fredag 29 maj 2009

Guds obegränsat stora barnaskara

Kilade över och kollade vad de sysslar med i Monica Antonssons blogg. En del var ganska hemlighetsfullt - KimZha skulle hjälpa M.A med info kring "ja, du vet", och "identifieringen". Detta i samband med att M.A beklagade att KimZha fått på nöten av mig. "Den obehagliga sanningen" avlade visit och intygade att de inte kände Monica Antonsson.

Tur att man inte är paranoid. Den här diskussionen måste förstås lyftas till en generell nivå, som handlar om medborgarjournalistik och vilka regler som ska gälla där, privatspaning, identifiering och dylikt, vem som har rätt att hänga ut vem och på vilka grunder; allt detta är väldigt nytt och föremål för diskussion fortfarande. Det måste ske öppet.

Så jag fortsätter att länka till Monica Antonssons blogg, trots att jag åkt ut från hennes blogglista.

För övrigt har jag redan blivit uthängd som "svensk rättshaverist som härjar och måste stoppas" i de så kallade gammelmedia. Hysterika, offerkofta, bitterfeminist och allt vad det var.

Nu när kulturknodderiet har lugnat ner sig kanske det är dags för bloggjustisens domstol "den obehagliga sanningen" att ta sig an mitt fall. Jag är en offentlig person med egen penna, så hellre att "den obehagliga sanningen" ger sig på mig än på en arg sjukpensionär.

Understundom vill jag rekommendera denna scugnizzo, ungefär buspojke, ur det napoletanska folkhavet. Jag kommer att återvända till Neapel så fort jag känner mig färdig för det.


155 kommentarer:

 1. Jag antar att det arbetas på en bok där mer kommer avslöjas och att Maja inte är en del. Snarare så är det vad som föregått mellan MA och de som nu kommer och söker sympati, sjukpensionärer och andra.
  Pausen tolkar jag som ett undvikande av att hamna i tidskrävande kvasikonflikter.
  Låt dig inte fångas du heller Maja.
  mvh P

  SvaraRadera
 2. Maja.

  Du och din vassa penna behövs för att reda ut lite kring etik och moral och vad som är ok eller ej. Hur media fungerar och så vidare.


  Balansen mellan gott och ont är hårfin men ingen utpressning skall leda till att sopberget växer och att stanken av detta gör att oskyldiga skall behöva drabbas.

  Vill att det skall bli mer harmoniskt och att humanistisk insikt gör att man ser skillnad mellan vilja och ilvilja.

  Skillnad mellan att drivas av kärlek eller hat. Inte fastna i detaljer utan borste och se vad som pågår bakom kulisserna.

  Visar det sig inte idag så visar det sig i morgon, Om inte för mig så för nästa generation som läst.

  Insikt.

  Leroy

  SvaraRadera
 3. varför svek Du Monica, jag trodde bättre om dig?
  Vart tog ditt rättspatos vägen?
  En av dina läsare.

  SvaraRadera
 4. Maja svek inte MA. MA är överdrivet känslig för kritik. MA svek sitt eget ändamål, att marknadsföra sin bok och avslöja en litterär bluff ("Gömda"). När hon väl hade gjort det, för det gjorde hon faktiskt (!), räckte inte detta, utan hon började spreta i sina syften och hetsa till personförföljelse m.m.

  SvaraRadera
 5. Tristan pratar som vanligt Lizainspirerade dumheter och Maja har sålt ut sig de till de som makten haver i bok- och förlagsvärlden. Livet är hårt för dem utan fast månadslön...

  SvaraRadera
 6. EP
  Så MA ska skriva en bok om hur hon "utsätts" av sjukpensionärer och andra sjuklingar?
  Märkligt och ovanligt.
  Vanligtvis skriver kritiskt granskande journalister om makten i en eller annan form.
  Det finns en stark kod inom all seriös journalistik som handlar om att inte sparka nedåt. Eller att hänga ut privatpersoner.
  Om man nu vill behålla sin integritet och framförallt sin journalistiska trovärdighet.
  Om det finns någon sådan kvar.
  Vänligen CC

  SvaraRadera
 7. Anonym, du pratar smörja. Jag är inte det minsta Liza-inspirerad. Om du läste inlägget ord för ord så borde du ha märkt att jag till och med gav MA lite "cred" för avslöjandet av bluffen.

  Måste man visa odelad persondyrkan för MA, för att inte bli feltolkad?

  SvaraRadera
 8. Varför inte hjälpa i stället för att stjälpa i så fall

  SvaraRadera
 9. Jag vet inte om jag är en av häxorna. Men "vi" har aldrig tvingat MA att sluta. FAktum är att vi (utom jag, som försöker få alla att förstå att jag inte är ond eller farlig, att jag är en människa, som inte tål hur mycket som helst) alla som går under namnet häxorna, har jagats bort från nätet.
  Ma gör ingen hemlighet av detta, utan säger "De ska bort". Har ngn utav häxorna någonsin sagt så?
  Snälla rara försök förstå att "vi" inte är några psykopater och inte fiskar efter sympati och inte har förstört bloggandet för MA. Ingen har trakasserat henne eller förtalat henne. Om det som skrivits om henne på Motherwitch blogg och Marina E:s lyder under förtalslagstiftningen anmäler man det till polisen.
  Ni kommentatorer här får det att låta som att vi som är utsatta för MA är manipulativa och försöker slingra oss in och få över Maja på "vår sida". Det visar bara alltför tydligt att man köpt MA:s föreställningar, som inte har ett dugg med verkligheten att göra. Det är läskigt hur MA säger "hoppa", så gör alla det likt dresserade hundar. Ingen ser konsekvenserna av allt detta. OM MA kännr sig kränkt, så är det ju hon som gör det och i så fall har rätt att känna så, men att alla andra reagerar i hennes ställe, det är inget annat än masspsykos. Det är läskigt med de här hatstämningarna på nätet, då de kommer att få den konsekvensen att vissas liv blir förstörda. Ma sprider iden om att häxorna jagat bort henne från nätet, för att legitimera en uthängning av oss, som faktiskt är olaglig. Den idén som inte stämmer, har fått eget liv, och nu kan vad somhelst hända.

  Varför är det inte någon som klarar av att ta till sig detta?
  JAg ber er som sprider idén om att häxorna fått MA att sluta att besinna sig nu. Det är tvärtom häxorna som är utsatta för "jakt", inte MA ett endaste dugg. Hon har hela bloggvärlden bakom sig.

  Detta är INTE ett sätt att prida dynga som MA säger, eller sprida skit om henne. Jag skiter i henne, hon får tycka vad hon vill för mig och ge uttryck för det. Detta är ett sätt att desperat försöka sträcka ut handen och säga stopp, besinna er, det räcker nu, jag vill inte att det ska gå såhär långt, jag klarar det inte, sluta sluta snälla, tänk på att ni knäcker vanliga människor!
  Jag vill inte få mitt liv förstört av MA, men hon vill inte backa, säger hon. Varför? Ingen av oss har gjort henne ont, åtminstone inte på det sättet hon beskriver i sin blogg. Måhända känner hon sig träffad av det som skrivits, men ingen har någonsin jagat bort henne från internet. varför är det ingen som reagerar när hon ska bestämma vem som ska få skriva vad på internet? Varför? HAr alla dragits in i en masspsykos eller? Är det så svårt att fatta vad som händer? Det var DOS som begick ettbrott, och MA uppkmanar dem att fortsätta. Det är det som är fel, men hon sprider effektivt åsikten att det är "rätt", och tillslut blir det "rätt" Besinna er och försök tänka lite längre än till ert närmsta hämndbegär.

  SvaraRadera
 10. Monica har inte bedrivit någon "privatspaning", "uthängning" eller "dylikt", det har DOS ch andra bloggare gjort. Hon är något så ovanligt i den dekadenta "författare-Journalist"-branschen som en rak och hederlig människa, vilket förklarar hennes ibland irriterade bemötande av dem som inte är det.

  SvaraRadera
 11. Monica har inte känt eller förklarat sig "bortjagad" av några amatör-häxor! Hon har förklarat att målet med detroniseringen av "Gömda" och "Asyl" är nått och därför lägger hon ner bloggen i nuvarande form. Det är allt. Försök inte - dra på er offerkoftorna någon annanstans. Ps; varför säger du sånt trams om att "vi" har jagats bort från nätet?? Ni tycks ju vara här i all högönsklig välmåga!

  SvaraRadera
 12. Men hon säger att de DOS gör rätt och att hon stöder dem, för att häxorna måste "stoppas". Det har inte ens bevisats att häxorna gjort något brottsligt ej heller har de dömts för förtal. Ändå lyder alla bloggare och hänger på detta, fast man innerst inne VET att det DOS sysslar med är fel.Och nu, sm jag förstår det bedriver hon privatspaning efter häxornas identitet.
  Inte ens då hon klart och tydligt säger "de ska bort" kan folk höra vad det verkligen är som människan säger!
  Uttrycket "De ska bort" kan tolkas hursomhelst och bokstavligt av människor på fel sida om lagen...
  Vill också tillägga att jag inte är vare sig motherbitch eller Engan. Jag är jag och jag vill vara anonym, och hoppas jag får förbli det.

  SvaraRadera
 13. ...Och jag är RÄDD för vad som håller på att hända, förstår ni det? RÄDD, jag försöker inte fiska efter sympatier!

  SvaraRadera
 14. Nej, jag kan inte bevisa det, jag är helt ensam och jag är vare sig motherbitch eller Engan. De vill inte skriva längre därför har de stängt sina bloggar. Jag antar att jag räknas som svansen,men jag är inte säker. Men jag är orolig ändå. Kan du endast tolka det som att jag tar på mig en "offerkofta" kan jag inte göra mer.

  SvaraRadera
 15. PS. anonym, jag tar tillbaka det där om att MA sprider uppfattningen att hon drar sig tillbaka pga. av "oss", det kanske är jag som missuppfattar allt. Men dock så har vissa bloggare velat göra gällande att det är pga av oss, och det är alldeles för många.

  SvaraRadera
 16. Konstigt, vad det kom många kritiker nu då. Det blir nästan lite löjligt, nästan skrattretande att se de som lovprisar Monica nu hacka på Maja. Fy på dig Maja som har varit så dum att du tänker själv, var är världen på väg? (ironi) =)

  Var tog rättigheten att tänka och tycka vägen? Enligt Anonym 23.29 så måste alla tycke som MA. Synd, så funkar det inte i världen. Världen består inte av två delar, MA´s och LM´s. Tyvärr Anonym, de flesta människorna lever någonstans i mitten. Dax att vakna.

  PS. jag hittar då en länk till dig Maja från Monicas blogg.

  SvaraRadera
 17. Anonym 00.08:
  Jo, jag tror att det är som du säger. Det är faktiskt ingen som har tvingat MA att sluta blogga.
  Det jag har sett av det som hon uppfattar som förtal (jag har inte läst allt) har ingenting kränkande i sig och ingenting med personförföljelse att göra.

  Uppgifterna om att Monica Antonsson skulle ha blivit uthängd och förtalad på nätet med hela sin familj har jag inte kunnat bekräfta. Jag har letat men jag har inte hittat något sådant. Om det har skett måste det anmälas till polisen. Nu seglar en massa sådana påståenden omkring i MA:s blogg, och det påstås vara Sanna Ax och Marina Engan som angripit M.A:s familj.

  Jag kan inte heller instämma med att de som skriver här är ute efter att "fiska efter sympati". Jag förstår överhuvudtaget inte den beskrivningen.

