onsdag 27 maj 2009

Inglish maccheronico

Idag har jag slängt ut Alexis, KimhZa och en vars pseudonym jag inte minns. Det kallas att göra tre herrar på smällen. Det är sånt som händer i tigerbloggen. Och det har ingenting med eventuellt avvikande åsikter eller ohyfs att göra.
Den som har tid och ork att grubbla över varför skrivande person röt "Stick och brinn!" kan avlägga visit under Guds lilla barnaskara.

Idag har jag blivit ombedd att stödja två italienska valkampanjer. En i norr och en i söder, och jag förundras en del över den italienska politiken.

Italienare brukar inte ta illa upp över att man skämtar om maccaroniengelska. Och den här videon är riktigt kul.


91 kommentarer:

 1. Den här från Paulo är faktiskt riktigt bra och rolig att lyssna till. :
  http://www.youtube.com/watch?v=CEZ7uta14nw


  Gillade hans Italienska matlagningsprogram, samt det han gjort med Lasse H
  och numera anser att man skall fightas inom ringen och följa de regelverk som finns samt ha koll på oskrivna regler. Från att varit Kungen av Kungsan och själv härjat runt.

  Tycker han och Marcus Birro växer dag för dag.

  : http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.1583724/marcus-birro-jag-hoppas-du-kickar-boll-med-de-andra-anglabarnen

  Vore intressant att se dig, Björn Ranelid, Birro, Paulo, Drougge, Monica A, E Hermon diskutera Pirater och barns rätt med inbjudna politiker och författare, förläggare från de sk. 4 stora.

  Kanske, kanske kan man hoppas på att Toni P håller på med undersökande journalistik och att flera frilansare skriver några kapitel till och blir inbjuden med Janne J, Robban A och Jan G.

  Lite kanske med tanke på Fablernas Värld och Hedvig som EP tagit upp.

  Vore roligt att se någon länk till inslagen då Hedvig kryper fram ur skorstenen!


  Leroy

  :

  SvaraRadera
 2. Bjuder tillbaka till EP i min letan efter Hedvig.

  : http://www.youtube.com/watch?v=UfrkKqu7OVs

  Den kan stämma in bra på sissta veckan. (Tror att en del känner igen sina roller. Simma lugnt!)

  Återkommer om jag hittar Hedvig och något bra avsnitt.

  Leroy

  SvaraRadera
 3. Jag har hittat en! :
  http://www.youtube.com/watch?v=kxY4Zz84gX4

  Birgitta Andersson - Kom och skriv mig det på näsan. Jodaladihoo!

  Men den vita stenen hittatde jag oxå, den hade jag glömt. :

  http://www.youtube.com/watch?v=6u7TQ62Sp5g

  Det finns säkert flera...

  Men hade varit rolgt att se flera klipp av Hedvig och från A till Ö. Inslaget visar bara Ö.

  Har sökt å SVT och SVT play, youtube men hittar inget mer.  Leroy

  SvaraRadera
 4. Din video är jätte bra. Min kompis som arbetat på Malta skratta åt detta.

  Vart tog många gamla svenska travhästar vägen?

  Till Malta...
  Jaha.

  Leroy

  SvaraRadera
 5. Vallentunabo28 maj 2009 00:55

  Äntligen en person som försöker hålla lite balans i galenskapen!

  Jag gillade Antonssons blogg så länge den höll sig till Gömda-soppan men nu har hon passerat alla gränser. Hon lyckas dra till sig en hel drös med ohyra som har krupit fram från sina bon under stenarna och vädrar morgonluft, utan att hon begiper vilka element hon omger sig med.
  Så skönt att de åker ut härifrån iaf, de har tillräckligt med plats hos Antonsson, Carlqvist och Den Obehagliga Bloggen.
  Man mår faktiskt illa av att läsa skiten och nu slutar jag med det och väljer bloggar som tillför något och som inte sprider obehagliga vibbar.

  SvaraRadera
 6. Jag röt väl ifrån mer än jag portade, egentligen... Det får gärna storma här, men förhoppningsvis kan man enas om ett slags god stämning.

  SvaraRadera
 7. Vallentunabo, du var ordningsman i skolan va?

  SvaraRadera
 8. Vallentunabo28 maj 2009 10:22

  Thomas E, var det något jag skrev i min kommentar som du inte instämmer i?

  SvaraRadera
 9. Hej Maja,

  Jag ser att vissa personer har blivit utvisade från din blogg. Det är självklart så att du bestämmer vilka som ska vara hemma hos dig, även om det är en del av det offentliga rummet.

  Några av mina reflektioner är dock följande. Din rubriksättning ”Guds barnaskara” triggar nog många som antingen har blivit kränkta som barn eller har sett sina barn bli fjärmade från dem själva. Här är det många, om jag får kalla dem från båda sidor, som delar detta. För mig så drivs de egentligen av samma motiv. Vi måste alla försöka förstå grundbulten i deras strävan och drivkraft, samtidigt att smärtan är så stor och att den tar sig olika uttryck. Vissa uttryck är osunda. Vi kan nog kanske ha olika uppfattning om var de värsta kålsuparna finns. Men när vi skalar bort försvarsmekanismerna så finns det ett innanmäte, som drivs av sunda principer, i de allra flesta fall. På spanska kan man säga ”Hablando se entiende la gente”, det finns säkert något liknande på italienska.

  En ikon blev nedplockad av Monica, det grämer många fortfarande. Särskilt eftersom hon kunde se skillnad på fakta, sak, konsekvens och person. Hon har vänt och fått andra att vända på många stenar, vilket har varit nyttigt och samtidigt pinsamt för många. Det är också en väsentlig del i de paradigmskiften, senast illustrerad i Veckans Affärer, som vi går igenom, tror jag i alla fall.

  Dessutom så kan det nog upplevas som om du generellt kritiserar Monica Antonsson och Elisabeth Hermon som personer. Den största delen av din kritik är snarare specifik och konstruktiv, så tolkar jag det i alla fall. Dvs. använd inte generaliserade stereotypa schabloniseringar. Historien har visat hur fel och vilka konsekvenser det kan ta, bland annat. Nu ska inte dock kanske inte jag vara den som kastar första stenen…

  De berör också indirekt det som nu populärt kallas för härskartekniker, som för mig är generellt i vårt samhälle och inte könsbundet. I alldeles för många bloggar så går olika härskartekniker igen. Personligen tycker jag att Monica har en av de renaste bloggarna i detta avseende, men även solen har sina fläckar. Skillnaden mellan härskarteknik och ironin är hårfin i vissa fall, men samtidigt befriande, jag tänker särskilt på löpet.

  Ditt djup, från det som jag uppfattar ett sunt litteratur- och vänsterperspektiv är så välgörande. Uppfatta det inte som smicker, det är bara min egen uppfattning.

  Tänk samtidigt på alla de barn som har blivit berövade sin ene eller båda föräldrar eller de som har blivit kränkta som barn eller vuxna. Hur reagerar människor som har eller är utsatta för detta ultimata övergrepp? Vad har vi som samhälle gjort fel, vad har vi gjort rätt, hur kunde det bli så här och vad kan vi rätta till. Vilka är symptomen och vilka är grundproblemen. Ett bra exempel på att ge bevis på detta var Joakims inlägg om fallet Sofie på sin blogg.

