onsdag 22 april 2009

Skandalon

Jag har blivit ombedd att vässa pennan igen, av käre Leroy som är så rolig, och det ska jag. Men ibland vill jag lyssna på kinesen:

"Bättre att hejda i tid än att fylla till bredden
En skarpt slipad egg blir snabbt slö"

Bråk har inget egenvärde (reklamsigge menar så, och jag känner till aggressiviteten i medievärlden, längtan efter falska skandaler, längtan efter att få lägga bombmattor).

Men den verkliga skandalen är ju en stötesten. Den verkliga skandalen är långsam.

Liza Marklund är en farlig människa, såg jag en kommentator hävda någonstans. Ja, visst är hon det. Hon är farlig när hon pratar om Bahamas. När hon går på dödens fält så att benknotorna knäcker till under skorna på henne. När hon knycker på nacken och kallar någon "den där människan". När hon pratar om "kompetensmakt, passionsmakt och idémakt". Hon är farlig när hon tar på sig ett kors, och farlig när hon tar av sig det.

Sigge Eklund är en farlig människa när han öppnar ett forum där han vill ha krig.

Ingen av dem är någon skandalon. Ingen av dem är någon förargelseklippa.

Det är på modet att vara farlig. Kors av, kors på. Häng ut, häng på.

2 kommentarer:

 1. Attt våga stå upp för sanningar som du gör och gjort är bra. Stod senast i dag och funderade på myrorna om jag skulle köpa alla böcker av Alf Henriksson: http://sv.wikipedia.org/wiki/Alf_Henrikson
  på tal om kineser och tecken.

  Letade även efter om man fått in Gömda i orginalutgåva.

  Vill att insatta i detta träder fram likt du gör. Om de med en RUBRIK är reklam och faller marknadsföringen i handen så må det vara så. (Alla rubriker är bra - Folk glömmer- Kommer bbara ihåg rubriken.) Tror själv att de som varit med och tillåts tala kan ge en annan bildav verkligheten en annan del av verkligheten. Då det behövs.

  Tycker det är bra att du vässat pennan och skriver mer om balansen och den verklighet som bör råda eftersom du ser...

  Leroy

  SvaraRadera
 2. Skall bli intressant att se 4áns serie om Bonnier... Man kan väl inte tro att de llikt Wall en berg väljer att ta upp den politiska agendan eller att man säljer ut de som övergivit skeppet till förmån för pirater.

  Leroy

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)