  Men Monica Antonsson är värre än Guillou när hon skriver till "Den obehagliga sanningen":

  “När det gäller internettrollen, eller häxorna som jag kallar dem, är de ogräs som bara måste bort från Internet. Ni gör helt rätt”.

  Så tycker jag inte att en rak och hederlig människa skriver.

  SvaraRadera
 18. Monica Antonsson har brutit med alla former av god etik för seriös samhällsjournalistik.
  Som granskande journalist så bör man förstå sin roll och sitt uppdrag.

  DOS har nu bjudit in henne som redaktions medlem. Jag tror att det vore exakt rätt
  plattform för MAs.

  Tyvärr!!

  SvaraRadera
 19. Alla tycker inte som Monica tycker i allt (jag gör inte det), men hon har visat sig som en hederlig och rak människa med etik och moral och att utmåla henne som någon som vill "ha bort" folk, bedriva privatspaning etc etc avslöjar bara de medvetet illistiga människor som håller på med sådant, lätt genomskådat, Goebbels-trams. Ps. LM har ingen del i någonting öht, hon är rökt, finito. Bäst att du inser det kanske.

  SvaraRadera
 20. Detta är en annan anonym så vi inte blir ihopblandade
  Till anonym 00.43
  Gå in och läs MA:a kommentar 21.50 där hon svarar DOS kommentar och kom tillbaka hit in igen och förklara för mig vart MA:s etik och moral finns!! Hon hävdar ju bestämt att häxorna ska bort från internet. Jag vill verkligen veta hur du tolkar en skriven text!

  SvaraRadera
 21. Anonym 00.43s inlägg riktade sig till Funderare.

  SvaraRadera
 22. Monica har någonstans skrivit att hon har fått mail - dvs inget som har visats på hennes blogg. Hoppas offerkofte-tjötet fortsätter så kanske de visas upp. På Flashback har också nämnts en del om hets/hat kampanjer, bl a i Arbogafallet. Nå, ingen rök utan eld sägs det... Nu måste jag ut på mitt pass, sov gott om ni kan! Intressant att lyssna på era åsikter...

  SvaraRadera
 23. Ursäkta att jag drummlar in så här... Men nog tror jag att det är bäst att undvika prat om "ingen rök utan eld". Har något skett som bryter mot lagen måste polisen utreda detta.
  Man bör helst avvakta med att påstå sig ha blivit utsatt för hot från namngivna personer. Först av allt får man då vända sig till polisen så att en prövning kan ske.
  Monica Antonsson får nu många gratulationer. Inga journalister finns i den skaran och det tycks som om de som drabbats av Gömda har tröttnat.
  Låt oss hoppas att Monica Antonsson inte dras in i nätdrev som "Den obehagliga sanningen" på grund av hat. Den granskande journalisten skulle då få stå tillbaks för grumligare motiv. Det önskar ingen och ingen skulle vinna på det.
  Algot

  SvaraRadera
 24. Alla har sin Akilleshäl. Oresonligheten mot de individer som redan i höstas inledde en kampanj för att misstänkliggöra och sänka MAs bok genom personliga attacker, innan den ens kommit ut, är troligtvis hennes ömma punkt.

  De idioter som surfar runt på Flashback och andra chat och discussion boards kanske blivit till sår i din bloggsjäl Maja om de flockats här på din blogg för att föra en destruktiv monolog mot dig på ett personligt plan, mer direkt.

  För det är just en monolog dessa individer för, utan förutsättningar för att utbytet skulle kunna utvecklas till konstruktiv kritik. Nicket "Funderaren" är ett bra exempel på denna kampanjs ensidighet--om din Funderare nu är samma Funderare som brukar dyka upp runt om på internet som en fluga dragen mot en färsk fekaliepöl i en kohage så fort namnet Marklund nämns, med gadden ute och en brun ström av elaka kommentarer eller smädesord mot MA under vingarna. Man blir verkligen trött.

  Det Kramiga nicket har länge fört en kampanj på bl a Unnis sajt, tills hon tvingades dra i bloggens toaspolningsmekanism med ett: "Jag är sjukt trött på att behöva besvara samma okunniga kommentarer" i olika sammanhang tills det gått ännu längre och hon fick tacka andra för hjälpen: "tack för att ni satte Jahapp på plats. Vederbörande har varit på min sida också, under nicket 'Funderare'.") Vissa håller mer koll på IP-adresser än MA, Fröken Funderare. (Ja, jag kan tilltala nicket direkt för naturligtvis är det en liten Funderare med på kalaset här också.)

  Jag tyckte personligen att det var rätt hårt att gå ut och spetsa MA på en påle för allmänt fördömande (eller rättare sagt utpeka henne som människa som sjunkit som en sten i anseende) för att hon inte lever upp till de ideal som ditt Zolapris kanske förutsätter Maja. Mitt hjärta sjönk faktiskt direkt när du uppfann det för det innebar ju att du investerade ditt eget jag i henne, kilade in en hake av framtida krav på kontroll. Och så visade det sig ju tyvärr vara. Det var inte ett pris hon fick för sina insatser och avslöjanden i Gömdaskandalen utan som nån sorts frontfigur för allt som är viktigt att kämpa för på nätet, t ex anonymiteten. Och när det inte skedde till belåtenhet, vips bort med priset, in med snyftnäsduksviftarna och fram med luktsaltet åt alla som dånar till höger och vänster här i tårdrypande självömkan över MAs länkning.

  Att länka till bloggar med tvivelaktigt innehåll är kanske inte bra, men jag tycker ändå att det blev för alldeles för mycket hoopla över detta och över hennes negativa inställning till folk som urholkar rättssystemet och utnyttjar socialnätet trots att de är friska nog att ha sin försörjning säkrad för all framtid med miljoninkomster som Marklund- och Weiglmedförfattare, eller för att de till synes är friska nog att föra outtröttliga webbkampanjer mot diverse privatpersoner som fått namn och adress publicerade på attacksajter ledda av folk med bevisbar fysisk styrka i våldssammanhang. Det indikerar väl ändå inte att hon därmed skulle förakta alla som är i behov av finansiellt stöd och hjälp av samhället?

  Hennes röst är viktig inom journalistiken. Liksom din är viktig inom kultursfären. Det här var trist Maja, även om det inte var menat att bli det.

  Pia

  SvaraRadera
 25. PIa. Jag ska inte skriva här mer, för då tror alla att jag är MArina engan eller MW (vilket jag INTE är och redan har klargjort ovan), men jag förstår inte hur du kan uttala dig på det sättet, att det blir för mycket "hoopla" över länkningen! Det handlar inte om "hoppla", det handlar om att de personer som blir outade där blir utsatta för brott. De riskerar trakasserier, förföljelse, de får sina liv slagna i spillror, och de kanske blir misstänkliggjorda på arbetsplatser, mm (vet ej om jag står näst på tur, och jag är ensam, har ingen som skyddar mig, inget att falla tillbaka på, så därför vet jag inte om jag pallar det, rent psykiskt och jag menar allvar med detta. )

  Om det var dig det gällde tror jag inte att du skulle vilja att folk hånade dig och påstod att du "självömkade" då du fick ditt liv uppfläkt av en sajt på internet. DOS har sagt att de fortsätter att "granska", dvs hänga ut "häxorna". De slutar inte. Därför blir det en reaktion från mig. INte för att jag är obstinat, fattar du, det handlar inte om det. Det jag vill är att folk ska lyssna, och försöka förstå att det inte handlar om att tycka synd om sig själv, eller att försöka få sympatier, det är verklighet för mig! Jag vill försöka få folk att besinna sig och upphöra med den här personförföljelsen och jag ber snällt om det.

  Även om det är en piss i mississippi för DIG, så är det inte det för dem som blir utsatta. Är det så svårt att ta till dig det?

  SvaraRadera
 26. Återkommer som journalist med större artikel snart. Men kan inte avhålla mig från en spontanreaktion på - PiMe:s drapa: "dessa individer", "kontroll", "luktsaltet åt alla som dånar till höger och vänster". Ta då klivet ut och säg som Guillou: stoppa näthuliganerna, stäng ner internet. Men försvara inte samtidigt "Den obehagliga sanningen" och påstå att de vanliga mänsk som drabbas ska köras över. Monica A är journalist. Hon har INGEN rätt att försöka krossa folk som inte är journalister.
  Vet inte om PiMe(?) är journalist, men vet att Monica A försöker stoppa studenter från att skriva om bloggen för att MA har ensamrätt om att skriva om den.
  Och hon låtsas prata om demokrati.

  Jag tillhör inte någon av "häxorna" eller "trollen" och inte heller deras "svans". Bäst att säga så ingen oskyldig blir drabbad.

  SvaraRadera
 27. Som offentlig person vilket Monica Antonsson är och dessutom grävande journalist uppmuntrar
  man INTE bloggar som DOS att hänga ut privat personer man anser misshagliga. Den sortens journalistik klarar vi oss djävligt bra utan.

  SvaraRadera
 28. Anonym 01:53, om man är en utsatt person så är det viktigt att hålla en låg profil. Utsatta personer skapar i regel inte yviga attacksajter på internet som dryftar rättsfall med intima detaljer om okända privatpersoner inblandade i familjetvister. Att skriva artiklar i eget namn i ämnet på Newsmills och att använda sitt eget namn i kommentarfält som sedan länkar till ens hemliga bloggnick är inte heller så bra för anonymiteten. Om man känner sig hotad måste man OMEDELBART kontakta polisen och göra en anmälan! Det är oerhört viktigt att man vänder sig till myndigheterna direkt om man känner sig utsatt, för att få råd och hjälp. Att själv jaga och smäda folk på nätet och att skriva hysteriska inlägg för att folk länkar till den sajt som man anser begår övergrepp mot en är inte ett konstruktivt sätt att gå tillväga i verkliga krislägen. Även om det är totalt ointressant i sammanhanget så får jag tillägga att jag själv varit utsatt för mordhot pga av voluntärjobb inom en antirasistorganisation där jag bor nu och därför talar från egen erfarenhet. Och jag kan avslöja direkt att författarbloggar inte är rätt instans att vända sig till. Attackinlägg runt om på internet mot icke-inblandade är inte heller ett särskilt bra tillvägagångssätt om man verkligen är utsatt. Därför ställer jag mig tveksam mot allt whiz-bang hoopla i detta fall.

  MVH, Pia

  SvaraRadera
 29. Du menar att Monica Antonsson om hon verkligen var hotad borde hålla en låg profil?
  Eller att Elisabeth Hermon inte borde blogga? På vilket sätt ursäktar det att Monica Antonsson uppmanar "den obehagliga sanningen" att hänga ut privatpersoner?

  SvaraRadera
 30. Pia Me, du blandar ihop mig med någon annan, jag har ingen blogg av detta slag du nämner. HAr inte ens bloggat om det du skriver. Men det spelar ingen roll för "Den obehagliga sanningen", för de slutar aldrig, och de har sagt att de ska hänga ut ett tiotal fler eller ngt sådant. Jag vet att jag har tillräckligt fel åsikter för att de ska reta upp sig på mig, och därför är jag orolig.
  Och självklart polisanmäler jag om jag blir utsatt för brott.

  SvaraRadera
 31. Pia, Om du inte själv ser hur kontraretoriskt ditt resonemang är tänker inte jag försöka få upp dina ögon. Jag vet att det är provokativt skrivet av mig men jag är matad till upp över öronen med alla dessa motsägelser.