  Problemet är antagligen multifaktoriellt och mångfacetterat och ingen sitter inne med patentlösningen. Politiker lika väl som vi medborgare har ett ansvar att hitta lösningar. Diskussion och åskådliggörande är ett viktigt instrument på vägen, den väg som aldrig tar slut.

  Monicas sätt att stå upp för Osama, Elisabeth, barnen och alla andra är beundransvärd. Hon har gjort det både i ord och handling. Nu försvarar hon personer som är utsatta för rättsövergrepp det som jag kalla näst intill offentlig schavottering, precis ungefär som Elisabeth en gång blev. Jag vet själv inte om isen är tunnare på denna del av sjön eller inte, men Monica verkar ha bra magkänsla och ger sig nog inte ut om hon inte har torrt på fötterna.

  De delar hos Monica som berör uppförandekod för personer inom rättsvårdande instanser och i förlängningen advokater är oerhört väsentlig.

  När de värsta svallvågorna har lagt sig; På tal om utvisningen, är det en tvåminutare, matchstraff eller avstängning? (Det är mer en retorisk fråga).

  Jag hoppas att jag har respekterat ditt hem, dina regler och uppförandekoden.

  Cuben

  SvaraRadera
 10. Cuben:

  Stort TACK!
  Du har på ett utmärkt sätt formulerat vad jag har suttit och väst i frustration för mej själv.
  Tack.
  lena ( också vallentunabo)

  SvaraRadera
 11. Cuben:
  Tack, det var ett långt, multifaktoriellt och mångfacetterat inlägg. Jag svarar längre sedan, måste bara säga två saker: kommentarfältet är faktiskt öppet här, du bör inte spekulera i kommentatorernas barndom som du inte vet någonting om, och Monica Antonssons blogg har på sistone varit allt annat än den renaste i bloggosfären. Personligen tycker jag att den har varit fasansfull. Det har hänt även tidigare, stundom har kritiken slagit över i lynchstämning och klappjakt på "Mia". Nu är det tänkbart att M.A har städat upp och det är bra, det har man rätt att göra. Alla kan begå misstag.
  "Vänster" är ett ganska svårdefinierat begrepp idag. Precis som "feminism". Ett är säkert: "Yakida" och "den obehagliga sanningen" och allt vad de heter, som M.A tidigare sagt sig uppskatta och länkat till, ibland med små reservationer ibland inte, ibland med uppmaningen att folk ska gräva om hennes meningsmotståndare, är direkt fascistoida.
  En av dem har hängt ut en kvinna och visar på ett foto med en pil var hon bor. Typ "vi vet var du bor". Ingenting i M.A:s slingriga svar motiverar något sånt.
  Det som var sämst i "Mia - sanningen om Gömda" och som MA fick rätt kraftig kritik för - den onödigt långt drivna nidbilden - bröt ut fullständigt på MA:s blogg för en tid sedan, och trots att hon gjorde ett bra och viktigt jobb med att undersöka bakgrunden till Gömda, så har MA idag sjunkit som en sten i min aktning.
  Men det är fullt tänkbart att MA börjar lyssna på goda råd - inte nödvändigtvis från mig men från andra - för jag utgår ifrån att det finns fler som har reagerat ungefär som jag på hennes blogg den senaste tiden.

  SvaraRadera
 12. Vallentunabo28 maj 2009 12:27

  Huruvida Monica har en magkänsla som leder henne rätt vet inte jag och har heller inget intresse av att spekulera i och överlåter gärn till er som har det intresset.
  Just nu uppför hon sig som en av dem som brukar stå bredvid och uppmuntra mobbare och andra misshandlare utan att själv utdela något slag eller någon spark.
  De där fega som efter att de ställts till svars kan svära sig fria eftersom de ju aldrig gjort något.
  De där ryggradslösa.

  Att man har rätt i en fråga innebär inte att man automatiskt har rätt i alla. Verkligheten fungerar inte som i sagans värld där människor indelas i onda och goda. Normalt fungerande människor har lite av varje.
  Just nu visar Antonsson prov på ren illvilja. Samtidigt som hon bedyrar att hon visst är trevlig! Det måste nog bedömas utifrån vars och ens uppfattning om vad som kan anses som trevligt.

  SvaraRadera
 13. Cuben igen: jag hoppas att det inte verkar som om jag kritiserar några personer. Det är inte min mening.

  SvaraRadera
 14. Ann Helena Rudberg hade ett alldeles utmärkt inlägg i bloggdebatten idag, tycker själv att det hade ett visst gränssnitt mot det jag försökte säga, (kanske hybris från min sida?). Det borde kanske till om med utbildas om hur god blogg etik ser ut. Du har helt rätt jag vet inte allas barndom hos dem som skriver på din blogg, men deras typ av inlägg fick mig att göra en reflektion om varför. Kan vara felanalys från min sida, det är bara en tro och känsla från min sida, så som bevis i någon ”rättegång” så håller det ju inte.

  Det finns en enorm spännvidd i bloggar på internet, något som vi förut inte kunde se i pressen, delvis skulle jag vilja säga, som tur är. Att lägga ut en persons hem med pil och google-bild är helt fel. Privatlivet måste respekteras också på Internet. Det jag ville säga är att det verkar finnas många lika goda kålsupare i det här.

  Produktionen på Monica Antonssons blog har produkter av hög kvalité och vissa av låg kvalité. Många företag vet ju att kvalitetsförbättringar är en ständig process, Kaizen tror jag japanerna kallar det. När kritiken är konstruktiv och specifik så är det lättare att rätta till, än när den är generell, då kan bloggen utvecklas och kvalitén förbättras. Det som du kallar klappjakten på Mia missade helt målet i min mening. Däremot så vore det lyckligt om någon i Mias närhet kunde förklara för henne att även Osamas dotter har rätt till sin pappa, särskilt efter så många år. För mig som amatörpsykolog så verkar Mia vara en skör person som behöver hjälp och inte stjälp, och jag känner henne ju inte alls. Men härom tvistar de lärde verkar det som. Hur mycket som hon blir utnyttjad och vad som hon utnyttjar kan jag inte svara på. Som ”offentlig” person drar man ju också på sig uppmärksamhet och om man får drevet på sig så är det ju inte roligt. Det har vi flera exempel på. Vi håller väl också på att lära oss att det traditionella mediedrevet är helt olikt Internet drevet. Något att skriva en C-betygsuppsats på Journalisthögskolan om kanske.

  När det gäller schabloniseringar så föll jag lite på eget grepp också. Det var ju inte alls bra, men nu har jag förhoppningsvis lärt mig en läxa.

  Om man länkar till andra bloggar ger man sig lite ut på hal is. Dock tror jag att de flesta inte uppfattar detta som om man nödvändigtvis sätter sitt sigill på innehållet i den blogg man länkar till. Däremot så ger ju själva länken en viss indikation. ”Procede with caution”.

  Det blir intressant när de första böckerna och undervisningsmaterialet om bloggar och blogetik kommer fram, de kanske till och med finns redan?. Jag hoppas på självsanering och frivillighet och inte byråkratiska tvångströjor. Den debatten verkar också vara i sin linda.

