söndag 12 april 2009

Ikea i Afragola

... utsattes för ett stort rån i februari i år, har jag precis upptäckt.

http://it.wordpress.com/tag/ikea-di-napoli-ad-afragola/

Sju rånare med kalashnikovs och pistoler kom över 200 tusen euro, och en vakt på Ikea blev skadad.

(Jag är mellan utflykt och utflykt och ska försöka hitta mer om det senare, vet inte om det redan skrivits om det i svenska media).

Utfördes rånet på Ikea av fiender till klanen Moccia?

Enligt Roberto Savianos Gomorra (sidan 188 ff i pocketutgåvan av den svenska översättningen) är klanen Moccia mer eller mindre ett matriarkat, sedan Anna Mazza ("camorrans svarta änka") tog över efter sin man, som blev mördad på sjuttiotalet.

En annan inflytelserik kvinna i klanen hette Immacolata Capone. Hon skapade sin image med förebild i Uma Thurman i Tarantinos Kill Bill. Hon blev mördad 2004.

Klanen Moccia håller på mycket inom byggbranschen. Kommunstyrelsen i Afragola har blivit upplöst ett otal gånger, bland annat 2005 då den krävde att "ett stort affärskomplex" (Ikea???) skulle anställa mer än 200 personer med anknytning till klanen Moccia.

3 kommentarer:

 1. Som jag sa du avslöjar det ena efter det andra du skriver bra. Spännande att läsa.

  Leroy

  SvaraRadera
 2. Schysst Leroy! Ikea-spåret måste följas upp, jag är ju inte journalist men det finns ju andra...

  SvaraRadera
 3. Dessutom Leroy, vem du än är - visst är det nånting äventyrligt med bloggvärlden, nästan en maskerad över det hela, när man kommunicerar med människor man inte vet vilka de är? - så gillar jag dina kommentarer om sanning i Monicas blogg.

  SvaraRadera

Specialblogg om Myggor och tigrar (klicka på bilden)