  Att vi ska acceptera att de som känner sig utsatta eller hotade borde fatta bättre och hålla sig borta från det som alla andra tycker sig ha rätt till - det fria ordet och rätten att uttrycka det - är i mina ögon förkastligt. Finns ingen anledning att kapitulera för alla mindre nogräknade typer som finns på Internet.

  Sluta det här löjliga pratet om offerkoftor, det är ett uttryck som borde raderas ur all konstig retorik som förs. Det verkar vara så lätt att använda sig av ord som offerkofta, extremfeminist, häxor osv orden har inget som helst konstruktivt diskussionsinnehåll och visar bara på att man inte kan argumentera bättre än så i.e. end of discussion...

  Alla måste få möjlighet att uttrycka sig och om man dessutom tillskriver sig en yrkesbenämning som borde borga för ett etiskt förhållningssätt till privatlivets helgd, var mans/kvinnas rätt att uttrycka sig, stark integritet etc Så borde man avhålla sig från uppmaningar som "gräv gärna", speciellt när det gäller privatpersoner. Bara för att man står med i telefonkatalogen betyder inte att man är en offentlig person.

  Tycker att det är en lättnad att MA lägger ner bloggen, men hade nog hellre sett att hon tog sitt journalistiska och medborgerliga ansvar och tog sig en funderare över det hon de facto ställt till med.
  mvh Ulrika

  SvaraRadera
 32. PiaMe:

  Ganska löjligt av dig. Om du hade läst klart den debatt du hänvisar till så hade du sett vad den led till. Vad jag vet så höll Unni med mig. Det som först var upp på tapeten var ifall allt en utsatt kvinna utstår kommer upp i ett rättsfall och ifall mannen döms för allt och sedan slutar efter domen. Och där var vi helt överens. Resten av den debatten hade väl inte så mycket med MA att göra. Men, men.

  När det gäller:

  "tack för att ni satte Jahapp på plats. Vederbörande har varit på min sida också, under nicket 'Funderare'."

  så erkände jag mitt fel, det finns att läsa lite längre ner på den sida du länkar till. Har jag fel så står jag för det och skyller inte på andra. Unni svarade på det:

  Det är alltid skönt med ödmjukhet. Synd bara att inte Marklund kunde ha konsulterat någon insatt till att börja med. Nu fick Expressen gå in och rätta själva. Lol.

  Men som vanligt, så läser vissa bara det som de vill läsa. Det som passar deras syfte bäst, riktigt barnsligt om jag får säga det själv. Allt för att smutskasta andra, huga buga.

  Kan sen tillägga att jag kanske har varit in på kanske 4 bloggar. FB och FL är inte av intresse för mig och har därför inte varit där. Det finns fler som har samma nick som jag och så är det med många nick. Och vad jag har lästa av nicket PiaMe är bitvis så skrämmande att jag tänker inte ta upp. Du kanske får en vink av de svarskommentarer du får här.

  Det som är av intresse för mig och som jag kommenterar på bloggar det är socialafrågor och etik på nätet. Kan säga att det är på 2 bloggar jag debatterar detta och jag har aldrig blivit hotad att stängas av eller att bli utkastad. Det som du rapade ur dig om mig är väl ett lysande exempel på icke god etik. Att du däremot kallar mig fröken gör mig bara smickrad =)

  Men, men då är jag väl en fluga då. Betyder det att du är "färsk fekaliepöl i en kohage"? Jag vet, den var låg, men jag kunde inte låta bli, ha ha ha=) Sänkte mig tyvärr till PiaMe´s nivå ett tag, ska genast rycka upp mig...

  SvaraRadera
 33. PiaMe igen:

  Du skriver:

  Det Kramiga nicket har länge fört en kampanj på bl a Unnis sajt, tills hon tvingades dra i bloggens toaspolningsmekanism....

  Nicket Kramig eller Kram eller nått sånt, tillhörde inte det en av häxorna? Och det du hänvisar till i din länk är första gången jag skrev på hennes blogg. Och om vad ser du i min kommentar här ovan. Sen tror jag att jag skrev på ett annat inlägg efter det. Snacka om att överdriva. Är det detta du menar med att jag skulle ha fört en längre kampanj? Snälla, du biter dig bara själv i svansen. Så nu är det jag som ska smutskastas, jaha. Men någon häxa är jag inte.

  Men man kan ju inte sluta funder på ifall det är så att du så starkt överdriver detta, gör du så med allt, överdriver?

  SvaraRadera
 34. Att notera är att inte någon med intellektuell skärpa försvarar MA-bloggens utveckling - åt det håll som sysslar med hets och kränkning av anonymitetsrätten.

  Personkult och idoldyrkan genomsyrar försvararna.

  SvaraRadera
 35. Anonym 03:40, Monica Antonsson och Elisabeth Hermon har använt sig av bloggandet just för att de INTE ville hålla en låg profil utan behövde allmänhetens vakande öga riktade mot de övergrepp som skett. De hade historier som behövde komma ut och belysas öppet och hade följaktligen inget behov av att undvika rampljuset utan var måna om att få träda fram. Jag tycker absolut inte att de borde ha hållit en låg profil, även om Antonsson nu tydligen har valt dra sig tillbaka från bloggandet i rena utmattningen. Efter allt som de tvingats gå igenom (övergreppen mot Elisabeth Hermon var vidriga!) är de säkert väl medvetna om hur man hanterar hot också.

  Dessutom skulle jag gissa att ingen av dem skulle komma på tanken att drabbas av hysteri av en typ som bäst botas med luktsalt om det påpekades att de, liksom alla andra i Sverige som inte har hemlig adress och telefonnumer, finns med på Enrio.se och att alla i hela världen som har internet därför kan se flygfoto på deras bostader och med ett enda klick erhålla full information om adress och telefonnummer till dem. Om nån länkat till den Enriosidan där alla kan se att deras adresser verkligen finns uppladdade av Enrio precis som alla andras så hade de nog inte vänt sig gråtande till andra författare, t ex Maja, och krävt att hon ordnade så att det blev ett slut på den utsatthet de lider för att deras adresser finns till allmän beskådan på internet genom att be en annan författare att sluta länka till nån som laddat upp från Enrio. Även om det var fel att länka.

  Men trots att Enrio handskas så nonchalant med vår personliga information så tycker jag inte alls att den censur som tillskrivs Guillou ovan nånsin bör ges en chans att begränsa informationsflödet på internet. Var har ni fått det ifrån?

  De som inte ingår bland de idioter som skrivit i pressen för att misstänkliggöra Maja genom att sjukförklara henne och de som inte är med bland de idioter som surfar runt och psyksjukförklarar henne på olika sajter behöver naturligtvis inte känna sig träffade av den kommentaren från mig. Samma sak med de som inte förtalat Elisabeth Hermon med hänvisning till bevis i lådor på vinden. Och de som inte ingår bland de individer som ideligen har surfat in i stim för att attackera Antonsson anonymt på hennes blogg behöver naturligtvis inte ta illa vid sig av mitt uttalande om detta. De som hållit på med denna idioti kan däremot gärna känner sig sårade, det bjuder jag på. Varsågoda.

  [Wow, nu hela bikupan i sving.]

  Ulrika, kontraretorisk är det kanske allt som är kontra-Marklund? Medborgerligt ansvar har vi redan fått en stor dos av från Antonsson, men var blir Liza Marklunds av? Vi väntar och väntar...

  Funderare, jag har aldrig i hela mitt liv kallat nån för häxa och sedan Marklund introducerade detta smädesord om Antonsson på TV4 har jag undvikit att läsa en enda mening där detta ord ingår. Så jag ska be att få hänvisa till min idoldyrkan till Guillou och hans logik i det hänseendet: har inte läst. Och nån egen svans har jag inte heller att bita i. Sorry.

  MVH, Pia

  SvaraRadera
 36. Ska ut i solen men ni verkar sköta er, fortsätt så där och håll nivån.
  Leroy: ingen utpressning och inga lojalitetskonflikter: det ska vara fritt och harmoniskt, jupp.

  SvaraRadera
 37. PiaMe:

  Inte ett ord om alla fel du skrev om mig, hm konstigt. En rättelse är väl inte för mycket att begära..... Här anser du att du har rätt att hytta med fingret åt andra men är inte mogen nog att be om ursäkt när du har fel eller läser som en kratta. Det är något som tillhör vuxenlivet. Monica har ju gjort det. Hon vet nog att det tillhör vanligt hyfs att be om ursäkt när man har fel. Vart har ditt hyfs tagit vägen, eller har du ingen?

  SvaraRadera
 38. Pia Me, det går inte att tala för döva öron, märker jag.
  Jag tycker ditt inlägg är fullt av insinuationer om att vi alla skulle vara samma personer här på sidan, men det är tyvärr inte så.
  Kanske är det lättare för dig att upprätthålla det förakt du svänger dig med ("luktsalt"...gråter ut hos Maja, etc) då, genom att avfärda alla som häxor, svans etc.

  Jag skriver dock här för att jag vill att folk ska förstå att det finns en människa här, som känner och tänker. Att det kommer att kännas om jag, som är anonym, blir uthängd, och att jag inte vet om jag kommer att kunna hantera det. Jag vet inte vilket forum jag annars ska nå fram till de som vill lyssna. I MA:s forum är det omöjligt, tyvärr.
  Du tycker jag ska hålla en låg profil, men det får jag tyvärr inte välja om jag ska eller inte, eftersom DOS, påhejad av MA ska hänga ut alla som de kallar "häxor". Tydligen så är det tio stycken som ska löpa gatlopp. Så jag känner inte att jag har så mycket mer val än att försöka vädja till folks förnuft. Min förhoppning ligger i att tillrckligt många kan se att det är en sårbar människa bakom de som ska hängas ut offenligt, så att det inte blir lika lätt att objektifiera. som du ser försöker jag ordna upp situationen på det enda sätt jag ser är möjligt. Men jag hör ju tydligt att det inte kommer att fungera, eftersom de som bestämt för att häxorna bedrivit hat-attacker, förtalat och trakasserat MA, de har bestämt sig.
  Och detta utan att kunna reflektera det minsta över att det de själva gör är just att bedriva en sådan attack. Nidbilden av häxorna möjliggör en uthängning av dem. Jag försöker att bryta denna nidbild, vad ska jag annars göra menar du? Stå och se på medan mitt liv raseras? Nej, liksom du har jag rätt till ett liv i frihet, liksom alla människor på denna jord, enligt FN:s deklaration om mänskliga rättigheter.

  SvaraRadera
 39. Som man ropar får man svar. (kan man kanske säja som förvar till en del utryck i i Monica Antonssons blogg)

  Monica Antonsson har gjort en enorm insats genom sin bok och bloggen som haft boken som utgånspunkt. Hon har tagit i det som ingen annan rört vid och det var på minst sagt på tiden. Det är sorgligt och otroligt att Liza Marklunds syn på sanning har fått härja fritt så länge. Vi har levt, lever med och varit tyngda av lögnerna i Gömda och Asyl och dess uppdiktade verks konsekvenser dryga deceniumet. Det finns ett uppdämmt behov av tala om det som inte ansetts vara politiskt korrekt, det visar sig i eftersvallningarna av Monica Antonssons bok.
  Okey, vi som är tacksamma mot Monica Antonsson och uppskattar det jobb hon har gjort med sin bok och blogg ska självklart inte sätta oss på några höga hästar och inte vara motagliga för kritik, men det är också så att Monica Antonssons bok har blivit rejält ignoerad eller rejält påhoppad och det har setts ned på henne för att hon är jornalist i veckopressen och sjungit i dansband, vilket förakt i det Svergie där alla ska vara lika värda.
  Det är absolut ingen som tvingat Monica Antonsson att lägga ner si blogg. Hon har sagt det hon vill säja och har andra saker att göra än köra det om igen. Monica är en helt vanlig sansad person med rättspatos.

