lördag 23 maj 2009

Apropå anonymiteten

Det har kommit in en del väldigt obehagliga retoriska krumbukter från anonyma skribenter här. Jag har tills vidare bestämt mig för att inte ta bort dem, trots det krypande och insinuanta tonfallet. De får vara kvar en liten tid till, så att alla läsare kan granska dem. Sedan åker de ut.

6 kommentarer:

 1. Det är när det börjar bli känsligt med anonyma kommentarer som anonymitetsrätten prövas och det är väl därvidlag som den bör få finnas, annars gör den ju ingen nytta.

  Om någon begår tryck- eller yttrandefrihetsbrott under anonymitet så bör det få vara polis- och rättsväsendets sak att pröva.

  Maja, om du har anledning att anta att något begått yttrandefrihetsbrott på din blogg så är det bara att göra en åtalsanmälan eller polisanmälan.

  Om inte så kan du väl lika gärna låta de anonyma låta vara, enbart för att visa att du tål de demokratiska rättigheterna.

  SvaraRadera
 2. Trevligt att se dig här Tristan.

  Vart tog Katharina vägen?

  Se nu till att inte börja snurra runt i onödiga diskussioner utan håll sig till saker och försök vara objektiv och skaffa lite helikopterperspektiv, tillåt att saker diskuteras och granskas lite på avstånd om man inte är direkt inblandad.

  Maya skriver bra och har högt i tak.

  Försök inte göra Majas forum till någon kvasi debatt om detaljer i stället för diskutera helheter.

  Då går det säkert bra.  Leroy

  SvaraRadera
 3. Leroy

  Maja har idag visat att det inte är särskilt högt i tak på hennes blogg - hon tillät nämligen inte att jag hånade dig (trots att hon tillåter att du försöker förolämpa mig). =))

  Hur går det med ditt eget helikopterperspektiv?

  Jag kan rekommendera journalisten Torsten Thuréns "Vetenskapsteori för nybörjare", som är en riktigt bra grundläggande lärobok i vetenskapligt tänkande.

  SvaraRadera
 4. Possitivism kontra Hermaneutik Tristan!

  Olika sätt att tolka verkligheten?

  Jag tror att saker löser sig bara man vågar se helheter.

  Jag hånar inte dig och jag är glad att jag själv inte blir hånad.

  Det hela handlar om att få ta eller möjlighet att få ge.

  Det handlar om barnens oinskränkta rätt och möjlighet.

  Alla dessa ovidkommande tungvridningar tjänar de inte på, av dig eller mig eller andra.

  Vi kan bara hoppas att vi lär oss av det som nu sker.

  Hela soppan började nog i Luleå då en man vid tingsrätten Liza besökte yttrade fel saker och agendan drog igång, man valde sen att krossa E Hermon,skilja barn från troligen lämpade föräldrar och sen inte heller be om ursäkt eller utvecklaeller be om förlåt. Man valde nyligen att outa Mia säga att jag bara skrev och hon berättade, man frånsade sig ansvar.

  Många har sen inte sett eller förstått att Monica faktiskt blev tillfrågad att skriva för att få ett slut på allt skrivande efter att flera tillfrågats men såg det alltför lönsamt för att sluta.

  Lite om att se helheter och inte fastna i detaljer eller om du så vill skaffa sig lite helikopterperspektiv- Objektivitet.

  Leroy

  SvaraRadera
 5. Här är det baske mig högt i tak hon låter både dig och mig skriva med flera som jag nämner och som är sk. tyckare.

  Leroy

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)