  Debatten om att föra rättsprocesser i offentligt media är fortsatt viktig. Domstolar är i slutändan bara vanliga människor också, trots alla statyer utanför byggnaderna. Vi måste värna deras oberoende. Processer ska inte föras av ”gatans parlament” utan av utbildade jurister. Vi måste alla vara lika inför lagen. Ponera att vi måste anmäla ”lagen” till Diskrimineringsombudsmannen. Juristetik, i vid bemärkelse, är minst lika viktig som press- och journalistetik.

  Lika viktig är lagstiftningsprocessen. Vi måste vara väldigt uppmärksamma på olika lobbygruppers påverkan på lagstiftningsprocessen och Riksdagen. När något har gått fel måste vi få upp det på tapeten igen, se det, analysera, korrigera, inte blunda.

  I de två sista avsnitten har Monicas blogg viktiga gränssnitt i mitt bemenande.

  Maja du har uppfattat det rätt, en kub har många sidor.

  Cuben

  SvaraRadera
 15. Cuben:

  varför sa du inte följande till Monica:

  Att lägga ut en persons hem med pil och google-bild är helt fel. Privatlivet måste respekteras också på Internet.

  När Monica försvarade DOS aggerande. Som vanligt, stryker medhårs.

  Om nu Monica är så bra varför valde de inblandade i boken att inte kommentera på hennes blogg när hon bad dem? Om vad de tyckte om debatten som uppstod när boken kom ut, om all skit som skrevs om Mickes mamma på Monicas blogg. Jag tror nog att de är nöjda för att de fick säga sin mening. Men jag tror inte att ex Micke vill läsa om att hans mamma är en ointelligent, lågpresterande, ful, lättfotad och psykiskt störd kvinna, eller vad tror du? För så många diagnoser som tilldelats Mia på Monicas blogg är fler än vad psykologistuderade får träffa på under utbildningen.

  Eller tycker du också att Annika Marklund är så pass ointelligent att hon aldrig skulle få jobbet eller ens jobba kvar på AB om det inte varit för hennes mamma och inte pga av hennes meriter? Man kan ju fundera på var Marklunds barn tycker om att deras mamma kallas för satanist?

  SvaraRadera
 16. Funderare:
  Där är jag också skyldig - jag har kallat Liza M för den babyloniska skökan och "Mia" för ett monster och skrälle. Och grubblat lite på om jag bör ta bort det eller inte.
  Jag har försökt få fram att jag faktiskt hoppas att "Mia" ska kunna åka hem utan peruk, det skulle väl vara bra?
  Har också undrat lite hur alla de närmast berörda har reagerat eller funderat om hur det hela har utvecklat sig i bloggar och i media. Kanske känns allt mycket konstigt och overkligt. Hur som helst så tycker jag att det är ett fint drag av dem att ingen överhuvudtaget har ingått i något som ens avlägset påminner om ett drev. Det måste tyda på att de inte är illvilliga eller oförsonliga, och kanske (jag säger kanske) att de tycker att det mänskliga tappats bort någonstans.

  Monica borde ta avstånd från googlebilden med pil mot en persons hem. Det är ju ganska enkelt att säga att det där var ju verkligen inte bra.

  Cuben: tack! Och jag ska läsa Ann Helena Rudberg också!

  SvaraRadera
 17. Maja:

  detta att de närmaste inte har hört av sig talar väl för sig. Tänk så fel det kan bli fast man bara (hoppas) ville väl.

  SvaraRadera
 18. Maja och Funderare jag tänkte ”svara” så här;

  Det som driver utvecklingen framåt är att lära sig av misstag och gå vidare. Istället för att leta fel hos andra och agera dödgrävare, är det framåtskridandet som ger något och ibland korrigera kompassriktningen. Man kan inte titta på solen och bara se svart för att det finns solfläckar där också. Alla har vi väl kört ner i diket ibland.

  Jag har min uppfattning om det som har varit värdeskapande i Monica blogg och har kommunicerat den också. Specifik konstruktiv kritik finns det många olika sätt att föra fram, Maja har gjort en bra ansats. Du beskriver också din egna personliga uppfattning, vilken jag uppfattar som skild från den specifika kritiken. För mig är den för svepande beskriven i delar, men det är din uppfattning och den ska respekteras. Den verkar vara uppbyggd på flera iakttagelser och verkar ha mognat fram och är inte en reaktion direkt från ryggmärgen. Majas uppfattning och min skiljer sig åt. Det är väl bra när vi har olika uppfattningar. Lite tillbaka till Hegels tes, antites och syntes. Båda två visar vi en omsorg om Monicas blogg.

  Det är viktigt att se sakfrågorna och samtidigt kunna se när man försöker slå blå dunster i ögonen på folk. Ett exempel var debatten mellan Brink och Camilla Lindgren som finns beskriven i Joakim Daddys blogg.

  Det är för mig personligen lättare att försöka se till kontentan i sakfrågorna än att väga varje ord på guldvåg, eller bara försöka hitta fel hos andra och utifrån detta sedan generalisera. Eller att ta fram stora förstoringsglaset så fort jag ser ett litet smutskorn, och se ett jätteberg.

  Jag uppskattar debatten på internet och bloggar, på samma gång som det finns avigsidor, vilka också behöver belysas. Samtidigt, vilket underbart verktyg vi har fått i vår hand. Nu gäller det att vi vårdar det också förstås. Vissa kommer att försöka vrida verktyget ur handen på folk. Då ska vi vara extra uppmärksamma. Vi måste i samma veva, tyvärr, definiera sättet att hantera missbruk av detta underbara verktyg. Vi kanske måste titta på att ha detta som ett område för våra nattväktare även fast det skulle svida i min själ. Hoppas vi aldrig kommer dig.

  Det finns anledning att skarpt kritisera Liza Marklund och fortsätta att göra det. Det är det säkert många som håller med om. När det gäller Marklunds ”klassificering” så är det insiktsfullt att ta tillbaka kommentaren om henne. Hennes böcker och annan produktion däremot ska vi fortsätta att granska med lupp och göra konsekvensanalyser av. Här har Monica verkligen visat vägen.

  När det gäller det fria ordet så tror jag att vi måste tillåta stora frihetsgrader utan att det inskränker på en människas ”naturrätt”. Du har frihet så länge din frihet inte inskränker en annan människas frihet, bland annat.

  Cuben

  SvaraRadera
 19. Cuben: Jo, men det bör ju helst inte utvecklas något slags angiverisystem och medborgargarde på nätet. Mediekritik och granskning av journalister och politiker och kopplingen däremellan är förstås otroligt viktig, och ibland utväxlas hårda ord, det är sånt som händer. På bägge håll. Man kan bli kallad både det ena och det andra, och jag tycker väl inte att man ska springa till polisen med det i första taget.

  OK: jag tror jag började dra öronen åt mig när jag fattade hurpass lite kritik som släpptes in på MA:s blogg, men det är ändå det där med "sjukpensionär" och så vidare som jag tycker känns mest obehagligt, plus uppmaningarna till folk att börja gräva om sjuksköterskor och sjukpensionärer.

  Jag fick ett mail från en mig obekant person vars namn inte spelar någon roll. Mailet hette: "Sansad debatt omöjlig. Läs mina inlägg. Dom går igång urskillningslöst till och med på vänlighet". Och så var det en massa länkar till de där misshagliga bloggarna. Jag har inte läst alla, det måste jag erkänna (det hinns inte med). Men så farliga tyckte jag inte att de var.
  Hur som helst: den person som skickade mailet "sansad debatt omöjlig" gjorde inlägg i kommentarfältet till en del av de där så kallade "äckelbloggarna" och kallade skribenterna hjärndöda och hjärtdöda, bland annat. Någon vänlighet kunde man inte se tillstymmelsen till.