  Jag tror att den "arga sjukpensionären(om det är "Mia" du menar) kanske varit mindre rädd om någon hade korrigerat hennes verklighetbild tidigare, men hon hade tjänat troligtvis tjänat mindre pengar.  Sanningen är befriande. Det gäller alla.

  SvaraRadera
 40. Tristan E: tänk att jag håller faktiskt med. Och den är lite lustig den där anklagelsen om att ränna på författarbloggar och gråta - ska lägga den på minnet, haha! - samt att blåsa upp några vanliga människors arga mail och kommentarer till en kampanj - medan en journalists stöd till värsta bloggslöddret DOS betraktas som reko.

  SvaraRadera
 41. CC

  Maja L skriver
  "Jag är en offentlig person med egen penna, så hellre att "den obehagliga sanningen" ger sig på mig än på en arg sjukpensionär."

  För mig sammanfattar Majas kloka och mycket vänliga ord vad det hela handlar om.

  Som offentlig person och i MAs fall som granskande journalist så hänger man helt enkelt inte ut privatpersoner på nätet med epitet som onda, häxor, mm. Man lierar sig inte med DOS. Man sparkar inte med all kraft nedåt.
  Använder man sin nyvunna plattform till att skriva om incest, övergrepp och våld så är man försiktig med de journalistiska "sanningarna".
  Annars förvandlar man sig raskt till en ny Marklundska.

  MA är en yrkesarbetande journalist som väl vet skillnad på engagerad gräsrot och proffs.
  HA är fullt ut ansvarig för sina arbetsmetoder och dess konsekvenser.

  Ingen "ondska" "sjukpensionär" eller "bitter
  fittekofta" kan göras ansvarig för MAs renomé
  eller yrkesmässiga val.

  Vänligen
  CC

  SvaraRadera
 42. Jag gissar att Liza, om hon öht. följer det här, är road just nu.
  Ett sånt makalöst jidder!

  SvaraRadera
 43. MA är fullt ut ansvarig för sina arbetsmetoder och dess konsekvenser.

  Skulle det ju stå (HA blev fel)

  CC

  SvaraRadera
 44. Ett och annat här kommer kanske med i Monicas nästa bok...?

  SvaraRadera
 45. Katarina

  Jag tillhör verkligen dem som tycker att

  "Monica Antonsson har gjort en enorm insats genom sin bok och bloggen som haft boken som utgånspunkt."

  och att

  "Monica Antonssons bok har blivit rejält ignoerad eller rejält påhoppad och det har setts ned på henne"

  Kan du förstå varför jag tycker att hennes
  fortsatta arbetsmetoder, just i ljuset av din ovan citerade text, är skrämmande?


  PS.Till anonym 12.26
  Vi är alla här för att komma med MAs nya bok om ondskefulla sjukpensionärer! Eller som grädde på moset och med lite tur uthängda på DOS....

  SvaraRadera
 46. Grynna: du tycker det är jidder - jag menar att det är en viktig principdiskussion.

  Monica Antonsson får förstås inte stjäla hur mycket som helst härifrån till sin nya bok... framförallt hoppas jag att att hon inte försöker stoppa journaliststudenter från att skriva om hennes egen för att deras bild av den misshagar henne och att endast hon ska få skriva om vad som hänt (som hon skriver i sitt avsked). Apropå ensamrätt på sanningen.

  CC: "Fittekofta" har jag aldrig hört förut, den är faktiskt ganska kul.

  Ni glömmer väl inte att lyssna på scugnizzon?

  SvaraRadera
 47. Jag ger Grynna en poäng, det talas för lite i sak och för mycket i egen sak.
  Mycket snack om att den sagt ditt och den datt. Varifrån kommer uppgifterna?
  PS Har någon lagt fiskar i min mun?
  mvh P

  SvaraRadera
 48. Katarina
  Jag försöker klargöra

  Det förakt som MA utsattes för av fe flesta inom etablissemanget var vidrigt!
  Det är exakt som du skriver.
  Hon var fullständigt reducerad till en nolla.
  Det var övertydligt att här handlade det inte om Vad sas utan av Vem.

  JUST DÄRFÖR

  Är det obehagligt, olustigt, obekvämt och skrrämmande att se det grava förakt MA visar personer som inte "räknas" i hennes värld.

  ME OCH MW förvandlas till ickepersoner som det är fullt legalt att driver klappjakt på med hjälp av bl.a DOS. ME OCH MW utmålas som ondskefulla hysterikor utan mänskligt värde!


  Förstår du kopplingen Katarina?

  SvaraRadera
 49. Hoppsan vilken gyttrig kommentar den senaste -
  jag menar alltså att jag hoppas att M.A tillåter att journaliststudenter skriver om hennes blogg, eftersom det är ett intressant samtidsdokument.

  Och jag hoppas att "den obehagliga sanningen" antar min utmaning och börjar gräva om/hänga ut mig istället för att grovt attackera några bloggare som irriterat M.A.

  Antonsson vill inte betala skatt för att folk ska kunna blogga när de borde sitta på kontor. Så om jag fattat det rätt har nätmedborgargardet kavlat upp ärmarna och ryckt ut till MA:s försvar genom att påbörja granskning och uthängning och (eller har jag missuppfattat?) anmälningar till Försäkringskassan. Detta har för min del kastat ett helt nytt sken över allt, precis allt, så att det inte ens går att tilldela Monkan en halv Zola.
  Det är JÄTTEALLVARLIGT. Det är INTE bagateller.

  Nu ska jag ut i naturn igen...

  SvaraRadera
 50. Till Annonym 12.41:
  Jag finner det mycket förvånade och chockerande att Monica Antonsson fått ta emot spott och spe för att hon säjer sanningen. Hon har inte gjort något ont, hon har bara varit budbärare. Hon gjorde det som den lille pojken i "Kejsarens nya kläder" gjorde, talade om sanningen. Hon måste få försvara sig när hon blir påhoppad.
  Liza Marklund med sina inflytesrika vänner bland politiker och journalister är Monica Antonssons motståndare,mot dem kan man inte vara tydlig nog, då de har svårt att förstå/erkänna sanningen i gömdasoppan och konsekvenserna av densamma.

  Det som är skrämmande, det är Liza Marklunds arbetsmetoder.


  Tristan I Hugo:
  När sanningen uppdagas efter att i ett decenium varit dold så kan det bli starka reaktioner,ingen vill bli lurad så pass som vi blivit av Liza Marklund. Det är inte så enkelt som att bara säja "Jaså,jaha, Gömda och Asyl var inte sanna, ja det är ju bra att veta". Dessa böcker har ju spelat en sådan stor roll i könsrollsdebatten och synen på män i vårnadstvister. Och vad de gjort för islamofobin och rasism är sorgligt att tänka på.

  SvaraRadera
 51. EP: sorry men det är faktiskt Monica Antonsson och hennes anhängare som talar i egen sak och inte lyckas lyfta sig till en mer generell nivå... eller inse när det är nog och när man sparkar neråt.
  Det räcker med att läsa hennes blogg den senaste tiden.
  Men jag vill inte kommentera denna tarvliga historia mer. Hoppas att journalister håller ett öga på vad tantan kucklar om med sitt medborgargarde.
  Algot

  SvaraRadera
 52. Skärp er allihop, alla här inne tycker väl att Liza är ett kräk och att det är fel att osyldiga blir fängslade, eller?
  Och alla håller väl med om att ifall man blir hotad så måste man agera, eller?
  Se där, vad bråkar vi om då?

  SvaraRadera
 53. Bloggar är inga allmänna anslagstavlor. Det är ingen gudagiven rätt att kritisera blogginnehavare på deras egna bloggar. Problemet i MAs fall är att så många, trots rakt motsatt agerande i sina egna bloggosfärhörnor, fortsatte att pressa för rätten att bidra som en sektliknande gruppering med angrepp mot MAs person på hennes blogg. Dessa anonyma och ickeanonyma inlägg har funnits till allmän beskådan i många månader innan de arkiverades så det kan väl knappast vara en nyhet eller hemlighet att så var fallet? Och att detta ifrågasätts har inget att göra med kampanjen iscensatt för att få slut på kritiken MA framfört mot Marklund och de andra Gömdagateaktörerna förstås?

  MA är ingen pappfigur att sätta på piedestal utan en person med brister och känslor som alla andra, vars omdöme också kan grumlas av att tvingas inta försvarsposition, månad efter månad. Hon borde gjort som Maja och schasat bort direkt när det kändes obehagligt, oavsett om det var berättigat obehag. Att ha vad som upplevs vara en ständig ström av negativa inlägg i sina bloggtrådar, och dessutom förstärkta av föraktfulla uttalanden av vissa representanter för skvallerpressen, kan säkert utlösa försvarsmekanismer hos vem som helst och till slut blir till variga sår som får den objektiva analysförmågan att grumlas när det gäller bloggetikett och bloggetik.

  Det är i min mening dessutom fullt möjligt att just MAs försvarsmekanismer kan ha förstärkts ännu mer av ren författarmässig överlevnadsinstinkt eftersom hon som bekant stod ensam utan ett påkostat PR-team när det stormade som värst, och utan ett rikt förlag bakom sig som kunde dra i trådar och ge dyrköpta tips och juridiskt rådgivning. Det glöms snabbt hur utsatt hon varit i det hänseendet, och vad det kan ha satt för spår.

  Därmed inte sagt att det var rätt att att kalla folk samma namn de gett en själv, oavsett om man själv kallats häxa av Marklund på TV, eller länka till sajter som hade adresser till vanliga arga personer utskrivna. Jag kan dock inte se att det förtar den prestation som hon lyckades åstadkomma mot alla odds i Gömdaskandalen. Hon är värd lovord för det. Den rättmätiga kritiken mot hennes bloggande har inte förminskat den prestationen det minsta i mina ögon. Att hon gjort ilskna utfall mot folk som hånat och trakasserat henne men som nu lyckligtvis raderat sina attackbloggar kan mycket riktigt läggas henne till last, men jag kan förstå henne och dömer henne inte för det trots att jag inte kan ge stöd åt det agerandet.

  Nej, nu ska jag gå och lägga mig så det här får bli mitt sista inlägg på det här kalaset. Ni får fortsätta själva, som Maja bad. Men herregud, ge mig åtminstone credit för att jag ställde mig till förfogande här så att det kunde läggas ord i munnen på nån, så att jag bl a kunde påstås ha kallat folk för häxor och ha anklagat nån för att ha svans, så att jag kunde sägas ha talat om offerkoftor och extremfeminister, och så att jag kunde påstås ha uttryckt stöd åt idén att DOS är reko och att alla som kritiserat MAs person på hennes blogg är ovanliga istället för vanliga arga människor. Ja jag har säkert glömt nåt men ni kan utan tvekan komma på mer för att fylla på om det saknas nåt som ni vill att jag ska ha sagt så att ni kan uttala er avsky mot det. ;)

  Pia

  SvaraRadera
 54. Jag håller med PiaMe och det tror jag egentligen alla här gör (utom helidioterna).

  SvaraRadera
 55. Annonym 13.54:
  Jag tycker det är ytterst obehagligt att det bedrivs klappjakt på "Mia Eriksson" och MW som jag ej vet vem det är. Det är något jag är helt emot.

  Men Monica Antonsson anser kanske att det är vuxna människor hon har stt göra med och när de ger in i leken får de leken tåla.

