torsdag 9 april 2009

Honey Porn

Avslöjande dröm för några nätter sedan.

Vaclac Havel var en av alla världsmedborgare som besökte min blogg. Men det visade sig att nästan alla hade googlat Honey Porn, ett uttryck jag tydligen hade använt. Även Vaclac Havel hade kommit in via den googlesökningen.

Drömmar om en sammetsrevolution, om sex och om världsdonnavälde?

Nej (se den skarpsynta kommentatorn nedan).

Nej.

För drömmen fortsatte med att jag märkte att alla, inklusive Vaclac Havel, inte stannade kvar när de insåg att jag hade använt uttrycket på något sätt som inte motsvarade förväntningarna. Jag insåg att om jag strök Honey Porn skulle nästan alla försvinna.
Även så Vaclac Havel.

4 kommentarer:

marit sa...

Hade jag drömt det där hade det snarare handlat om frågan:

Hur långt (lågt) är man som bloggare villig att gå för att locka massan?

Antingen kan man ju försöka ha integritet, skriva eftertänksamt och nyanserat, och då läser förmodligen ingen.

Eller så snaskar man till det ordentligt med braskande nonsens, smilfoton och sex, och då läser alla men samtidigt hatar man sig själv.

Det förra vinner dock, förhoppningsvis, i längden.

I alla fall lade jag just in dig i rss-feeden. Roligt att du börjat blogga!

den 9 april 2009 22:51

maja lundgren sa...

Jo jag vet. Det är exakt det drömmen handlade om. Ville bara inte skriva det själv.
Ska försöka köra en osockrad linje.

Anonym sa...

Sammetsrevolution - det där ordet som föddes när östblocket krackelerade och folk bara strömmade över järnridån. I det där lilla ordet ligger en helt otrolig period i vår moderna historia förborgad. Undrar vem som myntade det. Var det en svensk? Eller kanske någon från the Guardian - The Velvet Revolution?

maja lundgren sa...

Ja, Mrs Bean. Det gör det. Jag vet inte vem som myntade det - men det kanske går att hitta på nätet. Järnridåns fall, mordet på Olof Palme och Tjernobyl - för mig är det två olika världar före och efter.
När Berlinmuren föll minns jag att jag ringde min bästa vän och jublade, hon var inte lika begeistrad - inte av ideologiska skäl, men hon blev på något vis sorgsen.