  Och det är ju ganska omedvetet, alltså att man tror att man är vänlig när man skriver sådant... Som jag fattar det handlar det inte om några moguler eller maktmänniskor heller.

  Men det är lätt att göra misstag; det viktiga här är framförallt (enligt min mening) att man inte ska uppmana folk att gräva om personer hur som helst. Att peka ut någons bostad är ju fel, och det är busenkelt att stå fast vid sakfrågan men markera att man är emot den typen av metoder.

  SvaraRadera
 20. Det som jag själv kan tycka är anmärkningsvärt hos Monica Antonsson är att hon på sin blogg inte synes respektera den grundlagsskyddade anonymitetsrätten och personuppgiftlagen när hon uppmuntrar till grävande av personuppgifter, i synnerhet med tanke på att hon kallar sig journalist.

  Anonymitetsrätten är alltså grundlagsskyddad, dels genom tryckfrihetsförordningen, dels genom yttrandefrihetsgrundlagen. Den som begår brott, skall förstås inte kunna åberopa anonymitetsskyddet för att undgå lagföring, men denna skall inte ske genom "bloggjustis" utan genom polis- åklagar- och domstolsväsendets.

  SvaraRadera
 21. "Den obehagliga sanningen" är iallafall nerstängd eller satt i karantän nu för "violation of our terms of service". Det är en lättnad.

  SvaraRadera
 22. Cuben:

  "Du har frihet så länge din frihet inte inskränker en annan människas frihet, bland annat."

  Vad säger du då om den inskränkning de senaste dagarnas händelser har lett till för min del?
  Det finns ingen känsla av trygghet i mitt hem längre... Vem skall ge mig sömnen tillbaka? Vem skall ge mig tryggheten?

  Det går inte att komma undan den del Monica hade/har i detta.
  Ni som stöttar henne har givetvis rätt till er åsikt, dock tycker jag att det vore bra med en nyansering. Speciellt när det handlar om hennes uppmuntran till personerna bakom DOS.

  Du har helt rätt i att solen inte är svart bara för att den har fläckar, men man måste våga se fläckarna också.

  Majas självrannsakan är uppfriskande ärlig och jag skulle önska något liknande från Monicas sida. Vad jag förstår så finns det inga restriktioner som avhåller henne från att uttrycka sig.

  Min självrannsakan kommer att läggas ut så småningom. De senaste dagarna har gått i självrannsakandens tecken förstärkt av vakna nätter.

  Jag kunde inte låta bli att "lägga mig i"... det tar tid att bli fri från mitt behov av att uttrycka mina tankar och känslor. Det får bli en långsam avvänjning med några enstaka ord här och där.

  Nu återgår jag till mitt bloggförbud...

  Mvh Marina

  ps. Jag tror att denna blogg är den mest sansade som finns just nu...
  Tack för det Maja:-)

  SvaraRadera
 23. Inte ens Tristan är portad här (det är han som är tigerbloggens syndbock, det går alltid att skylla på Tristan, då känner han sig Vanärad och då blir det liv i luckan).
  Jo, jag hoppas att Monkan tar ett djupt andetag och tänker efter.

  Det går inte att dela in folk i onda och goda.
  Och DOS var en riktig pärs. Så där får det inte gå till. Ciao.

  SvaraRadera
 24. Då passar jag på att citera Johan L Runeberg och bjuda på en vacker dikt. :
  "
  Vem styrde hit din väg?
  Långt bortom fjärdens våg,
  långt bortom fjällets topp
  du ensam dagen såg
  och växte ensam opp.
  Jag saknade ej dig,
  jag sökte ej din stråt,
  jag visste ej en stig,
  som skulle lett ditåt.
  Jag kände ej din far,
  jag kände ej din mor,
  jag såg ej, var du var,
  jag såg ej vart du for.
  Liksom den bäck, där rann,
  för den, som rinner här,
  vi voro för varann,
  så länge du var där;
  två plantor, mellan dem
  en äng i blomning står;
  två fåglar, som fått hem
  i skilda lundars snår.
  O, andra nejders son,
  vi flög du dädan, säg?
  O, fågel långt ifrån,
  vem styrde hit din väg?
  Till hjärtat, som var kallt,
  säg, hur du lågor bar!
  Hur kunde du bli allt
  för den, du intet var?"

  Den är riktigt vacker och djup.
  :-)roy

  SvaraRadera
 25. I fablernas värld, I FABLERNAS VÄRLD.
  Simma lugnt!

  SvaraRadera
 26. Jag menade förstås att Tristan är en syndabock, inte syndbock.
  Lite skillnad.

  SvaraRadera
 27. Därför gör jag som jag gjort förut i kväll.

  Låter alla hitta till Robban och den sång som får sluta cirkeln om sammarbete:

  http://www.youtube.com/watch?v=LY9E2Z5gj2Y

  Vinna med min kvinna!


  Beautiful morning - Roger Whittaker.

  Men lyssna ignom Robbans föreställningar på youtube så ser man.

  Leroy

  SvaraRadera
 28. Jag måste få kommentera det här...jodå, visst har de inblandade i MA's bok varit inne och skrivit på bloggen, mailat MA som skulle publiceras på bloggen osv. Ni som har följt MA's blogg bara en aning kan inte ha missat Mi Hjortsberg's inlägg?? Hon är ny mamma åt "Mia"s son och ett av ögonvittnena. Hon följer bloggen, som hon själv säger. Micke har varit där också. Inte har de heller bett MA att inte skriva på bloggen eller sluta.

  Maja: Ditt Zola-pris som du så "fint" utdelade, delade du ut LÅNGT efter att MA uttalde "gräv gärna" omkring Ax. Så ska du ta tillbaka det får du helt enkelt "undo" prisutdelningen!

  När det sen gäller sånt med sjukpensionär osv...man kanske kan välja sina ord bättre, men helt ärligt: om man kan sitta och skriva på datorn dagarna i ända, upprätthålla bloggar, skriva inlägg här och överallt; kan man då inte sitta på ett kontor och sköta liknande syssla??? Åtminstone halvtid! "Mia"s sjukpension är anledning nog att se mer kritiskt på dessa utbetalningar och förmodligen därför att man drar paraleller till andra...som sagt, man kan välja sina ord bättre än vad MA gjorde, men som tiderna ser ut är det inte konstigt att folk reagerar på div skattefinansierade utbetalningar som kanske inte är helt nödvändiga.

  Maja: Visst kommer där in kritiska kommentarer, men MA har tidigare sagt att hon bara släpper igenom sådan kritik som kan tillföra bloggen något. Sådant som "get a life", "lägg ner nu", "fan vad du är tjatig" osv osv, är meningslöst att fylla sidorna med.
  MA har också sagt, för er som påstår att "hon har raderat många inlägg nu, hon vågar typ inte visa dem mer" att hon har inaktiverat då de fyllde för mycket, men att hon gärna plockar fram på begäran, de är alla sparade. Men det är väl sådant som glöms att nämnas i förbifarten??