  Citat från Annonym Den 30 maj 00.11
  "Monica har inte bedrivit någon "privatspaning", "uthängning" eller "dylikt", det har DOS ch andra bloggare gjort. Hon är något så ovanligt i den dekadenta "författare-Journalist"-branschen som en rak och hederlig människa, vilket förklarar hennes ibland irriterade bemötande av dem som inte är det."

  Håller med citatet ovan.

  SvaraRadera
 56. Thomas_E: tyvärr är jag då en helidiot...

  SvaraRadera
 57. Thomas E: Jag får väl också sälla mig till helidioterna...

  SvaraRadera
 58. Maja.

  Det jag menar med " jidder" är det- enligt mig- meningslösa dividerandet med MAs anhängare, det finns andra och viktigare aspekter i det här än vem som har gjort vad och varför... eller gör det inte det?


  EP.

  Tackar för poängen... och tar tillbaka det där med " skabbig "

  SvaraRadera
 59. PiaMe:

  så du törs inte stå för att du kastar skit på mig utan att ha nog på fötterna. Att det är OK för dig att ljuga och skriva ner mig och hitta på saker som du sen inte står för. Men nåde den som gör samma sak mot Monica. Vad säger det om dig då, omoget eller....

  Att du har mage och klaga och anklaga andra och sen göra detsamma, patetiskt. Var vuxen och stå för de fel du gör/skriver. Din fega lilla räka.....

  Snacka om att kasta sten i glashus, binda ris för egen rygg eller vad du nu vill kalla det. Men rakryggad är du då inte som inte ens törs erkänna dina fel. För en ursäkt lär väl aldrig komma.

  Och....jag är väl oxå en hel idiot =(

  SvaraRadera
 60. Pittkofta är fruktansvärt.

  Grynna: jo man ska inte snöa in sig.

  Funderare: det där är nåt mellan er båda, gå ut och gör upp sinsemellan och kom tebaks sen

  SvaraRadera
 61. Det är bra att ni står för att ni är ovanligt korkade, självinsikt är en förlåtande egenskap!
  Och framför allt: har man insikt så har man förmågan att ändra på sig, puss.

  SvaraRadera
 62. PiaMe:

  Jag tycker det är kombinationen av adressuppgifter (med bild och pil för att markera rätt hus) och en text där en person beskrivs på ett starkt negativt och fördömande sätt, det är denna kombination som blir riktigt obehaglig. Även om adressuppgifterna finns tillgängliga på eniro. Blir det sedan så att en person blir "uthängd" av den enda anledningen att han/hon har samma namn som den som texten egentligen avser - ja då blir det hela ju om möjligt ännu obehagligare.

  F ö tycker jag att Monica A gjort ett fantastiskt jobb och att dina inlägg ofta varit mycket intressanta och givande att läsa.

  Samt att som en röd tråd genom alltihopa löper anonymitetsproblematiken.

  Anonymt tecknar jag

  /IAMB

  SvaraRadera
 63. Kom på att det kändes lite oartigt att bara hoppa in så här på Majas blogg och diskutera med en annan kommentator, när jag inte har varit här förut.

  Vill därför framföra till dig, Maja, att jag tycker du hållit en fantastiskt bra linje i förhållande till MA:s blogg. Jag har för det mesta hållit med dig i dina synpunkter, både de positiva och de negativa i detta ämne. Dock ingen garanti för att det kommer att fortsätta att vara så, givetvis. Och jag tror inte att detta bekymrar dig särskilt mycket (huruvida jag håller med eller ej alltså) ... :-)

  Tack för en intressant blogg!

  mvh /IAMB

  SvaraRadera
 64. Sorry Maja, blir bara så arg på fega personer som inte står för sina fel. Lovar, heligt, att inte skriva mer om detta igen. Ha de gött i solen =)

  SvaraRadera
 65. Kan vi inte sluta sjunga den träliga sången om att alla är idioter som inte tycker som jag!

  PiaMe

  Ja MA är självklart en person med brister och
  känslor som alla andra.
  Men hon också en yrkesjournlast som tog sig ann ett kontroveriellt uppdrag som skulle
  innebära en rad konflikter

  Ja hon stod verkligen ensam när det stormade som värst.Inget PR maskineri o inget tungt förlag.

  Ja hon gjorde en storslagen bedrift när hon utmanade ikonen LM och med det hela medie eliten.

  Hennes nominering till guldspaden och det enorma stöd hon fick från oberoende journalister, skribenter och en rad andra personer visar att man såg just alla dessa faktorer.

  Sedan då?
  Hur förvaltade hon det? Vad blev resultatet?
  Fram tills idag drev hon en blogg som i snabb takt förvandladats till något som svårligen kan kallas undersökande journalistik.

  Mer och mer utvecklades till att olika "de" var ute efter henne?! "De" kunde vara lite av varje. Och i slutändan dömdes alltså Marian E och Sanna Ex och hennes "ondskefulla" anhang till bloggdomstolen DOS.
  MA skriver nu direkt i ett bloggsvar till DOS
  att hon anser att de gör "bra journalistiska avslöjanden".

  Vad tycker du PiaMe? hur långt ska det gå innan man reagerar? Du är en rolig vass skribent som jag läst med stort nöje och många skratt.
  För mig personligen förstår jag inte att du inte ser klarare i det här.

  MAs bedrift när det gäller Gömda förtas delvis
  av den väg hon nu valt att vandra.

  ME,MW med flera är inga ondskefulla häxor som förtjänar att trashas sönder på pedofilsidor
  eller hos DOS.
  De kommentarer jag hittade på pedofilsidor när jag började leta handlade om att ommöblera deras fula ansikten, att de skulle må bra av en riktigt rejäl våldtäkt och annat smått o gott som inte lämpar sig för skrift.

  DOS är ett mellanled som fungerar som språngbräda för vissa av dessa sidor.

  Dessa två personer är det alltså fullt tillåtet att behandla som "ickemänniskor".
  Och detta stödjer MA indirekt genom att uppmana till uthängning.
  OBS MED DETTA SAGT ATT JAG INTE PÅ NÅGOT SÄTT
  TROR MA HAR NÅGOT SOM HELST ATT GÖRA MED NÅGRA PEDOFILSIDOR!!!

  Men DE kan använda sig av henne!

  Och PiaMe den stora förståelse och empati du visar MA som ändå är bör vara rätt garvad journalist.
  Kanske, kanske kunde ha kommit till del i de frkostiga goda råd du delar ut till vanliga som inte har en aning om hur det fungerar. Utan mest bloggar på om sina hjärteämnen.

  Vänligen
  CC

  ps Katarina försöker du missförstå mig avsiktligt? Sedan såg jag att du skrivit
  en kommentar om att "avslöja skökan Mia Eriksson"
  Så jag tror nog jag lägger ner vidare försök
  till kommunikation med dig

  Vänligen CC

  SvaraRadera
 66. Jadu Maja, det är en snygg samling som du har fått som kommentatorer på din blogg. Jag hoppas du läser CC,s kommentar ordentligt den var väldigt subtil och ful i sitt påhopp. Det är så de jobbar och du kommer att bli varse det var så säker.

  SvaraRadera
 67. Till CC:
  Jag skriver under namnet Katarina och har skriviit tre kommentarer till detta bloggilägg; 30:e maj kl: 11.19, 14.00, 14.33. Om du läser så ser du att jag absolut inte skrivit det du påstår. Det måste vara någon annan Katarina, för jag skulle aldrig skriva eller säja så.
  Har ej haft någon särskild kommunikation med dig på kommentatorsplatsen,vad jag vet.
  Hoppas du försöker rätta det du påstår att jag skrivet.

  Om du du ändå tror att jag försöker att missförstå dig avsiktligt, så är det inte så, jag förstår dig men det behöver ju inte betyda att jag håller med om allt.

  SvaraRadera
 68. Anonym 17:45: saken är den att CC skriver ungefär det jag tycker.

  Det är skillnad mellan att få hatmail där man blir kallad det ena med det andra från läsare, visst, det är trist och jobbigt men shit happens - och det som sker på "Den obehagliga sanningen". En enorm skillnad. Och det är totalt omdömeslöst av M.A att kalla det DOS gör för journalistiska avslöjanden.

  Hur arg hon än är får hon inte som journalist stödja sånt.

  Om DOS har en koppling till en pedofilsight som CC säger vet jag inte, det bör kollas upp. Är det så tror jag absolut inte heller att M.A vet om detta. Men DOS är illa nog i sig själv, och ingen journalist får anlita ett gäng av det slaget för att ge igen mot gamla oförrätter.
  Att hon själv kallar folk häxor och troll är inte alls lika allvarligt. Rättare sagt det är inte allvarligt alls. Men att hon är så styvsint och kränkt att hon uppmuntrar DOS är totalt förkastligt och det måste alla kloka människor säga till henne.

  Har något olagligt skett i det förflutna måste M:A gå till polisen med det. Hon får INTE uppmana andra att gräva, i synnerhet inte folk av det slag som driver DOS.

  Lite lat just nu, vill rekommendera mitt inlägg Om att smäda. Det är faktiskt rätt bra, hehe.

  SvaraRadera
 69. DOS hade tagit upp MW och Engan långt innan Monica uppmärksammade det. De hade inte alls satt igång någonting på Monics "uppmaning" - Monica stod inför något redan igångsatt som hon tyckte var bra, det var allt.
  Det är bättre att vara helidiot än bakslug.

  SvaraRadera
 70. Katarina: CC verkar förväxla dig med nicket Karina som skrivit kommentarer under ett annat inlägg. Se under Inglish maccheronico. Inte vackert alls.Verkar vara samma karina som hänger på Monkans blogg och idoldyrkar. De flesta skyndade ju hit för att kasta sig över Maja för hennes "svek". Som jag ser det har Maja istället rakryggat tagit ställning för ett civiliserat beteende på nätet. M A:s ställningtagande för dos är på intet sätt okej.

  SvaraRadera
 71. Anonym 19.00: Jag vet det, det är först nu på senare tid som hon uppmanar dem att fortsätta. "Ni gör helt rätt", och så vidare. Men det gör de ju inte.

  Birgitta: jag vet inte om jag rakryggat har tagit ställning för ett civiliserat beteende på nätet, det låter inte riktigt som jag, men jag tycker att Monkan ska släppa det där med "häxorna" och DOS och det. Kanske låter lite tjatigt men det tycker jag verkligen.

  SvaraRadera
 72. Alltså: DOS gör inte rätt, och sysslar inte med journalistik.

  SvaraRadera
 73. Tack Birgitta, att du redde ut CC:s missförstånd om vad jag skrivit.

  SvaraRadera
 74. Förlåt riktiga Katarina att jag lade ord i din mun du ej uttalat!
  vänligen
  CC

  SvaraRadera
 75. Anonym 30 maj 17:45
  Du skriver "det är så dom jobbar" med hänvisnig till mig. Vilka dom tíllhör just jag
  anser du?
  Genuint nyfiken så svara gärna.

  SvaraRadera
 76. Till CC.

  Jag förlåter dig CC.

  Katarina

  SvaraRadera
 77. Vad skönt att se när människor står för att de har fel, att de kan göra fel. Mänskligt att fela och att rätta till de fel man varit delaktig i. Eloge till CC =)

  Varför är det så svårt för vissa att låta oss som tycker att Monica gjort ett bra jobb med boken och att detta ledde till att gammelmedia fick stå med rumpan bar bara få tycka det. Kan inte vi också få applådera och hurra för Monica i just den saken. Att vissa av oss inte håller med i andra frågor betyder inte att vi inte tycker att Monica är bra inom andra områden.

