Och nu p.g. av en rad mentala omständigheter så tycker nu AHR att Tristan är ondskefull.
Eller att han är Maja Lundgren.
Vilket i AHRs värld är ungefär samma sak.

Själv älskar jag och dyrkar L Marklund.
Det gör alla på den här bloggen.
För kan väl inte finnas något som helst annat skäl till att man är tveksam till MA, IC och AHRs olika "skriverier"?

Fortsatt anonym banditgalning sa...

IC blev ju bränd på bål på 1600talet och det förklarar ju också väldigt mycket och gör oss alla mycket klokare.
Själv väntar jag med spänning på att MA ska komma ut ur garderoben och äntligen berätta
vad det egentligen var som hände henne på 1500talet.

Den här historien har rötter lååångt tillbaks i världshistorien.......

Anonym sa...

Anonym banditgalning har fattat helt rätt! Men du borde börja ifrågasätta din kärlek till Marklund, är det värt det?

Leroy sa...

Det här vart lite svårt att förstå, läsa in eller hänga med på.

Hur menar Ni ?

Tristan vad menar du med bla bla bla o.s.v.?

Leroy

Leroy sa...

Hoppas Maja på riktigt att du faktiskt gör research och skriver en bok om allt detta eller att någon annan journalist skriver om när läsarna valde att ta över rätten att skriva.

Du fick oss alla att måla fina bilder och teckningar.

Kan du inte nu få oss alla som ämpar för rättvisa att skriva en bra motion till politkerna om hur utsatta kan få bättre utgångslägen och vi enas om spelregler.

Att ärlighet och uppriktighet får bli den etik man kan enas kring. I stället för att en del skall hota.

Leroy

Leroy

Leroy sa...

Snälla Maja nu 500!

11é september.

Bringa ordning och reda på Torpet.

Låt inte vansinne fortsätta.

Se helheter ur ett annorlunda perspektiv och se till kommande generationer och nyttan av att förändringar sker och belyses.


Leroy

Zigge sa...

Helt flippat, särskilt den anonyma som är besatt av Liza marklund.

«Äldst ‹Äldre   401 – 501 av 501   Nyare› Senaste»