  Jag väljer inte sida i den här "striden" då jag inte har en aning om hur den uppstod eller varför, men jag blir ätligt talat upprörd över att det så lätt ljugs och fuskas med uppgifter...

  SvaraRadera
 29. Anonym:

  Det jag ogillar idag är antagligen sånt jag borde ha märkt tidigare. Jag gillade Monica Antonssons blogg och skrev kommentarer i den medan den handlade om Gömda, om media, om kopplingen politik och journalistik. Ibland snackades det om några förhatliga “fiender” i form av andra bloggare - hade ingen aning om vilka de var, i vilken utsträckning de trakasserade M.A, om de var lejda av Piratförlaget (vilket det spekulerades om), och så vidare.
  Jag minns i alla fall att jag ryggade tillbaks för en hel del, till exempel när det började handla om att man skulle försöka ta reda på om “Mia” var i sin hemstad.
  Att en meningsmotståndare bloggar under en sjukskrivning tycker jag är ett lågvattenmärke till argument, och det är inte medborgarjournalistikens uppgift att försöka sätta dit folk för eventuellt bidragsfusk. Den sista tiden tycker jag att det allra sämsta med MA:s blogg tog över, jag blev förskräckt och sa ifrån, men Monica Antonsson menar att det är jag som är grundlurad. På vilket sätt vet jag inte.

  De närmast berörda tycker jag ska hållas helt utanför det här. Ingenting är deras ansvar och det handlar inte om någon lojalitetskonflikt utan om principfrågor.

  SvaraRadera
 30. Jag börjar ju plötsligt bli en kändis här, så kom nu in på MIN blogg lite, era obildade nötter. Där får ni lära er att 0.999...=1 vilket ju kan vara gott att veta!

  SvaraRadera
 31. Jag är inte sjukskriven, jag är förtidspensionerad.
  När jag mår som sämst kan jag inte göra något, då är jag sängliggande. Sedan jag fick min laptop för ett år sedan kan jag till och med skriva lite när jag ligger.

  När jag är "uppegående" kan jag skriva några minuter och sen gå och lägga mig när det behövs.
  Jag kan välja att lägga den kraft och energi jag borde lagt på andra sysslor i hemmet, på att skriva.
  Jag kan till exempel inte gå på bio så som ni friska kan... den tiden lägger jag istället på skrivandet.
  Ibland ser jag inte en enda människa på flera dagar då jag inte kan ta mig utanför dörren. Då är det skönt att kunna "träffa" bloggvännerna.

  Om det hade varit möjligt hade jag bytt med vem som helst av er, utan att tveka en sekund. Men jag tror inte att någon av er hade bytt med mig.
  Vem av er vill leva med kronisk värk? Jag har haft EN smärtfri dag på TJUGO år!

  Med bloggandet har jag kunnat hjälpa andra utsatta tack vare mina erfarenheter. Jag har kunnat bidra!
  Jag har gjort skillnad för mer än en person!

  Det har DOS och MA tagit ifrån mig.
  De har tagit ifrån mig det enda jag kunde göra...

  Är det inte någon som kan försöka tänka tanken att det finns en riktig människa bakom min skärm?
  Men nej... jag skall knäckas! Jag skall fråntas allt som betyder något för mig. Jag skall förgöras!

  Varför?
  Kan någon ge mig ett giltigt skäl?
  Tala om att föra domstol på nätet!

  Nu gnälls det över att DOS stängdes ner. Det skall tydligen vara vårt fel! Är det ingen som fattar att den stängdes ner pga DERAS handlingar?

  Det har blivit tydligt vilken syn många har på handikappade...
  Skrämmande!

  Marina

  SvaraRadera
 32. Ja du Anonym, det måste vara länge sedan du läste MA´s blogg. Det är mångader sedan någon närstående kommenterade på bloggen. De svarade inte ens när Monica bad dem om det. En eloge till dem. För den debatt och det sätt den har bedrivits på de senaste månaderna kan inte ha varit vad de ville. Så hur var det nu med att fuska med uppgifter.

  SvaraRadera
 33. Jag håller med ovanstående talare. Jag är anonym och vill inte bli uthängd, men enligt DOS så är det häxorna som ska bli det, med MA:s goda minne (vet ej vilka dessa är riktigt, kan vara jag). Hon säger ju att det indirekt är ok, eftersom hon länkar till dem. Det är så frustrerande att medan ett antal individer tjafsar om vad som hänt och driver tesen att "häxorna fick bloggen DOS nedstängd", så får andra sina liv förstörda och lever i fullständig kramp över vad som komma skall. Försök att ta in detta. Jag mår illa av vad som händer på MA.s blogg. Och jag mår ännu mer illa av att omvärlden på sin höjd rycker på axlarna åt det som sker där. Internet har blivit ett helvete. Vuxna medborgare är uppenbarligen inte tillräckligt kapabla att hantera den frihet som internet innebär. OM jag själv skulle bli outad så skulle mina personuppgifter finnas kvar i all oändlighet, och jag vill förtydliga att jag INTE har röjt någon och INTE har bloggat om vare sig gömda eller fallet Adam. Jag skulle för alltid vara dömd i andras ögon om jag blev outad på det sätt som göres på DOS. Jag vet ärligt talat inte om jag orkar det. Hur kan vissa ta så lättsinnigt på det som sker på DOS? Hur kan det vara så svårt att leva sig in i vad det kan innebära för en människa, en anonym civil sådan, med "fel åsikter" att bli utsatt för något sådant, utan tillstymmelse till möjlighet att försvara sig. OM jag blir outad, så finns det helt enkelt ingen anledning för mig att existera längre. Jag pallar inte för det. Så är det. Kan inte det räcka som skäl att backa och ta avstånd? Om någon gjort något orätt, så får rättvisan ha sin gång i vanlig ordning. Privata domstolar var ju enligt bland annat MA, tex inte ok. Varför är det det nu undrar jag? Det finns inget försvar för det som sker på Ma:s blogg.

  SvaraRadera
 34. Marina:

  jag vet vad du pratar om med kronisk värk och att klara dagen. Tyvärr håller jag inte med dig i allt du skrivit på din och andra bloggar. Men det betyder inte att jag inte har förståelse. Fast, var inte Osama förtidspensionär? Och då är det OK och tom synd om en människa, snacka om att vända kappan efter vinden.....

  SvaraRadera
 35. Min förra kommentar syftade inte på Maja.

  Nu startar jag tidtagaruret, så får vi se hur lång tid det tar innan det dyker upp en kommentar om att jag "tagit på mig offerkoftan".

  För givetvis får jag inte belasta er med att era handlingar påverkar mig.

  "Jag sa" vet tydligen mer om mig och min sjukdom än de läkare som opererat mig ett tiotal gånger... De vet ju inte vad de gör...

  Marina

  SvaraRadera
 36. Funderare:

  Har jag någonsin skrivit NÅGOT om Osamas sjukpension?!?
  Allvarligt... Det här är inte ok.

  Allt jag skrivit sedan den dag jag först hörde talas om MA granskas nu. Även de kommentarer som hon inte publicerade. Jag lärde mig snabbt att skärmdumpa innan jag skickade iväg dem.
  Och jag lovar dig; Jag har aldrig skrivit ett ord om Osamas sjukpension!
  Däremot har MA skrivit om Mias mammas sjukpension och om hur hela den familjen "ligger samhället till last"!