  SvaraRadera
 78. Vallentunabo30 maj 2009 23:23

  Tack CC. Din sista kommentar är exakt min åsikt.

  SvaraRadera
 79. Anonymitetens klagan är som att bo i tält utan dragkedja. Har du inget att frukta eller hata ska du stå med ditt namn om du vill kritisera eller berömma. Allt annat är fegt! Stå för vad du tycker eller säger, eller förvänta dig kritik och tål du inte kritik som anonym, tufft!

  Att Monica Antonsson är fri från stora förlags påtryckning, precis som jag själv och därmed fri att säga och skriva vad vi vill är ganska unikt i detta lilla land. Nästan alla författare är bundna av avtal eller vill ha sina alster utgivna och då gäller det att hålla skeden i vacker hand. Därför är det inte trovärdigt om man vänder kappan efter vinden.

  Jag kommer alltid att se på Liza Marklund som en enda stor bluff. Sedan finns det som alltid chefredaktörer och chefredaktörer, alla är olika precis som resten av världens befolkningen. Money talks bullshit walks. As allways, but to be a human being is moore...

  SvaraRadera
 80. Anonymitetsskyddet är grundlagsskyddat Ramona Fransson och det finns alldeles särskilda anledningar till varför det förhåller sig så.

  Erfarenheter har visat att verkligenheten består av en viss mängd idioter som gärna trakasserar å det grövsta andra som använder sig av yttrandefriheten.

  Sen kan ju du tycka att det är fegt att vilja skydda sin position, sina barn, sin andra hälft etc.

  Olika personer kan ha olika potentiella fiender och lever inte i något slags naivitetens föreställningar.

  SvaraRadera
 81. Ramona Fransson: det är endast polisen som har rätt att spåra IP-adresser.

  SvaraRadera
 82. Hej Anonym! Trevligt att råkas!
  Det är som du säger.
  Hur man än tolkar aktiviteten på Monica Antonssons blogg idag så tyder den på att alla inte respekterar detta.
  Jag var en beundrare av Monica Antonsson förr. Nu är jag ledsen.

  SvaraRadera
 83. Maja:

  Jag ber om ursäkt för att jag använder din blogg. Jag hoppas att det diskussionsklimat som räder här kan göra att det jag har att säga når fram.

  Alla:

  Oavsett vad jag säger och hur jag uttrycker mig så kommer det nog alltid att kunna tolkas fel av någon.
  Men det här är så viktigt att det bara måste sägas...

  Jag tar fullständigt avstånd från det hot som riktats mot DOS!
  Oavsett hur illa jag tycker om dem och deras handlingar så är det INTE ok att försöka hota dem till tystnad. Eller vad den som hotar vill uppnå...

  SvaraRadera
 84. Ramona Fransson, man ska inte behöva utstå vare sig smädelser, uthängning eller liknande - anonym eller ej. Kan inte se vad du eller någon annan vinner på att veta att kalle karlsson egentligen heter sven svensson. Fullständigt obegripligt resonemang.

  Såvida man förståss mest är intresserad av söka på vedeböranden.

  Vad som har hänt på senaste tiden på DOS och MAs blogg är fegt, mycket fegt! Det visar bara på att det inte finns någon som helst spärr hos många, med sånt beteende på internet så har jag full förståelse för att många vill vara anonyma.

  Feg eller inte...jag tänker inte lägga in såna värderingar.

  Fri att skriva vad du vill... ja visst, men det finns ett ansvar för oss alla.

  Blir beklämd av vad du skriver, känns som att du förutsätter att alla anonyma är skurkar med mörka motiv. Det har kanske inte slagit dig att anonymiteten kan tjäna ett annat syfte - att skydda sig själv.
  Ulrika

  SvaraRadera
 85. Skriver man som anonym med en för många positiv kommentar så är det OK. Ingen som kallar den personen något fult. Men så fort man skriver något negativt eller har en annan åsik som anonym så är man en feg stackare som inte vågar stå med sitt namn.

  Det är OK att skriva sitt förnamn (?) som inte leder till vem personen är men inte med ett nick som leder till en persons blogg. Lustigt.

  Fri att säga och skriva vad vi vill, inte riktigt eller... Fick inte DOS stänga sin förra sida för att de trodde de?

  SvaraRadera
 86. Anonym 01.11:

  Ja du, det där går att tolka hur som helst. En så kallad malplacerad dementi?

  Tråkigt om det skulle bli en upptrappning av en redan outhärdlig konflikt. Det verkar som om farbror polisen har fullt upp idag.

  SvaraRadera
 87. Ulrika, vad tycker du om Liza Marklund?

  SvaraRadera
 88. DOS har inte alls lagt ner, bara flyttat sin blogg. Och Monica har öppnat en ny blogg för nytt vin.
  Arabiskt ordspråk:
  "Hundarna skäller, karavanen drar vidare."

  SvaraRadera
 89. Anonym 13.34:
  ja det är väl det ordspråket Liza Marklund haft i huvudet den sista tiden.

  SvaraRadera
 90. Ser att jag missade att skriva mitt namn i natt...
  Kommentaren anonym 31 maj 2009 01:11 skrevs av mig.
  Marina

  SvaraRadera
 91. Jahaja. Ser man på. Ser man på. Kan man tänka sig. Jag säger så här:
  Gå i frid. Synda inte mer. Simma lugnt och se till att ha på fötterna, gör lite chi gong chi gong eller vad det heter.

  SvaraRadera
 92. Anonym 13.43:
  Du menar Liza M. haft ordspråket med sig under sin ensamma vandrig ut i saltöknen?

  SvaraRadera
 93. Är en ganska underhållande blog att läsa förtillfället, vet inte riktig vem som myntade utrycket "Majas krog". Själv skulle jag nog använda ordet sandlåda.
  Läser man sen på andras bloggar finns det ganska många kommentarer från, vet inte riktigt vad jag ska kalla det för, antar att det är lättast att kalla det "för" och "emot". Och båda sidor hävdar starkt att Maja låter den andra sidan härja fritt här.
  Tror aldrig att den här bloggen har varit lika välbesökt och kommenterad som den är just nu.

  SvaraRadera
 94. Vad tycker DU om Liza Marklund, Marina?

  SvaraRadera
 95. Bra rubrik valde hon Maja
  Mycket riktigt kom hela Guds barnaskara i Gömda på besök igår kväll....

  SvaraRadera
 96. "Detta är en sann historia. Den finns bekräftad i hundratals dokument hos svenska och utländska myndigheter, såsom domar i tingsrätt, hovrätt, länsrätt och kammarrätt, akter hos socialtjänsten i ett flertal kommuner, polisrapporter, journaler på medicinska och kirurgiska kliniker, rättspsykiatriska undersökningar, akter hos Statens invandrarverk, flera försäkringsbolag samt en rad svenska och utländska advokater, regeringsbeslut och dödsattester..." Med dessa bondska mattskojarfraser lurar man på hundratusentals svenska kvinnor en medveten lögnhistoria för att sedan framstå som en kvinnosaksförkämpe (i stället för tvärtom). När bluffen efter 14 år avslöjas startas en kampanj mot avslöjaren! Världen är tokig....

  SvaraRadera
 97. Ja du anonym jag håller med världen är tokig.

  SvaraRadera
 98. When a man hath no freedom to fight for at home,
  Let him combat for that of his neighbors;
  Let him think of the glories of Greece and of Rome,
  And het knocked on his head for his labors.

  To do good to mankind is the chivalrous plan,
  And is always as nobly requited;
  Then battle for freedom wherever you can,
  And, if not shot or hanged, you´ll get knighted.
  Lord Byron

  Lorden hade lite fel ordning i slutraden förstås: Monica blev först "Zola-knighted", sedan "shot and hanged"...

  SvaraRadera
 99. Bara en fråga: Var ser du kampanjen som startats mot MA?

  SvaraRadera
 100. Thomas E, för min del har det här aldrig handlat om LM utan mer om hur folk väljer att bete sig på Internet,
  Men eftersom du nu frågar så ska du få ett svar.
  Jag tycker både bu och bä om Marklund, med ett inslag av couldn't care less.
  Jag har ett par av hennes deckare vilka jag tycker är ok läsunderhållning. Har endast läst några av hennes krönikor och har inte gillat/hållt med om allt hon skrivit. Hon är feminist har jag förstått - det är inte jag. Tror till och med att jag skrivit ett inlägg om det på min blogg.
  Har inte läst så mycket av henne för att veta om hon är sk extremfeminist...
  För att vara generös ska jag ge dig lite bonusmaterial.
  Vart/är förskräckt över FIs politiska retorik, tycker Bodström har blivit "för mycket" och kommer aldrig med den informationen jag har rösta på Sahlin.
  Har med detta försökt att eliminera den allmäna uppfattningen om att det är "feministiska lizakramare" som härjar. Vad jag starkt ogillar är det som försigår/försigått hos MA vilket mycket - enligt min uppfattning - sker under falsk flagg med kraftiga inslag av mobbning och trakasserier. Vad jag tycker ytterligare om MAs retoriska grepp och halten av sanning i hennes sanningar tänker jag inte ta upp här, tycker mig ha gjort det så många ggr tidigare.

  Jag respekterar att det finns de som tycker att LM, MS, TB, MA mfl är enbart fantastiska - men det finns gränser för hur långt man får gå i sina handlingar. MA mfl har gått långt över gränsen.

  Har inte sett tillstymmelse till fanatism, ondska, hat kriminalitet m.m. hos någon av de övriga sk häxorna, det är egenskaper jag förkastar. Tvärtom - värme, intelligens och medmänsklighet MEN en stor ilska och frustration över vad som händer.

  Nu har jag varit generös och svarat på din fråga och lite till. Kunde egentligen ha avfärdat frågan med att du inte har med det att göra. Men med hopp om att NÅGON kanske kan se detta i en annat perspektiv än det hos MA nu gällande så bjuder jag lite på det.

  Jag bedriver fö ingen "kampanj" mot MA, men har definitivt inte för avsikt att sitta och hålla käften.

  Thomas E, kan du nu vara så generös att visa på exempel på VAR någon av de sk "häxorna" har hotat, trakasserat m.m. MA?
  Ulrika

  SvaraRadera
 101. Anonym 23.54:
  Exempel på kampanj mot MA? Det mesta som pågår här, under falsk flagg av "neutralitet".

  Ulrika 1 juni 08.37: Var lugn (rättare sagt orolig), exemplen kommer i rätt tid. När man spelar med skojare visar man inte sina kort i förväg.

  SvaraRadera
 102. Till de som tycker att Monicas blogg är helt OK, inte den nya för den verkar vara fullt OK. Om det var ert barn som de skrevs om eller ert hus som hängdes ut på DOS, skulle ni, med handen på hjärtat, tycka att det var OK. Eller om ert barn skrev sånt om något annat barn, skulle det vara OK då? Eller är det för att det är vuxna som skriver som det är OK? Ska inte vi vuxna föregå som gott exempel och ha god etik och moral på nätet?

  Ingen, och jag menar ingen, ska behöva bli utsatt eller utpekad på nätet och då menar jag att även Monica och Maja ska slippa vissa kommentarer som inte är riktigt rumsrena.

  SvaraRadera
 103. Anonym: Man kan ju inte kalla att för en kampanj, bara för att det inte är totalt pro allting som MA företar sig.
  Du tycks själv agera som MA gör, allt som inte säger jag tack och amen till hennes nycker vill åt henne, och blir till en personattack på henne och en kampanj mot henne och hennes sanna budskap om Gömda.
  Ärligt, ska vi ha det såhär?