  SvaraRadera
 37. Vallentunabo29 maj 2009 10:41

  Maja, jag hittade inte din blogg i Monicas blogglista idag.
  Tillhör du inte favoriterna längre? Ute i kylan även du?

  SvaraRadera
 38. Eller kulturkofta.
  Vallentunabo: jag har inte varit inne där idag. Jahaja... Hon får stå kvar i min ett tag, för obalansens skull.

  SvaraRadera
 39. Anonym 09.40:

  Lugna ner dig lite nu. När sjutton har jag vänt mig till dig? Snacka om att gå igång på ingenting. Var är felet?

  SvaraRadera
 40. Förtydligande av vad jag skrev tidigare:

  Fast, var inte Osama förtidspensionär? Och då är det OK och tom synd om en människa, snacka om att vända kappan efter vinden.....

  Detta var en liten fundering åt det Monica skriver. Att det är OK för vissa att vara sjuk men inte för andra.

  SvaraRadera
 41. Idag står att läsa om vad socialstyrelsen svarar om anslag mot våld i nära relationer på min blogg: http://endastp.blogspot.com/2009/05/socialstyrelsen-svarar-om-anslag.html
  Tyvärr inte uppläst av Uggla.
  En inte alltför ohemul inbjudan, hoppas jag.
  mvh P

  SvaraRadera
 42. Jag förstår vad Funderare menar. Hon ifrågasätter användandet av "förtidspensionär" som skällsord i vissa fall och i andra inte.

  Men i största allmänhet vill jag bara säga: hitta på pseudonymer för verkliga personer så till vida de inte är offentliga, och (som Leroy brukar säga) se till helheter istället för att fastna i detaljer.
  Svarar längre sen, simma lugnt!

  SvaraRadera
 43. Leroy din dikt av Runeberg är väldigt fin och stämmer till eftertanke.

  Finlands nationalskald är fortfarande mäktig att läsa. Av vårt kanske närmaste broderfolk har vi fortfarande mycket att lära. Vilken tur för oss att finnarna fanns och att vi stod sida vid sida under så många år. (Jag vet att ”sida vid sida” inte beskriver allt korrekt, men i min egen lilla värld och eftersom en av mina anfäder, dalkarl, kanske med rötter från Orsa Finnmark, dog i slaget vid Villmanstrand 1741 vill jag på ett romantiskt sätt se det så).

  Några valda strofer från Fänrik Stål;

  Till flydda tider återgår
  Min tanke än så gärna,
  Mig vinkar från förflutna år
  Så mången vänlig stjärna.
  Välan, vem följer nu mitt tåg
  Till Näsijärvis dunkla våg?

  Jag gick till gubben ofta ned
  Att gunstigt gyckel driva.
  Det var min fröjd, när han blev vred
  Och kom sitt nät att riva,
  Då jag fick nålen ur hans hand
  Och knöt en lycka falskt ibland.

  Han sprang då ofta upp burdus
  Och drev mig utom knuten;
  Ett vänligt ord, en doft kardus,
  Och fred var åter sluten.
  Jag kom igen, som förr jag kom,
  Och gjorde samma narri om.

  Jag såg ett folk, som kunde allt,
  Blott ej sin ära svika,
  Jag såg en här, som frös och svalt
  Och segrade tillika;
  Mitt öga flög från blad till blad,
  Jag velat kyssa varje rad.

  I farans stund, i stridens brand
  Vad mod hos denna skara!
  Hur kunde, arma fosterland,
  Du dock så älskat vara,
  En kärlek få, så skön, så stark,
  Av dem du närt med bröd av bark!

  Jag satte mig på sängens halm,
  Han började berätta
  Om Dunckers eld, om kapten Malm,
  Om mången bragd för detta;
  Hans blick blev ljus, hans panna klar,
  Jag glömmer ej, hur skön han var.

  Han sett så mången blodig dag,
  Så många faror delat,
  Ej segrar blott, men nederlag,
  Vars sår ej tid har helat;
  Så mycket, som ren världen glömt,
  Låg i hans trogna minne gömt.

  De sägner, här i sång jag satt,
  Från gubbens läpp de stamma,
  Jag hört dem mången stilla natt
  Vid pärtans matta flamma.
  De tala några enkla ord,
  Tag mot dem, dyra fosterjord!

  Cuben

  SvaraRadera
 44. Och "narri" är med också!

  (Detta är inte en pik till någon utan kopplat till wurm-prat och narri hos Olof Dalin)

  SvaraRadera
 45. Jahopp. Monica lägger av.

  SvaraRadera
 46. Monica uppfattar det jag har skrivit här i bloggen som förtal. Det är väldigt tråkigt för det var inte alls menat så. Jag ska gå igenom och kolla, men det var verkligen inte menat så.
  Sen vet jag ju inte i vilken grad hon har blivit hotad och trakasserad tidigare. Det är på grund av detta som hon uppskattar "den obehagliga sanningen" (som är uppe igen), och den måste jag säga fortfarande ger mig kalla kårar. Det den håller på med tycker jag inte är kritik.
  Jaja, vi får inte glömma bort sakfrågorna, allt lugnar ju ner sig så småningom.
  Simma lugnt.

  SvaraRadera
 47. Nej Maja, glöm inte sakfrågorna och det som Monica mot alla odds har lyckats med.

  Hon har med sitt arbete breddat väg för många.
  Hon har fått människor att ifrågasätta media och deras roll.
  Hon har fått alla att tro att man kan faktiskt förändra.
  Monica har gjort mer gott än hon själv faktiskt förstår.
  Glöm inte det!

  Förtal, det var snällt sagt.
  Jag har andra ord för det, där ingår bl.a uppvigling.

  Synd Maja, trodde mer än så om dej.
  Din blogg tas nu bort från mina favoriter.
  Önskar dej allt gott samt en smula insikt.

  SvaraRadera
 48. Ta det lugnt Maja. M A verkar uppfatta allting som förtal numera.

  SvaraRadera
 49. Jag tror man måste ha träffat en psykopat eller två för att riktigt hänga med i svängarna, min gissning är att Maja inte är så hemma i dom trakterna. Jag är väl inte heller så erfaren men mitt jobb har lärt mig lite.

  SvaraRadera
 50. Hm. Jag tror det är bäst att föregå med gott exempel och inte ställa så mycket diagnoser, men det är skillnad på kritik och förtal, och uppvigling (lena) måste jag säga att jag inte alls håller med om att jag gjort mig skyldig till.
  Men jag vet att det finns väldigt stingsliga personer i mediebranschen som skriker smutskastning! smutskastning! så fort de blir kritiserade, och enligt min erfarenhet är det just de journalister som är mest hårdföra.
  Det hade varit mycket roligare om M.A svarat, men det är ju ingen plikt.
  Puh!

  SvaraRadera
 51. Kan bara djupt instämma i Lena's kommentar. Monica har verkligen fått upp ögonen på många, många, visst nog dig också, Maja, eller hur? Har följt din blogg länge nu, här kommer mitt första och enda inlägg, sen är det ajöss. Håller med om ordet uppvigling....