  Ok, du smygskräms med vad som komm skall när man spelar med skojare. Låt det komma, bara, tänker jag. Tror vi är många som är intresserade vad MA menar med hot och trakasserier, och tycker det är bra att det blir utrett på sedvanligt vis, dvs genom rättvisan.
  Vi är många som också finner att hon själv kan tangera laglighetens gränser då det gäller vissa medborgare som inte omfattas av hennes sannings-och rättviseanspråk.

  Du vet liksom jag att det är helt fel att hänga ut människor på det sätt som görs på DOS. Det finns inget etiskt argument i världen som försvarar den handlingen, av en journalist. Vi tillåter inte detta barbariska beteende hos barn. Detta är vad DISKUSSIONEN om MA debaclet is all about. Kalla det för vad du vill du.

  SvaraRadera
 104. Allt verkar vara raderat och borttaget, Ulrika.

  SvaraRadera
 105. Thomas_E inget går att radera på nätet. Inget har heller raderats i syfte att mörka ner något, utan för att blogginnehavarna tappat lusten att blogga, dvs de har stängt ned sina bloggar. De är inte dummare än att de fattar att det går att få tag på ändå.
  / En som vet

  SvaraRadera
 106. Är det inte de s k "häxorna" som hela tiden gapat om hot och trakasserier? Som grammofonskivor av milljonärskan och lögnerskan Liza som i Expressen nu bakvägen ville smyga in i de ädla kvinnokämparnas led och ta på sig sina enfaldiga fanatiska följeslagares offerkofta om "hat, mobbing, förföljelse" etc etc. Skrattretande.

  SvaraRadera
 107. Thomas E, Tror säker att det är ngn som kopierat detta så det blir väl lätt att skramla fram...
  Annars är det vär bara att ta ett exempel (förutom det du nämde tidigare) där ngn av oss/de sk häxorna hotat ma.

  Anonym 15:57, ja det finns kvar på nätet fast man raderat.

  Anonym 18:34, om jag ingår i häxaskaran är oklart och hyfsat ointressant. Men JAG har inte blivit hotad. Resten av ditt mantra kommenterar jag inte ens.
  Ulrika

  SvaraRadera
 108. En Ulrika har sagt till Thomas E att hon "couldn´t care less about" Liza Marklund. Om jag inte minns fel fanns det en Ulrika som i inledningsfasen av gömdadiskussionen påfallande idogt försvarade Liza Marklund...
  Eller var det en annan Ulrika?

  SvaraRadera
 109. Intressant Anonym 20:29, kan du inte kolla upp detta? Är förståss inte omöjligt att det är en annan ulrika... För jag har aldrig idogt försvarat LM - däremot har jag reagerat på ruttna påhopp. Kanske är det du syftar på... Kanske räcker med min skrift ovanför om vad jag tycker om LM, eller?
  Ulrika

  SvaraRadera
 110. Anonym 11:39, "Var lugn (rättare sagt orolig), exemplen kommer i rätt tid. När man spelar med skojare visar man inte sina kort i förväg."

  Jaha, "visar inte sina kort i förväg..."? Alltså, ursäkta mig men dina så kallade "kort" skulle då ha varit någonting JAG skulle ha skrivit!!! Den var ju rolig *skrattar* Om jag hade skrivit ngt hotfullt raderat eller inte, så hade nog JAG vetat det själv.

  Blanda inte ihop korten!
  Ulrika

  SvaraRadera
 111. Jag sticker in min långa håriga och vårtfyllda haka här för andra gången på en vecka. Mer har det nämlingen inte blivit även om somliga tror att jag gömmer mig bakom olika nick i olika sammanhang och forum.

  Att behöva gå in på nätet har blivit en mardröm som gör mig lika illamående varje gång. Från att ha varit spännande, roligt och intressant har det blivit äckligt obehagligt. Kunde inte låta bli att kika in här eftersom jag ändå måste kolla min post. Flera kommentarer hade jag varit glad om jag inte läst. Andra tackar jag ödmjukast för att de försöker försvara och förklara min och andras del i detta. F.Y.I har jag l a g t ner mina bloggar. Men innehållet finns naturligtvis kvar, kanske cachade versioner men framförallt mitt eget sparade material. Jag ska be en jurist titta igenom allt material. Den jag pratade med häromdagen och som läst ikapp lite på olika bloggar sa spontant: du m å s t e skriva en bok. Jo, jag kanske gör som juristen säger.

  OM jag har begått någon olaglig handling kommer jag stå för den. Om jag, vilket är troligast, i n t e gjort det så förväntar jag mig ingen ursäkt. Den ödmjuka efergiften vore förmätet att begära av någon eller några som svär sig helt fri från skuld. Om jag uttryckt mig hårt så är det på grund av min enorma ilska de senaste veckorna. Ni vet varför. Men det vore väl själva f*n om en häxa började be om ursäkt för att hon är arg. Sånna dumheter avråder jag bestämt alla finniga och vårtfyllda häxor att avstånd från. Stå för era känslor. Ilska ska inte sammanblandas med hat.

  Hat är något för bittra och ondskefulla, sunkiga träsktroll. Inget för oss häxor. Vi håller oss i ljuset. Vi sitter ovanpå stenarna och solar oss. Ibland händer det att vi vänder på en och annan sten och vad hittar vi där? Antingen bror duktig som till vardags är en helreko snubbe men bakom datorn förvandlas till en sunkig barnporrsurfare. Ooops..under nästa sten låg det visst en lortig äldre dam. vad gör h o n där? Jaaaa..hon är en sån dären som inte vill se sanningen och därför krälar hon runt med de andra träsktrollen. Hon får väldigt gärna komma och sätta sig här i solen med oss. "Nähä..det ville hon inte". Så kan det gå, inte värre än så.

  Min tid på nätet blev ett stenvändande som ledde mig in i några vidriga världar. Jag blev skadad. Jag förändrades. Jag kommer aldrig någonsin bli den jag en gång var. Det har jag insett. Men jag vet inte vem jag blivit. Jag har levt med det här i tre långa år. Hur kan man någonsin glömma bilderna på våldtagna barn? Hur kan man någonsin glömma alla dom som efterfrågar övergreppen på nätet som inte ens kan se att det är barn som far illa, eller de som hävdar att det är en pedofil rättighet att få konsumera dokumenterade sexuella övergrepp på barn? Kan man bli sig själv igen? Kan man glömma pedofilerna som hävdar att det är barns rätt att "få"? Kalla mig vad ni vill. Mig kvittar det. Jag är iaf inte här och läser vad ni skriver. Inte någon annanstans heller. Jag har fått nog. Jag tänker inte riskera att fler oskyldiga får sina liv förvandlade till ännu större he***n bara för att jag uttrycker mina för somliga obehagliga åsikter på nätet.

  Utsatta barn är verkligen ett upprörande kapitel som sätter igång starka processer. Både hos dem som vill och vågar se, men även bland förnekarna. Jag ska fundera på det juristen sa, det kanske blir en bok. Vet du någon bra korrekturläsar Maja? Någon som kan slå en häxa på fingrarna när svordomorna får en tendens att ta över "verket" :)
  Jag kommer inte diskutera det här mer på nätet. Det är färdigpratat för min del. Det här blir det sista jag skriver. Och om någon paranoid människa ser mw i allt som förekommer på nätet eller anklagar någon stackare för att vara "mig" så slå dom på truten och minns mina ord: Det finns något som heter arbete, familj, vänner och svensk sommar och sedan förra veckan lägger jag all min tid på det. Och det tänker jag fortsätta göra.

  Allt gott till både paddor, träsktroll och häxor. //mw

  SvaraRadera
 112. Ulrika; "ruttna påhopp"? Menar du Lizas osanna påhopp och "avrättning" av Elisabeth Hermon och Osama? Var det sådant du reagerade på?
  Ditt inlägg om kort: Vem har sagt att just du avsågs (även om det kanske verkade så i hastigheten), eller att det rörde sig om hot?
  "Hot, förföljelse, smutskastning" etc tycks ingå frekvent i någras vokabulär här.

  SvaraRadera
 113. "Jaha, "visar inte sina kort i förväg..."? Alltså, ursäkta mig men dina så kallade "kort" skulle då ha varit någonting JAG skulle ha skrivit!!! "

  "om jag ingår i häxaskaran är oklart och hyfsat ointressant. Men JAG har inte blivit hotad."

  "Ok, du smygskräms med vad som komm skall när man spelar med skojare. Låt det komma, bara, tänker jag."

  "Ditt inlägg om kort: Vem har sagt att just du avsågs (även om det kanske verkade så i hastigheten), eller att det rörde sig om hot?"

  Jag kanske snor era repliker till en pjäs...

  SvaraRadera
 114. *ASG*
  Får man gratisbiljett...

  SvaraRadera
 115. Ulrika voltar leken och palmerar spader dam...

  SvaraRadera
 116. Självklart. Ni får komma inkognito, maskerade, vi kan komma överens om ett lösenord här...

  SvaraRadera
 117. Läs mw:s inlägg ovan, lortig äldre dam och barnporrsurfande snubbe är väl ganska påhoppande uttryck, eller?
  Maja själv skrev ju ovanligt korkat om att Daddy mer eller mindre var pedofil eftersom han kallade sig just Daddy, men det tog hon ju klokt nog bort...

  SvaraRadera
 118. mw:s inlägg var trist, ja.
  Kanske inte "barnporrsurfande snubbe" för såna finns ju, och som jag fattar det pekade hon inte ut någon särskild. Gjorde hon det så please, skit i det, tala inte om vem det var.

  Apropå Daddy, jovisst, fast du läste det lite för närsynt. Det var en association som helt tydligt framstod som en association. Klart jag tog bort det ändå, bad om ursäkt dessutom och så blev det en liten diskussion om det. Endast Alexis föreföll beständigt upprörd - kanske hade han blivit mer nöjd om jag inte bett om ursäkt, inte vet jag.
  Men det är bra när folk har gott minne, Thomas E.

  När det gäller mw:s inlägg så skulle man kunna få intrycket att det handlar om en person som sett mycket jävulskap på nätet (för det finns verkligen ohyggliga sighter, jag bestämde mig en gång för att ta reda på vad det handlar om och det var chockartat) och som sedan fastnat vid detta, drar alla män över en kam och arbetar destruktivt, så att säga. Det finns ju också en skräckromantik runt allt detta: melodramen. Den Marklund drar växlar på.

  Det gäller att kunna släppa sånt.
  Hur som helst: jag tycker det är bra att du erinrade om min förhastade association, trots att den hade reservationer, följdes av en ursäkt och en diskussion: bra därför att man faktiskt kan reagera i affekt när det handlar om så upprörande saker - och är det inte ofta det som sker i den politiska diskussionen, i värsta fall även i rättegångssalarna?

  SvaraRadera
 119. Rättare sagt: det gäller att arbeta kraftigt mot barnpornografin, men släppa det i bemärkelsen att man inte låter den kasta en skugga över hela verkligheten.

  SvaraRadera
 120. Klokt skrivet av Maja, som verkar förståndig. Jag tror alla vill och tycker ungefär samma sak härinne, så det är rätt onödigt att bråka.

  SvaraRadera
 121. Alexis hade väl inga synpunkter på det du skrev om Daddy?

  SvaraRadera
 122. Jag har under min korta tid bland bloggarna fått en stor respekt för de personer jag stött på som ORKAR fortsätta att blogga för barnen. Vad dom har gjort visar på mod och integritet - det är inte speciellt trevligt att hamna i diskussioner med de som är för pedofili. Att se dessa människor dra fram med sin "städade" argumenation, hänvisningar till olika forskningsrapporter osv. Det är lätt att se genom bling-blinget om man sett det en gång förut, läst forskningsrapporterna osv.

  Marina och MW som kommenterat härinne tillhör dom som har vågat och orkat. Hos dom har jag inte sett annat än varma människor som har varit pigga på att diskutera även andra saker. Manshat har inte funnits tillstymmelse till, tvärtom båda dessa har varit lika upprörda som alla andra över det faktum att mammor kan använda dom mest fruktansvärda metoder för att utesluta pappan från umgänget.
  Om jag inte minns fel så har MW hjälpt pappor som blivit oskyldigt anklagade.

  Deras engagemang har varit uteslutande för barnen - ingen annan.

  Deras bloggande har varit fyllt med olika engagerande, tänkvärda och ibland skojiga inslag och hade dom så mycket som hostat manshat, brottslighet osv hade jag dragit som en avlöning.

  Det finns många underbara människor med engagemang här i världen, massor. Jag tycker det är synd att en del har slutat blogga.

  Ulrika

  SvaraRadera
 123. Som sagt, alla tycker samma sak, så varför bråka?
  Thomas_E

  SvaraRadera
 124. Thomas_E: är du ironisk nu?

  SvaraRadera
 125. Varför skulle jag vara ironisk? Alla härinne avskyr väl pedofeli och tycker att Liza Marklund är en kvinnoförädare av rang, eller?

  SvaraRadera
 126. Och DOS och YakiDa är också bra bloggar, Thomas_E?

  SvaraRadera
 127. Inte vet jag om det är bra bloggar, jag läser dom inte.

  SvaraRadera
 128. Jag läser heller inte dom, Thomas_E, därför frågan.

  SvaraRadera
 129. "Den här diskussionen måste förstås lyftas till en generell nivå, som handlar om medborgarjournalistik och vilka regler som ska gälla där, privatspaning, identifiering och dylikt, vem som har rätt att hänga ut vem och på vilka grunder..."

  Skall man diskutera detta på en generell nivå så kan man inte glömma bort de konsekvenser det här har inneburit för så många.

  Jag har kontakt med flera kvinnor som lever gömda och de är mycket rädda för de uthängningar som tydligen skall komma. Enligt Monica handlar det om ett tiotal bloggare.
  Det finns människor som enbart har bloggen/nätet som kontaktnät. De kan inte riskera att lära känna någon i omgivningen. De lever i sina små "fängsel" och vi har varit deras säkerhetsventiler. Deras möjlighet till mänsklig kontakt och att kunna känna att de var en del i "samhället". Även om detta samhälle enbart finns på nätet.

  Jag har kontakt med kvinnor som redan utsatts för mordförsök. Självklart påverkas de ända in i märgen av det som nu har skett. (apropå kommentaren: "Jodå, simma lugnt" i ditt nya inlägg)
  En av dessa kvinnor följde 25 bloggar till och ifrån... Bara tre av dem finns kvar. Vad säger det om den rädsla som nu sprider sig som en epidemi på nätet?
  Jag skulle önska att fler åtminstone ville försöka sätta sig in i vilka följder det har blivit av uthängningarna.
  Man kan ogilla anonyma bloggare/kommentatorer hur mycket man vill, men man har ingen rätt att hänga ut dem.
  Hur kommer detta att sluta? Det handlar om människoliv.

  Kom ihåg... det är inte alla som lever i en idyll. Det är inte alla som "inte har något att frukta" som Ramona säger. Det finns människor som med rätta fruktar för sina liv. Spä inte på den fruktan som deras förövare skapat och som hindrar dem att leva ett fullvärdigt liv.

  Avslutar med en liten önskan...
  Tänk om MA kunde presentera bevis för att jag/vi skulle ha hängt ut henne och hennes familj... En sådan anklagelse borde hon kunna styrka på något sätt.
  Dessutom vill jag understryka allvaret i en sådan anklagelse.

  Mvh Marina

  SvaraRadera
 130. Marina; jag vet inte om MA har skrivit att du/ni har "hängt ut henne och hennes familj". Kan du styrka det med bevis?

  SvaraRadera
 131. "Själv hängdes jag ut med adress, stora delar av min familj, snaskigt påhittade detaljer ur mitt liv och uppgifter ur min deklaration. Jag skulle till och med brännas på bål. Så nej, jag tycker inte ett dugg synd om häxorna. De kan gott få smaka på sin egen medicin."

  Mas inlägg: Tack och adjö.

  Även jag säger härmed tack och adjö!

  SvaraRadera
 132. Ok, om detta är Mas inlägg kan hon kanske styrka uppgiften vid tillfälle. Till dess - case open

  SvaraRadera
 133. Jo, jag kan intyga att M.A skrivit så. Jag tror att det finns kvar att läsa på hennes blogg. Mitt intryck är att M.A har hittat på det. Hon tolkar väldigt mycket som hot och förtal, och skriver i sitt avskedsinlägg att hon inte vill låta någon annan skriva om hennes blogg, det ska bara hon själv göra - en ohållbar attityd för en journalist.

  Även om M.A har blivit uthängd på nätet, vilket jag inte har kunnat bekräfta, har hon ingen rätt att uppmuntra "DOS" att göra likadant, eller privatspanare att hjälpa till med "identifieringen".
  Det här är viktiga frågor, kanske ännu viktigare än diskussionen om sanning och lögn i Gömda.

  SvaraRadera
 134. Monica kanske planerar att som författare, inte journalist, skriva en bok om sin blogg och vad som rört sig omkring den? I så fall är det mycket förståeligt att hon inte vill att andra skriver om det i förväg genom att utnyttja hennes material.

  SvaraRadera
 135. Marina: det var inte min avsikt att bagatellisera. DOS är tydligen nerstängt igen, och jag hoppas att deras uthängningar får ett definitivt stopp. Jag kallar dem inte ohyra eftersom jag inte gillar den sortens tillmälen, men de är ett exempel på det allra sämsta med Internet.

  SvaraRadera
 136. "Mitt intryck är att MA hittat på det" - vad har du för belägg för en sådan spekulation Maja? Och din "privatspanare" och vad h*n skulle "identifiera" finns nu förklarat på MAs trivsamma lilla blogg. Simma lugnt.

  SvaraRadera
 137. Ja MA borde absolut skrive en bok. En deckare. Där är allt är sant och belagt och glöm för guds skull inte alla dokumenten. Så är cirkeln sluten. Liksom.

  SvaraRadera
 138. Anonym 08.25: ok, jag har som sagt fortfarande inte läst alla "häxornas" bloggar; jag menar att det här är något som måste utredas, det är viktigt för säkerheten, den personliga integriteten, internets framtid, osv.... Hur som helst: ingenstans har jag funnit att någon hängt ut M.A och hennes familj med smaskiga detaljer. Inte sett skymten av det.
  Med "privatspanare" avser jag "grävlingar", såna som MA riktade sig till med appellen "gräv gärna" osv. Ja, det är sant att jag har ändrat åsikt, jag fattade inte riktigt vad det handlade om i början.

  Jag är inte ett dugg ute efter att sätta dit någon, men medborgarjournalistiken måste få tydliga gränser.

  SvaraRadera
 139. Maja gör en mångordig (de flesta "författare" älskar ord mer än vad deras stackars läsare gör) och knappast trovärdig reträtt. Med "privatspanare" och "identifiera" avsåg hon faktiskt Kimzah (inte diffusa "grävlingar"), när Kimzah i verkligheten bara av MA uppmanades identifiera sig själv med e-mail. Monica kommer säkert att i en ny bok utreda med slående exempel vad som är "viktigt
  för ,medborgarjournalistik,säkerheten, den personliga integriteten, internets framtid osv" så Majas försök att stjäla bixten där kommer nog att tyvärr lämna Maja tomhänt, kanske med svedda händer.Men trampa på i träsket bara...

  SvaraRadera
 140. Oops... skall vara "stjäla blixten" ovan, inte "stjäla bixten".

  SvaraRadera
 141. Klassiskt ynkligt försök att vifta bort p g a ett stavfel, Maja. Översätta grekiska är inte alltid så lätt... Inga andra kommentarer?

  SvaraRadera
 142. Vem är Kimzah?

  SvaraRadera
 143. Låt allt detta granskas av en oberoende instans. Monica Antonsson har sagt sig beredd att även öppna upp de inlägg hon har tagit bort. Hon är journalist och kan säkert konkret visa var uthängningen av hennes familj har ägt rum. Boken om medborgarjournalistiken kan hon självklart skriva ändå.
  Hans

  SvaraRadera
 144. Kimzah (trot h*n heter så) var en av dem som blev utslängd från krogen här. Värdinnan värnar om sitt utskänkningstillstånd.

  SvaraRadera
 145. I början av hela denna debatt om Gömda så såg jag på mer än en blogg där de inte var allt för trevliga mot Monica, rent otrevliga. Nästan i stil med DOS. Men inte att någon direkt hängde ut Monica eller hennes familj utan mer kallade henne både det ena och det andra. Men det var under en kortare tid. Kommer inte ihåg vilka bloggar det var men jag tror Monica skrev namnet på någon i sin blogg.

  Det betyder ju inte att man måste bete sig lika illa. Bara en dålig ursäkt, lite dagisnivå. Man han får ju..

  Två fel gör inte ett rätt.....

  Varenda krogägare som har lite vett, slänger ut personer som är ett hot mot utskänkningstillståndet. Utan det så får man slå igen krogen eller öppna fik.

  SvaraRadera
 146. Det räcker ju att läsa ett par rader av Marina för att inse att hon är vansinnig. På samma sätt räcker det att läsa ett par rader av MA för att inse att hon är rekorderlig.

  SvaraRadera
 147. Funderare; Monica Antonsson har inte "hängt ut" någon, det har DOS gjort. Kan du skilja mellan dessa två? Monica har inte heller betett sig så illa som vissa av dem som angripit henne. Kan du skilja mellan dessa två väsensskilda beteenden?
  Om inte, fundera vidare i din sandlåda.

  SvaraRadera
 148. Anonym 20.34

  Jo, om man jämför med de bloggar jag sett. Men det är väl som vanligt. Här förklarar jag att jag har sett att Monica faktiskt har fått skit på bloggar. Jag har inte skrivit att hon hängt ut någon utan det är nått du fått för dig. Kan du skilja på det som skrivs och det som finns i skallen på dig. Om inte, fundera vidare.

  Lugn Maja, jag ska inte tjafsa om detta bara ge svar på tal 1 gång. =)

  SvaraRadera
 149. Vad du tjafsar, Funderare!

  SvaraRadera
 150. Anonym 20.09:
  Aja baja, det räcker inte med att läsa några rader för att avgöra om någon är vansinnig eller rekorderlig.

  SvaraRadera
 151. Jag vill minnas att det är i "Klockan klämtar för dig" berättar en ryss för Hemingways hjälte om en person han inte tycker om exemplifierar med skillnaden mellan en vinteridiot och en sommaridiot, och skillanden är ungefär såhär:

  "På sommaren, när man är lättklädd, så ser man på långt håll att idioten ler och går konstigt där han går längs landsvägen. På vintern, när man har tjocka kläder, mössa nerdragen i ansiktet så kommer han in i farstun, tar av sig kläderna och hänger av sig. Först då ser man att han är en idiot."

  SvaraRadera
 152. Michael

  Fysiska karakteristika som kriterier för idioti; det låter inte riktigt idiotsäkert! ;-)

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)