  Om du hade följt ordspråket om att inte döma någon innan du har gått en mil i dennes skor, då hade du nog också vetat bättre än att lufta din kritik mot MA här ute i fria luften. Här har du nämligen snabbt div tveksamma profiler hängande tämligen omgående. MA har varit hårt ansatt av dessa människor. Hon har också varit uthängd, i stort sett hela hennes familj blev uthängd. Hotelser, trakasserier, förföljelser har hört till hennes vardag.
  Hur kul skulle du själv tycka att det var? Och senare ändå, att en som du trodde var en vän, som inte har brytt sig om att hänga med från hela början, inte SETT eller HÖRT vad du blev utsatt för, ger dig svidande kritik för att bli glad över att förföljare till sist blev den förföljda??? Då MA blev uthängd med adress, självdeklaration och annat lika allvarligt...flydde hon då? NEJ! Hon stod fast, närmast fastspikad. Rank i ryggen stod hon där, fast orkanen yrde om öronen på henne. Sanningen segrade med henne!
  Annat kan väl säga om en annan som blev uthängd. Hon tog katterna på kvasten, satte sig grensle och flög mot bättre väder. Här blev det nog för varmt.

  Så du menar på fullaste allvar att hon inte själv ska få bestämma vad hon väljer att publicera på hennes blogg?? Kritik eller beröm, det måste väl ändå vara hennes eget val? Du kanske borde bo i Kina, kära Maja, där får andra gärna bestämma vad du ska publicera eller ej!
  OM du hade varit med från början, då hade du också kunnat uppleva de kommentarerna som trillade in innan hon aktiverade godkännandefunktionen! Då hade du också kunnat se vad de som hon kallar "häxorna" har utsatt henne för. Det är SÅ enkelt att kritisera när man sitter säkert på sin piedestal. Speciellt en som är sådär underbart hög att du automatiskt kan se väldigt långt under dig...

  Men du upptäcker nog ganska så snabbt vad ledarhunden med bihang kan göra och ställa till med, du ska bara skriva om något som de absolut inte håller med om...börja med fallet C, vetja! Eller någon annan frikänd pappa. Ta dig an ROKS, Cobra eller andra extrema! Kritisera skökan Mia från "Gömda"! Leta rätt på ögonvittnen m.m.och publicera det här på din blogg!!

  Just nu kommer de inte att våga röra sig rätt mkt, utan endast sitta där med en rejäl brun ring runt munnen. Och jag menar inte att det är nikotin precis! För eller senare kommer du att uppleva vad MA, IC, AR m.fl. har blivit utsatta för. Jag vet inte om jag ska tycka synd om dig eller ej...

  SvaraRadera
 52. Det är inte konstigt att inget förändras när energin läggs på fel saker. Maja och Monica är knappast antagonister. Varför skapa en fiktiv konflikt istället för att ta itu med de riktiga problemen?

  Fokusera på att agera istället för att överreagera.

  Mvh P

  SvaraRadera
 53. SÄKER OCH SÄKER
  Jag ser i recensioner att Maja har fått diagnoser av Psyk/Överläkare Eberhard. Om det stämmer eller ej vet jag inte då jag inte läst hans bok. Men det är ju ett hetare ämne. Dock betvivlar jag att han skulle äventyra sin trovärdighet med att ställa diagnoser så flyktigt.
  Vad säger Maja?

  SvaraRadera
 54. Jag kanske avstår från kommentar, för att markera?

  SvaraRadera
 55. Tala är silver Tiger är guld
  eller gul- och svartrandig?

  SvaraRadera
 56. EP kl. 18:36

  Ditt skabbiga lilla kräk.


  Och för denna kommentar gissar jag att jag blir bannad. Det är lugnt.

  SvaraRadera
 57. Grynna,
  och vad gör mig förtjänt av denna uppmärksamhet?
  Jag tror att Maja liksom jag ser påståendet och eventuell verklighetsförankring som kritik av dr Eberhard och inte av Maja.
  Men jag tycker epitetet låter lite gulligt. Så varför banna.
  mvh P

  SvaraRadera
 58. Ett förtydligande innan det skvalpar över i vattenglaset:
  en psykiater som svänger sig med diagnoser på folk ger ett oseriöst intryck. Obs, jag har inte läst boken.
  mvh P, det lilla skabbiga kräket

  SvaraRadera
 59. Ditt skabbiga lilla kräk skulle jag själv inte bry mig så mycket om, och om EP inte tar illa upp så får det stå.
  Jag har inte läst Eberhard, det beror ju lite på vilket sätt han galenförklarar mig på om det är ok eller ej. Någon stämning blir det inte vad han än skriver, men intressant att se vilken attityd han har till normaliteten.

  SvaraRadera
 60. Jag instämmer i intresset om normalitet.
  Se recensionen här:
  http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/artikel_2957525.svd
  Inte medhårs direkt.(dock inget om Maja)
  mvh P

  SvaraRadera
 61. Intressant att folk inte kan se skillnad på kritik, förtal och uppvigling.

  Maja har gjort klart att hon tar avstånd från MA:s "hårdhet" och delaktighet i "outningar".

  Maja har inte uppmuntrat någon enskild eller allmänheten till att trakassera MA.

  MA har inte visat någon större respekt för den grundlagsskyddade anonymitetsrätten, och är det någon som har sökt hetsa och uppvigla så är det just MA.

  SvaraRadera
 62. Karina
  "Kritisera skökan Mia från "Gömda"!
  Läste jag verkligen rätt där?
  Förstår du inte själv hur kontraproduktivt ditt inlägg är?
  Och hur du ofrivilligt blir ett exempel på vad som spårade ut på MAs blogg.

  Lena
  Många som intresserade sig för just sakfrågorna valde att hoppa av när man såg
  hur MAs blogg utvecklades. Droppen kom när hon uppmuntrade fenomen som "den obehagliga sanningen" med flera på sin blogg.
  Utger man sig för att syssla med kritisk granskande journalistik så bör man göra just det. Då krävs det någon form av journalistisk trovärdighet.

  SvaraRadera
 63. Monica Antonsson har utsatts för otrolig hård kritik bland annat från Engan, Ax och en bloggare Ylva från aftonbladet. Jag tror att det,precis som i fallen med Engan, Ax,Ylva,leder till en viss överkänslighet och skapar en förmåga att ropa varg för saker som för gemene man inte är farligt. Jag håller med om att publicering av namn/fakta är att gå över gränsen men jag önskar att du,Maja, sett de kommentarer och inlägg som bla. Engan,Ax& Ylva gjort om Antonsson. Där går allt över styr. Vad jag efterlyser i debatten är insikt om att allt inte är svart eller vitt och självrannsakan INNAN de inblandade pekar finger och skriker polisanmälan. Engan&Ax mfl har jagat Antonsson en bra stund nu. Jag förstår att det brast för henne.. jag försvarar INTE publicering och nidord,men jag kan ha förståelse att det brister under press. Engan&Ax är,precis som Antonsson, inga oskyldiga offer i denna soppa. Det är sorgligt när vuxna människor fastnar i någon form av jag har rätt och när du ifrågasätter så är du ond,elak eller får diverse epitet. Titta på Engan, Ax eller Ylvas beteende på aftonbladet. Det skrämmer minst lika mycket som det på Antonssons blogg. Men två fel gör inget rätt... Självinsikt och självrannsakan är saker som jag saknar.
  /Anneli

  SvaraRadera
 64. ..saknar i det här fallet..ramlade bort i min slutkläm:)den sista meningen fick visst en helt annan innebörd nu...
  /Anneli

  SvaraRadera
 65. Hade jag blivit utsatt för det som Monica blivit på diverse bloggar så hade jag personligen sökt upp antagonisterna och sparkat dom i magen!

  SvaraRadera
 66. Thomas_E,
  din teori är fel.
  0.999... är 0
  Detta baserat på den sedan urminnes tider kända deodevisen "first impressions last", ända sedan homo sapiens transpirens övergick i homo sapiens sapiens.
  Din binäre klåpare.
  mvh
  Victor Virtutium Victoriae
  En Pythagoré och deodervisch

  SvaraRadera
 67. Alltså Anneli: Den hårda kritik som MA blvit utsatt för (varför specificerar ingen vad denna ska bestå i mer konkret?) omnämns ibland som "kritik" ibland som förtal och "trakasserier", men jag som följt bloggarna länge vet att det handlat om ren ilska, speciellt då MA tillsammans med pappan beslöt sig för att gå ut med bild på pappan, och därmed röja pojkens identitet, en pojke som de dessutom känner väl och har följt sedan Liza började skriva om det hela.

  Dessutom har MA inte heller alla fakta i målet, utan valde att gå på pappans ORD och starta en massiv kampanj för hans oskuld, även om hon säger att hon inte tar ställning. Så har det inte låtit. Att granska är tillåtet, men hon nöjde sig med ett telefonsamtal innan hon började skriva om det som en sanning och alla hakade på.

  MA säger att det inte handlar om skuldfrågan och jag tror henne, eftersom hon vill komma åt LIza M.
  Precis som det beskrivs att det brast för MA, så brast det för de som sett saken från helt annat håll, och har hela bakgrundshistorien.
  Men bara för att det är Liza M som skrivit dessa krönikor, så väljer man att gå på pappans ord, helt reservationslöst, och det gäller inte bara MA utan alla hennes anhängare!
  På hennes blogg har man redan BESTÄMT sig för att pappan är oskyldig. Gå gärna in och kolla om ni tvivlar.


  Så det handlar inte om personangrepp eller trakasserier av MA. Kritik, ja, som varit hård, ja. Men inte hat eller ondska. Ren och skär ilska, precis som den ilska MA visat inför Liza M:ssom hon uttrycker det, sätt att "bedriva privatdomstol" i medierna.

  Måhända är det känsligt för många att stå på "fel" sida om sitt rättspatos, och ingen vill ju bli tagen för "förövarförsvarare".

  Men det måste vara tillåtetet att bemöta och reagera på MA:s oerhört okänsliga tilltag i frågan.

  Till saken hör också att de bloggar du refererar till (och en gång för alla: Motherbitch är inte Sanna Ax, försök begripa det!) under en lång tid stått ut med massiva trakasserier av pappan på sina bloggar, INNAN hela denna historia. Så du har inte hela bilden klar för dig, inte heller MA, och det är det som är så frustrerande. Det har under en lång tid byggts upp en frustration som då den uttryckts spontant har då tolkats som "hat" och angrepp mot MA, en föreställning som till slut fått eget liv och nu legitimerar rena övergrepp mot de s.k. "häxorna", där jag nu förmodligen ingår, åtminstone som en del av deras "svansföring".

  Måhända har tonen ibland varit (onödigt) hård.

  Men jag hävdar snarare att det handlar om en vilja att förstå eller inte, samt kan konstatera att problemen ofta handlar om att det är svårt att göra sig förstådd i skrift när det gäller at uttrycka känslor, samt att uppfatta nyanser mm.

  SvaraRadera
 68. Thomas E, vad är det MA mer specifikt "har blivit utsatt för" av sina antagonister på sin blogg. Specificera gärna.

  SvaraRadera
 69. Jajjamensan jag ska specificera. En bloggare skrev att hon hoppades att den...#här måste jag cencurera eftersom det är för grovt#...kärringen skulle dö. Monica tog kontakt med bloggaren och dom blev sedemera vänner! Stort av bägge. Detta är det första som dyker upp i minnet på mig, finns hur många fler ex som helst men dom är naturligtvis borttagna av dom fega asen som skrev.

  SvaraRadera
 70. För övrigt skakar EP om mina grundvalar!

  SvaraRadera
 71. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 72. Så är det. Roll On Roll Off

  Deodervischen antar lärjungar efter väl ifylld ansökan.
  Vae Victis!

  SvaraRadera
 73. Thomas E, jaså! var det där allt du kunde komma med??? Gammal skåpmat om du ursäktar uttrycket.
  Ulrika

  SvaraRadera
 74. MA har läst alla handlingar i fallet C, vilket jag betvivlar att Liza M och de som följer henne slaviskt på bloggar har gjort. MA har blivit utsatt, och blir tydligen fortfarande utsatt, för regelrätt karaktärsmord - fy skäms!

  SvaraRadera
 75. Hur många härinne tycker att Liza Marklund verkar vara en hedersknyffel?

  SvaraRadera
 76. Anonym

  Kanske skulle man kunna tala om "karaktärssjälvmord"?

  Vissa har en förmåga att dekonstruera sig själva.

  SvaraRadera
 77. Tristan i: den hänger löst, den där.

  Diverse anonyma: hoppa inte över väsentligheter. Även den ni beundrar kan göra fel.

  SvaraRadera
 78. Tristan, förtappade esoteriske perlocutionist och språkmördare, du sysslar beständigt med karaktärsmord på Monica. Fy skäms!

  SvaraRadera
 79. Tristan.
  " karaktärssjälvmord "

  Jag måste säga: På pricken!

  SvaraRadera
 80. Grynna; ja Tristan har suicid läggning...

  SvaraRadera
 81. Fästingarna har sökt sig till ett nytt värddjur. Om ett tag, mMaja, så kommer du se deras svullna kroppar och känna infektionen spridas.

  SvaraRadera
 82. Anonym 14:37 Inte kul.
  Michael: Se ovan.

  SvaraRadera
 83. Maja, jag trodde ändå att du skulle gilla min anknytning till Derrida!

  SvaraRadera
 84. Nä. Inte just. Den var sådär.

  SvaraRadera
 85. Vad f-n har Derrida med det här att göra? Namesdropping (ett tecken på undermålig bildning) undanbedes!

  SvaraRadera
 86. Anonym 12.19:

  Jo seru, iofs har väl Derrida det. Och här är det så högt i tak att man får namedroppa franska filosofer.

  MEN:

  jag menar att "dekonstruera sig själv", som Tristan så fiffigt uttryckte det, snarare har med självkritik, självrannsakan, att göra.

  I all hafs, tål att tänka på

  (annars har det blivit nästan lite för mycket metabloggsnack här, ska försöka styra upp det)

  SvaraRadera
 87. Maja, visserligen innehåller dekonstruktionskonceptet, både konstruktionen, den kritiska analysen därav och rekonstruktionen. Men jag avsåg den mycket restriktiva tolkningen av begreppet, innebärande själva nedbrytningen/tolkningen gjord av en utomstående.

  SvaraRadera
 88. De där dammiga fransmännen Focault, Derrida, Quineau etc (ursäkta namesdroppingen) är ute och passé sedan länge.

  SvaraRadera
 89. "De där dammiga fransmännen..." har haft ett tämligen stort inflytande på det intellektuella klimatet och de har lämnat filosofiska spår, som vi helt omedvetet använder i analysen av sakernas tillstånd.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)